Belépés
2020. július 03. péntek | 27. hét | 185. nap | 15:18 | Kornél, Soma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Gábor elment
nemrég:
"Édes fiacskám, egy kis sajtot ennék",
vagy bort ivott és boldogan meredt a
kezében égő, olcsó cigaretta
füstjére és futott, telefonált
és szőtte álmát, mint színes fonált:
a homlokán feltündökölt a jegy,
hogy milliók közt az egyetlenegy.

Keresheted őt, nem leled, hiába,
se itt, se Fokföldön, se Ázsiába,
a múltba sem és a gazdag jövőben
akárki megszülethet már, csak ő nem.
Többé soha
nem gyúl ki halvány-furcsa mosolya.
Szegény a forgandó, tündér szerencse,
hogy e csodát újólag megteremtse.

Édes barátaim, olyan ez épen,
mint az az ember ottan a mesében.
Az élet egyszer csak őrája gondolt,
mi meg mesélni kezdtünk róla: "Hol volt...",
majd rázuhant a mázsás, szörnyű mennybolt
s mi ezt meséljük róla sírva: "Nem volt..."

Úgy fekszik ő, ki küzdve tört a jobbra,
mint önmagának dermedt-néma szobra.
Nem kelti föl se könny, se szó, se vegyszer.
Hol volt, hol nem volt
ovarzolee, 2020. június 29. hétfő, 20:19
Az MME idén is arra kéri az embereket, hogy ne etessék a vízimadarakat
madarak közötti agressziót és az ebből eredő sérülésveszélyt. Önfenntartó életre nem alkalmas területekre is nagy mennyiségű vízimadarat vonz, rontja a madarak társadalmi megítélését, növeli az ember-madár konfliktushelyzeteket. A feleslegesen kiszórt rengeteg táplálék vonzza a patkányokat, segíti szaporodásukat, ami idén különösen nagy problémát jelent a fővárosban.

A közlemény szerint problémát jelent még az is, hogy a nyáron etetett madarak ősszel nem vonulnak el, az emberek pedig látva a "sok szegény, éhes", valójában elkényelmesedett vagy már beteg, repülésre képtelen madarat, tovább etetik őket. Az etetőhelyek mesterségesen fenntartott táplálékbázisa közelében évről évre több madár költhet, így nő a nyári kéregetők száma és immáron több madárral kezdődik újra a folyamat.

A madárvédő kampányról bővebb információ az egyesület honlapján olvasható (http://www.mme.hu/a-vizimadarakat-soha-ne-etessuk), ahol idén is elérhető az az ingyenes kinyomtatható plakát is, amelyet az MME a lakosság
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 11:32
Egy orosz pszichológus szerint
Sokéves gyakorlatom egyre inkább megerősít abban, hogy a depresszió
nem más, mint a szeretet hiánya.

Ugyanis minden ember, legyen az fiatal vagy idős, férfi vagy nő, gazdag
vagy szegény, jó vagy akár rossz, egyetlen vágya szeretni és szeretve
lenni. Ezért is állítottam fel az évek során a fenti diagnózisomat, miszerint:

,,Nem létezik depresszió, csak a szeretet hiánya!"

Köztudott, hogy az embernek megvannak a mindennapi szükségletei,
mint amilyen az élelem, a víz vagy az alvás. A szeretet is egy ilyen
létszükségletű dolog, mely nélkül nem élhetünk teljes életet, sőt ennek
hiánya gyakran halálba is torkollhat.

Köztudott, hogy személyiségünk komplex fejlődése fizikai, mentális és
érzelmi síkon történik, egymással párhuzamosan. Ha ezek közül
valamelyiket figyelmen kívül hagyjuk, nem leszünk képesek megtalálni
önmagunk harmóniáját.

