Belépés
2019. szeptember 23. hétfő | 39. hét | 266. nap | 15:37 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A hongkongi rendőrség betiltotta a szombatra tervezett demokráciapárti tüntetést
A SCMP tudósítása szerint alig néhány órával az után, hogy a demonstrációt szervező Civil Human Rights Frontot értesítették a döntésről, a szervezet egyik vezetőjére álarcot viselő férfiak támadtak rá baseballütőkkel.

A szombatra tervezett megmozdulás apropója annak az eseménynek az ötödik évfordulója lett volna, hogy a hongkongi törvényhozás elutasított egy Peking által benyújtott reformcsomagot, mely a választási szabályok szigorítását célozta.

A rendőrség azzal indokolta a tiltást, hogy a szervezet által korábban kezdeményezett demonstrációk után több tüntető, újságíró, rendőr és civil szenvedett súlyos sérüléseket. A hongkongi hatóságok most először nem engedélyezték a Civil Human Rights Front megmozdulását a több mint két hónapja tartó tüntetéshullám kezdete óta.

Jimmy Sham, a szervezet egyik vezetője éppen asszisztensével ebédelt egy kávézóban, amikor két maszkos férfi támadt rájuk. Sham asszisztense zúzódásokat szenvedett, miközben megpróbált felettese védelmére kelni a
velemenyezd, 2019. augusztus 29. csütörtök, 12:13
Jobbik: szigorítsák a szennyvíziszap behozatalának szabályait!
Pénteki sajtótájékoztatóján egyikük, Nunkovics Tibor elmondta: a céljuk az, hogy külföldi cégek ne tekinthessenek Magyarországra úgy, mint Európa szemétlerakójára, ahol minden további kezelés nélkül megszabadulhatnak a hulladéktól.

Példaként említette, hogy csak tavaly 41 ezer tonna szennyvíziszap érkezett Horvátországból, miközben a semlegesítés technológiájáról nincsen európai norma, ami magyarázhatja, hogy több országból is szállítanak ide az anyagból.

Hangsúlyozta: a szennyvíziszap higanyt, hormonmaradékokat és mikroműanyagot tartalmaz, ezért is van szükség a szabályok szigorítására, valamint annak áttekintésére, hogy mostanáig mennyi anyagot hoztak Magyarországra, és azoknak mi lett a sorsa.

A jövő évi költségvetésre vonatkozó kérdésre válaszolva Nunkovics Tibor kijelentette, az előrelépések dacára "ez nem az emberek költségvetése", mivel szerinte nem irányoz elő a tavalyinál több pénzt az oktatásra, az egészségügyre vagy a korrupció elleni harcra.
velemenyezd, 2019. július 12. péntek, 10:41
Krónika 6. rész (trafiktörvény)
Szigorodna a trafiktörvényLázár János fideszes képviselő a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításával és a nemdohányzók védelmével összefüggő egyes törvények módosítására tett javaslatot. Mint mondta, az előterjesztés az általános vita után ősszel, európai uniós notifikáció után kerülhet vissza az Országgyűlés elé.

A javaslat legfontosabb üzenetének azt nevezte, hogy Magyarország belátható időn belül, Európai Unióban elsőként füstmentes országgá váljon.

Ismertetése szerint az előterjesztés számos kérdésben szigorítást vezetne be, így a korábbinál több esetben lesz kötelező jogsértés esetén bírság alkalmazása, Továbbá - folytatta - amennyiben a vámhatóság vizsgálata alapján egy trafikban háromszor egymást követően kiskorút szolgálnak ki, akkor elveszik a koncessziós jogot. Lázár János folyamatosan, felmenő rendszerben, a mai koncessziós jogokat nem érintve csökkentené a koncessziós kiírásokat, így a mai 3 ezer helyett, 4 ezer lakosonként lenne kötelező
velemenyezd, 2019. július 02. kedd, 12:52
Krónika 9. rész (épített és természeti környezet védelme)
Kormány: az önkormányzatok könnyebben élhetnek majd a fejlesztési lehetőségeikkel

Tuzson Bence, a Miniszterelnökség államtitkára a javaslat egyik céljának nevezte, hogy az önkormányzatok könnyebben tudjanak élni a fejlesztési lehetőségeikkel. A jövőben közhiteles nyilvántartásként minden szempontból az ingatlan-nyilvántartás lesz irányadó - közölte.

