Belépés
2019. május 26. vasárnap | 21. hét | 146. nap | 23:19 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
jó kis kecskesajttal, reggelire
omlett, nemsok tudomány mégis mishelin csillagos reggelire ajánlom, vagy csak egy kiadós vacsorának! Rámolrzsoloma sajtot Hidegen sjatolt mogyoróolajjal, sherry paradicsommal és egy kevés balzsamecettel a legfinomabb. Előtte sültvajon süssük meg a spárgát! Igai bácskai különlegesség!



Házi hajszál vékonyra szeletelt sonkába göngyölt zöldspárga! 5 perc sütés grill función és kész!!! Egy jó tavaszi zöldsalátával! Egy kis fokhagymás olívaolajjal, citromlável hmmmmm
suzymama, 2019. április 24. szerda, 14:08
Gombás-sajtos csirkemell
Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg szeletelt csirkemellfilé

frissen őrölt bors
25 dkg szeletelt csiperke
2 dl tejszín
20 dkg mozzarella
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
vaj
Elkészítés:
A húst sózzuk, borsozzuk, kevés vajon mindkét oldalát pirosra sütjük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékon megsütjük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és zsírjára pirítjuk. Tűzálló edénybe teszünk 1 szelet húst, ráhalmozunk pár evőkanálnyi gombát, néhány szelet sajtot és egy másik hússal befedjük. Így járunk el a többi alapanyaggal is. Mindet meglocsoljuk a tejszínnel, megszórjuk az apróra vágott fokhagymával és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul.
Forrás:kifoztuk.hu

Jó étvágyat a finomsághoz!
suzymama, 2019. április 01. hétfő, 15:32
Sajttekercs egyszerűen recept
Hozzávalók:

12 szelet sajt (nem ömlesztett!)
10 dkg reszelt sajt
1 tömlős sajt (bármilyen ízű, 100 g)
10 dkg vaj
8 szelet gépsonka
5 tojás
1 tk mustár
1 csokor petrezselyemlevél apróra vágva
só, bors ízlés szerint

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat megfőzzük, majd kihűtjük és megpucoljuk.

Egy gáztepsibe sütőpapírt terítünk, majd kevés olajjal megkenjük (így sokkal könnyebben le fog jönni a sütőpapírról).

A szeletelt sajtot beletesszük úgy, hogy fedjék egymást. Rászórjuk a reszelt sajtot. Betoljuk a sütőbe és kb 3-4 perc alatt összeolvasztjuk az egészet, majd kihűtjük.

A tojásokat elvágjuk és a sárgákat egy edénybe tesszük. A fehérjéket apróra összevágjuk.

A sárgákhoz hozzáadjuk a puha vajat, mustárt, sót és jól összetörjük, keverjük az egészet.

A fehérjékhez hozzáadjuk a tömlős sajtot, sót, borsot, aprított petrezselymet és jól összekeverjük az
suzymama, 2019. március 05. kedd, 18:50
Ananászos pulykamell
Ez kell hozzá:

850 g pulykamell filé,
1 nagy ananász,
1 fej jégsaláta,
250 g sajt,
só, bors, fokhagyma,
50 g vaj,
5 evőkanál szőlőmagolaj,
1/2 citrom, szezámolaj, olívaolaj.

Előkészületek:

A pulykát vagy nagyon ügyesen vágjuk szeletekre, amikor friss, vagy jelen esetben előző nap kivettem a fagyasztóból és amikor még egy kicsit fagyott volt, akkor szeleteltem fel. Így mindig könnyebb - persze jó éles kés kell hozzá - és sokkal szebb szeleteket tudok vágni. A szeleteket finoman megszórtam granulált fokhagymával és borssal. De csak pici borssal. Nem sóztam, hanem fél napot hagytam pácolódni a hűtőben egy lezárt dobozban.

Az ananászt megtisztítottam, kb. 1/2 cm-es karikákra vágtam és mindnek kiszúrtam a közepét az almamagozóval. A sajtot lereszeltem.

Ügymenet:

Azt a tepsit, amiben végül a sütőbe kerül az étel, két lapon felmelegítettem. Vajat és szőlőmagolajat tettem bele. A húsokat
klarika47, 2018. december 22. szombat, 07:09
Aszalt szilvás, sonkával és sajttal göngyölt csirketekercs d
burgonyapürével

Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg bőr nélküli csirkemellfilé
15 dkg aszalt szilva
8 szelet gépsonka
8 vékony szelet trappista sajt
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 mokkáskanál só

A bundázáshoz:
3 egész tojás
10 dkg liszt
15 dkg zsemlemorzsa
10 dkg darált dió
étolaj a sütéshez

