Belépés
2019. május 25. szombat | 21. hét | 145. nap | 02:02 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Brexit - May lemondása után a spanyol kormány megegyezés nélküli kiválásra számít
"Theresa May végül bedobta a törölközőt" - fogalmazott a szocialista párti szóvivő, és hangsúlyozta, hogy ez azért történt, mert nem valószínű, hogy a brit parlament elfogadja az Európai Unióval létrejött kilépési megállapodást.

Isabel Celaá szerint a brit kormányfő távozása rossz hír azok számára, akik a rendezett uniós kiválás mellett vannak. Ezután egy "kemény konzervatív vezető, kemény Brexit és kemény idők" várhatók, de mindezért kizárólag az Egyesült Királyság és a brit kormány a felelős - fűzte hozzá.

Az ügyvezető spanyol kormány szóvivője kiemelte: Spanyolország felkészült erre az eshetőségre is, a kabinet korábban elfogadott egy készenléti tervet annak érdekében, hogy a lehető legjobban képviseljék a spanyol állampolgárok és vállalatok érdekeit.

Hozzátette: a Spanyolországba ékelt, brit fennhatóságú Gibraltár ügye védettséget élvez, a kiválás után a spanyol kormány jóváhagyása kell minden olyan megállapodáshoz, amelyet erre a területre vonatkozóan köt az EU és az Egyesült
velemenyezd, 2019. május 24. péntek, 14:49
Labdarúgó Magyar Kupa - Jó hangulatot és nehéz meccset várnak a döntőtől az edzők
bajnokságban, és a hazai kupasorozatban a döntőbe jutás" - jelentette ki a szerb szakember, aki dicsérte az ellenfelet, kiemelve, hogy a Honvéd mindig kellemetlen rivális, amelynek ráadásul az OTP Bank Liga egyik gólkirálya, Holender Filip is a tagja.

"Hasonlóan készültünk erre a találkozóra, mint az El-meccsekre, ugyanakkor ki kell emelnem, hogy január óta most először fordul elő, hogy sérültünk és eltiltottunk sincs, így a legerősebb csapatunkkal tudunk majd pályára lépni" - mondta Nikolic. Külön hangsúlyozta: sikerült a fehérvári ultrákkal is egyezségre jutniuk, így a keménymag is a helyszínen buzdítja majd az együttest.

"Az utolsó négy bajnokinkon már a kupadöntőre készültünk, hiszen biztos volt, hogy másodikként zárunk a bajnokságban. Hiszek a csapatomban, mint mindig, meg akarjuk nyerni a kupát" - tette még hozzá a szerb vezetőedző.

A Honvédot irányító Supka Attila azt mondta, teljesen másképpen készültek a kupasorozat fináléjára, mint a bajnoki meccsekre.

"Az elsőszámú célunkat, a
velemenyezd, 2019. május 24. péntek, 14:09
Peking tiltakozását fejezte ki a Spratly-szigeteket megközelítő amerikai hadihajók miatt
A kínai haditengerészet távozásra szólította fel az amerikai hadihajókat - hangsúlyozta a szóvivő, utalva arra, hogy Kína saját területeként tartja számon az érintett szigeteket, amelyekre az amerikai hírszerzés információi szerint tavaly hajók elleni robotrepülőgépeket és föld-levegő rakétákat is telepített.

Kína a Dél-kínai-tenger nagy részét sajátjának tartja, de a tenger egyes részeire a térség öt másik országa - Brunei, Malajzia, a Fülöp-szigetek, Tajvan és Vietnam - is igényt tart, s közülük több ellenőriz kisebb-nagyobb szigetecskéket és sziklaszirteket. Miközben e területi viták megoldásában nincs előrelépés, Kína bővíti, átépíti az általa felügyelt szigeteket, és zátonyokat épít. Az Egyesült Államok is tiltakozik a kínai terjeszkedés ellen, és időnként "a szabad hajózást demonstráló műveletet" végez, egy-egy hadihajóval megközelítve a Kína birtokolta szigeteket, amivel kiváltja Peking tiltakozását.