A helyi védelem alatt álló épületeket is be lehet majd jegyeztetni az ingatlan-nyilvántartásba. A bejegyeztetést a helyi önkormányzatok díjmentesen tehetik majd meg - hangsúlyozta.

Egyszerűsödni fognak a beépítésre szánt területek kijelölésének szabályai - hívta fel a figyelmet.

Ezentúl a külfejtésű bányatelkeket fel kell tüntetni a településrendezési tervben - hangsúlyozta az államtitkár. A tulajdonosoknak a művelés befejeztével alkalmassá kell tenni a területet arra, hogy ott végre lehessen hajtani a településrendezési tervben leírt célokat.

A nemzeti vagyonról szóló törvény módosításával egyszerűsödik az, hogy az állam és az
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 18:19
Dunai hajóbaleset - Szakértő: a szabályok szigorításával sem kerülhető el egy hasonló hajóbaleset
Mint mondta, az ukrán kapitány megszegte az előzés és kötelező gondosság szabályait, nem rádiózott, valamint nem adott kürt- és fényjelzést, így a Hableány kapitánya nem tudta, mi fog történni, pedig csak az ő hozzájárulásával kezdhette volna meg a Viking kapitánya az előzést.

Ha szigorítanák a szabályokat, a hasonló balesetek akkor sem lennének megelőzhetők, mert emberi mulasztás történt, ha betartják a szabályokat, akkor a baleset nem következik be - szögezte le.

Hozzátette: nem tudni, hogy miért nem állt meg az ütközés után a Viking, pedig erre minden műszaki feltétel megvolt.

Az kizárható, hogy nem látta a Hableányt - szögezte le Bencsik Attila, majd azt mondta, esetleg a kis hajó vezetője is leadhatott volna kürtjelzést, amire felfigyelhetett volna a Viking, de ez számára nem volt kötelező.
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 21:32
Dunai hajóbaleset - Szakértő: a kapitány letartóztatása mellett és ellen is szólnak érvek
Az ügyészség pénteken közölte, hogy indítványozták az ukrán állampolgárságú kapitány letartóztatását. A bíróság várhatóan szombaton dönt az indítványról.

Borbély Zoltán az M1 műsorában elmondta: a megalapozott gyanú szerint a kapitány cselekménye halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetése, ami a törvény szerint 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Ez a büntetés tétel önmagában még nem teszi szükségessé a letartóztatást, de például az, hogy külföldiről van szó, már indokolhatja.

Kérdésre válaszolva a szakember elmondta: ebben az ügyben óriási lesz a szakértők jelentősége, de még korai lenne a szabályok szigorításáról gondolkodni.

Szerda este, nem sokkal 9 óra után a Margit hídnál ütközött össze a Viking szállodahajó és a dél-koreai turistákat szállító, jóval kisebb Hableány sétahajó, amely rövid idő alatt elmerült. Hét embert a környező hajókon utazók mentettek ki, hét ember holttestét találták meg eddig, mindannyian dél-koreai
velemenyezd, 2019. május 31. péntek, 21:26
Törvény és evangélium
,,Jézus félreérthetetlenül hirdette: Isten törvénye tökéletes és abszolút, így senki sem lehet igaz előtte. De meg sem kell próbálnia, hiszen kegyelme olyan hatalmas! A törvénykezők, akik teljes erejükkel igyekeznek bizonyítani, mennyire méltók Isten szeretetére, épp az evangélium lényegét tévesztik szem elől: azt, hogy az evangélium Isten ajándéka azoknak, akik nem érdemlik meg. A bűnre nem a szabályok szigorítása, hanem Isten megismerése jelent megoldást."