Mondják, hogy ,,a test a lélek temploma!", ezért
klarika47, 2020. június 28. vasárnap, 07:02
Jézus szabadítása
Hallom, hogy ezt mondod: "Nem vagyok rá képes. Rettenetes tehetetlenség tart vissza." Azonban nem arról van szó, hogy mire vagy képes, vagy mire nem, mert annak ehhez nincs köze. Azon múlik, hogy Jézus mit tud tenni. Lehet valami túlzottan nehéz az Úr számára? Fölébe lehet kerekedni az örök Léleknek, ha győzedelmeskedni akar egy emberben? Alulmaradhat Ő, aki "megrendíti helyén a Földet, oszlopai megrendülnek", és aki "egymaga feszített ki az eget"; Ő, akit egykor keresztre feszítettek, de most örökké él? Tedd a gondodat a kezébe, szegény, tehetetlen, nyomorult ember, és kérd Őt, hogy tegye meg érted azt, amit te nem tudsz megtenni önmagad érdekében, és hited szerint fognak történni a dolgok.

C. H. Spurgeon
kalmanpiroska, 2020. június 27. szombat, 22:23
Koronavírus - Emberi jogi biztos: elengedhetetlen a társadalmi egyenlőségért felelős testületek erősítése
emberi jogok érvényesülésének aggasztó visszaesése volt tapasztalható Európában. Véleménye szerint ezt szélsőjobboldali populista politikusok felemelkedése okozta, akik gyűlöletet szítva manipulálnak szavazatszerzés céljából, egyre inkább megosztva a társadalmakat.

A köreikben terjedő gyűlöletbeszéd leggyakoribb célpontjai azon kisebbségi csoportok, amelyek már régóta hátrányos megkülönböztetéstől szenvednek - közölte Dunja Mijatovic.

A társadalmi és gazdasági egyenlőtlenségek mélyülnek. A szegénység állandósulásában fontos szerepet játszik a származás alapján történő megkülönböztetés. Ez arra mutat rá, hogy a szegénység felszámolását célzó politikák mellett az egyenlő bánásmódról szóló jogszabályok és az egyenlőséggel foglalkozó testületek szerepének erősítése fontos eszköz a gazdasági egyenlőtlenségek kezelése terén is - vélekedett.

A politikus azon meggyőződésének adott hangot, hogy amennyiben a társadalmi egyenlőségért küzdő testületek megfelelő jogi háttérrel, politikai
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 13:21
ÁSZ: kevesebben élnek szegénységben, a munkahelyek megőrzése a kulcs
Az ÁSZ kapcsolódó elemzése arra is rámutat, hogy a szegénység mérséklése terén 2010 óta elért eredmények elsősorban a foglalkoztatás bővítésének köszönhetőek, ezért a koronavírus-járvány gazdasági és társadalmi hatásainak mérséklése érdekében prioritást kell adni a munkahelyek megőrzésének, illetve a munkahelyteremtés ösztönzésének.

A számvevőszék összefoglalója szerint Magyarországon 2010-ben a lakosság egyharmada, megközelítőleg 3 millió ember élt a szegénységi küszöb alatt.

A szervezet ellenőrzése megállapította, hogy a magyar kormány - az Európa 2020 Stratégia szegénység csökkentésére vonatkozó célkitűzéseihez kapcsolódóan - 2011-ben megalkotta a nemzeti szintű stratégiát és az annak megvalósítását szolgáló intézkedési tervet.

Az ÁSZ tájékoztatása szerint a szegénységi küszöb alatt élők felemelése érdekében kidolgozott stratégiák megvalósítása eredményes volt, mivel a stratégiai dokumentumokban 2020-ra rögzített célértékek a kitűzött dátum előtt teljesültek. Magyarországon 2008 és
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 11:31
Besúgással vádolják a Román Nemzeti Bank immár csaknem harminc éve funkcióban levő elnökét
jelentéseket írt a Securitaténak 1979 és 1989 között. Úgynevezett hálózatot támogató személyként használták, majd 1986-ban már a Román Kommunista Párt is beleegyezett a beszervezésébe.

