Belépés
2020. március 29. vasárnap | 13. hét | 89. nap | 05:20 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A Puskás Aréna nyerte az Év stadionja címet
632 voks érkezett, ezek majdnem felét, közel 14 955 ezer szavazatot a budapesti stadion kapta. A közlemény szerint a november 15-én felavatott létesítményre a világ minden tájáról, így a többi között Indonéziából, Argentínából, Lengyelországból, Nagy-Britanniából, az Egyesült Államokból és a Fülöp-szigetekről is érkeztek voksok.
A legjobbnak ítélt stadionra öt, a másodikra négy, a harmadikra három, a negyedikre kettő, az ötödikre pedig egy csillagot kellett adniuk a voksolóknak és a szavazatok összesítése, valamint szakértő építészek véleménye alapján ítélték oda az Év stadionja díjat.
A listára csak a tavaly átadott és legalább 10 ezer néző befogadására alkalmas arénák kerülhettek fel, a Puskás Aréna mellett a dunaszerdahelyi MOL Aréna is versenyben volt. Szavazni március 15-ig lehetett a weboldalon.
A honlap emlékeztetett: tavaly a szakmai zsűri a DVTK arénáját választotta az év legszebbjének.
A díjnyertes Puskás Aréna lesz az egyik helyszíne a koronavírus-járvány miatt idény nyárról a
maroka, 2020. március 26. csütörtök, 20:29
Szlovák választások - Szijjártó Péter: készen állunk a V4-ek együttműködésének erősítésére
alkotnak az EU-n belül. Az összefogásnak és az észszerű kormányzati politikáknak köszönhetően a régió Európa növekedési motorjává vált, közben pedig meg tudta védeni magát és meg tudta őrizni biztonságát.

Az MTI kérdésére a miniszter azt közölte: "a felvidéki magyarok egyértelművé tették, hogy tisztán nemzeti alapú érdekképviseletet szeretnének a szlovákiai politikában".

Az új szlovák parlamentbe hat párt jutott be a szombati választáson a választási jegyzőkönyvek több mint 99 százalékának összesítése alapján.

Az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek jobboldali ellenzéki párt a leadott szavazatok csaknem 25 százalékával végzett az első helyen. Az Irány - Szociáldemokrácia 18,3 százalékkal - eddigi legrosszabb választási eredményével - a második lett. A harmadik helyet a Boris Kollár vállalkozó vezette, jobbközép irányultságú párt, a Család Vagyunk (Sme rodina) szerezte meg, a párt a voksok 8,3 százalékát kapta. A negyedik az önmagát nemzeti, keresztény és szociális értékek mentén
velemenyezd, 2020. március 01. vasárnap, 16:02
Szlovák választások - Szakértő: a győztes alkotmányozó többséget szeretne
eredményeként pedig egy sokszínű koalíció jöhet létre. Az utóbbi időben a hagyományos pártok gyengültek, a kisebb elitellenes protestpártok viszont erősödtek.

Garai Nikolett szerint "nagy pofon" a felvidéki magyar pártoknak, hogy nem kerültek be a szlovák törvényhozásba, így azonban reformok indulhatnak el Magyar Közösség Pártjában és a Most-Híd szlovák-magyar vegyes pártban.

Az új szlovák parlamentbe hat párt jutott be a szombati választáson a választási jegyzőkönyvek több mint 99 százalékának összesítése alapján. Az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek jobboldali ellenzéki párt a leadott szavazatok csaknem 25 százalékával végzett az első helyen. Az Irány - Szociáldemokrácia 18,3 százalékkal - eddigi legrosszabb választási eredményével - a második lett. A harmadik helyet a Boris Kollár vállalkozó vezette, jobbközép irányultságú párt, a Család Vagyunk (Sme rodina) szerezte meg, a párt a voksok 8,3 százalékát kapta. A negyedik az önmagát nemzeti, keresztény és szociális értékek mentén
velemenyezd, 2020. március 01. vasárnap, 11:22
Szlovák választás - Bejelentette lemondását Bugár Béla, a Most-Híd elnöke
A Most-Híd a parlamenti választáson nagyon gyengén szerepelt, a nem hivatalos végeredmények szerint a 13. helyen végzett a voksok 2,05 százalékát megszerezve. Ez kevesebb, mint egyharmada a négy évvel korábbi eredményüknek.