A csirkemellfilét hosszában kettévágjuk, kiterítjük, majd klopfolóval megütögetjük. Finoman megszórjuk sóval, őrölt fekete borssal. Ráterítjük a szeletelt sajtot, a gépsonkát, az aszalt szilvát középre helyezzük, majd szorosan, rolád formára feltekerjük. A csirketekercset kívülről két oldalán és középen fapálcával megtűzzük, majd bepanírozzuk úgy, hogy a liszt és a felvert egész tojás után a darált dióval összekevert zsemlemorzsába forgatjuk. Forró, bő olajban minden oldalról szép pirosra sütjük - a sütést magas hőmérsékleten kezdjük, majd alacsonyan folytatjuk azért, hogy a csirketekercs belülről is átsüljön. Almakompóttal
suzymama, 2018. december 21. péntek, 21:03
Stefánia sajttal és baconnel
Hozzávalók:

70 dkg darált sertéscomb
2 cs szeletelt bacon (2*20 dkg)
25 dkg (gouda) sajt
2 zsemle
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma

őrölt fekete bors
1 tk ételízesítő
csipet őrölt szerecsendió
1 tojás (nagy)
3-4 ek étolaj

Elkészítése:

A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk fel apróra és egy evőkanál olajon pároljuk világos zsemle színűre, majd hűtsük ki egészen.

A zsemlét öntsük fel vízzel, majd amikor már megszívta magát, alaposan nyomkodjuk ki.

A darált húshoz adjuk hozzá a kinyomkodott zsemlét, a vöröshagymát, az összepréselt fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a szerecsendióval, majd gyúrjuk össze.

Ezután adjuk hozzá az egész tojást és szintén gyúrjuk alaposan össze a masszát.

Egy nagyobb darab folpack fóliát terítsünk el az asztalon, majd kb. egy cm vastagságúra lapogassuk el rajta a húsmasszát, majd közvetlenül a húsmassza
suzymama, 2018. november 29. csütörtök, 10:11
Zsebes karaj
Zsebes karaj- Ha valami ilyen jól néz ki nyersen, milyen lehet elkészítve?


Hozzávalók:

1,5 kg csont nélküli karaj egyben
10 dkg szeletelt bacon szalonna
1 húsleves kocka
20 dkg trappista sajt
1 szál kolbász
1 vöröshagyma
1 piros kaliforniai paprika

Pác:

olaj
magyaros sültek fűszerkeverék
vegeta

őrölt bors
pirospaprika

Elkészítése:

A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket, becsavarjuk alufóliába, légmentesen lezárjuk és éjszakára a hűtőbe tesszük érlelődni.

Másnap a zsebecskékbe vastagabbra szelt sajtot, bacon szalonnát, kolbász karikákat és vöröshagyma szeleteket rakosgatunk, majd az egészet beletesszük az előzőleg 1/2 óráig hideg vízben áztatott
vorosrozsa66, 2018. október 29. hétfő, 11:27
Zsebes karaj
Zsebes karaj

Hozzávalók:

1,5 kg csont nélküli karaj egyben
10 dkg szeletelt bacon szalonna
1 húsleveskocka
20 dkg trappista sajt
1 szál kolbász
1 vöröshagyma
1 piros kaliforniai paprika

pác:

olaj
magyaros sültek fűszerkeveréke
vegeta

őrölt bors
pirospaprika

Elkészítése:

1. A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon.
Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket, becsavarjuk alufóliába, légmentesen lezárjuk és éjszakára a hűtőbe tesszük érlelődni.

2. Másnap a zsebecskékbe vastagabbra szelt sajtot, bacon szalonnát, kolbász karikákat és vöröshagyma szeleteket rakosgatunk, majd az egészet beletesszük az előzőleg 1/2 óráig hideg vízben áztatott römertopfba

3. A tetejét még csíkokra vágott kaliforniai paprikával kirakosgatjuk, aláöntünk 2 dl vizet,
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:44
Sajtos sonkás cukkinitekercs
23cm-es hőálló tálhoz
3 kisebb, zsenge cukkini
200g feta, vagy krémfehér sajt
200g gépsonka
200ml tejszín
100ml tej
3 tojás
60g tk. búzaliszt
80g reszelt trappista
1-2 gerezd fokhagyma

bors
20g reszelt trappista a szóráshoz
kevés olaj és liszt a tál előkészítéséhez


A sütőt 180 fokra előmelegítettem, a tálat vékonyan olajoztam, liszteztem. A cukkiniket megmostam, megtöröltem, végeiket levágtam és vékony csíkokra szeleteltem, enyhén megsóztam. Mikróba tettem és addig pároltam, míg könnyen hajlítható nem lett. Papírtörlőre tettem.
A sonkát a cukkinivel megegyező szélességű csíkokra, a fetát hasábokra vágtam. A cukkiniszeletet leterítettem, rátettem a sonkát, a végére egy darab sajtot és felcsavartam. A tekercseket beleállítottam a tálba. Mikor elkészült, a tojásokat simára kevertem a tejjel, tejszínnel, beleforgattam lisztet, trappistát, zúzott fokhagymát, sóztam, borsoztam. Ráöntöttem a cukkinire, megszórtam
suzymama, 2018. július 05. csütörtök, 15:06
Őrületes sajttekercs, a hidegtálak királynője!
jelenséggel, mert nekem, mint sajtrajongónak a sajtkrémmel és sonkával töltött sajt egyértelműen a hidegtálak tálak királynője lett, és egészen biztosan nagyon gyakran fogom készíteni, mert rendkívül gyorsan, rendkívül kiadós és látványos sajttekercseket készíthetünk. Remélem Nektek is kedvetekre való lesz, én ezzel szeretnék Nektek vidám húsvétot kívánni...

