Belépés
2019. március 26. kedd | 13. hét | 85. nap | 05:29 | Emánuel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
GYÜMÖLCSOLTÓ BOLDOGASSZONY NAPJA,- március 25
Belülről fakadóan tudtad mi a helyes, s mi helytelen.
Hol van lelkednek ezen része, hol bújik meg?
Nyisd meg a szíved, s fogadd be az Új Hajnal felkelő sugarát, mely átlényegíti lényedet,- emlékezz az IGAZI ÖNVALÓDRA, arra, aki eredendően voltál, s vagy ma.
A NŐ az, aki megtartó ereje és végtelen szeretete által megnyitja a szíveket, s ha kell hegyeket mozgat meg.
Hát tegyünk most is,- mozgassuk el az elénk hatalmasodó hegyeket, melyek meggátolják, hogy igaz hitben és szeretetben, szabadságban éljünk.
Kedves Nőtársaim, kik még az ősi hit megtartó erejében éltek, tisztelitek, és magatokénak valljátok,- kérlek benneteket, - álljunk ki magunkért, Családunkért, Nemzetünkért.
Saját megújulásunk által mutassunk példát.
Nyúljunk vissza bátran ősi gyökereinkhez, hozzuk át a jelenbe és működtessük azt.
Bátran merjük felvállalni és továbbadni hagyományainkat, ősi szokásainkat.
Merjünk NŐKKÉ, ASSZONYOKKÁ, ANYÁKKÁ lenni, és MAGunkból fakadóan tenni, és
koszegimarika, 2019. március 25. hétfő, 20:43
Migrációs konferencia - Szakértő: a bevándorlási politikának óvatosnak kell lennie
nem demokratikus. Az az állam pedig, amelyik nem tudja megvédeni határait, saját létét veszélyezteti - figyelmeztetett Roman Joch.

Ayaan Hirsi Ali, a Harvard és a Stanford egyetemek oktatónője elmondta: Szomáliában született és élt fiatalkorában. Abban az országban, ahol a lánygyermekek 97 százalékának megcsonkítják a nemi szervét, a kislányokat idegen férfiakhoz adják hozzá, a becsület nevében házi őrizetben tartják, verik és olykor megölik a feleséget.

A vallásommal élnek vissza, akik a szabadság alkotmányát a politikai iszlámmal akarják felváltani - jelentette ki a szomáliai nő. Elmondta, hogy fiatalon a hazájában az Iszlám Testvériség tagja volt, hitt a dzsihádban és a többi muzulmánhoz hasonlóan azért fohászkodott, hogy semmisüljön meg Izrael, Amerika, a zsidók, a keresztények és a hitetlenek.

Ayaan Hirsi Ali elmondta: a muszlimok egy része iszlamizálni akar más országokat, s ennek eszköze a hitélet, az oktatás, a munka, ez zajlik Nyugat-Európa mecseteiben, egyes iskolákban és
velemenyezd, 2019. március 22. péntek, 20:02
Donald Trump rendeletet írt alá a szólásszabadság biztosításáról a felsőoktatásban
Trump régóta ígérte a rendeletet, és aláírása előtt a Fehér Házban újságíróknak leszögezte: "jóllehet, az egyetemek az adófizetők dollárjainak milliárdjaiból részesülnek, ám egyre ellenségesebben viseltetnek a szólásszabadsággal és az amerikai alkotmány (ezt garantáló) első kiegészítésével szemben".

"Történelmi cselekedetet hajtunk ma végre az amerikai diákok és az amerikai értékrend védelmében" hangsúlyozta az elnök az aláírási ceremónián, konzervatív diákok és aktivisták gyűrűjében. Kiemelte azt is, hogy szerinte egyes egyetemek és főiskolák "megpróbálták korlátok közé szorítani a szabad gondolatot, és (...) elfojtani fiatal amerikaiak hangját".

