Belépés
2020. július 14. kedd | 29. hét | 196. nap | 23:11 | Örs, Stella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Felháborítónak nevezte a németországi Lenin-szobor felállítását a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsopo
kommunizmus áldozatainak emlékét és az áldozatok hozzátartozóit.

Végezetül azt közölték, hogy a képviselőcsoport Bocskor Andrea fideszes EP-képviselő kezdeményezésére írásbeli kérdést intézett az Európai Bizottsághoz a németországi Lenin-szobor avatása kapcsán. Arra várnak választ, hogy az uniós bizottság milyen konkrét lépéseket kíván tenni a totalitárius ideológiák dicsőítésének tiltására, megakadályozására.

Tájékoztatásuk szerint a képviselőcsoport felszólította az uniós bizottságot, tegye meg a szükséges lépéseket, hogy a német kormány mielőbb elejét vegye az ilyen szélsőséges jelenségeknek.

A Németország nyugati felében található Gelsenkirchenben kétméteres Lenin-szobrot avattak június végén. A szobrot egy apró politikai szerveződés, a Németországi Marxista-Leninista Párt emeltette a székháza előtt a város építésügyi hatóságának tiltakozása ellenére. A szoborállítás ötletét nagy felháborodás fogadta a Ruhr-vidéki városban. A városvezetés megtámadta, az ügyben illetékes
velemenyezd, 2020. július 14. kedd, 17:02
Koronavírus - Farkas Örs: a kormány intézkedéseinek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés behurcolását
A szóvivő kifejtette: Magyarország sikeresen védekezett a koronavírus-járvány első szakaszában; a magyarok fegyelmezett viselkedésének köszönhetően sikerült "ellaposítani" a járványgörbét.

A hazai helyzet most is kedvező, az új fertőzöttek száma nagyon alacsony, és több nap is eltelik a vírus okozta halálesetek között - mondta.

Nem minden ország volt azonban ennyire sikeres, azt tapasztalni, Európán belül is, hogy a járvány újra felütötte a fejét; egyes uniós tagállamokban és Magyarország szomszédjainál is jelentősen megnőtt az esetszám - hívta fel a figyelmet.

A kormány reményei szerint a határellenőrzés visszaállításával a fertőzés behurcolása megállítható, így a kedvező vírushelyzet továbbra is fenntartható Magyarországon - mondta a szóvivő.

A járvány esetleges második hullámáról azt közölte, a kormány abban bízik, hogy az alapvető távolságtartási és higiéniai szabályok betartása és a határellenőrzés visszaállítása, valamint - ha szükséges - a határátkelők lezárása elegendő lesz
velemenyezd, 2020. július 14. kedd, 10:01
Koronavírus - Nyithatnak Angliában a szabadtéri színpadok, az edzőtermek és az uszodák
kerülhetnek.

Dowden közölte: egyelőre kísérleti jelleggel, szűk körben nemsokára elkezdődhet annak a kipróbálása is, hogy miként lehet biztonságosan újraindítani a nem szabadtéri színielőadásokat.

A miniszter hangsúlyozta: mindezt az tette lehetővé, hogy Nagy-Britanniában óriási előrelépést sikerült elérni a koronavírus-járvány elleni küzdelemben.

Hozzátette ugyanakkor, hogy a korlátozásokat enyhítő intézkedések feltételesek és visszafordíthatók, és a brit kormány habozás nélkül megtenné a szükséges szigorító lépéseket, ha a járványhelyzet ezt megkövetelné.

A legújabb adatok azonban a nagy-britanniai járvány intenzitásának igen jelentős enyhülését mutatják.

Az egészségügyi minisztérium csütörtök esti ismertetése szerint az előző este zárult 24 órában országszerte 85 koronavírus-beteg halálát regisztrálták.

Az április közepi tetőzés idején voltak olyan napok, amikor ezernél több koronavírus-beteg haláláról érkezett jelentés.