Hozzávalók:

- 40 dkg trappista vagy edámi sajt

- 4 tömlős natúr sajtkrém

- 20 dkg vaj

- 20 dkg szeletelt sonka (lehetőleg szögletes)

- só, bors ízlés szerint




Elkészítése:

1. Egy nagyobb fazékba két-három liter vizet felteszünk forrni.

2. A sajtot egy nejlonzacskóba tesszük, amit jól bekötözünk, majd mikor a víz már forr, akkor beletesszük körülbelül húsz percre, és hagyjuk forrni.

3. Míg a sajt olvadozik, addig gyorsan összekeverjük a tömlős sajtokat a felpuhított vajjal, és ízlés szerinti sóval, borssal. Én a
mamucika, 2018. május 03. csütörtök, 14:05
Ceruzababos, hagymás zöldségkenyér
Ceruzababos, hagymás zöldségkenyér


Hozzávalók:
200 g ceruzabab,
2 hagyma,
2 evőkanál olaj,
200 g reszelt sajt,
3 tojás,
1 evőkanál liszt,
petrezselyemzöld,
oregánó,
só,
bors,
1 kiskanál vaj.
A hagymát apróra vágtam és a 2 evőkanál olajon puhára pároltam, majd hagytam kihűlni. Lereszeltem a sajtot a reszelő nagy lyukú oldalán, hozzáadtam 2 felvert tojást, az apróra vágott petrezselyemzöldet és az oregánót, sóztam, borsoztam, majd hozzáadtam a ledinsztelt hagymát és a ceruzababot és jól összekevertem. Én konzerv ceruzababot használtam, így nem kellett megfőzni. Kivajazott és zsemlemorzsával megszórt kalácsformába öntöttem, ráöntöttem az 1 felvert tojást és mérsékelt tűzön megsütöttem. A tepsiben hagytam kihűlni, csak utána szeleteltem.

El lehet készíteni gombával és zöldborsóval is.
suzymama, 2018. április 24. kedd, 22:49
Őrületes sajttekercs, a hidegtálak királynője!
sajtrajongónak a sajtkrémmel és sonkával töltött sajt egyértelműen a hidegtálak tálak királynője lett, és egészen biztosan nagyon gyakran fogom készíteni, mert rendkívül gyorsan, rendkívül kiadós és látványos sajttekercseket készíthetünk. Remélem Nektek is kedvetekre való lesz, én ezzel szeretnék Nektek vidám húsvétot kívánni...

Hozzávalók:

- 40 dkg trappista vagy edámi sajt

- 4 tömlős natúr sajtkrém

- 20 dkg vaj

- 20 dkg szeletelt sonka (lehetőleg szögletes)

- só, bors ízlés szerint


Elkészítése:

1. Egy nagyobb fazékba két-három liter vizet felteszünk forrni.

2. A sajtot egy nejlonzacskóba tesszük, amit jól bekötözünk, majd mikor a víz már forr, akkor beletesszük körülbelül húsz percre, és hagyjuk forrni.

3. Míg a sajt olvadozik, addig gyorsan összekeverjük a tömlős
vorosrozsa66, 2018. április 22. vasárnap, 18:19
1/66
Képek, videók
Kecskesajttal.jpg
miday
2009. május 13. szerda, 23:46
reggelire0328.jpg
maroka
2018. március 29. csütörtök, 22:53
0 reggelire fa8h0phymqi.g
lovaszmarika
2017. június 04. vasárnap, 15:05
gif kávé reggelire.gif
gosztmagdi
2016. október 09. vasárnap, 12:13
rózsa reggelire.jpg
dnemethk
2013. augusztus 19. hétfő, 21:38
hajók reggelire.jpg
dnemethk
2013. május 09. csütörtök, 23:45
reggelire.jpg
snbela44
2012. október 16. kedd, 17:25
Reggelire bB.Annától
csalogany13
2011. szeptember 29. csütörtök, 08:54
reggelire
udypy
2011. szeptember 12. hétfő, 21:33
reggelire....sonkás-zö lds
szupermami
2011. augusztus 03. szerda, 13:11
Reggelire E.Gizitől
csalogany13
2011. július 06. szerda, 09:04
reggelire.jpg
agica2004
2011. április 07. csütörtök, 13:59
ÉDI reggelire terített
csalogany13
2011. április 03. vasárnap, 09:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.