Belépés
2019. június 17. hétfő | 25. hét | 168. nap | 11:45 | Laura, Alida
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
XXI. Század Intézet: fontos, hogy a visegrádi országcsoport egységet mutat
Hozzátette: a csütörtöki csúcstalálkozón a V4-országok vezetői ismét bebizonyították, annak ellenére, hogy különböző pártcsaládba tartoznak, meg tudnak egyezni bizonyos kérdésekben. A budapesti találkozón többször hangsúlyozták például, hogy szeretnék, ha azt öt legfontosabb uniós vezető közül legalább egy a visegrádi térségből érkezne - emlékeztetett.

A politológus szerint ez észszerű elvárás, hiszen vannak formális és informális kvóták is arra, hogy minden térség megfelelően képviseltesse magát az uniós vezetők között.

A V4-országok vezetői több közös pontot is felvetettek a csúcstalálkozón - folytatta -, egyebek mellett a térség kulturális sajátosságait és történelmét, amelyek miatt szerintük kiemelten fontos ezeknek az országoknak a nemzeti szuverenitás, a nemzeti önrendelkezés és a szabadság védelme.

Amikor ezek a vezetők azt mondták, az unió részéről meg kell adni a tiszteletet a közép-európai térségnek, azzal arra céloztak, az EU vegye figyelembe, hogy a visegrádi országokban az
velemenyezd, 2019. június 17. hétfő, 09:41
Gulyás: szabad akaratunkból vittük sikerre a rendszerváltoztatást
Hozzátette: 1989-90 esélyét valóra tudtuk váltani, nem kellett az ország szabadsága és a nemzeti szuverenitás tekintetében kompromisszumot kötni.

Az azonos című emlékév irányító testületét is elnöklő politikus hangsúlyozta: eljött az idő, hogy a rendszerváltoztatás nemzedéke kezdjen beszélni gyermekeinek, unokáinak az akkor történtekről, hozzátéve, e kötelesség teljesítése erősíti a nemzeti közösséget.

"A múlt közös küzdelmei bizonyítják, hogy összetartozunk egymással, hogy minden magyar felelős minden magyarért, és hogy itt egyszerre, együtt van felelősségünk és feladatunk, sorsunk és életünk" - fogalmazott a miniszter.

Hangsúlyozta: tudni és érteni kell, hogy nem magától értetődő a szabadság, amely azért valósulhatott meg, mert "az emberek hajlandóak voltak a gondját viselni", és amikor módjuk volt rá, hajlandóak voltak harcolni érte.

Bár 1956-ban a túlerő leverte a forradalmat, a vérben és bűnben fogant kommunista rendszer halálos sebet kapott - hangsúlyozta.

Gulyás Gergely
velemenyezd, 2019. június 16. vasárnap, 21:42
Eb-selejtezők - Sipos: Ez még csak a félévi bizonyítvány
Sipos Jenő az M1 aktuális csatornán szombaton azt mondta: az elmúlt időszakban "szép eredményeket" ért el a válogatott. Kiemelte: Wales előtt a világbajnoki ezüstérmes Horvátországot is "kitűnő játékkal, nagy küzdőszellemmel" győzte le Marco Rossi szövetségi kapitány együttese.

"Azonban ez még csak a félévi bizonyítvány, mert az év végit a válogatott esetében majd ősszel osztják ki" - hangsúlyozta a szóvivő. Hozzátette: "messze még a vége, sok munka van hátra".

"Fújhatunk egyet, de nem szabad megelégednünk, mert kemény mérkőzések várnak ránk" - utalt Sipos Jenő az őszi folytatásra, amelynek során Szlovákiát és Azerbajdzsánt fogadja a válogatott, míg Horvátországban és Walesben vendégként lép pályára.

"Az esély, a remény megmaradt a továbbjutásra. Ez a legfontosabb. A közelmúltban ilyenkor, a selejtezős sorozatok féltávjánál már többször csak matematikai esélye maradt a csapatnak" - emlékeztetett.

