Belépés
2019. szeptember 23. hétfő | 39. hét | 266. nap | 15:32 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Thomas Cook-csőd - Több százezer németországi utazó is érintett
közlekednek járataik. Az üdülőhelyekről hazafelé, Németországba közlekedő járatokra 240 ezer utasnak van foglalása.

Mint írták, az eddigi anyavállalat ugyan csődöt jelentett, de az évek óta nyereséges, és évente nagyjából nyolcmillió utast szállító Condor folytatni kívánja tevékenységét, és a likviditási nehézségek elkerülésére áthidaló hitelt kér a szövetségi kormánytól.

A hitel összegét nem nevezték meg. Sajtóértesülések szerint 200 millió euróról van szó.

A szövetségi gazdasági minisztérium szóvivője, Korbinian Wagner a berlini kormányszóvivői tájékoztatón megerősítette, hogy a Condor kormányzati segítséget kért. Elmondta, hogy a lehető leghamarabb befejezik a kérelem vizsgálatát. Azzal kapcsolatban, hogy a 2017-ben csődbe ment Air Berlin légitársaság is kapott áthidaló hitelt a kormánytól, hangsúlyozta, hogy a két esetet nem lehet összehasonlítani.

Az egyelőre nem ismert, hogy a Thomas Cook németországi érdekeltségeinek mennyi ügyfele rekedt külföldön a társaság csődje miatt, az
velemenyezd, 2019. szeptember 23. hétfő, 15:22
CÖF-CÖKA: álcivil szervezetek támadják a szuverenista kormányokat
szuverenitását.

Vagyis a "klasszikus liberalizmusból eljutottunk a liberálfasizmusig". Ugyanis "politikushiénák" módszeresen küldik Európa kapuihoz az illegális gazdasági migránsokat, felbérlik a pénzért megvehető álcivileket és Európára szabadították a terrorizmus rémét - sorolta.

Ebben a helyzetben az európai polgárok a hit erejére támaszkodva tudják biztosítani a "keresztény szabadság"erkölcsi és jogi feltételeit, fenntarthatóságát - mondta Csizmadia László.

Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivője a sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet arra: az önkormányzati választáson induló jelölteknek tiszteletben kell tartaniuk az alaptörvényben is megfogadalmazott alapelvet, hogy a helyi lakosság érdekében kell tevékenykedniük. Vagyis nem országos vagy európai szinten kell megvívniuk a kampányküzdelmeket, utóbbi ugyanis hazai és uniós normákba ütközik - mondta.

Arra is figyelmeztetett, hogy a jelöltek nem fogadhatják el külföldről finanszírozott civil szervezetek támogatását.

A jogszabályok
velemenyezd, 2019. szeptember 17. kedd, 14:41
Önkormányzat 2019 - A DK kiáll Pikó András polgármesterjelölt mellett
A politikus, aki az ellenzék közös XVII. kerületi polgármesterjelöltje, a sajtótájékoztatón azt mondta: a rendőrség minden bizonyíték, valós gyanú nélkül, egy politikai lejárató cikk nyomán kezdett nyomozást a Fidesz helyi kihívójával szemben.

Gy. Németh Erzsébet úgy látta, a történtekre egyetlen magyarázat lehetséges: Pikó Andrásnak komoly esélye van leváltani Józsefváros jelenlegi fideszes polgármesterét.

Nem fogjuk következmények nélkül hagyni, hogy Orbán Viktor "bolsevik típusú rendőrállamot csináljon Magyarországból" - fogalmazott, majd arra kért mindenkit, hogy péntek este hat órára tiltakozása jeléül menjen el a Pál utcai fiúk Práter utcai szobrához.

Oláh Lajos, a DK országgyűlési képviselője szerint ha a Fidesz követ el választási bűncselekményt, akkor a rendőrségnek "kuss a neve".

Elmondta: Erzsébetvárosban és Terézvárosban a 2018-as választáson 341 név még a sorrendjében is megegyezett a Fidesz és egy kamupárt listáján, az aláírások pedig eltérőek voltak. Hozzátette: az
velemenyezd, 2019. szeptember 12. csütörtök, 12:42
Varsó üdvözölte az Európai Unió Bírósága döntését az Opal gázvezetékről
A lengyel kormány 2016 végén fordult a CJEU-hoz az EB 2016. október 28-i döntése miatt, mert az lehetővé tette, hogy a korábbi 50 százalék helyett 80 százalékra növelje a vezeték kapacitásának használatát a Gazprom.