Az elnöki rendelet értelmében a felsőoktatási intézményeknek - annak érdekében, hogy hozzájussanak a pályázat útján elnyerhető támogatásokhoz - garantálniuk kell a szólásszabadságot. Az állami fenntartású intézményeknek ezt bizonyítaniuk kell, a magánegyetemeknek nagyobb mozgásterük van a szólásszabadság szabályozásában, de nekik is be kell
velemenyezd, 2019. március 22. péntek, 07:06
A román akadémia vitatja, hogy az 1918-as Gyulafehérvári Nyilatkozat autonómiát ígért a kisebbségeknek
elismerésére irányuló igény a dokumentum valamennyi rendelkezésének - köztük elsősorban a Románia és Erdély egyesülését kimondó határozat - elismerését feltételezné. Hogyan is akarják számon kérni a Nyilatkozatba foglalt egyes állítások, elvek, jogok be nem tartását azok, akik nem ismerik el a dokumentum lényegét?" - idézi a román akadémia elnökségének szónoki kérdését a Mediafax hírügynökség.

Az erdélyi románok nemzetgyűlése által elfogadott nyilatkozat harmadik pontja által előirányzott "teljes nemzeti szabadságot" a román akadémia olvasatában nem lehet autonómiaígéretként értelmezni, hiszen a Nyilatkozat ennek értelmezését is pontosítja, miszerint "minden nép számára a saját nyelvén biztosítanak oktatást, közigazgatást és ítélkezést " és lehetővé teszik számarányos képviseletüket a törvényhozó testületben és a kormányzati szervekben.

Az akadémia szerint egyébként ezen "elvek" érvényesítésével sem adós a mai Románia, és ezt jól példázza az, hogy a magyarok saját nyelvükön ingyenesen tanulhatnak
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 20:11
Meghalt Baló György 71 éves korában
főszerkesztője.
1995-ben otthagyta a közmédiát, és az Első Magyar kereskedelmi Televízió Rt. vezérigazgatója lett, ám a csatorna nem tudott elindulni. 1997-től a TV3 nevű műholdas kereskedelmi tévéadó vezérigazgatója volt a csatorna 2000-es megszűnéséig.
Ezután visszatért a Magyar Televízióhoz. Részt vett az Aktuális, a Záróra című műsorok készítésében, majd 2002-ben az MTV kulturális igazgatója lett. 2002-2003-ban a Hét című közéleti műsor főszerkesztője, majd a következő években Az Este, a Szólás szabadsága című közéleti-politikai háttérműsorokon, és a Kedd 21 című vitaműsoron dolgozott.
Kétszer pályázott az MTV elnöki posztjára, de nem választották meg. 2012 januárjában otthagyta a köztelevíziót. 2015-ben az RTL Klubon indult műsora Magyarul Balóval címmel.
Baló György idén januárban jelentette be, hogy pihenésre és orvosi kezelésre van szüksége, ezért a Magyarul Balóval című műsorát saját kérésére szünetelteti az RTL Klub.
Munkáját 1991-ben Joseph Pulitzer-emlékdíjjal, 2017-ben
maroka, 2019. március 20. szerda, 11:47
Aranyosi Ervin: Március 15. – Itt és most
lehetett?!

Látszólag minket támogatnak,
s viszik hazánkból, ami jó,
és dübörög a gazdaságunk,
erről szól tévé, rádió.

Hóhér kezébe adunk pallost,
ítélkezzen fejünk felett!
Apró ügyekről szól a harc most,
csak, ami éppen fáj neked?

Mindenkinek van sérülése,
amiért önként síkra lép.
Senkinek nincs lelkébe vésve,
hogy szétszakítva él a nép!

Nem tud egymásért mind kiállni,
csak saját baja létezik!
Nem tud igaz nemzetté válni,
ki szabadságra éhezik.

Megbűnhődtük saját jövőnket?
Tán ez a lánc, mely fogva tart?
A bűntudatunk egyre nőhet,
így tartják féken a magyart!

Még mindig szabadságra vágyunk,
de gondolkodni sem merünk!
Készítik már halálos ágyunk,
s szűkítik az életterünk!

Mit ünneplünk? Egy forradalmat,
mely a mának példát mutat?
Csak azért van vége a dalnak,
mert elhagytuk a járt utat?

Ma inkább hordunk rozsdás
maroka, 2019. március 20. szerda, 11:36
Az ember a múltban, jelenben és jövőben
viszonyított
helyzete (kvadrát/kvadratúra) befolyásolja egy nép nyelvének a
fejlődését. A Merkúr lényei a kozmikus gondolkodás mesterei. A
Hold mint az átöröklés erőinek hordozója. A Vénusz és a Merkúr a
lelki-szellemiséget közvetíti (temperamentum). A Mars, a Jupiter
és a Szaturnusz az embert felszabadító bolygók, a Vénusz, a Merkúr és a Hold a sorsot meghatározóak. A Nap harmóniát teremtve
áll a planetáris individualitások között. A Nap láng, amikor a világmindenségben a szabadság jelenik meg, és szubsztancia, amikor
a szabadsággal való visszaélés (mint sors) hamuként csomósodik
össze.