A csütörtöki adatsor szerint Nagy-Britanniában
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 20:52
Koronavírus - Szijjártó: Magyarország támogatja az ENSZ-közgyűlés rendkívüli ülésének összehívását a járvány ke
Szijjártó Péter azt írta: Elmar Mammadyarov azeri külügyminiszter tájékoztatta telefonon a kezdeményezésről. A magyar tárcavezető szerint ez ésszerű javaslat. A világjárvány kezelése globális feladat, jó lenne lépéseket összehangolni, és így bizonyos esetekben segíthetnék egymást - fejtette ki.

Hozzátette: koordinálhatnák például a stratégiai kapacitások létrehozását, az egészségügyi védekezéshez szükséges eszközök gyártását és fejlesztését.

Magyarország ezért támogatja a rendkívüli ülés összehívását, és erről az ENSZ főtitkárát is tájékoztatták - írta a miniszter.
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 18:52
Kamatdöntés - Az MNB 15 bázisponttal csökkentette a jegybanki alapkamatot
A kamatvágást a vártnál lassabb gazdasági növekedéssel indokolta a testület; a jegybank legfrissebb Inflációs jelentésében továbbra is gazdasági növekedést, de a korábbi 2,0-3,0 százalékkal szemben már csak 0,3-2,0 százalék közötti GDP-bővülést vár idén.

A forint gyengült az euróval szemben a hírre, az árfolyam több mint 1 forinttal, 350 forintra ugrott fel.

Az árstabilitás fenntartása és a gazdasági növekedés helyreállításának támogatása érdekében szükségessé vált a monetáris kondíciók finomhangolása - írta a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa keddi ülésről kiadott indoklásában. Kifejtették, hogy a magyar gazdaság idei teljesítménye a korábban vártnál mérsékeltebben alakul, miközben az inflációs kilátások tartósan lefelé mozdultak el.

A makrogazdasági adatokat 2020-ban jelentős változékonyság és kettősség fogja jellemezni. A járvány negatív gazdasági hatásai a második negyedévben érvényesülnek a leginkább. A GDP tavaszi jelentős visszaesését követően, a harmadik negyedévtől a
velemenyezd, 2020. június 23. kedd, 21:54
Egy fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma
főre emelkedett az elhunytak száma, 2547-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 964 fő. Az aktív fertőzöttek 39%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti. 210 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 16-an vannak lélegeztetőgépen.

A parlament kedden elfogadta a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, és felhatalmazta a kormányt a különleges jogrend megszüntetésére. Az Országgyűlés emellett megteremtette a járványügyi készültség fenntartásához szükséges jogszabályi hátteret, eszerint a kormány egészségügyi válsághelyzetet rendelhet el, amely járványügyi készültségnek minősül. A kormány mai ülésén tárgyalja a veszélyhelyzet megszüntetésével kapcsolatos és a védekezés fenntartásához szükséges további lépéseket.

A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy sikeres volt a védekezés első szakasza. Az időben meghozott intézkedéseknek és a lakosság együttműködésének köszönhetően sok más országgal ellentétben el tudtuk kerülni a tömeges
eva6, 2020. június 17. szerda, 11:45
Büntetőeljárás indult Norilszk polgármestere ellen az olajszennyeződés miatt
A nyomozás szerint a városvezető nem teljesítette hivatali kötelességét, miután rendkívüli helyzet állt elő, és 21 163 köbméter dízelolaj ömlött ki a Nornickel bányavállalathoz tartozó Norilszki-Tajmiri Energetikai Vállalat (NTEK) 3. erőművének egyik megrongálódott üzemanyag-tárolójából. Ahmetcsin az SZK szerint tudatában volt annak, hogy mennyi üzemanyag folyt el, de nem tette meg a szükséges lépéseket a baleset felszámolása végett, egyebek között nem koordinálta a katasztrófavédelem és a helyi önkormányzati szervek munkáját, nem biztosította a környezetvédelem állapotának ellenőrzését.

