Belépés
2020. május 26. kedd | 22. hét | 147. nap | 01:52 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az ördög eszköze (2019.11.21.) Egy papír darab, mit fogsz
Az ördög eszköze
(2019.11.21.)

Egy papír darab, mit fogsz kezedbe
Színei nem mindig tesz kedvedre.
Sosem elég, folyton kevés belőle,
Sok embernek elborul tőle elméje.

Bármit szeretnél, őt kell adni cserébe
Semmi más nem kerülhet helyébe.
Nagy úr ő, uralja az egész világot,
Nincs senki ki ilyet még nem látott.

Ha sok van megváltoztatja az embert,
Szeretné megvenni az egész tengert.
Háza is kicsi már, jobbat akarna tőle,
Olyan kell érte, ami mindenkit legyőzne.

Ám vannak dolgok mit nem vehetünk,
Egy csepp boldogságért szenvedünk.
Egészségünk sem lesz sokkal több tőle,
Mindenki neve végül felkerül egy kőre.

Szegények szenvednek, nincs papírjuk,
Sokaknak emiatt nincs saját otthonuk.
Jobb lenne a világ, ha ki gazdag adna,
A koldus ember is, több szeretet kapna.

De a
koszegimarika, 2020. május 21. csütörtök, 17:36
Vajda János:Napirend A nap legszebb része bizonnyal a reggel
Vajda János: Napirend

A nap legszebb része bizonnyal a reggel,
Régi mondás, hogy ki korán kel, kincset lel.
De hogy ember ezt a szabályt követhesse,
Szükséges, hogy jókor feküdjék le este.

Éjfél előtt egy-egy jó órai álom
Bizony majd annyi, mint éjfél után három.
Hogy pedig alvásból mennyi elegendő,
Az életkor szerint különböztetendő.

Legtöbbre van szükség az élet két végén,
A csecsemő-korban, meg ha az ember vén.
Mikor "még" nincsen, vagy "már" fogy az ereje,
Rászorul, hogy hosszú álommal nevelje.

A természet ezt is maga megmutatja,
Legkevesbet alszik a déli nyár napja.
Télen, mikor fénye, ereje halványul,
Alig bír megválni a nagy éjszakátul.

Azt tartotta már a hajdani bölcs Róma,
Aludni hét órát elegendő volna.
Nyolc óra hosszáig hevernek a restek,
Kilenc óra való csak tunya nemesnek.

Délelőtti idő minden perce drága,
Testi - de kiváltkép észbeli munkára.
Az
koszegimarika, 2020. május 06. szerda, 07:57
Imádkozzunk, hogy befejeződjön a keresztények üldözése!
Ferenc pápa: Imádkozzunk, hogy befejeződjön a keresztények üldözése!
Ha a világot a pénz mozgatja, akkor bárki, aki bizonyítja, hogy az életet önelajándékozással és lemondással is lehet élni, az zavaró tényezővé válik a kapzsiság rendszere számára. Ez a ,,zavarás", ,,bosszantás" szó kulcsfontosságú, mivel a puszta keresztény tanúságtétel, mely sok embernek annyira jót tesz, hogy követik is, bosszantja a világias gondolkodásúakat.
Utolsó áprilisi katekézisében a Szentatya a nyolcadik boldog mondásról, az igazságért üldözöttek boldogságáról (vö. Mt 5,10) elmélkedett április 29-én délelőtt.

Kedves testvérek, jó napot kívánok!
A mai kihallgatással befejezzük az evangéliumban található boldogságok tárgyalását. Amint hallottuk, a legutolsó boldog mondás az igazságért üldözöttek eszkatológiai örömét hirdeti meg.
Ez a boldog mondás ugyanazt a boldogságot jelenti ki, mint az első: a mennyek országa ugyanúgy az üldözötteké, mint a lélekben szegényeké. Így megértjük,
maroka, 2020. április 29. szerda, 20:16
20 bölcs gondolat Teréz Anyától!
“A legnagyobb szegénység a magány, és az az érzés, amikor az embert nem szeretik."
Teréz Anya, vagy ahogy hivatalosan nevezik, Kalkuttai Szent Teréz kétségtelenül a 20 század legbefolyásosabb emberei közé tartozott, hiszen rengeteg szegény indiai embernek, gyereknek segített, szolgálatáért 1979-ben Nobel-békedíjjal tüntették ki.

