Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 09:08 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Az illetékes miniszterek nem szavazták meg az egészségügyi minisztérium által javasolt korlátozás
összeállítását, és több éves tervet a járvány kezelésére.

Beni Ganz védelmi miniszter elrendelte a hadsereg polgári védelmi parancsnoksága számára további szállodák megnyitását a koronavírus-hordozók, és a karanténra kötelezettek számára. A katonaság jelenleg hat létesítményt üzemeltet fertőzötteknek, és olyanoknak, akiket otthonaikban nem tudnak megfelelően elszigetelni.

A katonai rádió beszámolója szerint közel egymillió izraeli vesztette el munkahelyét, vagy kényszerült fizetés nélküli szabadságra a 9 milliós Izraelben a COVID-19 járvány kezdete és az azt követő gazdasági válság óta, ami az utóbbi évtizedek legnagyobb munkanélküliségét jelenti.

A több mint három hónappal ezelőtt bevezetett sürgősségi intézkedések lejártával a márciusban és áprilisban munkájukat elvesztők közül 134 000 izraeli maradna állami támogatás nélkül júliusban, és további 128 000 ember csak részleges munkanélküli-ellátásban fog részesülni.

A pénzügyminisztérium csak július közepére ígéri a döntést az ellátások
velemenyezd, 2020. június 28. vasárnap, 15:10
Önkormányzat 2019 - Megalakult a pécsi közgyűlés
Péterffy Attila beszédében hangsúlyozta: választói sok magyar város polgáraihoz hasonlóan a változásra, a szabadságra szavaztak. Többségük világossá tette kívánságát, hogy "a fülledt, dohos politikai légkört végre élhető és pozitív hangulat váltsa fel, és ideje leporolni az országnak azt a patinás ékszerét, amit Pécsnek hívnak" - fogalmazott.

Kiemelte: ugyanazzal a hittel fogja szolgálni a várost, ugyanazzal a bátorsággal harcol Pécsért, amellyel választói győzelemre segítették a józan észt, a szabad akaratot. Beszédében kiapadhatatlan erőt, szívós harcot, lankadatlan szolgálatot, egyenességet, becsületességet, átláthatóságot és a közbeszédben nívót ígért.

Az út nem lesz sem rövid, sem egyszerű - tette hozzá -, de miközben "együtt végigmegyünk rajta, közösen formáljuk újjá a várost, s létrehozhatunk valamit, amire a város egykori nagyjai is büszkék lennének" - zárta beszédét.

Első döntésével a közgyűlés utasította a százszázalékos önkormányzati tulajdonban álló gazdasági társaságok
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 16:41
Élő adásban szült egy amerikai rádiós műsorvezető
Cassiday Proctornál, a St. Louis-i rádió reggeli műsorának házigazdájánál hétfőn jelentkeztek a szülési fájdalmak. A rádiócsatorna elintézte a kórházzal, hogy élőben közvetíthessék a szülést.

A műsorvezetőnő elmondta: mivel a baba két héttel korábban érkezett a vártnál, nagy szerencse volt, hogy meg tudták ragadni a pillanatot a szülés közvetítésére.

"Fantasztikus volt, hogy életem legizgalmasabb napját meg tudtam osztani a hallgatóinkkal" - mesélte a BBC riporterének, hozzáfűzve, hogy az élőben közvetített szülés tulajdonképpen "csak kicsit nyúlt tovább" azon, amit nap mint nap csinál, amikor életének minden aspektusát megosztja a hallgatókkal.

A 3200 grammos kisfiú, Jameson kedden született meg császármetszéssel. A gyermek nevét a rádió hallgatói szavazták meg még januárban.

Az édesanya műsorvezetőtársa, Spencer Graves úgy fogalmazott: az élőben közvetített szülés "varázslatos, bensőséges pillanat volt".