Ebben az ügyben döntött az Európai Unió Bírósága kedden, amellyel kapcsolatban az Európai Bizottság energiaügyekért felelős szóvivője, Anna-Kaisa Itkonen a PAP lengyel hírügynökségnek elmondta: a testület "alaposan elemezni fogja" a CJEU döntését. Szerinte az a korábbi helyzethez való visszatérést jelenti, így a Gazprom csupán az Opal kapacitásának 50 százalékát veheti igénybe.

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök keddi sajtóértekezletén úgy látta: a CJEU ítélete azt jelenti, hogy "a Gazprom és Németország nem monopolizálhatják a gázvezetéket".A döntés növeli más cégek versenyképességét, jobb feltételeket biztosít a lengyel energiabiztonság számára - szögezte le a kormányfő.

A lengyel külügyi tárca közleménye szerint a döntésnek "kiemelt jelentősége van a gázpiaci
velemenyezd, 2019. szeptember 10. kedd, 20:02
Önkormányzat 2019 - Dobrev: el fogjuk érni, hogy az önkormányzatok közvetlenül pályázhassanak EU-s forrásokra
önkormányzatok és civil szervezetek számára a pályázás lehetőségét.

A tájékoztatón részt vettek az önkormányzati választásokon közös ellenzéki támogatással induló DK-s jelöltek: Niedermüller Péter VII. kerületi polgármesterjelölt, valamint László Imre, a XI. kerület, Élő Norbert XII. kerületi, Németh Angéla XV. kerületi, Nemes Gábor XVI. kerületi és Gy. Németh Erzsébet XVII. kerületi polgármester-jelölt, akikkel Dobrev Klára a sajtótájékoztató után megbeszélést folytatott.

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője kérdésre válaszolva megerősítette: a DK minden jelöltjének sikerült összegyűjtenie a megfelelő számú ajánlást és a párt minden megyében állít majd listát az önkormányzati választáson.

A szóvivőt a Magyar Nemzet hétfői cikkéről is kérdezték, amelyben a napilap azt írta: feltételezhető, hogy csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével készül az önkormányzati választásokra a fővárosi ellenzék. Barkóczi Balázs arra hívta fel a figyelmet: a cikk a "feltételezhető" szóval kezdődik. Úgy
velemenyezd, 2019. szeptember 09. hétfő, 14:11
Illegális bevándorlás - Német lap: ismét erősödik a migrációs nyomás a balkáni útvonalon
A német szövetségi belügyminisztérium egy szóvivője a lapnak nyilatkozva a megállapodás következetes betartását kérte az athéni vezetéstől. Mint mondta, a görög-török tengeri határ vidékén fekvő szigetek helyzetének javításához fokozni kell a maradásra nem jogosult emberek Törökországba visszaszállításának hatékonyságát, és el kell kerülni a határátlépésre ösztönző tényezők - az úgynevezett pull faktorok - kialakulását.

Aláhúzta: "nagyon is működhet pull faktorként", hogy az Égei-tengeri szigetekről a szárazföldre, Görögország belsejébe viszik át a Törökországból érkezett embereket.

A Welt am Sonntag összeállításában ismertette az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) kimutatását, amelynek alapján augusztusban 8103 ember érkezett a szigetekre. Hozzátették, hogy a görög hatóságok az utóbbi napokban egyre több embert szállítottak el a befogadótáborok zsúfoltsága miatt.

Recep Tayyip Erdogan török elnök csütörtökön kilátásba helyezte, hogy megnyitja az ország határait az Európai Unióba
velemenyezd, 2019. szeptember 08. vasárnap, 16:31
Illegális bevándorlás - Egy civil hajó a tiltás ellenére kikötött az olasz partokon
felé, mivel a fedélzeten "vészhelyzet" alakult ki.A hat napja az olaszországi partok közelében várakozó Eleonore vasárnap viharba került, ami tovább nehezítette a fedélzeten tartózkodók helyzetét.

A kapitány bejelentése után az olasz pénzügyőrség hajója kísérte a kikötőig az Eleonorét. Miután megérkezett Pozzallóba, a hatóságok a hajót lefoglalták. A migránsokat a következő órákban a közeli regisztrációs központba (hot spot) helyezik át.

