Belépés
2018. november 21. szerda | 47. hét | 325. nap | 03:12 | Olivér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Isten szolgája Oreste Marengo
A feledhetetlen szalézi misszionárius
2018. szeptember 30. vasárnap 14:26
Pierluigi Cameroni szalézi posztulátor Isten szolgája Oreste Marengo égi születésnapjának 20. évfordulója alkalmából augusztusban a feledhetetlen misszionárius szülőhelyén, Diano d'Albában járt, ahol oratóriumot neveztek el róla.
Oreste Marengo 1906. augusztus 29-én született Olaszországban, egy piemonti városban.
92 éves korában, 1998. július 30-án halt meg Turán.
Engedelmesség jellemezte a feletteseivel szemben, és aggodalom a lelkek üdvösségéért. Mint jó pásztor terjesztette a tudást és a kereszténységet. Sokat tett annak érdekében, hogy az északkelet-indiai elmaradott térületeken élők megfelelő egészségügyi ellátásban és oktatásban részesülhessenek.

Bővebben
maroka, 2018. október 03. szerda, 14:01
Árpád-házi Szent László király
múlva. III. Celesztin pápa két bíborost küldött, hogy Szent László király nagyváradi sírjánál történt csodákat felülvizsgálják. Miután több csodás gyógyulás szemtanúi lehettek, egy égi jel végképp meggyőzte az olasz ,,csoda szakértőket". 1192. június 27-én, déltájban a nagyváradi székesegyház fölött, tündöklő fényes csillag jelent meg. A csillag két órán át tündökölt vörös fénnyel Szent László király sírja felett. Szent László napját a szokástól eltérően azóta nem fénnyé válásának, égi születésnapjának évfordulóján tartjuk, hanem június 27-én, a nagyváradi csillagjelenés napján.

1192-ben III. Béla parancsára romlatlan testét ezüst koporsóba tették.
A testet ékes síremlékbe helyezték.
Szentté avatták,
Emléke csillagként ragyogja be országát

...........Kovácsné Tóth Klára: írása: Szent László
Kimagaslott Magyarország királyainak fényes nemzetségéből.
Édesapja I. Béla, ki a megvakított Vazul egyik fia.
László már hercegként is feltűnt
maroka, 2018. június 27. szerda, 11:22
Megünnepelték a brit uralkodó "hivatalos" születésnapját
A nyugati világ legidősebb és leghosszabb ideje - 1952 óta, vagyis 66 éve - regnáló uralkodójának "hivatalos" születésnapi ceremóniája a színpompás Trooping the Colour. Ezt a tisztelgő katonai parádét mindig júniusban rendezik, jóllehet a valós születésnap II. Erzsébet királynő esetében április 21.

A Trooping the Colour - a csapatzászlók ceremoniális bemutatása a hadsereg alakulatainak - 1748 óta a mindenkori uralkodó születésnapjának ünnepsége. Azt azonban, hogy a hivatalos királyi születésnap mindig nyáron legyen, VII. Eduárd király, Viktória királynő fia honosította meg a múlt század első évtizedében. VII. Eduárd születésnapja novemberben volt, amikor a brit időjárás általában alkalmatlan bármiféle nagyszabású szabadtéri rendezvény megtartására, ezért helyezték át a júniusi időpontra a hivatalos ünnepséget. Ez a szokás azóta is megmaradt.

Az elgondolás ezúttal bevált: London népe szombaton kissé felhős, időnként napos időben, kora nyárias melegben köszönthette uralkodóját.

A Trooping
velemenyezd, 2018. június 09. szombat, 14:02
A Tao numerológiája: születésnap számunk
levő jelekből meg tudták mondani, milyen jövő vár az illetőre.
A három embertípus - a Tao szerinti három életközpont

A Tao szerint három életközpont van, az embereket is három típusba sorolhatjuk. Az embereket fej-, szív- és has-emberre osztva felismerhetjük, hogy tudatalattink miként befolyásolja életünket, egészségünket.

Hogyan számoljunk? Születésünk napjának számjegyeit adjuk össze addig, míg egy számjegyet kapunk. Ha például valaki 29-én született, akkor a születésnapjának végső összege: 2 + 9 = 11 = 2, tehát az illető szív-ember.

Fej-ember: 5, 6, 7
Szív-ember: 2, 3, 4
Has-ember: 8, 9, 1
Fej-ember, mentális ember (5, 6, 7)

A fej-központ az önellátó és a mentális centrumot szabályozza, irányítóközpontja az agy . A fej-energia visszahúzódó természetű, és ennek megfelelően az ilyen emberek általában - és főképp konfliktushelyzetekben - hátrább lépnek egy lépéssel. Csak akkor cselekszenek, ha előbb mindent végiggondolnak,
sz719eszter, 2018. május 21. hétfő, 12:12
Boldoggá avatták Brenner János vértanút
A több mint tizenötezer ember részvételél tartott latin nyelvű boldoggá avatási szentmise elején Angelo Amato bíboros, az Apostoli Szentszék szentté avatási ügyek kongregációjának prefektusa felolvasta Ferenc pápa levelét, amelyben az egyházfő engedélyezte Brenner János egykori rábakethelyi káplán boldoggá avatását. Ezután a helyi templomokban imádkoznak hozzá, minden évben megemlékeznek vértanú halálának "mennyei születésnapjának" évfordulójáról és a boldogok között tisztelik.