Cassiday Proctor egy ideig nem vezet műsort, anyasági szabadságra ment.
velemenyezd, 2018. február 22. csütörtök, 14:52
Donald Trump cselekvésre bíztatja a republikánus szenátorokat az egészségbiztosítás ügyében
Mulvaney a CNN hírtelevízióban azt hangsúlyozta: a Fehér Ház politikája nem változott, s a törvényhozásban mindaddig nem kerülhet sor más ügyek megtárgyalására és voksolásra, amíg az egészségbiztosítási törvény ügyében nem jutnak dűlőre a törvényhozók. A szenátus republikánus frakciójának vezetője, Mitch McConnell kijelentésére utalva, miszerint a szenátoroknak tovább kell lépniük és más törvényjavaslattal kell foglalkozniuk, Mulvaney leszögezte: a legjobb lenne, ha a szenátorok egyelőre nem mennének szabadságra és továbbra is az egészségbiztosítási törvényre összpontosítanának. A költségvetési igazgató hozzátette: Trump elnök republikánus szenátorokhoz címzett felszólítása"egyszerűen az emberek hangulatát tükrözi". Mulvaney megismételte az egészségügyi miniszter álláspontját: az Obamacare kudarcos és károkat okoz az embereknek. Különben is, a republikánusok hét éven keresztül azt ígérték, hogy visszavonják ezt a törvényt, így most nem hátrálhatnak meg - fogalmazott Mike Mulvaney és hozzátette: a
velemenyezd, 2017. július 30. vasárnap, 21:15
DK: a képviselői mandátumáról is mondjon le a volt körmendi alpolgármester
A DK alelnöke keddi, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: pártja számára beismeréssel ér fel, hogy Szabó Ferenc lemondott az alpolgármesteri pozíciójáról, kilépett a KDNP-ből és szabadságra ment az iskolából, ahol tanít.

A DK most már érti, hogy a parlamentben a kereszténydemokrata Rubovszky György vezette igazságügyi bizottság kormánypárti tagjai miért szavazták le a pedofilok nyilvános listázásáról szóló DK-s javaslatot - tette hozzá Vadai Ágnes, jelezve: felülvizsgálják a teljes gyermekvédelmi rendszert és megvédik azokat a gyermekeket, akiket ma nem véd meg a kormány.

Szabó Ferenc egy hétfői sajtónyilatkozatban igaztalan pletykáknak, tudatos rágalmaknak tartja a magánélete miatt őt érő támadásokat, amelyeket a közeledő választásoknak és "mások szemében szálkát jelentő" kutatásainak tulajdonított. Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t arról tájékoztatta, hogy kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt, ismeretlen tettessel szemben indult nyomozás
velemenyezd, 2017. február 14. kedd, 11:52
Zikaláz - Az amerikai kormányzat további 81 millió dollárt ad a vírus kutatására
A hírt Sylvia Burwell egészségügyi miniszter közölte abban a levélben, amelyet Nancy Pelosinak, a demokraták képviselőcsoportja vezetőjének küldött csütörtök délután.

A héten a Kongresszus mindkét házának politikusai úgy mentek el nyári szabadságra, hogy nem szavazták meg a zikavírus elleni küzdelemre kért összeget, s azt hangoztatták, hogy a kormányzatnak kellene átcsoportosítania összegeket e célra.

Az Obama-kormányzat most két intézménynek juttat pluszpénzt.

Közben a floridai kormányzó, Rick Scott bejelentette: Miamiban, abban a kerületben, ahol a múlt héten egyszerre tíz páciensnél azonosították a vírust, nem találtak újabb megbetegedést, és ennek megfelelően csökkentették is a szúnyogirtást. A zikaláz vírusát egy szúnyogfajta terjeszti.
velemenyezd, 2016. augusztus 12. péntek, 10:00
Adamus a Párizsban
túlzottan kiemelkedő, de ez az év mégis nagyon fárasztó lesz az emberek számára, mert pont akkor, amikor már komfortosan érzik magukat, akkor hirtelen megint történik egy ehhez a mostanihoz hasonló esemény, és amikor az látszólag elcsitul, akkor azt megint egy újabb esemény követi. Tehát azt nem tudtuk előre, hogy Párizsban bombázások lesznek, de azt tudtuk, hogy jelenleg elképesztő nagy a nyugtalanság ezen a bolygón. Ennek az alapvető nyugtalanságnak az oka a bolygó átfogó irányultsága és vágya a szabadságra. Emberek szerte az egész világon élik meg a felébredésüket, és így egyre többen és többen vágynak a valódi szabadságra. Ugyanakkor ez létrehoz egy negatív, ellentétes hatást, mert ott vannak azok, akik megpróbálnak visszafele menni. Próbálnak visszafele menni az időben, próbálnak visszatérni a régi értékekhez, a régi hagyományokhoz - mert félnek a szabadságtól saját maguk és mások miatt is. Félnek az emberiség felébredésétől, ezért megpróbálják azt visszafogni, és szó szerint megszorítani,
sanci81, 2016. augusztus 10. szerda, 19:09
Július 1-jén lép hatályba az új büntető kódex
általában továbbra is 14 év, de az emberölést, életveszélyt vagy halált okozó testi sértést, rablást, illetve kifosztást elkövető, 12. évüket betöltő gyermekek is büntethetők lesznek, ha megfelelő belátási képességgel rendelkeznek - legsúlyosabb büntetésük 1-től 4 évig tartó javítóintézeti nevelés lehet.