Natasha Bertaud az Európai Bizottság szóvivője bejelentése szerint a Bizottság a Pozzallóba érkezett migránsokat az erre önként jelentkező tagállamok között tervezi szétosztani. Olasz sajtóhírek szerint az Eleonore fedélzetén utazott a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) egyik politikusa is.

A folyamatban lévő római kormányalakításban részes olasz balközép Demokrata Párt (PD) főtitkára, Nicola Zingaretti közösségi bejegyzésében azt írta, az olaszországi partokra folyamatosan "érkezők és az embertelen tiltások megerősítik, hogy az utóbbi hónapok
velemenyezd, 2019. szeptember 02. hétfő, 14:01
Német lap: az orosz katonai hírszerzéshez vezethetnek egy berlini gyilkosság szálai
A Der Spiegel, a Bellingcat nevű brit oknyomozó csoport és a The Insider című orosz portál közös beszámolója szerint az egy héttel ezelőtti gyilkosság gyanúsítottjaként elfogott férfi valószínűleg hamis személyazonossággal utazott be Németországba.

A vízuma szerint Vagyim Andrejevics Szokolovnak hívják, 49 éves, a szibériai Irkutszkban született, és Szentpéterváron lakik. Azonban az útlevelek és a jogosítványok nyilvántartásában sem szerepel személy, akinek adatai megegyeznek a vízumban szereplő adatokkal (név, születési dátum, születési hely), az útlevelének száma pedig kapcsolatba hozható egy olyan belügyminisztériumi szervezeti egységgel, amely állított már ki iratokat a katonai hírszerzés számára.

A beszámoló szerint azt is feltárták, hogy az illető vízumkérelmében megadott szentpétervári lakcím pontatlan és hiányos. A férfi a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren lépett be az Európai Unió területére. A vízumkérelemben tartózkodási helyként megjelölt párizsi szálloda recepcióján azt
velemenyezd, 2019. augusztus 30. péntek, 16:52
Illegális bevándorlás - Börtönbüntetésre ítélték a francia Alpokban migránsellenes akciókat szervezőket
A GI 24 éves elnökét, Clément Gandelint, szóvivőjét, a 26 éves Romain Espinót és egyik fő szervezőjét, a 29 éves Damien Lefevre-t kétezer euró bírság megfizetésére is kötelezte a bíróság, valamint öt évre eltiltotta a közügyektől. Ügyvédjük, Pierre-Vincent Lambert jelezte, hogy ügyfelei fellebbeznek a bíróság döntése ellen.

A bíróság a bűncselekmények súlyosságával, a közrend jelentős megzavarásával és a gyanúsítottak büntetett előéletével indokolta a letöltendő szabadságvesztés kiszabását.

A francia Alapokban található Gap büntetőbírósága a szabadságvesztésen kívül a szervezetet 75 ezer eurós - a lehető legmagasabb - pénzbüntetéssel sújtotta. Az Indentitárius Nemzedék mintegy száz aktivistája 2018. április 21-én azért ment fel az általuk "az illegális bevándorlók stratégiai átkelő pontjának" tekintett hágóba, hogy azt jelképesen lezárja, és onnan bírálja "a hatóságok gyávaságát". A többségében franciákból álló csoportban magyarok, olaszok, dánok, osztrákok, angolok és németek is
velemenyezd, 2019. augusztus 29. csütörtök, 17:03
Német lap: a Szkripal-ügyhöz hasonló konfliktustól tartanak Berlinben
A berlini lap szerint biztonsági szervek körében úgy vélik, Németország konfliktusba kerülhet Oroszországgal, ha beigazolódik az a feltételezés, hogy valamely orosz hírszerző szolgálat adott megbízást a támadásra, amelynek áldozata egy georgiai állampolgárságú csecsen férfi.

A Der Tagesspiegel kiemelte, hogy a nyomozás ugyan még nem ért véget, de a hatóságok szerint legalábbis "nem valószínűtlen", hogy a múlt pénteken közterületen, nap közben elkövetett gyilkosság kapcsolatba hozható Moszkvával vagy a Moszkvához hű csecsen vezetéssel.