-Philip Yancey-
kalmanpiroska, 2019. május 15. szerda, 18:06
Együttműködési megállapodást kötött az ITM és a főpolgármesteri hivatal a ferihegyi zajcsökkentésről
A főpolgármesteri hivatal pénteken juttatta el az MTI-hez a megállapodás szövegét. E szerint Palkovics László miniszter és Tarlós István főpolgármester egyetért abban, hogy intézkedéseik célja az éjszakai zajártalmak csökkentése és az életminőség javítása a repülés által érintettek körében.

A tárca és a hivatal támogatja a légiközlekedési zajterhelésre vonatkozó szabályok szigorítását, hogy a mélyalvási időszakban a repülések megszüntethetők legyenek Budapest felett, valamint a hátszeles leszállásokra vonatkozó 5 csomós korlátozás felülvizsgálatát. Szintén egyetértenek abban, hogy szükséges a repülési engedély megsértőire kivethető szankcionálás lehetőségének felülvizsgálata, valamint a repülőtér üzemeltetőjétől független, a Közlekedéstudományi Intézet (KTI) általi zajszintmérés.

Abban is egyetértettek, hogy a témában felvetődő kérdéseket egy légiközlekedési munkacsoporton belül kell megvitatni, a KTI koordinálásával pedig felvilágosító, tájékoztató tevékenységre van szükség.
velemenyezd, 2019. március 22. péntek, 12:41
ITM-államtitkár: a környezet megóvásáért szemléletváltozásra van szükség
Weingartner Balázs hangsúlyozta, hogy a jövő évtizedek egyik legfontosabb feladata a felelős fogyasztói magatartás kialakítása, amely megadja az esélyt a környezetre nehezedő terhelés csökkentésére, a szemlélet elterjedésében a fiatal korosztálynak meghatározó a szerepe. Hozzátette: a fiatalok sokat tehetnek például vásárlásnál a pazarlás elkerülésére, ha a műanyag zacskók helyett a többször felhasználható papír csomagolóanyagot választják. A politika a döntéseivel igyekszik ilyen társadalmi igényeket támasztani a gazdasági szereplőkkel szemben. A rugalmasabb vállalatok maguk is igyekeznek megfelelni az új kihívásoknak, példaként a Molt említette, mivel töltőállomás-hálózatot épít ki a környezetbarát eletromos autók számára.

Az államtitkár a növekvő energia fogyasztással kapcsolatban az atomerőművek fontosságát hangsúlyozta. A paksi atomerőmű minden tekintetben megfelel a biztonsági előírásoknak - hangsúlyozta -, kiemelkedő a szerepe a magyarországi energia-ellátásban. Más országok is felismerik
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 16:42
Versenyképességi program - Demográfiai fordulat
Az MNB helyzetértékelése szerint nemzetközi összevetésben magas a családtámogatásokra fordított kiadások összege, a termékenységi ráta szintje azonban elmaradást mutat, ami arra utal, hogy nemcsak a családtámogatások mértéke, hanem elköltésének módja (hatékonysága) is fontos.

A jegybank a csecsemőgondozási díj (csed) és a gyermekgondozási díj (gyed) 70 százalékos plafonjának növelését és a gyed-plafon átlagbérhez kapcsolását javasolja, hogy a tervezett gyermekek megszületésének anyagi akadályai mérséklődjenek. Javasolja emellett az egyszeri anyasági támogatás összegének munkaviszonyhoz kötött emelését és a támogatás gyermekszámtól függő progresszív növelését. Az egyszeri anyasági támogatás jelenleg az öregségi nyugdíjminimum 225 százaléka, ami 2018-ban 64 125 forintot tett ki.

A hazatelepülő és itthon gyermeket vállaló fiatalok számára indulótőke-program bevezetését javasolják. Ennek keretében minden külföldről hazatelepülő családtag számára egyszeri meghatározott összegű támogatást
velemenyezd, 2019. február 27. szerda, 16:51
Versenyképességi program - Kkv-stratégia
növelését és az egyetemi inkubátorok, spinoffok támogatását.

