Belépés
2018. december 11. kedd | 50. hét | 345. nap | 04:29 | Árpád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Terrorcselekmény hiúsított meg az oroszországi Szaratov környékén az FSZB
Az FSZB tájékoztatása szerint tűzharc bontakozott ki, amikor vasárnap Szaratov közelében a szakszolgálatok munkatársai megkíséreltek feltartóztatni egy gépkocsit. Az autóban ülők, akiknek számát és nemzetiségét a kommüniké nem nevezte meg, életüket vesztették.

A járműben TT és PM típusú maroklőfegyvereket, valamint egy házilag készített kézigránátot és egy "bombát" találtak. Utóbbi robbanóereje mintegy 3 kilogramm trotilénak felelt meg.

Az FSZB terrorcselekmény előkészítése címén büntetőeljárást indított és folytatja az operatív nyomozómunkát.
velemenyezd, 2018. március 12. hétfő, 11:24
Putyin megköszönte Trumpnak a CIA-információt, amely terrortámadásokat segített megakadályozni Szentpéterváron
A telefonbeszélgetés során, amelyet Putyin kezdeményezett, az orosz elnök elmondta, hogy a CIA-tól kapott információ segített azonosítani, felkutatni és őrizetbe venni a terroristákat. Putyin arra kérte Trumpot, hogy adja át köszönetét a CIA igazgatójának és az amerikai hírszerzés operatív munkatársainak, akik megszerezték ezt az értesülést.

Putyin arról biztosította Trumpot, hogy az orosz szakszolgálatok is készek átadni amerikai kollégáiknak az Egyesült Államok elleni lehetséges fenyegetésekre vonatkozó információkat.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) pénteken közölte, hogy Szentpéterváron őrizetbe vették az Iszlám Állam elnevezésű terrorszervezet hét követőjét, akik merényleteket készültek elkövetni a Kazanyi székesegyházban és más népes helyszíneken.

Az FSZB információi szerint az egyik gyanúsított december 16-án öngyilkos merényletet készült elkövetni a szentpétervári székesegyházban, a többiek pedig házilagos készítésű robbanószerkezetekkel akartak terrortámadásokat
velemenyezd, 2017. december 17. vasárnap, 18:42
Nariskin: egyre nagyobb a jelentősége az orosz "illegális hírszerzésnek"
kémfőnök hosszas méltatásában a külföldi hírszerzés "aranytartalékának" nevezte az "illegálisokat", hozzátéve, hogy csak kevesen válnak közismertté közülük, nem ritkán csak a haláluk után.

Nariskin, anélkül, hogy részletekbe bocsátkozott volna, rámutatott, hogy az "illegális" kémhálózat tagjai "jelentős mértékben" hozzájárulnak Oroszország biztonságának szavatolásához.

Nyílt titok, hogy a mai Oroszország politikai és gazdasági életének irányításában meghatározó szerepet játszanak a szakszolgálatok munkatársai. Az elnök, Vlagyimir Putyin a hivatalosan közzétett adatok szerint 1985 és 1990 között az NDK-ban szolgált a szovjet külföldi hírszerzés kötelékében. Ezt követően alezredesi rangban dolgozott a KGB-nél, ahol különböző beosztásokat töltött be a vezető operatív megbízottétól az első osztályvezető-helyetteséig.

"A Szovjetunió külföldi hírszerző szerveiben végzett munkám éppen az illegális hírszerzéssel áll kapcsolatban. Tudom, hogy milyen emberek vannak ott" - jelentette ki Putyin egy
velemenyezd, 2017. június 27. kedd, 12:32
MLP: a TEK és a szakszolgálatok kudarca, hogy terroristák tartózkodhattak Magyarországon
Az MLP ügyvivője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján a Magyar Idők erről szóló cikkére hivatkozott. Bodnár Zoltán úgy fogalmazott: ha a magyar kormány teljesítette volna a nemzetközi szerződések szerint ráháruló kötelezettségeket, regisztrálja a Magyarországra érkező menekülteket és gondoskodik azok elhelyezéséről, akkor "valószínűleg ezek a terroristák sem flangálhattak volna szabadon Budapest utcáin". A kabinet viszont, annak érdekében, hogy fokozza a menekültválság okozta félelmeket, 2015. nyarán tízezreket "szabadított rá" Budapestre és az országra, ahelyett, hogy ezeket az embereket összegyűjtötte és regisztrálta volna - jelentette ki.

