Belépés
2020. május 31. vasárnap | 22. hét | 152. nap | 20:52 | Angéla, Petronella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Dunai hajóbaleset - Emlékművet állítanak az áldozatoknak
mi és hogyan történt, és az is, hogy az eljárások indokolatlan elhúzása nélkül szabják ki a büntetést a tragédiáért okolhatókra - mondta Szijjártó Péter.

Hozzáfűzte: a szörnyű baleset megerősítette a két nemzet barátságát.

Bejelentette: magyar idő szerint péntek délelőtt Magyarország nagykövete Szöulban 38 koreai búvárnak és más, a mentésben részt vevő embernek Barátság-érdemjelet adott át.

Karácsony Gergely főpolgármester azt mondta, hogy a főváros a hatáskörében meg fogja tenni a szükséges lépéseket.

"A nyilvánvaló emberi figyelmetlenség és a vétség mellett ugyanis felül kell vizsgálni a hajós forgalomra vonatkozó szabályokat is" - jelentette ki.

Hangsúlyozta: semmilyen tragédiára nem lehet felkészülni, az egyik pillanatról a másikra változtatja meg az életeket, és a történések után soha nem lehetünk azok, akik előtte voltunk.

Ezek azok a pillanatok, amikor úgy érezzük, összeomlik a világ, és mi nem tehettünk semmit ez ellen. Egy dolgot tehetünk: megpróbálunk igazságot
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 13:01
MNB: kiemelt feladat a koronavírus negatív következményeinek tompítása, a gazdasági növekedés újraindításának m
május 25. óta 0,90 százalékon áll.

Az egyhetes betéti eszköz kamatát az MNB továbbra is a heti tenderek keretében határozza meg. A monetáris tanács megítélése szerint az 1 hetes betéti eszköz 0,9 százalékos kamatszintje megfelelő, és összhangban áll a jegybank monetáris politikai céljaival.

Az MNB a közlemény szerint az eszköztár átalakításával és kibővítésével megnövelte monetáris politikai mozgásterét, biztosítva, hogy a rendkívüli kihívásokra a továbbiakban is minden részpiacon gyors és szükséges mértékű válaszokat adhasson. A monetáris tanács folyamatosan értékeli a beérkező adatokat és a kilátások változását, az MNB törvényi mandátumának megfelelően minden rendelkezésére álló eszközt alkalmaz az árstabilitás elérése és a magyar gazdasági és pénzügyi rendszer támogatása érdekében - írják.

Kifejtik: a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásai miatt a világ számos jegybankja fenntartotta a laza monetáris kondíciókat, illetve további lazító lépéseket vezetett be.

A
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 16:22
Koronavírus - Az EU és Japán szorosan együttműködik a járvány elleni harcban
A találkozón, amelynek "házigazdája" ezúttal az Európai Unió volt, Ursula Von der Leyen, az Európai Bizottság, Charles Michel, az Európai Tanács elnöke, és Sindzó Abe japán miniszterelnök közös fellépést ígért a járvány elleni küzdelemben, kiemelve a globális szolidaritás, a nemzetközi együttműködés és a többoldalúság fontosságát.

A résztvevők a jövőbeli járványok megelőzése érdekében szükségesnek ítélték, hogy a jelenlegi helyzetből levonják a tanulságokat, továbbá megvitatták az e tekintetben meghozandó lépéseket. Charles Michel kijelentette, hogy szükség van a nemzetközi szervezetek reformjára is, és fontosnak mondta, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) járványkezelési tevékenységét megvizsgálják, és levonják ebből a megfelelő következtetéseket.

A vezetők megerősítették elkötelezettségüket aziránt, hogy folyamatos finanszírozást biztosítanak a hatékony vírusellenes gyógyszerek, kezelések és oltások kifejlesztésére, és annak érdekében, hogy ezek mindenki számára megfizethető áron
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 15:02
Koronavírus - Johnson: június közepén nyithatnak a boltok
azok az autókereskedések, amelyeknek van megfelelő szabadtéri bemutatóterük.

Két héttel később, június 15-én a nagyáruházaktól a kisboltokig az összes olyan üzlet is kinyithat, amely nem alapvető közszükségleti cikkeket árusít.