A szertartás részeként, a szokásoknak megfelelően Brenner János ereklyéjét - szegycsontjának egy darabját - egy szentségtartóban az oltár mellé helyezték. Külön érdekesség, hogy Brenner József nagyprépost, a boldoggá avatott Brenner János öccse tette ezt.

Szentbeszédében Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek azt mondta: Brenner János nem akármilyen gyilkosság, nem valami látszólagos baleset áldozata lett, hanem megadatott neki, hogy az oltáriszentség vértanúja legyen, méltán nevezzük őt a magyar
velemenyezd, 2018. május 01. kedd, 13:41
A magyar film napja - Ráduly György: csaknem száz partner csatlakozott a kezdeményezéshez
Kiemelte: 1901. április 30-án mutatták be A táncz című filmet, amelynek a bemutatóját tekintik a magyar film születésnapjának, mert bár korábban forgattak már mozgóképet Magyarországon, ez volt az első megrendezett magyar filmalkotás.

Ráduly György elmondta: a budapesti események központja az Uránia, ahol este a Csinibaba című filmet vetítik, de a magyar film napjához nemcsak mozik, hanem a többi között könyvtárak, művelődési házak is csatlakoztak. Jelezte: a filmnaphoz csatlakozásnál a legfontosabb, hogy műsorra tudjanak tűzni magyar filmeket, de Szegeden például némafilmet vetítenek zenei aláfestéssel.

Közölte: az egész rendezvénysorozatot a Magyar Nemzeti Filmalap kezdeményezésére indították el és csatlakozott hozzá a Magyar Művészeti Akadémia, a Nemzeti Művelődési Intézet és a Mozisok Országos Szövetsége is.
velemenyezd, 2018. május 01. kedd, 07:18
Gergely map
A csillagászati télutó sokszor bevált határnapja volt március 12-e, a 604-ben elhunyt Nagy Szent Gergely pápa égi születésnapjának, azaz halálának emlékünnepe. Ahogy a máig népszerű csíziós versike is mondja

Gergely napja ritka, ha jó.
Hideg, szeles, sokszor van hó.

Való igaz, hogy ekkor még, az erőteljesebb fölmelegedést megelőzően, Gergely, a rossz ember könnyedén megrázhatja hószakállát, de ezt már nem vették zokon a Benedekben bizakodó szántóvetők.
Ezen a napon a kisiskolások tarka, csúcsos süvegben járták körbe a falut, és "Gergelyeztek". Kicsit a katonatoborzásra emlékeztetően hívogatták leendő pajtásaikat az iskolába. Valamikor a Gergely-nap volt a téli szünet vége, a gyerekhad ilyenkor gyülekezett újra az iskolában, és a Gergely járással összegyűjtött ajándékok elősegítették az újrakezdést.
Gregoriánról
A VI. században élt Nagy Szent Gergely pápát,
liliana01, 2018. március 14. szerda, 19:52
Febr.14.- A szerelmesek, a jóbarátok ünnepe, akik szeretik
börtönben barátságot kötött a börtönőr lányával. A legenda szerint imájával gyógyította meg a beteg lányt, és kivégzésének napján üzenetet írt neki, amit így írt alá:
"A Te Valentinod".

A Szent Valentin Nap megünneplését Celacius pápa rendelte el 496-ban.

Valentint ma vértanúként tiszteli a katolikus egyház, hisz azért vesztette életét, mert nem tagadta meg az elibe járulóktól a házasság szentségét.

Halála napján, február 14-én - amelyet egyben mennyei születésnapjának tartanak - az ő emlékére cserélnek szívet hívők és "hitetlenek". Igaz, csak papírszívet, de örök jelkép az is. S nemcsak a szerelmeseknek jár ki, hanem a jó barátoknak is. Mindenkinek, aki felé szeretettel fordulunk.

Láthatjuk, a Valentin nap történetére többféle magyarázat is akad, így pontosan nem tudhatjuk meg az ünnep eredetét.
A történetek azonban egyértelműen egy szimpatikus, romantikus figurát ábrázolnak, minden történet a szeretetet, a kedvességet hangsúlyozza, azt a
ronix, 2018. február 14. szerda, 15:47
Bálint-nap története,legendája...
Bálint-nap története,legendája...