Miután a kkv-k jelentős része továbbra is a hagyományos adózási formák között működik, a munkaerőpiaci versenyképesség növelése érdekében javasolják a munkát terhelő közterhek célzott csökkentését a kis- és középvállalkozásoknál.

A javaslatok között szerepel vállalati honlap kötelező létrehozása, a vidéki digitális infrastruktúra fejlesztése, az IKT (információs és kommunikációs technológiai) kockázatok kezelésére vonatkozó szabályok szigorítása és egy célzott állami alap létrehozása, amely elsősorban a már meglévő technológiák (ERP, CRM szoftverek, felhő szolgáltatások stb.) adaptálását támogathatná szemléletformálással, oktatással és beruházási kerettel.

Erősíteni kell a technológiai fókuszt az uniós támogatásoknál: a jelenlegi ciklus támogatáspolitikájában érdemi technológiai fókuszt egyedül az IT technológiák jelentenek, ezt bővíteni érdemes néhány magyar erősségű kulcstechnológiára és nem csak kutatás-fejlesztési fókuszban -
velemenyezd, 2019. február 27. szerda, 15:21
Az EU elfogadta Japánnal az adatvédelemről szóló megfelelőségi határozatot
Vera Jourová, a jogérvényesülésért, a fogyasztópolitikáért és a nemek közötti esélyegyenlőségért felelős biztos tájékoztatása szerint megfelelőségi határozat fő elemei között vannak két adatvédelmi rendszer közötti számos különbséget áthidaló szabályok.

Ezek részét képezi például az érzékeny adatok védelmének megerősítése, az európai személyes adatok Japánból más országba történő továbbítására vonatkozó feltételek szigorítása, valamint a hozzáféréshez való egyéni jogok gyakorlása. E szabályok kötelezőek lesznek az EU-ból adatokat importáló japán vállalatok számára, a jogok pedig a független japán adatvédelmi hatóság és a bíróságok előtt érvényesíthetők - közölte.

Beszámolt arról, hogy a japán kormány biztosítékokat nyújtott nemzeti hatóságai bűnüldözési és nemzetbiztonsági célú hozzáférésére vonatkozóan is. Szavatolja, hogy a személyes adatok ilyen felhasználása a szükséges és arányos mértékre korlátozódjon, és független felügyelet, valamint hatékony jogorvoslati mechanizmusok alá
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 16:31
1/29
Képek, videók
TARTOM A FRONTOT.gif
gyurusne
2009. május 10. vasárnap, 14:56
tartom a frontot
hunyorka
2007. február 28. szerda, 17:31
RightSide.jpg
tvnati
2012. december 22. szombat, 10:04
19_Nemo stacked rightside
charlotteani
2009. április 17. péntek, 16:01
Gay_Rights_Protest_Ral ly.
vicker26
2008. június 28. szombat, 19:01
rightside1.jpg
rakoczi0201
2008. június 28. szombat, 15:49
Zámbó Jimmy - Mit akar a
sanci81
2018. április 22. vasárnap, 18:25
lajcsi-jimmy.jpg
agica2004
2018. március 01. csütörtök, 22:06
Z.Jimmy és Berni.jpg
agica2004
2018. február 17. szombat, 18:55
Z.Jimmy és Edit.jpg
agica2004
2018. február 17. szombat, 18:54
Z.Jimmy.jpg
agica2004
2018. február 17. szombat, 18:53
zambo-jimmy-2001-eleje n-h
agica2004
2018. február 17. szombat, 18:52
zambo-jimmy-BS.jpg
agica2004
2018. február 17. szombat, 18:51
zambo-jimmy-siremlek.j pg
agica2004
2018. február 17. szombat, 18:49
Zámbó Jimmy sírja
irmus
2017. november 05. vasárnap, 10:24
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.