Most következzen tőle 20 bölcs és elgondolkodtató idézet, amelyből sokat tanulhatunk.
Itt olvasható
maroka, 2020. április 29. szerda, 08:02
Gárdonyi Géza munkássága
GÁRDONYI GÉZA MUNKÁSSÁGA

Gárdonyi Géza (Gárdony-Agárdpuszta, 1863. augusztus 3. - Eger, 1922. október 30.) író, költő, drámaíró, újságíró, pedagógus, a Magyar Tudományos Akadémia tiszteleti tagja.
Egerben végezte el a tanítóképzőt, hat évig falusi tanító volt. Újságíró lett, egy ideig Pesten működött. 1897-től haláláig Egerben élt és dolgozott a világtól elzárkózva.
A polgárosodás híve, de kedvenc hősei a falu szegényei közül kerülnek ki. Azt vallja, amit Arany János: a nemzet a köznépből fölemelkedő, tehetséges emberek által formálódik.
Szenvedélyesen érdekli a nemzeti múlt, a falusiak élete és a nép nyelve. Stílusa egyszerű, könnyen érthető. Legszívesebben gyerekekről, fiatalokról ír - főleg történelmi regényeiben, akik a szegény nép soraiból küzdik fel magukat a művelődés révén. A magyar ifjúsági irodalom legjelentősebb alkotói közé tartozik.
Fejfájára végakarata
menusgabor, 2020. április 28. kedd, 21:00
Ferenc pápa a szegény családokért és az uzsorások
a béna ember meggyógyításával kezdődött az ékes kapunál. Az apostolokat a tanács elé vitték, börtönbe zárták. Azon a reggelen, amikor értük mentek a börtönbe, hogy elítéljék őket, kiszabadította őket az angyal és elkezdték hirdetni az igét a templomban.
,,Elővezették hát, és a főtanács elé állították őket. A főpap kérdőre vonta őket: »Szigorúan megparancsoltuk nektek, hogy ne tanítsatok abban a névben, és lám, egész Jeruzsálem tele van tanításotokkal. Ránk akarjátok hárítani annak az embernek a vérét.«" Mert az apostolok, főleg Péter és János a vezetőket, a papokat vádolták Jézus meggyilkolásával. Péter ezzel a történettel válaszol: ,,Inkább kell engedelmeskedni Istennek, mi engedelmesek vagyunk Istennek, ti pedig bűnösök vagytok ebben." (vö. ApCsel 5,29-31)
Vádolhatná valaki azzal, hogy ő az a Péter, aki megtagadta Jézust, aki annyira félt, gyáva volt, ám ő most azt válaszolja: ,,Mi ezeknek a dolgoknak tanúi vagyunk, és a Szentlélek is, akit az Isten
maroka, 2020. április 24. péntek, 19:18
8. Titkok, melyeket nem vihetek a sírba
Minden nap meghalt belőle valami! Az én szememben ő nem volt akkor már más, mint egy kicsi, nagyon beteg öregasszony! Szívemből kívántam, hogy meggyógyuljon, amikor Kovács be akarta fektetni egy elfekvőbe! Már megvolt a hely számára. Akkor kezdtél te is meg F. is akciózni mindenféle szociális otthonokban való elhelyezésük ügyében!

Még a papunkhoz is elmentünk, kérve őt csináljon neki helyet a reformátusok idősek otthonában itt Pe-en. Ő azt mondta, hogy:
- ,,...minden idős-beteg embernek joga van a maga megszokott otthonában, a szeretteitől körülvéve meghalni!"
És, tudod mit? IGAZA VOLT! Csakhogy, nem ismerte az előzményeket és azt sem ismerte, hogy milyen egy rettenetesen kiszolgáltatott helyzetben vagyok! Ő úgy nézett F-ra mint a családapák mintaképére! Amiért ezt a képet nem akartam lerombolni, inkább nem mentem többé a templomba sem!!!

