Belépés
2019. október 20. vasárnap | 42. hét | 293. nap | 04:16 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Médiatanács: kisebb bírságok helyi rádióknak
forintos, a székesfehérvári Táska Rádió szolgáltatójára 30 ezer forintos, a ceglédi Mária Rádió szolgáltatójára pedig 100 ezer forintos bírságot rótt ki a testület, mert a rádiók egy-egy év végi adáshéten számos pontban eltértek a hatósági szerződésükben rögzített vállalásaiktól, illetve a vonatkozó törvényi előírásoktól.

Mindhárom rádió a vállaltnál kevesebb szöveget tett közzé, két rádió kevesebb közszolgálati és a helyi közélettel foglalkozó, mindennapi életet segítő műsorszámot sugárzott a szükségesnél, de volt olyan rádió is, amely egyáltalán nem közölt hírműsorokat a vizsgált adáshéten törvényi kötelezettsége ellenére - írják.

Megemlítik: a testület a bírságok kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét - köztük a szolgáltató által korábban elkövetett azonos tárgyú jogsértéseket és a veszélyeztetett korosztályra vonatkozó közönségarányokat is - figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmény adott formáját, mértékét.

Jelezték:
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 11:01
otthon ápolás
étvágy

Csecsemőknél

Dystrophia: testhossz norm, testsúly kevesebb, zsírtartalékok gyorsan kiüzülnek

Atrophia: súlydecifit és a szervek működése is károsodott(hypoglycaemia,hypothermia, bradycardia)

Ok:szopási nehézség, pylorus stenosis, lappangó fert.

Obesitas: hosszan fennálló túltáplálkozás eredménye, a szervezet rendellenes működését és számoselváltozás kialakulását segíti elő(agyvérzés, zsírmáj, szívinfarktus)

Étvágy. Motiváló tényező a táplálkozásban

Étvágytalanság: szükségesnél kevesebb táplálék felvételére v. a táplálék elutasítására ösztönöz

Ok: szomatikus,gyomor-bélrendszer

pszichés, magatartászavar, anorexia nervosa

Étvágy kóros fokozódása: bulimia, állandó éhségérzet miatt foly.eszik, több kg súlygyarapodás, emésztőszervek kitágulása, tápanyagszükséglet magasabb szintre áll be-circulus vitiosus

BETEG ÉTKEZÉSE

Önellátó képesség felmérése

Önállóan
smiri, 2018. március 23. péntek, 19:24
Német kormányalakítás - Megválasztották német kancellárnak Angela Merkelt
Szociáldemokrata Pártnak (SPD) együtt 399 képviselője van a 709 fős Bundestagban, vagyis akár 35 kormánypárti képviselő is lehet, aki nemmel szavazott, tartózkodott, érvénytelenül voksolt vagy nem vett részt a titkos szavazáson, amelyen 688 érvényes szavazatot adtak le.

Nem szavazatot 315 képviselő adott le, és 9 képviselő tartózkodott. Angela Merkelt így 52,9 százalékos támogatottsággal választották meg. Jobban szerepelt, mint például a néhai Helmut Kohl, akit 1994-ben - ugyancsak negyedik alkalommal - a szükségesnél csupán eggyel több szavazattal választottak meg kormányfőnek.

A szavazás után Frank-Walter Steinmeier államfő fogadta a hivatalában Angela Merkelt, és kinevezte kancellárnak. Ezután a 63 éves politikus a Bundestagban leteszi hivatali esküjét, majd az államfő kinevezi a kormány tagjait, akik szintén esküt tesznek a Bundestagban.

Ezzel a tavalyi Bundestag-választás utáni 171. napon véget ér az eddigi leghosszabb német kormányalakítási folyamat. Az előző csúcs 86 nap volt, 2013-ban
velemenyezd, 2018. március 14. szerda, 11:11
Ketogén diéta - Ketogenic Cancer Diet Ebook
reagál, amely megfosztja őket a cukortól.

Mit mutatnak a tudományos vizsgálatok?

A rákkutatás súlypontja az elmúlt negyven évben aránytalanul eltolódott a genetikai tényezők vizsgálatának irányába, ám a tudósok sem a betegség gyógyításában, sem annak szinten tartásában nem tudtak átütő eredményeket elérni. Thomas Seyfried idézett munkája ezzel szemben azt próbálja bizonyítani, hogy a rákbetegség diétával eredményesen kezelhető.