Az áldozat egy 40 éves férfi, aki az 1999-ben kezdődött második csecsen háborúban a szeparatisták oldalán harcolt. Hazájából 2005-ben elmenekült Georgiába. Az orosz hatóságok által terroristaként számon tartott és 2002 óta körözés alatt álló férfit 2009-ben méreggel próbálták megölni, 2015-ben pedig Tbilisziben megtámadták. Nyolc lövést adtak le rá, négy eltalálta. Felépülése után családjával elmenekült Georgiából, előbb Törökországon keresztül Ukrajnába, ahol
velemenyezd, 2019. augusztus 28. szerda, 17:42
Kreml: Moszkvának nincs köze a berlini gyilkossághoz
Berlin Moabit negyedének egyik parkjában pénteken ölték meg a férfit, akit a Bild című német bulvárlap Zelimhan K-ként nevezett meg. Az ügyben a tetthely közelében őrizetbe vettek egy 48 éves, orosz állampolgárságú férfit, aki csak néhány napra érkezett a német fővárosba.

Az Interfax orosz hírügynökség szerdai jelentése szerint a berlini ügyészség szóvivője nem kívánta kommentálni azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint politikai gyilkosság történhetett. Annyit mondott, hogy a hatóság emberölési ügyben folytat vizsgálatot és a gyanúsított előzetes letartóztatásban van.

Családja szerint Zelimhan K-t többször is megpróbálták meggyilkolni, 2009-ben méreggel, 2015-ben lőfegyverrel támadtak rá. A 2015-ös eset után családjával Németországba menekült. Menedékjog iránti kérelmét 2016-ban nyújtotta be. Két különböző személyazonosságot használt Németországban. A berlini rendőrség egy ideig közveszélyes iszlamistaként tartotta számon.

A Bild úgy értesült, hogy az áldozat az orosz hadsereg
velemenyezd, 2019. augusztus 28. szerda, 15:11
G7-csúcstalálkozó - Több ezren békésen, néhány százan erőszakosan tüntettek az értekezlet ellen
felvonuláson, amelyen a szervezők szerint 15 ezren, a rendőrök szerint 9 ezren vettek részt, együtt meneteltek antikapitalisták, környezetvédők, globalizációbírálók, valamint velük sétált néhány tucat, a francia kormány politikája ellen tiltakozó sárgamellényes és baszkföldi szuverenista.

"Elégedettek lehetünk, miután óriási kihívás volt számunkra ennek az ellencsúcsnak és ennek a tüntetésnek a megszervezése" - mondta a francia hírügynökségnek Sébastien Bailleul, a G7 alternatívák elnevezésű kollektíva szóvivője, aki szerint az "ünnepi és családi megmozduláson a francia, a baszk és a nemzetközi ügyek" együtt voltak jelen.

A karneváli hangulatú felvonulást egy saját, hatékony 250 fős szolgálat biztosította. A tömeg úgy haladt át a Franciaországot és Spanyolországot összekötő Bidassoa-hídon, hogy gyakorlatilag egyetlen egyenruhás rendőrbe sem ütközött, miközben a francia kormány 13 ezer rendőrt és csendőrt mozgósított a G7-csúcstalálkozónak helyszínt adó baszkföldi Biarritz és környékének
velemenyezd, 2019. augusztus 25. vasárnap, 07:04
1/118
Képek, videók
Thomas Kinkade.jpg
eva6
2017. október 19. csütörtök, 14:01
Thomas Man
egrilany51
2017. augusztus 12. szombat, 11:52
Thomas Mann üdvözlése 01.
chillik
2017. június 23. péntek, 05:06
Thomas Mann üdvözlése 02.
chillik
2017. június 23. péntek, 05:05
Thomas Mann üdvözlése 03.
chillik
2017. június 23. péntek, 05:05
Thomas Mann üdvözlése 04.
chillik
2017. június 23. péntek, 05:04
Thomas Edison.jpg
pacsakute
2016. május 16. hétfő, 21:31
600full-thomas-gibson. png
zskadi
2016. február 09. kedd, 02:31
farfor-Thomas-Kinkade- 09.
vica60
2015. november 16. hétfő, 11:27
farfor-Thomas-Kinkade- 08-
vica60
2015. november 16. hétfő, 11:26
farfor-Thomas-Kinkade- 05-
vica60
2015. november 16. hétfő, 11:26
farfor-Thomas-Kinkade- 04-
vica60
2015. november 16. hétfő, 11:26
Németországi téli gólyák
margoboszi
2016. március 05. szombat, 14:11
Németországi gólyák 2016
margoboszi
2016. március 05. szombat, 10:58
Németországi kastély.jpg
jpiros
2011. december 07. szerda, 16:43
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.