F. és te is tovább akcióztatok... Van neked fogalmad, hogy mit éreztek apáék, amikor megjelentek környezettanulmányra
furaila, 2020. április 20. hétfő, 01:47
A sötétségből a világosságba
reménytelenségbe. Addig kereste az igazságot, míg élete végén rátalált az élő Istenre. Megbánta minden bűnét, bocsánatot kért minden olvasójától, akiket megtévesztett, és visszavonta minden ateista állítását.
Mi tudjuk, hogy Isten az Ő Fiában, Jézusban valóban meghalt, sőt alászállt az alvilág sötétségébe - ez a nagyszombat titokzatos üzenete. Jézus teljesen magára vette az ember sorsát, nemcsak a halálig, hanem azután is. Ezért Isten felmagasztalta Őt, feltámasztotta, és Ő az apostoloknak és több száz embernek személyesen bizonyította a halál fölötti győzelmét. Ezek mind tanúskodnak arról, hogy Ő valóban feltámadt.
Nietzsche, a 19. század nagy német filozófusa elhagyta hitét, s azt hirdette, hogy Isten meghalt és nem támadt föl. Azóta uralomra jutottak olyan emberek, akik magukat istenítették, és sokan hittek bennük: például Hitler, Sztálin, Mao Ce-tung. Az első és a második világháború és a lágerek borzalmai mutatták ennek a bálványimádásnak félelmetes következményeit. Ma a milliárdosok
maroka, 2020. április 16. csütörtök, 16:48
Diadalmaskodni mindenen
tűz fájdalmat kelt.
Éppen ott, a tűz hevében kell dicsőítenünk Őt! Akkor tesszük ezt, ha gyakoroljuk a tökéletes hitet az Ő jóságában és szeretetében, ami megengedte, hogy ez a próba ránk szakadjon. Sőt még azt is hinnünk kell, hogy a tűzből valami még annál is értékesebb dicséret születik bennünk Őiránta, mint amit valaha gyakoroltunk.
Ahhoz, hogy a tüzeken átmenjünk nagy hitre van szükség, mert a gyenge hit kudarcot vall. Meg kell nyernünk a harcot a kemencében! (Margaret Bottome)
Az embernek csak annyi hite van, mint amennyit a bajok idején bemutat. Az a három férfi, akit bedobtak a tüzes kemencében, úgy jött ki onnét, mint ahogy oda került - kivéve a köteleket, amikkel összekötözték őket. Isten mily gyakran eltávolítja láncainkat a szenvedések kemencéjében!
Ez a három férfi sértetlenül ment át a tűzön - még csak meg sem perzselődött a bőrük. Nem csak hogy ,,a tűznek semmi hatalma nem volt e férfiak testén. Egy hajszáluk sem égett meg, ruháikat sem érte kár, és a tűz
kalmanpiroska, 2020. április 09. csütörtök, 07:48
7. Titkok, melyeket nem vihetek a sírba
lelkemben...

Az volt a baj veled, hogy újra és újra elkövetted ugyanazt a hibát, amiért előzőekben már oly sokszor verést kaptál. Soha nem értettem, hogy miért nem tudod ezt fölfogni és tartani magadat ahhoz, hogy elkerüld az újabb büntetést? Soha nem értettelek hogyan lehetsz olyan, hogy nem törődsz azzal, hogy mi az, amit a környezeted elvárt tőled! Te mindig azt tetted, amit jónak tartottál és nem gondoltál soha arra, hogy esetleg azzal ártasz vele saját magadnak, vagy egy másik embernek.