A politikus a hír időzítéséről azt mondta, úgy látszik, hogy a Fidesz minden rendelkezésére álló eszközt bevet, hogy kellően "magasra tekerje a félelemérzetet", ugyanis ezeknek az információknak a kiszivárogtatása pontosan illeszkedik ebbe a sorba.

Az MLP szeretné megtudni, hogy az illetékesek mióta rendelkeznek ezekkel az információkkal és miért csak
velemenyezd, 2016. szeptember 28. szerda, 11:32
Kis történetek a vasútról
munkavédelmi szabályok betartását kellett ellenőriznem.

Havi munkatervbe foglaltam, hogy melyik állomáson mikor tartok munkavédelmi ellenőrzést.
Ez egy hónapból kb. tíz napot foglalt le. A többi napokon Jegyzőkönyveket írogattam, jegyzeteket készítettem. Ügyeletes szolgálatot teljesítettem. Állomásbejárást tartottam.
Nem hivatalos minőségben segítettem Laci bácsinak egy állomási ,,HÍRMONDÓ" szerkesztésében.
Félévenként üzemszemlét kellett tartani, ahol a szakszolgálatok vezetői és az üzemorvos is részt vett. A hiányosságokról jegyzőkönyvet vettem fel és értesítettem a felelősöket a helyreállítás sürgősségéről.
Évenként, az Igazgatóság részéről tartott állomásvizsgálatokban szintén részt vettem.
Az itt megállapított hiányosságok megszüntetéséért a főnök általában engem tett felelőssé.
Nem volt ez egy rossz munkakör.
Voltak előnyei is.
Mivel a házépítést még nem fejeztem be, jól jött, hogy nagyon sok szabadidőt tudtam magamnak
stefenson39, 2015. november 29. vasárnap, 10:09
Német-amerikai kémbotrány - Megerősítik a német kémelhárítást
belső kommunikációs hálózatok és biztonsági előírások ellenőrzéséhez, részben egy külső tanácsadó cég közreműködésével. Így például a külügyminisztérium munkatársait külön hirdetményeken figyelmeztetik a tárca berlini épületében arra, hogy egy biztonságtechnológiai vállalat szakemberei éjszakánként ellenőrző műveleteket hajtanak végre a szolgálati számítógépeken.

A biztonsági területért felelős belügyminisztérium még formálódó terve szerint a technikai fejlesztések mellett változtatni kell a szakszolgálatok tevékenységén, ezentúl célzott megfigyelés alá kell vonni a hivatalosan barátinak számító államok nagykövetségét és konzulátusait is - írta a Der Spiegel.

A német hatóságok július elején a védelmi minisztérium egy alkalmazottja és a szövetségi hírszerző szolgálat (BND) egy munkatársa ellen indítottak eljárást azzal a gyanúval, hogy az amerikai Központi Hírszerző Ügynökségnek (CIA) dolgoztak.

Az előzetes letartóztatásba helyezett BND-s alkalmazott éppen a kémelhárítás fejlesztésére készített
velemenyezd, 2014. július 20. vasárnap, 13:44
Portik-Laborc - Érdemi információkat nem tudtak meg Szilvásy Györgytől
hangfelvételek szerint Laborc a Portiktól származó, közéleti szereplőkre terhelő információkat a nyilvánosság előtt akarta felhasználni. A hangfelvételek leirataiból kiderül, Portik félt attól, hogy 2010-ben a baloldal elveszti a választásokat, és mindent megtett volna, amit kérnek tőle.

Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottsága a Portik-Laborc találkozókat vizsgáló ténymegállapító albizottsága május 14-én tartotta meg alakuló ülését. A meghallgatások első köre, amely során jellemzően a szakszolgálatok munkatársait hallgatták meg, már lezárult. November 5-én Balajti Lászlót, az Alkotmányvédelmi Hivatal volt főigazgatóját hallgatta meg a testület. Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal volt elnökét, valamint Portik Tamást, az 1990-es évek olajszőkítési ügyleteiről ismert Energol Rt. egykori igazgatóját is meg akarta hallgatni a bizottság, azonban mostanáig mindketten visszautasították a részvételt.