Második előadás, Dornach, 1923. július 28..............................27.old.

Newton kora óta az égitestek szemléleténél elveszett a szellemiség. A matematikai és fizikai fogalmakat azóta a teljes égi világra
kiterjesztették. Einstein relativitáselmélete megsemmisíti ezeket
a népszerű fogalmakat. Az antropozófia fizikai fogalmak
eposz, 2019. március 18. hétfő, 11:45
Szili Katalin Washingtonban: napjainkban különösen fontos a nemzeti elkötelezettség
Szili Katalin felidézte az 1848-as forradalom és szabadságharc 12 pontját. Úgy fogalmazott: "E követelések közül ma is nagyon fontos, hogy legyen béke, szabadság és egyetértés". Kiemelte: "2010 után sikerült megteremtenünk a békét magyar és magyar között". A szabadsághoz pedig hozzátartozik az állampolgársághoz társuló szavazati jog is, és ezzel az idén az európai választásokon az amerikai magyarság is élhet - tette hozzá.

A miniszterelnöki biztos kifejtette: "Európa ma azzal küzd, vajon képes lesz-e megőrizni keresztény jellegét a jövőnek, vagy az illegális bevándorlás nyomán felhígulnak társadalmai". Hozzáfűzte: a kontinensen még mindig vannak olyan közösségek, amelyek európai egyesült államokban gondolkodnak ahelyett, hogy a nemzetek Európáját építenék, ahol mindenki megőrizheti saját identitását, szuverenitását. A szuverenitás megőrzését Szili Katalin napjaink egyik legfontosabb kérdésének nevezte Európában. "Mi azt szeretnénk, ha a Kárpát-medencében a jövőben is beszélnének magyarul, és a
velemenyezd, 2019. március 17. vasárnap, 08:41
Március 15. - Varga Judit: a magyarok nem tehetnek le arról, hogy egyenrangú félként kezeljék őket
Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett vajdasági központi ünnepségen Varga Judit kiemelte: Magyarország tiszteli a más álláspontot képviselő államokat, nem kíván beleszólni abba, ki mit tesz saját hazájában, de ugyanúgy elvárja, hogy saját maga dönthessen azokban a kérdésekben, amelyek nemzeti hatáskörbe tartoznak.

"Magyarország ezeréves fennállása alatt mindig az európai értékközösség szerves része volt és lesz is a jövőben. Hazánk történelme szorosan kötődik az európai szellemiséghez, ezer éve tagjai vagyunk a keresztény európai népek családjának. Európához tartozunk, ez vitán felül áll, hiába próbálják meg egyesek napjainkban ezt kétségbe vonni. Alaptörvényünkben rögzített nemzeti hitvallásunk szerint is büszkék vagyunk arra, hogy népünk évszázadokon át harcokban védte Európát és tehetségével, szorgalmával gyarapította közös értékeit. Ugyanígy hisszük, hogy nemzeti kultúránk gazdag hozzájárulás az európai egység sokszínűségéhez" - részletezte az államtitkár.
velemenyezd, 2019. március 15. péntek, 20:52
Március 15. - Közös tüntetésen álltak ki az összefogás mellett az ellenzéki pártok
nemzeti egység".

A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke azt kérte a pártoktól, hogy az őszi önkormányzati választáson "pártkatonák" helyett mindenhol a legalkalmasabb, lehetőleg független jelöltet támogassák, akire a "fideszes szavazók is örömmel szavaznak".

Jakab Péter, a Jobbik szóvivője azt mondta, Orbán Viktor nem érti a márciusi ifjak üzenetét, március 15. ugyanis nem a zsarnok, hanem a nép ünnepe. Az ellenzéki politikus szerint a Fidesz mindössze Brüsszelt akarja eltörölni, miközben szabadság helyett szolgaságot, egyenlőség helyett egyenlőtlenséget, testvériség helyett pedig gyűlöletet hozott.

Turcsán Szabolcs, az LMP elnökségi tagja szerint az ellenzéknek a sokszínűségéből kell előnyt kovácsolnia, mert csak akkor lehet sikeres, ha megtanul nem egymás kárára, hanem mindenki előnyére politizálni.