Szerdán az SZK őrizetbe vette a hőerőmű igazgatóját, Pavel Szmirnovot, az üzem főmérnökét, Alekszej Sztyepanovot és helyettesét, Jurij Kuznyecovot ipari létesítménynek a természetvédelmi szabályok megszegésével történő üzemeltetése címén. A nyomozás ugyanis megállapította: a tartály már 2018 óta nagyjavításra szorult volna, ám annak ellenére is tovább használták, hogy nem felelt meg az ipari biztonsági
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 13:32
Amerikai tüntetések - A minneapolisi rendőrfőnök változtatásokat ígér, Floyd testvére a kongresszusban
"korai jelzőrendszert" építenek ki, gyorsabb fellépést tesznek lehetővé a durva rendőrökkel szemben, valamint erősítik az utcán járőröző rendőrök ellenőrzését is.

A bejelentésre néhány nappal azt követően került sor, hogy a demokrata többségű minneapolisi városi tanács úgy döntött, hogy feloszlatja a városi rendőrséget.

"A városunknak most leginkább reménységre és reformintézkedésekre van szüksége" - jelentette ki a rendőrfőnök. Leszögezte, hogy alapvető és helyesen végrehajtott változtatások szükségesek. Emellett azt ígérte, hogy a reformok elfogadásának folyamata tanácsadók bevonásával fog zajlani és átlátható lesz.

Közben a szövetégi képviselőház igazságügyi bizottsága Washingtonban meghallgatást tartott a rendőri erőszakról, amelyen megjelent Philonise Floyd, a május 25-én rendőri erőszak következtében Minneapolisban meghalt George Floyd öccse is. "George azon a napon senkit sem bántott. Nem érdemelte meg, hogy 20 dollár miatt meghaljon. Egy fekete ember élete 20 dollárt ér? 2020-ban?" -
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 20:53
Krónika 9. rész (költségvetés)
Ellenzéki képviselők az önkormányzatoktól elvont forrásokat kifogásolták, míg kormánypárti társaik a korábbi években a mezőgazdaságban vagy az egészségügy terén elért eredményeket emelték ki a 2021-es költségvetés tervezetének általános vitájában.MSZP: kivéreztetik az önkormányzatokatAz önkormányzatok kivéreztetéséről beszélt Harangozó Tamás (MSZP), aki szerint egyre nagyobb mértékű, és a 2021-es éven túlmutató elvonások jelentkeznek a szektorban.

Példaként a tervek szerint 2024-ig a központi költségvetésbe befolyó gépjárműadót említette, amelynek elvétele minden települést rendkívül érzékenyen érint.

Hozzátette: szakértők szerint csak ez a megszorítás mintegy hetven kistelepülési önkormányzat ellehetetlenülését okozhatja.

Kifogásolta, hogy 43-ról 160 milliárdra ugrana a szolidaritási hozzájárulás néven eszközölt elvonás mértéke, megemlítve, miközben az állam a Lánchíd felújításának 23 milliárdos költségeihez hatmilliárd forinttal járul hozzá, ötször ekkora
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 19:03
Ellenszavazat nélkül döntött a monetáris tanács az alapkamat tartásáról májusban
Az egyhetes betéti eszköz kamatát a Magyar Nemzeti Bank (MNB) továbbra is a heti tenderek keretében határozza meg. A monetáris tanács megítélése szerint az 1 hetes betéti eszköz 0,9 százalékos kamatszintje megfelelő, és összhangban áll a jegybank monetáris politikai céljaival.

A jegyzőkönyv szerint az MNB az eszköztár átalakításával és kibővítésével megnövelte monetáris politikai mozgásterét, biztosítva, hogy a rendkívüli kihívásokra a továbbiakban is minden részpiacon gyors és szükséges mértékű válaszokat adhasson.

A monetáris tanács folyamatosan értékeli a beérkező adatokat és a kilátások változását. A jegybank törvényi mandátumának megfelelően minden rendelkezésére álló eszközt alkalmaz az árstabilitás elérése és a magyar gazdasági és pénzügyi rendszer támogatása érdekében - írják.