"Az eredmény nagyon rossz, sokkal jobbat vártunk" - mondta Bugár. Bejelentette: lemond a pártelnöki posztról, de nem távozik teljesen a politikából, mint mondta, továbbra is segíteni akarja pártját.

Bugár Béla nem jelölte meg utódját a párt élén, azt mondta: erről majd a párt szervezetei döntenek. Ugyanakkor Ravasz Ábel - a párt egyik fiatal politikusa, egyik alelnöke és jelenlegi kampányfőnöke - jelezte, megvan az ambíciója arra, hogy a párt elnöke legyen. Hozzátette: nem ő az egyedüli aspiráns.

Az új szlovák parlamentbe a szombaton tartott választáson hat párt jutott be a választási jegyzőkönyvek több mint 99 százalékának összesítése alapján. Az első helyen a jobboldali Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (OLaNO) végzett 25 százalékos eredménnyel, megelőzve a
velemenyezd, 2020. március 01. vasárnap, 10:52
Romániai elnökválasztás - Részeredmények: 15 százalékpontos előnnyel nyerte Iohannis az első fordulót
A hazai voksok 99 százalékának és a külföldön leadott voksok kétharmadának feldolgozása alapján Iohannis az érvényes szavazatok 37,6 százalékával győzött, míg Dancila a voksok 22,7 százalékát szerezte meg. Kettejük részvételével rendezik meg az elnökválasztás második fordulóját november 24-én.

A harmadik helyen Dan Barna, a jobbközép Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke végzett, a részeredmények szerint 14,7 százalékkal.

A negyedik helyen a két kisebb balliberális párt által támogatott Mircea Diaconu színművész végzett 9, az ötödiken Teodor Paleologu, a (Traian Basescu volt államfő által alapított) Népi Mozgalom Pártjának (PMP) elnökjelöltje 5,7 százalékkal.

Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke a szavazatszámlálás hétfő reggeli állása szerint az érvényes voksok 3,95 százalékát kapta. Eredményét (mint ahogy a többi elnökjelöltét is) még kis mértékben befolyásolhatja a külföldön leadott voksok összesítése.

A külföldi választókörökben, ahol
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 07:50
Önkormányzat 2019 - Jogerőssé vált a ruszin országos nemzetiségi választás eredménye is
Nemzeti Választási Bizottság (NVB) október 21-én állapította meg a ruszin nemzetiségi országos választás eredményét, eszerint a ruszinok országos önkormányzatában a Magyarországi Ruszinok (Ruszének) Országos Szövetsége 9, a "Rukisösz" Ruszin Kisebbségi Összefogás Egyesület 5, a Hodinka Antal Országos Ruszin Értelmiségi Egyesület 1 mandátumot szerzett.

Az NVB határozata ellen a jogorvoslati határidő lejárta előtt bírósági felülvizsgálati kérelmet nyújtottak be. A kérelmező a szavazóköri eredmények összesítése és a választási eredmény megállapítása szabályainak megsértésére hivatkozva, valamennyi országos ruszin lista részeredményének a megvizsgálása céljából a szavazatok újraszámlálását kérte.

A Kúria azonban hétfői végzésében megállapította, hogy a bírósági felülvizsgálati kérelem teljeskörűen megalapozatlan, a kérelmező nem bizonyította a jogsértést, ezért helybenhagyta az NVB eredményt megállapító határozatát. A Kúria végzése jogerős. A döntéssel az NVB eredményt megállapító határozata jogerőre
velemenyezd, 2019. október 28. hétfő, 17:02
Önkormányzat 2019 - November közepéig is elhúzódhat a választások végleges eredményének megállapítása
A választási jogszabályok értelmében vasárnap este az egyes szavazókörökben addig kell a szavazatokat számlálni, amíg kétszer egymás után ugyanazt az eredményt nem kapják. Ezeket az adatokat lehet felvezetni a hivatalos jegyzőkönyvekbe, amelyeket a szavazatszámláló bizottságok valamennyi tagjának alá kell írnia. A szavazatszámláló bizottság szavazóköri eredményt megállapító döntése ellen önálló fellebbezésnek nincs helye, azt csak a helyi választási bizottság eredményt megállapító döntése elleni fellebbezéssel együtt lehet jogorvoslattal megtámadni.