A jövő évi Eb-n, melyet rendhagyó módon 12 ország egy-egy városában rendeznek, a Puskás
velemenyezd, 2019. június 15. szombat, 23:40
Több mint negyvenöt kiállító az idei Debrecziner Gourmet Fesztiválon
Ugyanakkor szeretnék lerövidíteni a kereskedelmi láncot és minél több őstermelőt összekötni közvetlenül a felhasználó éttermekkel, hogy friss, az adott étterem környezetében termelt alapanyagokhoz juthassanak, és újra felfedezzék a környékük emblematikus ételeit - jelezte a szakember.

Dudás Szilárd, a fesztivál szakmai vezetője hozzátette: az idei rendezvényen 14 hagyományos étterem és több street food étkezde ételeit kóstolhatják meg az érdeklődők, de cukrászdák, környékbeli kistermelők, valamint Szabadfi Szabolcs pék kovásszal készült kenyereinek kínálatából is válogathatnak a látogatók, akiknek neves séfek látványos főzőshow-kat is tartanak a gasztroszínpadon.

Az ételek mellett széles italkínálattal és koncertekkel várják a vendégeket. Péntek és szombat este ismert muzsikusok - Iván Szandra énekes, Jász Andris szaxofonművész és Rakonczai Imre - állnak színpadra - jelezte Bódor Edit, a helyi Főnix rendezvényszervező igazgatója.

A fesztivál keretében jótékonysági főzést is rendeznek, amelynek
velemenyezd, 2019. június 14. péntek, 07:15
Az öt éve elhunyt Grosics Gyulára emlékezett az Aranycsapat Testület
A rövid ünnepségen Id. Lomnici Zoltán, az Aranycsapat Testület elnöke felidézte, hogy a 2014. június 13-án elhunyt Grosics Gyula többször hangsúlyozta: az Aranycsapatot senkinek nem szabad kisajátítania, mert az a nemzeté, a felejthetetlen sikereket nem szabad politikai célokra felhasználni.

A Legfelsőbb Bíróság korábbi elnöke emlékeztetett, nagyjából egy évtizeddel ezelőtt a legendás kapus észlelte, hogy egy kitüntető cím hátterében politikai célok állnak, ezért megtagadta a díj átvételét. Ahhoz is ragaszkodott, hogy nem szabad anyagi haszonszerzésre felhasználni az Aranycsapat dicsőségét, mivel annak emlékét senki nem képviselheti önállóan, arra csak a magyar nemzet jogosult.

Lomnici ennek kapcsán elmondta, hogy az Aranycsapat Emlékévet a kormány nevében Szabó Tünde sportért felelős államtitkár Puskás Ferenc születésének 90. évfordulóján, 2017 áprilisában hirdette meg, s az ünnepségsorozat keretében kupákkal, ankétokkal, beszélgetésekkel ápolják a legendás válogatott emlékét, valamint
velemenyezd, 2019. június 14. péntek, 07:08
Az EU új munkaügyi szabályokat fogadott el a szülők és az ápolást végzők számára
A tájékoztatás szerint a szabályozás javítja a nők munkaerőpiaci részvételét, ösztönzi a családi vonatkozású szabadságok és a rugalmas munkafeltételek igénybevételét.

Az új jogszabály lehetővé teszi, hogy a munkavállalók szabadságra mehessenek hozzátartozóik ápolása, gondozása vagy támogatása céljából. Így a szülők és az ápolást, gondozást végzők könnyebben össze tudják majd egyeztetni a szakmai és a magánéletüket, és így munkavállalóként motiváltabbá válnak, ami a vállalkozások számára is előnyös.

A rendelet kimondja, hogy a szülői négy hónapos szabadság személyhez fűződő jog, amelyből két hónap fizetett és nem ruházható át a szülők között. A fizetés mértékét és a gyermek korára vonatkozó korlátozásokat a tagállamok szabják meg.

Az apasági szabadság, amely szerint az apa, illetve a második szülő a gyermek születése körüli időszakban legalább tíz munkanapnyi szabadságot vehet ki az uniós szinten a szülési szabadságra jelenleg megállapítottal megegyező szintű díjazás mellett. Az apasági
velemenyezd, 2019. június 14. péntek, 07:05
Krónika 7. rész (médiaszolgáltatás, ülésnap lezárása)
ügyében helyesen megtörtek - értékelt és kijelentette: pártja nem támogatja a javaslatot.

DK: elfogadhatatlan, hogy a médiatanács megkérdőjelezhetetlen

Gréczy Zsolt (DK) azt firtatta, miért kellett "likvidálni" az M3 csatornát, amely régi műsorok ismétlését sugározta.