A mostani művelet különösen érzékeny pillanatban zajlott, ugyanis Donald Trump amerikai
velemenyezd, 2019. május 06. hétfő, 13:07
EP-választás - DK: a kormány akadályozza meg a kettős szavazás lehetőségét!
A DK szóvivője több mint nyugtalanítónak nevezte, hogy a májusi voksolásra a tavalyi országgyűlési választásnál 30 ezerrel több kettős állampolgár regisztrált az Európai Unión kívüli országokból.

Hangsúlyozta, elvárják a kabinettől, hogy ellenőrizze ezeket a szavazókat, a levélszavazás ugyanis számtalan formában ad lehetőséget a csalásra.

Rónai Sándor szerint a kormány eddig azért nem lépett fel a jelenséggel szemben, mert többletszavazatokat remél ezekből.

"Az európai magyarok azonban nem tűrik el, hogy a Fidesz idén is választási csalással avatkozzon be a választásokba" - mondta a DK politikusa.
velemenyezd, 2019. május 04. szombat, 13:51
A Facebook gyűlöletbeszéd miatt kitiltotta Louis Farrakhant és több szélsőjobboldali publicistát
platformjára is érvényes.

Az elsősorban zsidóellenes megnyilvánulásairól hírhedt Louis Farrakhan mellett kitiltották a közösségi platformokról Alex Jones és Milo Yiannopoulos szélsőjobboldali publicistákat is, akik a Facebook megítélése szerint összeesküvés-elméleteik miatt váltak méltatlanná arra, hogy publikálhassanak. Alex Jones Infowars című portálját 2018 augusztusában már eltávolította a Facebook, de az Instagramról mostanáig nem.

Az óriásvállalat szóvivője közleményt adott ki, amelyben hangsúlyozta: "Ideológiai tartalmuktól függetlenül mindig betiltottuk azokat a személyeket és szervezeteket, akik és amelyek erőszakot és gyűlöletet hirdetnek vagy támogatnak. Széles körben vizsgáljuk e szabály potenciális megszegőit, és ez vezetett mai döntésünkhöz az említettek oldalainak eltávolításáról."

Alex Jones internetes portálján "tisztogatásnak" minősítette a kitiltást.

A Facebook korábban ígéretet tett arra, hogy erőteljesebben lép fel a platformjain megjelenő gyűlöletbeszéd ellen.
velemenyezd, 2019. május 02. csütörtök, 23:03
DK: a nyugdíjemelés kiszámításakor újra be kell vezetni a vegyes indexálást
Az aláírást követő budapesti sajtótájékoztatón a DK EP-listavezetője elmondta, újra bevezetnék a vegyes indexálást a nyugdíjemelés kiszámításakor.

Dobrev Klára hangsúlyozta, hogy korábban a baloldali kormányok is ezt a rendszert alkalmazták, vagyis amikor magasabbak voltak a bérek, akkor nőttek a nyugdíjak is, de amikor az országnak gazdasági problémái voltak, például a válság idején, akkor a nyugdíjak értéke is csökkent. Az Orbán-kormány által használt rendszer azonban arra ítélte a nyugdíjasokat, hogy stagnáló, inkább romló életszínvonalon éljenek - tette hozzá.

A megállapodás többi eleméről szólva közölte, az Európai Parlamentben is azon dolgoznak majd, hogy a nyugdíjasok képviselői eljussanak a döntéshozókhoz. Az egyezményben emellett szerepel az európai uniós minimálnyugdíj bevezetése és az uniós államok nyugdíjszámítási és nyugdíjszabályozási rendszereinek harmonizációja.

Az államnak ezek mellett fokozott szerepet kell vállalnia az idősek ellátásában, például az idősotthonokban, a
velemenyezd, 2019. május 02. csütörtök, 12:31
Joe Biden elnökjelölt-aspiránsként azonnal az első számú esélyese lett az amerikai demokratáknak
elemzők szerint idős és centrista politikus - ami nem feltétlenül válik előnyére a jelenlegi demokrata párti táborban-, a felmérések azt mutatják, ő lehet pártja legesélyesebb elnökjelöltje.

A 19 demokrata párti elnökjelölt-aspiráns közül ő a legtapasztaltabb politikus. Hat cikluson keresztül volt szenátor, kétszer - 1998-ban és 2008-ban - indult az elnökjelöltségért, és két ciklusban volt az előző elnök, Barack Obama alelnöke. Obama szóvivője, Katie Hill Joe Biden bejelentése után közleményben hangsúlyozta: Barack Obama mindig azt hangoztatta, hogy 2008-ban élete legjobb döntését hozta, amikor Joe Bident választotta alelnökjelöltjéül. Obama egyébként elnöksége végén Elnöki Szabadság Érdemrenddel, a legmagasabb rangú polgári kitüntetéssel ismerte el Biden tevékenységét.