Akik nem rokonszenveznek a február 14-hez kötődő felhajtással , azok gyakran érvelnek azzal, hogy mondvacsinált, Nyugatról behurcolt ünnepről van szó. Ez így azonban nem teljesen igaz. Bálint - itáliai ókeresztény vértanú - legendáját ugyanis nálunk is ismerték és tisztelték már a középkorban. Gyógyító erőt tulajdonítottak neki,de magyar szerelmi babonák is kötődtek e naphoz.

A Szent Valentin Nap megünneplését Celacius pápa rendelte el 496-ban. Valentint ma vértanúként tiszteli a katolikus egyház, hisz azért vesztette életét, mert nem tagadta meg az elébe járulóktól a házasság szentségét.

Halála napján, február 14-én - amelyet egyben mennyei születésnapjának tartanak - az ő emlékére cserélnek szívet hívők és hitetlenek. Igaz, csak papírszívet, de örök jelkép az is.
S nemcsak a szerelmeseknek jár ki, hanem a jó barátoknak is.
koszegimarika, 2018. február 13. kedd, 22:03
Konferenciával indította a Corvinus Egyetem Kornai János kilencvenedik születésnapjának ünneplését
Lánczi András, a Corvinus Egyetem rektora megnyitó beszédében a születésnapot jó alkalomnak mondta arra, hogy a szakma képviselői komoly kérdéseket vitassanak meg, olyan témákról beszéljenek, amelyeket kutatnak vagy csak egyszerűen foglalkoztatják őket.

A rektor arra utalva, hogy Kornai János a rendszerváltozás után szívesen foglalt állást politikai kérdésekben megjegyezte: az a céljuk, hogy az egyetem olyan hely maradjon, ahol politikai kérdéseket is meg lehet beszélni anélkül, hogy a következményektől tartani kellene.

Egy hosszú élet, sok gondolattal, amelyek középpontjában a szocializmus problémája volt - így jellemezte Kornai János életét Lánczi András, aki szerint a professzor munkássága több generáció számára nagy jelentőséggel bír.

Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke felidézte, hogy néhány hónappal ezelőtt jelent meg Kornai János legújabb könyve, a Látlelet. Kornai János egy kritikus személyiség, akárhányszor kifejti véleményét valamiről, álláspontját szakmai
velemenyezd, 2018. január 18. csütörtök, 11:45
Tallóztam
A karácsonyfa története

Az első fenyőfa, amelyet cukorkákkal, süteményekkel, papírdíszekkel díszítettek a XV. századi német földről ismeretes. A legenda szerint Luther Márton a téli erdőben sétált és gyönyörködött a csodaszép fenyőkben, annyira megragadta a nagy vallástudóst a látvány, hogy hazatérve el akarta mesélni, amit látott.
Aztán gondolt egyet, inkább bevitt a szobába egy fenyőfát, csillogó gyertyákkal díszítette fel és írt egy verset is:
Mennyből jövök most hozzátok,
jó hírt mondok, jer, halljátok,
mert nagy örömöt hirdetek,
méltán ujjong ma szívetek.

A megtartó ma született,
ég-föld örül ma veletek.
Egy ártatlan kis csecsemő,
egész világ üdve lesz ő."

Így vált a karácsonyfa az év legszebb keresztény ünnepének jelképévé, Jézus születésnapjának, a szeretet, a család ünnepének díszévé. Régebben a fenyőfát mézeskalács figurákkal, piros almával, ezüst, aranypapírba csomagolt dióval díszítették.

Ma már ezernyi
horvathnemagdi, 2017. december 17. vasárnap, 18:40
1/26
Képek, videók
marengói-csirke.jpg
bubszi
2010. október 02. szombat, 08:03
Feledhetetlen megorizni -
anci-ani
2017. július 14. péntek, 14:25
Feledhetetlent megorizni
anci-ani
2017. július 14. péntek, 14:18
Feledhetetlen gondolatok.
mailona
2011. január 30. vasárnap, 17:36
feledhetetlen pillanat
jakabgasparne
2008. november 09. vasárnap, 05:32
Séta a városban
eva6
2018. június 17. vasárnap, 13:33
A városban 01.jpg
chillik
2018. január 16. kedd, 05:58
A városban 02.jpg
chillik
2018. január 16. kedd, 05:58
A városban 03.jpg
chillik
2018. január 16. kedd, 05:57
városban.jpg
bnedora
2017. november 20. hétfő, 06:15
lila városban1.jpg
rozsa67
2017. április 23. vasárnap, 14:37
lila városban1.jpg
klari67
2016. március 28. hétfő, 10:49
Krausnick városban
sanci81
2015. június 07. vasárnap, 08:55
Címkék
hivatalos királyi, Brenner József, Erzsébet királynő, magyar film, nagy vallástudóst, szertartás részeként, Febr14-, Corvinus Egyetem, illető szív-ember, rendszerváltozás után, születésnapjának végső, család ünnepének, mentális centrumot, következményektől tartani, többi között, Szent Valentin Nap,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.