A korlátozott ketogén diétára (azaz a szükségesnél kb. 20%-kal kevesebb zsírt és fehérjét tartalmazó ketogén étrendre) többnyire azok a ráktípusok reagálnak jól, amelyek jól azonosíthatók az FDG-PET vizsgálati módszerrel. Az FDG, vagyis a 18F-fluoro-dezoxi-glükóz egy olyan radioaktív izotóppal dúsított, anyagcserét nem befolyásoló glükóz-hasonmás, amely a sejtekben nem bomlik úgy le, mint a normál glükóz, és amely alkalmas a rák kimutatására. Mivel a ráksejtek előszeretettel táplálkoznak glükózzal, az a beinjektált radioaktív glükóz-hasonmás feldúsul a
yaskane, 2016. október 06. csütörtök, 10:35
Az első lépéseknek súlya van...Neked kell kinyitnod az ajtót
más áldozatnak tekint, és sokan próbálnak is segíteni. De itt válaszút elé kerülsz.
Maradhatsz áldozat, ahogy rengetegen meg is teszik. Sok áldozattal találkoztam a kórházban. Természetessé vált számukra, hogy ők azok, akiket segíteni kell, akiket ki kell szolgálni, és akiknek mindez alanyi jogon jár. Hiszen ami történt velük, az feljogosítja őket erre a szerepre.
Vagy elindulhatsz a másik úton. Dönthetsz úgy, hogy a kiszolgáltatottság megalázó, de kényelmes állapotát nem őrzöd tovább a szükségesnél. Elkezdhetsz harcolni. Félredobhatod a kifogásokat, és bezárhatod a füledet a kishitűek szavai elől. Küzdhetsz, és megnyerheted a csatádat, hogy a történteket felhasználva egy erősebb, értékesebb emberré válj.

A rutin a lélek gyilkosa

Egyik délután egy fiatal ápolónő vidám hangját hallottam a neurológia szomszédos kórterméből. Kedvesen viccelődve beszélgetett egy idős beteg bácsival, miközben aznap már sokadszorra cserélte ki a pelenkáját. Nemcsak meglepett, hanem nagyon pozitív
lenke1964, 2016. május 13. péntek, 17:39
Barcza György: a lejáró devizaadósságot elsősorban forintból kell finanszírozni
magyarázta.

Kitért arra, hogy december után januárban is erős volt a lakossági állampapírok értékesítése, az aukciós értékek a terv szerint alakulnak, egyelőre nem lát okot az ÁKK vezérigazgatója arra, hogy változtassanak a terven. Barcza György kiemelte: az ÁKK kettős célja, hogy biztosítsa az állami kifizetéseket - likviditást - és hogy csökkenjen a bruttó államadósság rátája. Hozzátette: mivel az adósságrátát csak az év végén mérik, a likviditás azonban az egész évben fontos, az év közben lehet a szükségesnél több a likviditás, az év végén azonban az adósságráta csökkentése válik fontosabbá.

Tavaly decemberben 1188 milliárd forintot törlesztett az ÁKK, ami "nem trükközés", mivel lejáratokat törlesztett, egyebek mellett diszkont kincstárjegyet, prémium euró magyar államkötvényt (PEMÁK), és 288 milliárd forint értékben visszavásárolt devizakötvényeket is a központ, utóbbit a bruttó adósságráta csökkentésére. A devizakötvény visszavásárlást lehetővé tette, hogy forint állampapírokból többet
velemenyezd, 2016. január 28. csütörtök, 13:42
Egyedül a FIDESZ a felelős.
Egyedül a FIDESZ a felelős.

Amennyiben és-ha a Fidesz csökkentené a munka adók terheit, a vállalkozások, a munka adók képesek volnának a drasztikus béremelésre.
A béremelések elősegítenék, hogy fiataljaink, szakembereink, ne külföldön keressék a megélhetésüket.

Vagyis pozitívumként jelentkezne a gazdaságra nézve a munka adók terheinek csökkentése.
Több embert tudnának foglalkoztatni, magasabb bérekért, mert ma az a helyezett, hogy a szükségesnél kevesebb alkalmazottat foglalkoztatnak a magas állami elvonások miatt.

A Fidesz azért nem hajlandó a terhek csökkentésére, mert így ő osztogathat / családi, gyermekek utáni adó kedvezmény / amivel hű szavazókat tud szerezni.

Ez az adó kedvezmény valóban segít egy kisebb rétegen ahol 1 - 4 gyerek nevelkedik, de nagymértékben elősegíti azt, hogy fiatal tanult szakemberek akik még nem tudtak családot alapítani külföldön keressék a megélhetésüket.

Persze ezek a fiatalok akik kivándorolnak az alacsony bérek
ezerjo, 2015. augusztus 16. vasárnap, 08:29
Valóban káros-e a kövérség?
áidozatait.)
Az Egyesült Államokban a biztosítótársaságok felmérése szerint az elhízottak több mint 70 milliárd dollárjába kerülnek évente a költségvetésnek. E költségek egy része a közvetlen gyógyítási kiadásokból, más része a kövér emberek csökkent termelékenységéből tevődik össze. Az elhízás hatalmas problémakörét áttekintve számos kérdéssel kell foglalkoznunk.

Ennek a kérdésnek a megválaszolásához először is rendelkeznünk kell olyan megbízható paraméterrel, amelyik pontosan jelzi a szükségesnél magasabb testsúlyt. Önmagában a kilogrammban megadott tömeg ehhez nem elégséges. A gyakorlatban az ún. testtömegindex (Body Mass Index BMI) a széles körben használt, elfogadható paraméter. Ezt úgy kapjuk meg, hogy a testsúly kg-ban mért tömegét elosztjuk a méterben kifejezett testmagasság négyzetével (BMI = kg/m2). Anélkül, hogy a tudományos részletekbe belemennénk, elmondhatjuk, hogy az ideális BMI férfiaknál 25, nőknél 24 alatt van.