A halmazati vagy összbüntetés leghosszabb időtartama 20-ról 25 évre emelkedik, és az életfogytig tartó szabadságvesztésnél is 20 helyett legkorábban 25 év elteltével nyílhat lehetőség feltételes szabadságra helyezésre.

Új büntetési nemek is megjelennek a Btk.-ban: a jóvátételi munka, az elzárás - amelyet fiatalkorúaknál 3-tól 30 napig, felnőtteknél 5-től 90 napig lehet majd kiszabni - vagy a sportrendezvényektől eltiltás, amely 5 évig tarthat, és azzal szemben lehet alkalmazni, aki a sportrendezvényen, oda érkezőben vagy onnan távozóban bűncselekményt követett el.

Szigorúbb büntetés vár a hivatalos személyek vagy közfeladatot ellátók elleni erőszak elkövetőire. Átvette az új kódex azt az
velemenyezd, 2013. június 24. hétfő, 07:04
Mesébe illő
oldalról), de ez most más! Itt egy olyan emberről beszélünk, aki annak a hivatalnak az elnöke, ami közvetlenül beszedi az adódat. Magyarra fordítva: HA igazak az amerikai vádak, akkor Te, én, MI éves szinten 993.180 Ft adót fizetünk be az átlagkeresetből egy bűnöző által vezetett hivatalnak. Nem az MSZP, nem a DK, nem a Jobbik mondja politikai érdekből, hogy bűnöző, hanem a Lázár és Orbán által is fontos szövetségeseknek nevezett USA. A vád alól Vida Ildikó könnyen tisztázhatná magát, ehelyett hirtelen szabadságra indult, és rohamtempóban elhagyta az országot:

De tudod mit? Legyünk végtelenül jó fejek, és az ártatlanság vélelme nevében, tételezzük fel, hogy makulátlan. Akkor már csak az internetadóról, a trafikokról, a 3000 mrd. Ft magánnyugdíjról, a röghöz kötésről, földpályázatokról, 700 nm-es Szíjjártó villáról, rekord-közeli államadósságról, stadionokról, hajléktalanüldözésről, az 1 millió munkahelyről, a hónapos orvosi várólistákról, 56-ozás utáni orosz seggnyalásról, stb. kéne beszéljünk, de
tripike, 2012. november 27. kedd, 13:44
Esztergomban újra kiírják az aljegyzői pályázatot
Steindl Balázs elmondta, a testület szerette volna a városi kollégium diákjait a megyei kollégiumba átirányítani, de kifutottak az október 1-jei határidőből, ezért az ügyben nem született döntés, viszont az intézményi átszervezés elmaradása miatt vizsgálóbizottságot állítottak fel.

A frakcióvezető tájékoztatása szerint Tétényi Éva független polgármester sürgősségi indítványként szerette volna napirendre vetetni a testület működésképtelenség miatti önfeloszlatását, illetve szerette volna elérni, hogy testület tárgyalja újra az adósságrendezésben érintett hitelezőknek adott inkasszó ügyét. A javaslatokat Fidesz-frakció nem kívánta tárgyalni, így nem szavazták meg a napirendre vételt.

Tétényi Éva az MTI-nek elmondta, polgármesterként három napig vétóval élhet olyan döntéseknél, amelyekben súlyosan sérülnek az önkormányzat érdekei. Véleménye szerint ilyen helyzet állt elő szeptember 30-án, amikor a Fidesz-frakció inkasszót adott a város számlájára mindazoknak, akiknek azon a napon az
velemenyezd, 2011. október 03. hétfő, 16:30
Képek, videók
Az egészségügyi iskola
wob
2018. július 21. szombat, 10:09
5 Az egészségügyi maffia.
sarkadykati
2011. március 25. péntek, 03:21
78_78 Állat-egészségügyi
charlotteani
2010. november 15. hétfő, 22:00
Egészségügyi biztositó ép
tarsoly-galeria
2010. március 21. vasárnap, 17:44
Az egészségügyi maffia
sarkadykati
2009. december 15. kedd, 03:23
Egészségügyi Szakközépisk
nottino
2007. november 04. vasárnap, 10:49
Szimpatikus egészségügyi
mfg2003b
2007. május 04. péntek, 12:53
Pénzügy-minisztérium,1 900
farkas1945
2011. január 28. péntek, 14:24
Oktatási MInisztérium,Kai
pecsioszi
2006. június 26. hétfő, 13:30
Az Oktatási Minisztérium
pecsioszi
2006. június 16. péntek, 09:00
Oktatási Minisztérium ,Ta
pecsioszi
2006. június 16. péntek, 08:50
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Miniszterek
dandej
2008. május 24. szombat, 23:06
Miniszterek - Elnökök
furjesarpad
2007. szeptember 28. péntek, 10:39
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.