A helyi választási bizottságok hétfőn jegyzőkönyvekben összegzik a szavazatszámláló bizottságok által rögzített jegyzőkönyvi eredményeket, majd ezek alapján állapíthatják meg, ki nyerte a polgármesteri tisztséget és kik lettek a képviselő-testület tagjai. A helyi választási bizottság döntése ellen a szavazatszámláló bizottság szavazóköri eredményt megállapító döntésének törvénysértő voltára, illetve a szavazóköri eredmények összesítésére és a
velemenyezd, 2019. október 13. vasárnap, 19:52
Hatodszor rendezik meg a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutatót
videoklip-támogatásban részesül, egyikük vendégzenekari meghívást kap a Budapest Parkba. Az elődöntők valamennyi résztvevője fellép a négy fesztiválon, valamint a MOL Nagyon Balaton eseményein" - sorolta a lehetőségeket Filutás Anna.

Az elődöntők során a szakmai zsűri, a tíz tagú Nagy-Szín-Pad! Crew tagjai 1-től 10-ig pontozzák a produkciókat, a közönség tizenegyedik tagként voksolhat három platformon (SMS, Instagram, www.nagyszinpad.com) az aznap fellépőkre 20 órától másnap 20 óráig. A szavazatok összesítése alapján dől el a három döntős, akiket május 13-án reggel jelentenek be a Petőfi Rádióban. Akkor újraindul a szavazás a három döntősre, egészen a finálé végéig már csak a közönség voksol.

Az Akvárium Klubban május 8-án a Follow the Flow és KosziJanka, 9-én a Nomad és a New Level Empire, 10-én a Useme és a Stolen Beat, 11-én a USNK és a Bluebay Foxes lép színpadra az elődöntők során. A sajtótájékoztatón a résztvevőktől elhangzott többek között, hogy a Bluebay Foxes a mezőnyben az egyetlen,
velemenyezd, 2019. április 24. szerda, 20:45
Baloldali ellenzék: egy jelöltnek kell szemben állnia Tarlós Istvánnal
Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke elmondta: Puzsér Róbert, az LMP által is támogatott független induló nem vesz részt a januári kiválasztási folyamatban, azonban aláírt egy szándéknyilatkozatot arról, amely biztosítja, hogy június végéig egyetlen, a legesélyesebb jelölt maradjon az ellenéki oldalon.

A részletekről januárban folytatják az egyeztetéseket, ahogy Molnár Zsolt fogalmazott, akár második fordulós választással, akár közvélemény-kutatással is eldőlhet a kérdés.

A szocialisták Horváth Csabát támogatják, de tiszteletben tartják majd az előválasztás eredményét, beállnak a győztes mögé - hangsúlyozta.

A DK és a Párbeszéd hivatalosan még nem állított jelöltet.

Molnár Zsolt az ellenzéki együttműködést történelminek nevezte és kijelentette: "a Kunigunda utca kísértete járta be egész Európát" - utalt arra, hogy a nemzetközi sajtóban is szerepelt az ellenzéki pártok közös fellépése a közmédia székházánál. Kijelentette: ha aprózódik az ellenzék, Tarlós Istvánt már most
velemenyezd, 2018. december 20. csütörtök, 18:33
Csak két jelölt szerzett mandátumot a szenátusi választás első fordulójában Csehországban
A 81 tagú parlamenti felsőház egyharmadáért, tehát 27 szenátori mandátumért folytatott küzdelemben a szavazatok összesítésének nem hivatalos, szombat esti eredménye alapján két jelölt, Jirí Cunek, a közép-morvaországi Zlín régió elöljárója, valamint Jirí Drahos akadémikus kapott a győzelemhez szükséges több mint 50 százalékos támogatást.