A Portik-Laborc találkozókat vizsgáló ténymegállapító albizottság meghallgatásait is
velemenyezd, 2013. november 26. kedd, 17:24
Portik-Laborc - Kedden Szilvásy Györgyöt hallgatja meg a ténymegállapító albizottság
találkozókat vizsgáló ténymegállapító albizottsága május 14-én tartotta meg alakuló ülését.

Kocsis Máté, a bizottság fideszes tagja korábban azt mondta: javaslatot fog tenni arra, hogy az akkori politikai felelősöket - köztük Szilvásy György volt titokminisztert, és az akkori miniszterelnököt, Gyurcsány Ferencet is - hallgassák meg. Hozzátette: azt is kezdeményezi, hogy Gyurcsány Ferenc utódját, Bajnai Gordont is hallgassa meg a testület.

A meghallgatások első köre, amely során jellemzően a szakszolgálatok munkatársait hallgatták meg, már lezárult. November 5-én Balajti Lászlót, az Alkotmányvédelmi Hivatal volt főigazgatóját hallgatta meg a testület. Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal volt elnökét, valamint Portik Tamást, az 1990-es évek olajszőkítési ügyleteiről ismert Energol Rt. egykori igazgatóját is meg akarta hallgatni a testület, azonban mostanáig mindketten visszautasították a részvételt.

A Portik-Laborc találkozókat vizsgáló ténymegállapító albizottság meghallgatásait is
velemenyezd, 2013. november 25. hétfő, 17:34
Korábban válhat kötelezővé a nemzetbiztonsági bizottság előtt való megjelenés
Mile Lajos, a nemzetbiztonsági bizottság LMP-s tagja októberben nyújtotta be a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló 1995. évi törvénynek a nemzetbiztonsági tárgyú parlamenti ellenőrzés hatékonnyá tételéhez szükséges módosításáról szóló javaslatát, amellyel törvényben rögzítenék a nemzetbiztonsági bizottság előtti kötelező megjelenést. Az eredeti javaslat szerint kihirdetését követően két hónappal, Csampa Zsolt, a testület fideszes tagjának módosító indítványának értelmében azonban a kihirdetését követően a harmadik napon hatályba léphet az új szabályozás.

Mile Lajos a hétfői bizottsági ülésen azt mondta: támogatja az indítványt, mert ezzel az általa vezetett Portik-Laborc találkozókat vizsgáló ténymegállapító albizottság munkáját is megkönnyítik. A bizottsági ülésen Magyariné Nagy Edit, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára azt mondta: a korábbi hatályba lépésről szóló javaslatot a Belügyminisztérium is támogatja.

Staudt Gábor és Gaudi-Nagy Tamás büntetőjogi szankcionálásról szóló
velemenyezd, 2013. november 18. hétfő, 12:22
Portik-Laborc - Szerdán hallgatja meg a nemzetbiztonsági bizottság a megtisztított hangfelvételt
Molnár Zsolt elmondta, szerdán fog kiderülni, hogy technikai értelemben mennyire megtisztított a felvétel, hiszen mint kiemelte: "korábban gyakorlatilag használhatatlan volt a felvétel". Molnár Zsolt bízik abban, hogy szerdán a bizottság és a nyilvánosság is választ kap arra a kérdésre, hogy egyáltalán megegyezik-e a leirat és a hangfelvétel.

Arra a kérdésre, hogy Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt, valamint titokminiszterét Szilvásy Györgyöt meghallgatja-e a bizottság, Molnár Zsolt azt mondta: ő maga és a Magyar Szocialista Párt is abban érdekelt, hogy az igazság minden részlete kiderüljön. Támogatják a teljes nyilvánosságot, ezért oldotta fel a jegyzőkönyvek titkosítását is. Ennek fényében minden olyan ember meghallgatását támogatják, akitől az várható, hogy a bizottság illetve a Portik-Laborc találkozókat vizsgáló ténymegállapító albizottságot munkáját segítse, s a nyilvánosság tájékoztatást kapjon.