Mondok egy példát: amikor - szülői utasításra - fölmostam a konyhát, neked akkor támadt a legnagyobb járkálhatnékod a konyhában... Volt, hogy kizártalak, míg fölmostam, hogy ne tudd összemászkálni. Én így próbáltam elkerülni a verést amiatt, hogy piszkosabb lett a felmosás után a konyhakő, mint előtte, a te mászkálásod miatt. Csakhogy, téged ez nem érdekelt, vagy nem tudtad fölfogni, hogy addig nyugton maradj, míg befejezem a fölmosást? Nem tudom.
Ma sem értem miért dörömböltél
furaila, 2020. április 05. vasárnap, 22:52
6. Titkok, melyeket nem vihetek a sírba
sehova!
A mai napig nem tudom, hogy mi volt valójában a borítékban!!
A legnagyobb fájdalmam az volt, hogy F. otthagyott órákra kettesben ezzel az élet-halál-ura ügynökkel! Aki az alatt az idő alatt porig alázva megerőszakolta a lelkemet azzal, hogy rettenetes dolgokkal rágalmazva szidott téged és apát és én nem tudtalak megvédeni, mert akkor sem volt ANNYI JÖVEDELMEM, HOGY EL TUDJAM TEMETTETNI ANYÁT. Féltem, ha ellentmondok bármiben, akkor nem is lesz...
De mint ahogy minden embernek kell valaki, akivel a szívét-lelkét gyötrő történésekről is lehet beszélgetni, úgy nekem is kellett volna valaki...
De, nekem nem lehetett! Mert már abba is belehalt az, akivel csak terveztem ezt a beszélgetős találkozót! Mint pl. Pusztai Mihály 1999-ben...
Amikor megkerestem a kunszentmiklósi szociális otthonban, 1999 májusában - anyák napján - akkor nem engedtek be hozzá, mondván, ,,már möghalt az előző télön szövődményös tüdőgyulladásban"!
Azért jártam ott anyák
furaila, 2020. április 04. szombat, 14:35
Ez itt az én Hazám
végig,
S erdő, mező száz zöld dala
Szimfóniáz az égig;
Fekete, hogyha alkonyat
Lágy rózsaszínbe vonja,
És peng a fű között tücsök,
Az este cimbalomja;
S mikor fölébe kék csodát
Az éjjel csillagoztat:
Az én hazám fekete föld,
Az én hazám akaszttat.

Zsíros föld, mit török tatár
Magyar csonttal dagasztott,
Hol ropnak most őrült urak,
S lopnak konok parasztok;
Pogány föld, mely ma Krisztusért
Tajtékot túrva harcol,
S az embernek Fiát, ímé,
Ököllel csapja arcul;
Hol még nem ember a szegény,
S nem ember már a gazdag:
Az én hazám fekete föld,
Az én hazám akaszttat.

Az én hazám fekete föld,
Min drága élet érik,
S hol bárgyú barmok, bősz bírák,
Az életet herélik.
Az én hazám vértől büdös,
S kiloccsant agyvelőtül,
Hol csámcsogó, csúf csőcselék
Halált röhögni csődül,
Az én hazám kéjtől hörög,
Ha könnyt és kínt fakaszthat:
Az én hazám fekete
menusgabor, 2020. április 03. péntek, 16:45
1/446
Képek, videók
A vágy a legjobb eszköze
sanci81
2014. június 06. péntek, 15:45
Csipkeverés eszközei
drozdikata
2012. február 21. kedd, 17:50
A tisztálkodás eszközei (
bartokiovi
2010. március 05. péntek, 17:57
Tégy békéd eszközévé!.jpg
szilvia108
2009. július 22. szerda, 09:59
Mindenki a maga eszközeiv
macepona
2009. július 17. péntek, 00:32
a tűzoltás eszközei
boszormacs
2007. augusztus 28. kedd, 15:02
A kínzás eszközei
mkt
2007. augusztus 04. szombat, 14:57
szirmos virág eszköze
talamusz
2007. július 17. kedd, 14:32
légi robot eszközei.jpg
kasztl11
2007. május 25. péntek, 14:29
Nem fogsz menni oda?
sanci81
2016. július 17. vasárnap, 14:06
Te sosem fogsz
sanci81
2015. szeptember 06. vasárnap, 18:11
sírni fogsz.jpg
yvett789
2015. május 27. szerda, 21:08
hiányozni fogsz
lenke1964
2015. január 02. péntek, 23:52
Soha nem fogsz lovagolni.
farkas1945
2013. november 10. vasárnap, 11:16
Örökké élni fogsz . . .
terezia1951
2013. július 20. szombat, 18:30
Címkék
Teréz Anyától, papír darab, bálványimádásnak félelmetes, másik embernek, puszta keresztény, ember sorsát, polgárosodás híve, embernek csak, lélekben szegényeké, ékes kapunál, dolgoknak tanúi, szeretteitől körülvéve, Margaret Bottome, falusiak élete, legnagyobb fájdalmam, családapák mintaképére,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.