Jirí Cunek a Kereszténydemokrata Unió-Csehszlovák Néppárt (KDU-CSL), Jirí Drahos pedig a KDU-CSL, Polgármesterek és Függetlenek (STAN), valamint a TOP 09 párt közös jelöltje volt.

Az egy hét múlva sorra kerülő második fordulóban, ahová minden választási körzetből az első forduló két legsikeresebb jelöltje jutott, a kormányzó ANO mozgalomnak 11, a Polgári Demokratikus Pártnak (ODS) pedig 10 képviselője lesz. Több mint egytucatnyi pártnak és mozgalomnak csak néhány jelölje fog ringbe szállni október 12-én és 13-án.

A szenátusi választás első fordulója alapján valószínűnek tűnik, hogy a felsőházban már nem a Cseh Szociáldemokrata Pártnak (CSSD) lesz a
velemenyezd, 2018. október 07. vasárnap, 07:03
Fölényesen győzött a parlamenti ellenzéki jelölt a Habarovszki terület kormányzóválasztásán
A Vlagyimir Zsirinovszkij vezette liberális demokraták politikusa, Szergej Furgal a szavazatok 99 százalékának összesítése után 69,62:27,91 százalék arányban vezetett a hivatalban lévő kormányzó, az ország domináns politikai pártját, az Egységes Oroszországot képviselő Vjacseszlav Sport ellen.

Ella Pamfilova, az orosz Központi Választási Bizottság elnöke kijelentette, hogy a választás eredménye egyértelműnek tűnik és a politikai erőpróba során nem történt olyan szabálytalanság, amely szükségessé tenné a forduló eredményének érvénytelenítését.

Szeptember 9-én Oroszországban 22 regionális vezetőválasztást tartottak, amelyek közül 18-at az Egységes Oroszország nyert meg. Négy régióban - a Habarovszki és a Tengermelléki területen, Vlagyimir megyében és a Hakasz Köztársaságban - kellett második választási fordulót rendezni, mert egyik aspiráns sem szerzett 50 százalékot. A hivatalban lévő kormánypárti vezetőkkel szemben két kommunista és két liberális demokrata párti jelölt maradt
velemenyezd, 2018. szeptember 23. vasárnap, 22:34
1/14
Képek, videók
Puskás-Fotó-Koncz-Márt on-
menusgabor
2019. november 18. hétfő, 20:44
puskás stadion1117.jpg
maroka
2019. november 17. vasárnap, 08:36
Raymond Kopa, Puskás Fere
agica2004
2018. március 23. péntek, 21:34
puskásné erzsike.jpg
zsokica45
2018. január 06. szombat, 20:21
puskás dijas gólrugó1023.
maroka
2017. október 23. hétfő, 21:17
Foci- Puskás Ö.-Pelé.jpg
agica2004
2017. szeptember 14. csütörtök, 21:03
Puskásné Noémi
irmus
2017. május 05. péntek, 08:00
szepesi-gyorgy-puskás. jpg
agica2004
2017. április 22. szombat, 14:47
Puskás Öcsi.jpg
agica2004
2017. április 22. szombat, 14:30
puskas.jpg
agica2004
2017. április 22. szombat, 14:30
Puskás.jpg
agica2004
2017. április 22. szombat, 14:29
a Puskás szobornál
orban47
2016. október 19. szerda, 19:13
Budapesti Szabadság híd.j
irmus
2018. március 04. vasárnap, 10:06
0 Budapesti látkép.png
lovaszmarika
2017. december 12. kedd, 17:54
budapesti tél.png
chillik
2017. november 17. péntek, 15:36
Címkék
leadott szavazatok, ruszin országos, kisebb elitellenes, politikai erőpróba, harmadik helyet, Szijjártó Péter, szavazóköri eredmények, ambíciója arra, választás eredménye, Cseh Szociáldemokrata Pártnak, szavazatokat számlálni, Petőfi Rádióban, hivatalos jegyzőkönyvekbe, győzelemhez szükséges, jogorvoslati határidő, szombaton tartott,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.