Johnson hangsúlyozta: mindez egyelőre szándék, a kormány ezeket az intézkedéseket a koronavírus-járvány visszaszorításában elért további haladáshoz köti, akárcsak ahhoz, hogy az érintett kiskereskedelmi létesítmények megtegyék a járvány terjedésének megakadályozásához szükséges biztonsági intézkedéseket.

A brit kormány március 23-án rendelte el a nem alapvető fontosságú - például elektronikai vagy ruházati - cikkeket árusító üzletek azonnali bezárását.

Johnson bejelentése után, hétfő este a brit kormány 33 oldalas útmutatót is közzétett arról, hogy az üzleteknek milyen lépéseket kell tenniük a vásárlók és a személyzet védelmében.

Az előírások között szerepel annak meghatározása, hogy hány vevő tartózkodhat egyszerre a belső és külső eladótereken, úgy, hogy
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 23:33
Hongkongi tüntetések - Százak tiltakoztak Hongkongban a pekingi nemzetbiztonsági törvény ellen, könnygázzal osz
amit nem tiltanak a városban jelenleg érvényben lévő, a nyolcfősnél nagyobb gyülekezést tiltó járványelleni óvintézkedések. A helyszínen lévő ápolók jelenlétét hozta fel bizonyítékul, hogy a beszéde nem ütközik a szabályokba.

A hongkongi rendőrség a tiltakozó akció kezdete előtt Facebook-oldalán tett közzé felhívást, amelyben arra szólította fel a hongkongiakat, hogy ne vegyenek részt engedély nélküli gyülekezésben. Közölték: elegendő számú rendőrt helyeztek készenlétbe ahhoz, hogy megtehessék a szükséges lépéseket, és őrizetbe vegyék a szabálysértőket.

A demonstrációt két nappal azt követően tartották a városban, hogy a kínai parlament Pekingben zajló ülésszakán bemutatták a Hongkongra vonatkozó nemzetbiztonsági törvénytervezetet, amely betiltaná a lázadást, az elszakadási törekvések hangoztatását, és a központi kormányzat ellen irányuló, "felforgatónak" minősített cselekményeket. A hongkongi kormányzat számára pedig előírná, hogy új intézményeket hozzon létre a szuverenitás védelme céljából,
velemenyezd, 2020. május 24. vasárnap, 08:41
Koronavírus - Németh Szilárd: a Magyar Honvédség is részt vesz a munkahelyteremtésben
Honvédség egyedülálló biológiai mentesítő képességével már több mint 990 idősotthon fertőtlenítését és vírusmentesítését hajtotta végre. A honvédelmi irányító törzsek 105 helyen felügyelik a lakosság és a gazdaság ellátásában nélkülözhetetlen úgynevezett létfontosságú vállalatokat és a kritikus infrastruktúrát. 13 megyében 51 kórház élén szolgálja honvédtiszt mint kórházparancsnok a járványügyi készültség fenntartását.

A járványügyi védekezés második szakaszában azokat az élet újraindításához szükséges lépéseket is meg kell tenni, amelyek középpontjában az állami munkahelyteremtés áll. Orbán Viktor miniszterelnököt idézve az államtitkár kiemelte: "annyi munkahelyet fogunk létrehozni, amennyit a vírus elpusztít". Hozzátette: a kormányfő szólt arról is, hogy a hadsereg is megkezdte az intenzív toborzást.

Németh Szilárd azt mondta: a honvédség segítő kezet nyújt azoknak, akik a koronavírus-járvány következtében veszítették el a munkahelyüket. Az ország 25 helyszínén várják a 18 és 50 év közötti
velemenyezd, 2020. május 23. szombat, 14:12
Gulyás: felszámolják a tranzitzónákat
A tárcavezető közölte: az intézkedés végrehajtása folyamatban van, négy ember, akik idegenrendészeti őrizetben voltak, abban is maradnak, 280 embert menekültügyi befogadóállomásra visznek. A Belügyminisztérium, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium az Igazságügyi Minisztériummal együttműködve megteszi a szükséges lépéseket - tette hozzá.