A tanácstagok rámutattak, hogy a koronavírus-járvány hatására a külső konjunktúra jelentősen lassult, a korlátozó intézkedések enyhítésével ugyanakkor a pénzpiaci hangulat mellett a gazdasági kilátások is
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 15:32
Krónika 1. rész (megemlékezések, 2021-es költségvetés)
ünneplik az ügyészség napját.

Elmondta: 2016-ban fogadta el az Országgyűlés a magyar haditengerészek és a hősi halált halt magyar haditengerészek emléknapjáról szóló határozatot. Hozzátette: azért e napot javasolták emléknapul, mert a Szent István csatahajót 1918. június 10-én süllyesztették el.

Varga: a 2021-es büdzsé a gazdaságvédelem költségvetése

Magyarország 2021-es költségvetése a gazdaságvédelem költségvetése, amely a járványügyi készültség fenntartása mellett is tartalmazza a szükséges forrásokat a gyermeket nevelő családok támogatásához, a nyugdíjasok megbecsüléséhez, a munkahelyek megtartásához és új munkahelyek létrehozásához - mondta a pénzügyminiszter.Varga Mihály a jövő évi büdzsé általános vitáját megnyitó felszólalásában a magyar társadalom egészének győzelmeként értékelte, hogy Magyarország azonnal meg tudta tenni a járványhelyzetben szükséges lépéseket, és lényegében megnyerte a csatát a vírussal szemben. Hozzátette: ennek tudatában is mély fájdalommal fordulnak
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 10:52
Költségvetés - Varga: a 2021-es büdzsé a gazdaságvédelem költségvetése
Varga Mihály a jövő évi büdzsé általános vitáját megnyitó felszólalásában a magyar társadalom egészének győzelmeként értékelte, hogy Magyarország azonnal meg tudta tenni a járványhelyzetben szükséges lépéseket, és lényegében megnyerte a csatát a vírussal szemben. Hozzátette: ennek tudatában is mély fájdalommal fordulnak az áldozatok családjai felé. A következő feladatnak azt nevezte, hogy minél gyorsabban visszaépítsék a magyar gazdaság növekedését a járvány előtti szintre.

Közölte: a kormány 2021-re dinamikus, 4,8 százalékos GDP-bővüléssel, mérsékelt, 3 százalékos inflációval és a maastrichti referenciaérték alatti, 2,9 százalékos GDP-arányos hiánycéllal, valamint a nemzeti jövedelem fél százalékát meghaladó biztonsági tartalékkal számol, az államadósság csökkenése mellett.

Hangsúlyozta: a jövő évi költségvetésben - amely egy egészségbiztosítási és járványügyi alapra, valamint egy gazdaságvédelmi alapra épül - kiemelt helyen van a családok védelme, az ország gazdasági fejlődési
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 10:52
1/174
Képek, videók
Felháborító!
anna4459
2014. július 10. csütörtök, 18:18
felháborító.jpg
maroka
2013. április 19. péntek, 16:04
felháborító
1maszatka
2009. augusztus 05. szerda, 16:07
172 felháborító.JPG
cukor1st
2009. július 15. szerda, 23:41
Felháborító!
ilas
2006. november 04. szombat, 23:21
Szeged-Lenin szobor állít
agica2004
2016. január 03. vasárnap, 23:10
Szeged-Lenin szobor.jpg
agica2004
2016. január 03. vasárnap, 23:09
Lenin szobor.bmp
agica2004
2013. december 06. péntek, 17:57
new yorki Lenin-szobor
mecsery
2010. június 08. kedd, 15:49
úszó Lenin-szobor
mecsery
2010. március 23. kedd, 21:08
A fa felállítása(Kossuth-
farkas1945
2010. december 26. vasárnap, 21:55
Németországi téli gólyák
margoboszi
2016. március 05. szombat, 14:11
Németországi gólyák 2016
margoboszi
2016. március 05. szombat, 10:58
Németországi kastély.jpg
jpiros
2011. december 07. szerda, 16:43
németországi Kalkarban vi
irmus
2011. június 04. szombat, 07:07
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.