Szintén firtatta az ismétlési jogdíj ügyét, amely rendeződni látszik, de - mint mondta - nem világos az sem, miért kell bebetonozni egyes rádió- és tévécsatornákat.

Azt mondta: ami Magyarországon van, az nem sajtószabadság. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy a Médiatanács döntései ellen nem lehet fellebbezni.

A DK nem támogatja az előterjesztést - szögezte le.

Bősz Anett: csak színház a frekvenciapályáztatás

Bősz Anett független képviselő azt mondta: az, hogy reggel a legnagyobb tévéadóknak még 15 perces híradót sem kell sugározniuk, azt jelenti, hogy a csatornák szabadon "dezinformálhatnak". A hírműsorokon belüli bulvárhírek arányának növelése kapcsán ironikusan azt vetette fel, miért nem törlik el
velemenyezd, 2019. június 14. péntek, 07:02
Június 16. az 1956-os Mártírok Emléknapja
bemutatta a harminc évvel ezelőtti fórumra készült plakátot, képeket, a június 16-ai mosonmagyaróvári megemlékezés plakátját, újságcikkeket.

A több, mint száz fotó bemutatása és előadás után filmvetítés kezdődött, mellyel Dr. Székelyhidi Lászlóra (1928-2012), országgyűlési képviselőre (1990-1994) emlékeztek meg. Székelyhidi László nem csak az 1956. október 26-ai sortűz utáni mentésben, orvosi munkálataiban vett részt, hanem harmincnégy évvel később, mint Mosonmagyaróvár és környéke első szabadon választott országgyűlési képviselője a parlamentben is többször felszólalt a sortűz kivizsgálása, a felelősök felelősségre vonása érdekében, a magyaróvári mártírok újratemetésének ügyében, melyre 1991. március 23-án került sor, s képviselő úrnak köszönhetően, Antall József miniszterelnök is részt vett.
A Székelyhidi Lászlóval készített riportfilm megtekintése után Simon Zsuzsanna megmutatta képviselő úr általa őrzött relikviáit is. Választási plakátját, képviselői emlékplakettjét, megyei és
azenujsagom, 2019. június 13. csütörtök, 10:28
Krónika 12. rész (kutatás, fejlesztés)
innovációs hálózatok létrehozását és működését - közölte.

A javaslat alapján egységessé válik az innovációs és kutatási finanszírozás. Az új finanszírozási struktúra a kiválósági, a társadalmi kihívások alapján meghatározott valamint a vállalati innovációt elősegítő kutatásokat támogatja - hangsúlyozta. A kormány szándéka az, hogy Magyarország Európai szinten is élenjáró kutatási, fejlesztési és innovációs teljesítményt nyújtson a jövőben - jelentette ki.MSZP: a törvény az akadémiai szabadság csorbításáról szól

Hiller István (MSZP) hangsúlyozta, hogy a törvény nem szolgálja az ország érdekeit. A jogszabályt három részre lehet osztani, az MTA kutatóintézeti hálózatának leválasztására, az alapfinanszírozás megszüntetésére, valamint az akadémiai vagyon elvételére - mondta.

Hangsúlyozta, hogy a kormány és az MTA létrehozott egy értékelő vegyes bizottságot, amelynek jelentése megállapította, hogy a Magyar Tudományos Akadémia kutatóhálózata Európában a legjobbak közé tartozik. Annak
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 22:29
EP-választás - "Újítsuk meg Európát" néven alakítanak közös EP-frakciót a liberálisok Macron pártjával
"Új frakciónk erősebb, mint valaha, egyedülálló lehetőségünk van Európa formálására. Sok munka áll előttünk, célunk Európa megújítása, egy szabad és tisztességes kontinens építése" - írta Verhofstadt.

Noha a sajtóközleményben arról számoltak be, hogy a képviselőcsoport a "progresszív, liberális, centrista, reformista erőket" tömöríti, a hivatalos névből Macron pártja, a Köztársaság Lendületben (La République En Marche) kérésére kikerült a "liberális" szó, ugyanis szakemberek szerint annak rossz a kicsengése Franciaországban, ahol gyakran negatív értelemben, a vadkapitalizmus egyfajta szinonimájaként használják.