Közölte: a tranzitzóna olyan megoldás volt, amely megvédte Magyarország határait, és sajnálatos az Európai Bíróság ez ügyben hozott ítélete. Mivel Magyarország köteles betartani az ítéletet, nem tehet mást, mint hogy megszünteti a tranzitzónákat - mondta.

Heiko Maas német külügyminiszter egy nyilatkozatára reagálva Gulyás Gergely kifejtette: mindenképpen fontos következtetése a politikusnak, hogy nem bízik abban, hogy olyan elosztási mechanizmus jöhetne létre, amelyben valamennyi EU-tagállam részt vesz. Ez a magyar diplomácia komoly győzelme, sokat tettek azért, hogy egyértelmű legyen: Magyarország nem kötelezhető arra, hogy engedje másoknak
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 14:12
Krónika 7. rész - (fogyasztóvédelem, elektronikus hírközlés)
elektronikus hírközlésről szóló törvény módosításáról szóló javaslat alapvetően meghatározza, jobbá teszi az elektronikus piac működését.

Közölte: a cél, hogy Magyarország eleget tegyen az uniós jogharmonizációs kötelezettségének.

Fontos célnak nevezte a szolgáltatók közötti verseny erősítését, a beruházások ösztönzését és a fogyasztói jogok védelmét, a javaslat ezek érdekében ír elő módosításokat. A technológiai fejlődés, a piaci modellek átalakulása, a fogyasztói igények változása tette szükségessé az új szabályozás megalkotását, de fontos, hogy a hazai hírközlési szektor igényeire is reagáljanak, ezért bevonták az ipari szereplőket is a munkába - mondta.

Fidesz: a versenyképesség növelését segíti a javaslat

Witzmann Mihály (Fidesz) kifejtette: Magyarország versenyképességének további növelését is segíti a javaslat, amely egy uniós irányelv elfogadásáról, jogharmonizációs kötelezettség teljesítéséről szól.

Úgy látja, sokakat érint a javaslat, hiszen szinte már mindenki rendelkezik
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 19:18
Krónika 6. rész (közlekedés,fogyasztóvédelem)
LMP: hiányoznak a garanciákKeresztes László Lóránt (LMP) sajnálatosnak nevezte, hogy uniós kötelezettségként Magyarországnak meg kell nyitnia a helyközi személyszállítás területét, mondván, nagyon komoly kockázatokat rejt magában e stratégiai ágazat piacosítása.

Hiányolta az ezzel kapcsolatos garanciák megteremtését, a szükséges közlekedési reformok végrehajtását, a Volán-társaságok felkészítését, a szükséges mértékű buszbeszerzést.

Szerinte nem látható, hogyan néz ki a jövőben a közlekedési rendszer, ki lesz a megrendelő, mi biztosítja a megfelelő járatgyakoriságot, kiszolgálást.

Hozzátette, a színvonal romlásának beláthatatlan következményei lesznek a vidéki életre nézve.

A képviselő szerint ha a jelenlegi forrásokból kíván jobb minőségű szolgáltatást nyújtani a kormányzat, akkor egy egységes rendszert kell kialakítani, együttműködésben az önkormányzatokkal, integrált rendszert és tarifaszisztémát kialakítva.

Egyben felvetette: mi lesz annak a 17 ezer
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 17:07
Koronavírus - Varga Mihály: gyors és hatékony lépésekre van szükség az uniós válságkezelésben is
anyagi biztonságára.

Az ülésen egyebek mellett az áprilisban jóváhagyott hármas védőháló rendszer egyik eleméről, az Európai Beruházási Bank (EIB) páneurópai garanciaalapjának még nyitott kérdéseiről egyeztettek a tárcavezetők. Az EIB által tagállami viszontgaranciával létrehozandó garanciaalap az elképzelések szerint mintegy 200 milliárd euró értékű kihelyezést hajtana végre az európai kis- és középvállalati szektor számára.

