Belépés
2019. október 16. szerda | 42. hét | 289. nap | 01:51 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Winkler Gyula RMDSZ-es EP-képviselő a nemzetközi kereskedelemért (INTA) felelős bizottság alelnöke lett
A képviselő megválasztását követően hangsúlyozta: a globális kereskedelem rendkívül ingadozó és kiszámíthatatlan időket él át, ezért a szakbizottság kiemelkedően fontos szerepet játszik az Európai Unió (EP) döntéseiben.

Rámutatott, az uniónak biztosítania kell, hogy a globalizáció minden tagállamnak és az embereknek is előnyöket jelentsen, és hogy az európai gazdaság a nemzetközi piacon védelmet kapjon a tisztességtelen versennyel szemben. Tájékoztatása szerint munkája során a kis- és középvállalkozások (kkv-k) érdekeinek elősegítéséhez kíván hozzájárulni, hogy azok jobban kihasználhassák az EU által megkötött kereskedelmi egyezmények előnyeit - közölte.

Az Európai Parlament tájékoztatása szerint a 2007 óta európai parlamenti képviselő Winkler Gyula mellett további három magyar képviselőt választottak meg EP-bizottsági alelnöki posztokra.

Deutsch Tamás fideszes képviselő a költségvetés-ellenőrző bizottság (CONT) negyedik alelnöke lett, Gál Kinga fideszes képviselőt a biztonság- és
velemenyezd, 2019. július 11. csütörtök, 20:41
A repülőbalesetekről tájékoztatta a szakbizottságot a honvédelmi miniszter
A több mint három órán tartó ülés után a miniszter az MTI-nek elmondta: az MH két Gripenjének - akár időleges - kiesése elsősorban a pilóták kiképzésében okoz gondot. Ennek megoldására alapvetően a (Gripeneket gyártó) svéd partnerrel folynak tárgyalások, és remélhetőleg a nyár végére megoldják az ügyet, s így zökkenőmentesen látják el hazai és nemzetközi feladataikat a magyar pilóták - tette hozzá.

Hende Csaba azt mondta: a felelősségről és az anyagi következményekről még korai lenne beszélni, a végső vizsgálati eredmények őszre várhatók. A miniszter kiemelte továbbá, hogy akét Gripen és egy JAK-52 típusú gép májusban és júniusban történt baleseteiben hősies pilótamagatartásokat láttak, és szerencsére egy embert sem vesztettek el. Az MTI kérdésére elmondta: a legutóbbi gyakorlórepülő-balesetben megsérült pilóta jelenleg is mélyaltatásban van, de fel fog épülni.

Vadai Ágnes DK-s politikus kiemelte: ha akár a költségvetésben módosításra lenne szükség, hogy a Magyar Honvédség elláthassa
velemenyezd, 2015. július 06. hétfő, 21:21
Oktatási és kulturális programok támogatásáról is tárgyalt a Máért szakbizottsága
Az ülés elején Halász János kultúráért felelős államtitkár tartott rövid beszámolót a külhoni kulturális programok támogatási lehetőségeiről, a színházi, a közművelődési és az intézményi támogatási rendszerekről - olvasható a nemzetpolitikai államtitkárság MTI-hez eljuttatott közleményében.

Ezt követően a köznevelési államtitkárság képviselője számolt be a külhoni oktatás támogatásáról, a már kiírt és a még az idén várható pályázatokról.

Répás Zsuzsanna nemzetpolitikai helyettes államtitkár a kisiskolások éve kapcsán szerzett tapasztalatokat osztotta meg a szakbizottság tagjaival, és beszámolt az oktatási-nevelési támogatások körül kialakult helyzetről.

Az ülésen az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárság képviselője előadásában hangsúlyozta, hogy kiemelkedően fontos a külhoni magyar egyházak támogatása, hiszen a magyar identitás megőrzésében kulcsszerepet játszanak, ezért a magyar kormány stratégiai partnereknek tekinti őket.
velemenyezd, 2013. június 11. kedd, 18:47
Továbbra is eltérőek az álláspontok az almásfüzitői vörösiszap-tározó helyzetéről
kiemelkedően fontos, mert itt aktív tevékenység folyik és a létesítmény közvetlenül a Duna-parton található.