Kérdésünk tehát úgy szól: káros-e, veszélyes-e a
anna4459, 2015. május 27. szerda, 08:44
A társasházak indokoltnak tartják a gázórák cseréjét
A MaKKE közleményében arra reagált, hogy a parlament elfogadta a földgáztörvény módosítását, amelyben az szerepel, hogy az óránként 20 köbméternél magasabb fogyasztást mérő gázórákat jeladósra kell cserélni. Mind a kisebb teljesítményt számláló, mind a jeladós gázórák cseréjét a szolgáltató a saját költségére végzi.

A közlemény kitér arra, hogy a szolgáltató több esetben a szükségesnél nagyobb fogyasztást is mérni tudó órákat szerelt fel, mivel ezeknek magasabb az alapdíja. Vannak olyan társasházak, amelyek az évek során 20 millió forinttal fizettek több alapdíjat az indokoltnál. Az a közös képviselő, akinek sikerült kisebbre cseréltetni a gázórát, évi 1,5 millió forintot takarított meg a társasháznak.

Az egyesület több olyan jelzést kapott a társasházkezelőktől, hogy egyes társasházakban indokolatlanul több gázt fogyasztanak a mérőóra szerint, mint ahogy azt a kazán típusa, és az időjárás indokolná. A mindenkit megnyugtató független eljárást azonban nem lehetett eddig elérni, az ilyen
velemenyezd, 2015. március 03. kedd, 23:15
Lecserélik a Főgáz túlméretezett mérőóráit
A nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár emlékeztetett: a Főgáz tulajdonjoga 2014-ben több lépcsőben a magyar államhoz került. A tulajdonosváltást követően megkezdték a cég átvilágítását azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a további rezsicsökkentés érdekében forrásokat tárjanak fel.

A Főgáz a vizsgálat szerint a jogszabályoknak megfelelően látta el feladatát. A társaság ugyanakkor a fogyasztók jelentős részénél a szükségesnél nagyobb ellátásra méretezett mérőórákat szerelt fel. Ez magasabb költséggel járt, és a fogyasztóknak kellett megfizetniük. A megvizsgált 1880 társasházból 513-at és a megvizsgált 6139 nem lakossági fogyasztóból 2009-et tartottak magasabb elszámolási kategóriákban - ismertette az államtitkár.

A Főgáz ezért az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. felügyelete alatt megkezdi ezeknek a mérőóráknak a cseréjét és a szolgáltatások díját ennek megfelelően megváltoztatja, az óracserét is a cég finanszírozza. Az ügyfeleknek ezzel kapcsolatban
velemenyezd, 2015. március 03. kedd, 23:06
Tallóztam
ilyenkor hajlamosabbak vagyunk a magasabb szénhidráttartalmú élelmiszereket kosárba tenni. Az alváshiány miatt többet eszünk, ilyenkor ugyanis megemelkedik az éhséget jelző ghrelin hormon szintje a szervezetben, a jóllakottság érzését jelző leptin hormoné pedig csökken. Ha céljaid között szerepel az álomalak elérése, akkor első lépésként tervezd meg, hogyan szánhatsz több időt a pihenésre!

A mennyiség és a minőség is számít

A fentiek alapján jól látható, hogy ha tartósan a szükségesnél kevesebbet alszunk, akkor az a külsőnkön is nyomot hagy, és hangulatunk, egészségünk is megsínyli. Egy felnőtt ember napi alvásszükséglete 7 és 8 óra között mozog, de nem elég, ha csak a mennyiségre figyelünk. Ha alvás közben többször ébredünk, nehezen alszunk el, horkolunk, vagy egyéb alvással kapcsolatos panaszunk jelentkezik, az alvás természetes ritmusa, minősége zavart szenved. Az érintett nem ébred frissen, napközben fáradt, ideges lehet, fejfájásra panaszkodik. Ha tehát valaki úgy érzi, hogy hiába
horvathnemagdi, 2015. február 09. hétfő, 08:25
1/5
Képek, videók
Strand táska
eva6
2019. június 25. kedd, 07:33
Png táska
eva6
2019. június 06. csütörtök, 12:56
Iskola táska
eva6
2018. szeptember 02. vasárnap, 13:16
Női táska
eva6
2018. június 28. csütörtök, 14:51
táska szalma kalappal
eva6
2018. június 23. szombat, 16:19
Virágok táskában
eva6
2018. június 03. vasárnap, 12:58
Női táska
eva6
2018. május 13. vasárnap, 19:52
Orvosi táska
eva6
2018. május 05. szombat, 09:45
gitar táska.jpg
dnemethk
2017. december 30. szombat, 18:31
Lénának babakocsi táska 2
dnemethk
2017. december 30. szombat, 15:52
mária rádió meghívó.jpg
maroka
2019. július 24. szerda, 08:15
Mária Rádió
egrilany51
2017. július 19. szerda, 09:26
mária rádió.gif
paka68
2015. április 22. szerda, 13:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.