Bősz Anett, a Liberálisok ügvivője, független országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a demonstrálók ma is ugyanazokért a célokért küzdenek, mint Petőfi Sándor: a sajtó szabadságáért, a
velemenyezd, 2019. március 15. péntek, 18:51
Március 15. - Rétvári: Közép-Európa népei nem beáldozhatók
Rétvári Bence a Bem-szobornál összegyűlt lengyel és magyar ünneplők előtt kiemelte: a lengyelek és a magyarok nem birodalmi alattvalók, hanem szabad polgárok, egyaránt joguk van a szabadsághoz és a függetlenséghez, amit mindig ki is vívott a két nemzet, néha közösen.

A lengyelek és a magyarok nem megalkuvók, hanem szabadságszeretők, nem tűrik az elnyomást, hanem megkövetelik maguknak a tiszteletet, nem mások játékszerei, hanem önmaguk urai - fogalmazott a parlamenti államtitkár, aki kijelentette: egyenrangúságot követelünk, nem szeretjük, ha parancsolók és alattvalók vannak.

Rétvári Bence idézte a mondást, miszerint nem engedünk a '48-ból, és azt mondta: amit 1848-ban az elődeink kivívtak és követeltek, azt ma is követeljük. Ez azt is jelenti - folytatta -, hogy nem kérünk a '49-ből, a forradalom és szabadságharc leverése utáni fenyegetésből, megtorlásból és uralkodásból.

Kitért arra is, sok európai ország esetében a szomszédság viszályt, pusztítást jelent, de Magyarország és
velemenyezd, 2019. március 15. péntek, 17:42
Isten adjon jobb Európát! - Idézetek a mai ünnepi ....
igazság az,
hogy a magyaroknak joguk van a hazájukhoz, a saját magyar életükhöz, ahogy a kedvük szerint való. Jöhetnek nehéz idők, ahogy '48 után jöttek is, és nehéz időkben is élni kell, de az igazság ilyenkor is igazság marad, ezen semmilyen birodalom nem tud változtatni - van úgy, hogy a Kiegyezés realitásában kell élnünk, de Kossuth Lajossal álmodunk, fejtegeti a miniszterelnök.
- Történelmi lecke
megy épp arról, hogy a magyar mindig ragaszkodtak a szabad döntés jogához. Szabadságharcok láncolata a magyar történelem, a szabadság gondolata pedig Orbán szerint a kereszténységből sarjadt ki. Egyenlő mindenki és minden nemzet
- Erős Európát és erős vezetőket
akarunk látni, akik nem bajt hozzák ide, hanem a segítséget viszik oda, ahol szükség van rá - tér rá a migrációra és a közelgő EP-választásra Orbán, aki szerint mi magyarok állítottuk meg a migráns inváziót. Véget akarunk vetni az Európai Egyesült Államokról szóló lázalmoknak, mondja az EP-választásról
maroka, 2019. március 15. péntek, 14:48
1/670
Képek, videók
Szeged-Boldogasszony temp
agica2004
2018. július 21. szombat, 22:46
sarlós boldogasszony0702.
maroka
2018. július 01. vasárnap, 21:57
SZKV-Boldogasszony sgt..j
agica2004
2018. június 29. péntek, 20:48
Pilisszántó Boldogasszony
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
boldogasszony1.jpg
sz719eszter
2017. szeptember 17. vasárnap, 10:10
boldogasszony.jpg
sz719eszter
2017. szeptember 17. vasárnap, 10:10
boldogasszony33.jpg
sz719eszter
2017. szeptember 14. csütörtök, 09:51
Boldogasszony.jpg
sz719eszter
2017. szeptember 14. csütörtök, 09:51
wúh-GYÜMÖLCSOLTÓ-B-.PN G
keresztenyhivek
2016. április 03. vasárnap, 17:59
gyümölcsoltó Boldogasszon
sz719eszter
2016. március 26. szombat, 08:56
Gyümölcsoltó Boldogasszon
etusmama
2014. március 25. kedd, 21:49
gyumolcsolto.jpg
martimarti
2011. április 28. csütörtök, 14:40
Gyumolcsolto_Boldogass zon
isti53
2011. március 20. vasárnap, 06:55
gyümölcsoltó Boldogasszon
isti53
2011. február 12. szombat, 10:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.