Az átvilágító bizottság két, kézzel írt jelentésre hivatkozott, az egyik 1985-ből, a másik 1987-ből származik. Ezekben a nemzeti bank későbbi vezetője többek között diplomatákról is jelentett, akik elégedetlenek voltak a nyolcvanas években tapasztalható fűtési gondok miatt, hiszen a Romániában akkor meglehetősen nagy szegénység volt, hiány volt alapvető szükségleti cikkekből és a közműszolgáltatások is akadoztak. Israescu egy másik jelentésben azt írta valakiről, hogy elégedetlen volt a társadalmi helyzettel, a tömegközlekedéssel, a fűtési és élelmiszerellátási gondokkal, a televízióban sugárzott adásokkal. Az átvilágító bizottság szerint ezek a jelentések kimerítik a besúgást, hiszen az érintettek a román hatóságok látókörébe kerülhettek.

Isarescu múltjáról már három évvel ezelőtt is cikkezett a román média, akkor a
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 20:22
ENSZ jelentés: a járvány miatt egyre többen foglalkoznak drogkereskedelemmel és nőtt a kábítószer fogyasztók sz
A tanulmányban olvasható, hogy a növekvő munkanélküliség és a munkapiac szűkülő lehetőségei következtében a legszegényebbek egyre kiszolgáltatottabbá válnak a kábítószer kereskedőkkel szemben.

A szegénység, az oktatás hiánya és a társadalmi kirekesztés továbbra is azok a fő tényezők, amelyek növelik a kábítószer fogyasztás kockázatát - hangsúlyozta Ghada Waly a hivatal igazgatója.

A jelentés felhívja a figyelmet arra, hogy habár a járvány megszakította a hagyományos beszállítási láncokat, a kereskedők azonban új útvonalakat és ellátási módszereket találnak ki, ami fokozza a drogkereskedelmet. Ezen kívül felhalmozódtak az el nem adott kábítószerek, így fennáll a veszélye annak is, hogy a korlátozások enyhítése után azok elárasztják a világpiacot. Rámutat továbbá arra is, hogy Afganisztánban, a világ legnagyobb ópiumtermelő országában, a járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések akadályozták az idei betakarítást, ami opiát hiányhoz vezethet világviszonylatban.

Ez azt eredményezheti,
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 15:52
12. évközi hét csütörtök 06.25
együtt kiment eléje, de Babilon királya, uralkodásának nyolcadik esztendejében, elfogatta őt.
Azután elhurcoltatta Jeruzsálemből az Úr házának minden kincsét, a királyi palota kincseit; levagdaltatta azokat az aranyborításokat, amelyeket Salamon, Izrael királya készíttetett az Úr temploma számára - ahogyan az Úr mondta neki. Azután fogságba hurcolta egész Jeruzsálemet, az összes főembert, a sereg összes vitézét, tízezernyi férfit, minden kovácsot és lakatost, úgyhogy nem maradt senki sem a föld szegény népén kívül.
Joákint is elhurcolta Babilonba, meg a király anyját, feleségeit és udvari tisztjeit. De még az ország bíráit is fogságba vitték Jeruzsálemből Babilonba. Minden fegyver fogható férfit, szám szerint hétezret, ezernyi kovácsot és lakatost, minden fegyverforgatásra alkalmas férfit Babilonba küldött fogságba Babilon királya.
Joákin helyett atyai nagybátyját, Mattanját tette királlyá Babilon királya, és nevét Szedekiásra változtatta.
Ez az Isten igéje. 2Kir
maroka, 2020. június 25. csütörtök, 08:42
Költségvetés - A DK nem támogatja a jövő évi költségvetés elfogadását
Varju László azt mondta, az elmúlt hetekben bemutatták, hogy hogyan képzelik el az ország jövőjét. Saját javaslataikat sorolva kiemelte a pedagógusok és a szociális területen dolgozók béremeléséről, valamint a méltányossági nyugdíj növeléséről szóló módosító indítványaikat.

A képviselő kitért az alapvető víz-, gáz- és áramhasználat ingyenessé tételére, kérte, hogy az állami és az egyházi iskolák között ne tegyenek különbséget, valamint megemlítette a családi pótlék növelésének szükségességét.

Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt elnöke azt mondta, hogy a büdzsében évek óta nem jelenik meg az egyenlő bánásmód és az egyenlő méltóság elve melletti kiállás.