"Az új név elégedettséggel töltheti el francia partnereinket, sokunk azonban továbbra is liberális frakcióként fog hivatkozni a csoportra" - mondta Chris Davies, a brit Liberális Demokraták politikusa.

A frakciónak a legfrissebb mandátumbecslés szerint 106 tagja lesz a liberálisok (ALDE) korábbi 68 helyével szemben, ami jórészt a francia, illetve a brit tagpárt választási
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 18:09
Novák Katalin: a tudás szabadságot és hatalmat ad
Novák Katalin azt hangoztatta, a tudás egy olyan pont, közös érték, amely összeköti a generációkat.

A tudás szabadságot ad az embereknek, mert eldönthetik, mivel foglalkozzanak, hatalmat jelent, mert minél nagyobb a tudásuk, annál több dologról tudnak helyesen dönteni és útlevelet is jelent, lehetőséget ad a külföldi tanulásra, munkára - fogalmazott az államtitkár.

Hozzátette, érdemes felfedezni a világot, megtapasztalni, hogy máshonnan nézve milyen értékes az élet, amelyet Magyarországon lehet élni.

Novák Katalin arra biztatta a fiatalokat, merjenek szabadon, bátran dönteni a saját életükről, hallgassanak az ösztöneikre.

A Mathias Corvinus Collegium egyetemi programjának célja, hogy a Kárpát-medencében a felsőoktatást kiegészítő, Nyugat-Európában már régóta eredményesen működő, magas színvonalú, iskolán kívüli képzési formát honosítson meg.

Az MCC-ben egyénre szabott oktatás keretei között kiemelkedően tehetséges diákokat támogatnak abban, hogy a bennük rejlő tehetséget -
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 17:29
Soltész: elengedhetetlen a felelős gondolkodás
alapproblémája az önzés és az, hogy képtelenek vagyunk az összefogásra - fogalmazott.

Veres András azt mondta, törekedni kell arra, hogy az ember megértse: a világegyetem összetartozik, vagyis minden mindennel összefügg. Ezen kívül alaposabb természettudományos ismeretek oktatására lenne szükség, valamint a világ teremtett voltának hangsúlyozására.

Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke arról szólt, hogy a keresztény ember a döntéseit a szentírás alapján mérlegeli, a bűn ellen szabad lelkiismerettel harcol, táplálja az emberi szabadságszeretetet, szót emel a keresztényüldözés ellen.

Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke az egyház felelősségéről beszélt, kiemelve, hogy az ember, Isten mellett társalkotó, aki felelősséggel tartozik a rá bízott javakért. Nem elég az egyháznak felelősséget vállalni a közösségért, úgy kell annak működnie, hogy a hívek is felelősek legyenek az egyházért - jegyezte meg.

Réthelyi Miklós, az UNESCO Magyar
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 16:49
1/1233
Képek, videók
Földtani Intézet
sanci81
2017. február 03. péntek, 17:22
Országos intézet
sanci81
2015. november 19. csütörtök, 16:05
st.vincze intezet.jpg
relisisi
2015. augusztus 12. szerda, 13:37
Szeged-Fiu nevelő-intézet
agica2004
2014. augusztus 12. kedd, 15:35
Ökológiai Intézet - Tömeg
snbela44
2013. december 15. vasárnap, 05:02
Pető Intézet.jpg
agica2004
2013. október 12. szombat, 14:15
A Kutató Intézet , Minsk
farkas1945
2013. szeptember 09. hétfő, 11:03
Majd a Nézőpont Intézet m
basikele
2013. szeptember 08. vasárnap, 03:41
Vakok intézete(Hermina-út
farkas1945
2011. január 19. szerda, 18:07
Földtani Intézet-.jpg
agica2004
2011. január 07. péntek, 14:00
Földtani Intézet.jpg
agica2004
2011. január 07. péntek, 14:00
Vakok Intézete.jpg
agica2004
2011. január 07. péntek, 13:58
Budapest.XIII.Visegrád i.u
baraber
2016. január 15. péntek, 22:47
Budapest.XIII.Visegrád i R
baraber
2016. január 15. péntek, 22:45
A visegrádi Fellegvár
sanci81
2015. október 25. vasárnap, 15:37
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.