Varga Mihály hangsúlyozta: a magyar kormány egyetért azzal, hogy szükséges a vállalkozások hitelezésének elősegítése. Jelentős kockázatot jelent ugyanakkor, hogy az EIB által létrehozott alap végső garanciája és fedezete a tagországok költségvetése lenne. Mint mondta: nincsenek jó tapasztalatok a központilag felügyelt alapok felhasználásával kapcsolatban, főleg az azok felhasználásánál megfigyelhető földrajzi egyensúlytalanság miatt. A pénzügyminiszter hozzátette: az elmúlt hónapokban minden ország saját forrásait mozgósítva komoly lépéseket tett a járvány gazdasági
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 16:32
Tévhitek a csontritkulás körül
rendkívül gyenge a szervezete, hogy egy csípő- (vagy bármilyen) operációt mindenféle szövődmény nélkül átvészeljenek. Ezek a személyek gyakran kapnak szívinfarktust, tüdőgyulladást és a fertőzések is gyakoriak.

Sokan gondolják azt, hogy a csontritkulással járó csonttörés csak az elesés során következik be. Ez nem teljesen van így. A csontok a nagyobb terheléstől is eltörhetnek, de még akkor is eltörhet egy-egy csont, ha az illető beüti az adott végtagját valahová és ehhez még elesni sem szükséges. Ezt nevezik spontán törésnek.

Sokan úgy vélik, hogy majd akkor mennek orvoshoz, ha a tünetek felbukkannak. Ezt a betegséget ,,csendes gyilkosnak" is nevezik, merthogy nem nagyon vannak tünetei. Pontosabban egy-egy csonttörés szokta rá a figyelmet felhívni. Éppen ezért fontos az egészséges életmód és egy bizonyos életkor fölött (50 év) a csontsűrűségvizsgálat. Hiszen ha idejében kiderül a betegség, akkor a kezelés is azonnal elkezdődhet.
Forrás :
pacsakute, 2020. május 15. péntek, 22:35
Koronavírus - Németország csatlakozhat az Európai Stabilitási Mechanizmus hitelprogramjához
ESM kormányzótanácsának a szövetségi pénzügyminisztérium által delegált tagja a testület pénteki ülésén Németország nevében hozzájárulást adhat a járványügyi válságkezelő eszköz (Pandemic Crisis Support Instrument - PCSI) létrehozásához.

Olaf Scholz pénzügyminiszter a szavazás előtti vitában kiemelte, hogy Németországnak a világgazdaságba mélyen beágyazott nemzetgazdaságot működtető országként alapvető érdeke, hogy Európában mindenütt megtegyék az egészség védelméhez és a gazdaság beindításához szükséges lépéseket. Ezért Németországnak hozzá kell járulnia az európai szolidaritás elvét a gyakorlatban megvalósító PCSI létrehozásához.

A szociáldemokrata (SPD) politikus hozzátette, hogy az ESM hitelprogramjának elindítása mellett további, az Európai Unió valamennyi tagállamára kiterjedő válságkezelő erőfeszítésekre, a többi között egy nagyszabású gazdasági újjáépítési és helyreállítási alapra is szükség van.

Az SPD részéről hangsúlyozták, hogy a koronavírus-járvány az európai szolidaritás
velemenyezd, 2020. május 14. csütörtök, 20:34
1/173
Képek, videók
Sortűz áldozatok 1.
azenujsagom
2019. július 14. vasárnap, 07:40
véres csütörtök áldozatok
menusgabor
2018. október 27. szombat, 20:31
Líbia -áldozatok.jpg
agica2004
2011. február 23. szerda, 11:12
1956-os áldozatok és hősö
sugar09
2010. november 10. szerda, 00:56
az áldozatok száma
mecsery
2010. február 09. kedd, 22:19
az áldozatok emlékére
mecsery
2010. február 09. kedd, 22:18
a_haborus_aldozatok_em lek
zoltan_szucs
2009. szeptember 08. kedd, 21:26
áldozatok
orsi1
2007. június 27. szerda, 23:09
további áldozatok
spider66
2006. május 10. szerda, 11:31
szijjarto-peter.jpg
agica2004
2015. július 07. kedd, 17:07
Szijjártó Péter.jpg
agica2004
2011. július 05. kedd, 14:29
Karácsony Gergely.jpg
agica2004
2014. december 16. kedd, 12:45
Az_indokolatlan_gyorsh ajt
csabee007
2006. május 13. szombat, 23:39
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.