A DK frakciójának tagja rámutatott, hogy leginkább a közszféra tagjait sújtja a dolgozói szegénység problémája. Kiemelte, hogy a pályaelhagyás miatt 26 ezer ember hiányzik a betegágyak mellől.

A kormány a szociális problémák orvoslásában számít az önkormányzatokra, de ez források nélkül nem fog menni - szögezte le.
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 13:31
A magyarok többsége a döntéshozóktól várná a megoldásokat a környezeti problémákra
A WWF Magyarország reprezentatív kutatása többek között azt vizsgálta, hogy a városi magyar lakosság hogyan viszonyul a természet- és környezetvédelemhez.

A kutatás eredményeiből kiderül, hogy a magyarok nagy része fontosnak és aktuálisnak tartja a környezeti problémákat, és készen áll a változtatásokra a fenntartható jövő érdekében. A kormányok és vállalatok globális összefogását azonban elengedhetetlennek tartják ahhoz, hogy elkerülhető legyen a környezeti katasztrófa.

A kutatás szerint a lakosság nagy része az egyéni felelősségvállalás helyett a felülről érkező megoldásokat szorgalmazná. A többség (49 százalék) a globális összefogást sürgetők körébe tartozik: ők úgy gondolják, az egyes emberek már kevesek a környezeti katasztrófa elkerüléséhez, és világméretű összefogásra lenne szükség a kormányok és vállalatok részéről. Ennél kevesebben, a megkérdezettek 36 százaléka tartja csak kulcsnak az egyéni felelősségvállalást - szerintük, ha minden ember csökkentené a saját fogyasztását és
velemenyezd, 2020. június 23. kedd, 21:54
Kedves történet
Egy megpróbált, nehéz napokat átélt öregember a következő történetet írja le:

"Az én külsőm nem vonzó. Egy súlyos balesetem volt, ennek következtében púpos lettem. Sokáig gúnyolódtak velem az emberek.
Egy alkalommal egy gyerek rám tekintett és azt kérdezte:
- Mi van a hátadon?
Bíztos voltam benne, hogy gúnyos irónia következik. Mégis válaszoltam:
-Egy púp.
-Nem! - válaszolt a gyermek - Isten a szeretet, és Ő nem ad senkinek fogyatkozásokat. A hátadon nincs púp, hanem egy doboz van, és ebben angyalszárnyak vannak elrejtve. Egy bizonyos napon a doboz megnyílik, és akkor a menny felé repülsz! Akkor használni fogod szárnyaidat...
Ezt hallva sírni kezdtem, még most is sírok, amikor ezt írom."

Mindenkinek van egy púpja, egy lelki, szellemi vagy testi hátrányossága. Ez úgy tűnik, olyan, ami korlátoz életünk szempontjából. Emiatt életünk értelmetlennek látszik.
Isten megengedi, hogy egyiknek legyen egy púpja, másiknak egy betegsége, vagy legyen
suzymama, 2020. június 23. kedd, 12:06
1/2517
Képek, videók
elmentél tőéem.jpg
liliana01
2020. március 02. hétfő, 15:51
Mikor elmentél
irmus
2018. július 06. péntek, 07:44
Elment az kit legjobban s
irmus
2018. június 15. péntek, 08:51
Elmentél s veled együtt e
irmus
2018. május 24. csütörtök, 06:42
Ni, elment.jpg
chillik
2017. november 09. csütörtök, 05:17
elmentél, drágám
orban47
2017. április 17. hétfő, 20:40
Mióta elmentél 01.jpg
chillik
2017. április 11. kedd, 07:34
Mióta elmentél 02.jpg
chillik
2017. április 11. kedd, 07:33
Elment....jpg
kkm
2017. március 19. vasárnap, 22:03
Elment megint 01.jpg
chillik
2016. december 30. péntek, 06:46
Elment megint 02.jpg
chillik
2016. december 30. péntek, 06:46
Elment megint 03.jpg
chillik
2016. december 30. péntek, 06:45
2 ékszer a homlokán 7
lovaszmarika
2012. október 05. péntek, 13:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.