Az elmúlt hónapokban a Greenpeace magyarországi irodája olyan mérési eredményeket hozott nyilvánosságra, amelyek felvetették annak a gyanúját, hogy a tározó területéről szivároghatnak szennyező anyagok. Felmerült az is, hogy az ott folyó hulladékártalmatlanítási, komposztálási tevékenység mindenben megfelel-e a magyar és az uniós jogszabályoknak. Ezért kért tájékoztatást a parlament szakbizottsága az érintettektől - közölte Jávor Benedek.

Farkas Béla, a Tatai Környezetvédelmi Zrt. környezetvédelmi igazgatója tájékoztatójában elmondta, jogelődjük 1986-ban kezdte meg a munkát Almásfüzitőn, hat tározót már lefedtek, most a hetediknél dolgoznak. Az igazgató korábban már elhangzott álláspontját megismételve kijelentette: az általuk alkalmazott technológia és az engedélyek is megfelelnek az uniós előírásoknak.

Farkas Béla szerint el kell különíteni a korábbi, a timföldgyártás miatti
velemenyezd, 2012. március 27. kedd, 15:08
Elfogadta a Ház a civiltörvényt
meg.

Létrejön a Nemzeti Együttműködési Alap, amely 2012-től a bejegyzett civil szervezetek számára működésük, szakmai programjaik megvalósításához, valamint a szomszédos, európai uniós tagállamok civil szervezeteivel folytatott együttműködés támogatására biztosít költségvetési forrásokat. Az alap irányítását a kilenctagú tanács végzi. Közülük hármat a civil jelöltállítási rendszeren keresztül bejelentkezett szervezetek képviseletére jogosultak választanak meg, hármat az Országgyűlés az illetékes szakbizottsága útján jelöl ki, hármat pedig a szervezetek személyi javaslatára a szakminiszter saját hatáskörében kér fel.

Az új jogszabály hatályon kívül helyezi a Nemzeti Civil Alapprogramról szóló törvényt. Az alapprogramról szóló törvény alapján nyújtott támogatásokkal kapcsolatban a kezelői feladatokat az alapprogram megszűnése után a Wekerle Sándor Alapkezelő látja el.

Változás az is, hogy a közhasznúságra vonatkozó minősítés egyfokozatúvá válik, az előterjesztő szerint ugyanis a kétfokozatú
velemenyezd, 2011. december 05. hétfő, 20:56
Képek, videók
képviselő fánk.jpg
zsokica45
2015. október 20. kedd, 12:07
Cs.m-i képviselők.jpg
agica2004
2013. február 24. vasárnap, 18:28
Képviselő fánkok
horgasnora
2013. január 13. vasárnap, 14:20
Képviselő fánk
horgasnora
2013. január 13. vasárnap, 14:19
képviselő bér.jpg
dnemethk
2012. február 08. szerda, 20:32
képviselő fánk....
szupermami
2011. június 20. hétfő, 18:44
képviselő fánk
zsula10
2011. március 09. szerda, 22:06
képviselők vagyonnyilatko
agica2004
2011. február 28. hétfő, 15:51
képviselő fánkom
zsula10
2011. február 09. szerda, 17:56
Nemzetközi forgalom..jpg
terimamy
2018. március 07. szerda, 19:18
2.nemzetközi táncnap.jpg
liliana01
2017. április 27. csütörtök, 19:27
Nemzetközi morzekód.jpg
cipello
2016. szeptember 22. csütörtök, 11:28
Víz Nemzetközi Világnapja
sacimama
2015. március 25. szerda, 19:03
belgrád nemzetközi vásár
lacipecsenye
2013. március 15. péntek, 09:59
nemzetközi nőnap
lacipecsenye
2013. március 08. péntek, 17:59
Címkék
almásfüzitői vörösiszap-tározó, uniónak biztosítania, alapprogram megszűnése, Tatai Környezetvédelmi Zrt, intézményi támogatási, magyar pilóták, bejegyzett civil, Nemzeti Együttműködési Alap, illetékes szakbizottsága, létesítmény közvetlenül, timföldgyártás miatti, civil jelöltállítási, Európai Parlament, globális kereskedelem, nemzetpolitikai államtitkárság, általuk alkalmazott,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.