A szocialista képviselő ugyanakkor kiemelte: nem szeretné, hogy az ügyből "politikai
velemenyezd, 2013. május 07. kedd, 14:22
Portik-Laborc - Ténymegállapító albizottságot hoz létre a nemzetbiztonsági bizottság
albizottság várhatóan jövő héten megkezdi munkáját, mandátuma pedig szeptember 30.-ig tart majd.

A nyolc fős testületnek a független elnök mellett három fideszes, egy kereszténydemokrata, két szocialista és egy jobbikos tagja lesz. Az alelnöki posztot a fideszes Csampa Zsolt látja el.

Mile Lajos azt mondta, a vizsgálatnak arra is ki kell terjedni, hogy milyen események vezettek a találkozók létrejöttéhez. Hozzátette: a testület feltételezhetően zárt üléseket tart majd, mert azokon a szakszolgálatok munkatársait is meg kell majd hallgatni.

Kérdésre válaszolva azt mondta, egyelőre össze kell állítani a munkatervüket és ahogy haladnak előre, úgy fog kiderülni, hogy időben meddig kell visszanyúlniuk és milyen témákkal kell foglalkozniuk.

Kocsis Máté a nemzetbiztonsági bizottság fideszes tagja az újságíróknak azt hangsúlyozta, hogy az ülésen javaslatot tett a ténymegállapító albizottság felállítására. Hozzátette: azért indítványozta Mile Lajos elnökségét és a testület paritásosságát, hogy a
velemenyezd, 2013. április 30. kedd, 10:42
Pintér a rendőri vezetők őrizetbe vételéről
de "ennek eredménye, hogy a Legfőbb Ügyészség most gyorsan és hatékonyan tud dolgozni" - tette hozzá. A rendőrség felső vezetésében, az ORFK-n és a BRFK-n esetleg napirendre kerülő személycserékkel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy személyi változások csak akkor várhatók, ha a nyomázás további rendőri vezetők felelősségét állapítaná meg.

A Hír Televízió egyik újságírójának felvetésére, hogy információja szerint Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár hatáskörébe kerülhetne a szakszolgálatok irányítása, Pintér Sándor nem kívánt reagálni.

A Központi Nyomozó Főügyészség megerősítette, hogy kedden újabb két rendőrt hallgattak ki, majd vettek őrizetbe korrupciós bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt.

A Keresztes Imre főügyész által jegyzett, az MTI-hez kedden eljuttatott közlemény szerint G. Imrével "vezető beosztású hivatalos személy által részben kötelességszegéssel, részben hivatali helyzetével visszaélve, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett vesztegetés", míg K. Attilával
velemenyezd, 2012. június 05. kedd, 19:45
Képek, videók
Oroszország
sanci81
2017. április 08. szombat, 11:54
Jégpalota Oroszországban.
pacsakute
2017. január 12. csütörtök, 22:13
ház-oroszország.jpg
agica2004
2016. szeptember 22. csütörtök, 18:00
UB3SAR Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:48
UA9MQI Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:47
UA9JNT Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:47
OA9DM Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:45
UA6J Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:44
UA6HJT Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:44
UA6AUA Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:43
0 a nehéz az élet, sok a
lovaszmarika
2018. december 09. vasárnap, 13:09
Lilaruhás hölgy az erdőbe
pacsakute
2018. december 07. péntek, 21:29
cica az ablakban
eva6
2018. december 06. csütörtök, 20:45
Kutya az ablakban
eva6
2018. december 06. csütörtök, 20:42
mig_fiatal_az_ember___ .jp
menusgabor
2018. december 05. szerda, 19:26
Címkék
Alkotmányvédelmi Hivatal, Gyurcsány Ferencet, szakszolgálatok munkatársait, védelmi minisztérium, fideszes Csampa, többi napokon, akkori politikai, többiek pedig, 1990-es évek, embereket összegyűjtötte, harmadik napon, Központi Hírszerző Ügynökségnek, Központi Nyomozó Főügyészség, magyar kormány, Iszlám Állam, nemzetközi szerződések,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.