A választási kampányt Biden a jövő hétfőn indítja, egy Pittsburghben tartandó nagygyűlésen. Sajtóértesülések szerint ott fejti ki majd részletesen is a programját, amely várhatóan a középosztály támogatását és Amerika
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 17:49
Francia hadihajó próbált átkelni a Tajvani-szoroson
A francia haditengerészet hajója engedély nélkül lépett be Kína területi vizeire - hangsúlyozta a szóvivő arra utalva, hogy Peking a saját területeként tekint Tajvanra.

A Tajvani-szoroson amerikai hadihajók szoktak egyre gyakrabban áthaladni, miközben Peking is fokozott rendszerességgel küldi egységeit Tajvan közelébe. Legutóbb április közepén gyakorlatoztak kínai harci repülők és hadihajók a sziget közelében, mellyel kapcsolatban Caj Jing-ven tajvani elnök úgy nyilatkozott: a tajvani hadsereg képes és elszánt arra, hogy megvédje magát.

Tajvannak 1949 óta saját politikai irányítása van, de Peking az "egy Kína elve" alapján saját területének tekinti.

Kína és Tajvan viszonya többéves közeledés után, 2016-ban ismét fagyossá vált, miután Caj Jing-ven, a függetlenségpárti Demokratikus Haladó Párt (DPP) jelöltje lett az új tajvani elnök, aki viszont később elkötelezte magát a két ország közötti status quo fenntartása és a sziget önvédelmi képességeinek erősítése mellett.
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 12:58
Perrel fenyeget az Északi Áramlat-2-t üzemeltető társaság, ha nem kap derogációt az új EU-előírások alól
A brüsszeli hírportál arról számolt be, hogy Matthias Warnig, a társaság ügyvezető igazgatója levelet írt Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének, amelyben közölte, bírósághoz fognak fordulni, ha nem kapnak derogációt az új szabályok alól.

Hangsúlyozta, hogy a nemrég elfogadott uniós irányelv alkalmazása ebben az esetben "ésszerűtlen, önkényes és diszkriminatív lenne", valamint veszélybe sodorhatná az eddig befektetett eurómilliárdokat.

A várhatóan idén nyáron életbe lépő új gázirányelv kiterjeszti az európai uniós szabályozás hatályát a harmadik államokból érkező, szárazföldi és tenger alatti vezetékekre, így ezekre is érvényes lesz, hogy a szállítási infrastruktúra tulajdonlásának külön kell válnia a gáz tulajdonjogától, ami az Északi Áramlat-2 esetén nem teljesül. A tagország, ahol a vezeték először az EU területére lép, eltérhet az új előírásoktól a már meglévő infrastruktúra esetén, ha ez nem befolyásolja hátrányosan az EU-n belüli versenyt.

Warnig szerint az Északi
velemenyezd, 2019. április 24. szerda, 20:55
EP-választás - DK: az Európai Egyesült Államok létrehozása egyedül Orbán Viktort veszélyezteti
szükség van az európai minimálnyugdíjra, európai lakhatási minimumra,szociális bérlakásépítési programra és európai minimélbérre.

Évek óta mennek külföldre az orvosok, tíz éven belül az ország fele háziorvos nélkül fog maradni, évente 24 ezer ember olyan ember hal meg, akiket egyébként meg lehetne menteni - tért át egy újabb témára. Az erős Európa azonban garantálni tudja az európai egészségügyi minimumot - jelentette ki.

A kormány családtámogatási rendszere a gazdag családokat segíti - hangsúlyozta. Az Európai Egyesült Államok azonban a magyar családi pótlékon felül európai családi pótlékot is fizetne minden gyermek számára - szögezte le.

Mindennek a fedezetét a multinacionális cégekre kivetett európai adóból lehetne megteremteni - közölte. A nemzeti kormányok egyenként nehezen tudnának fellépni ezen vállalatok ellen, de az Európai Egyesült Államoknak lenne akkora ereje, hogy tárgyalóasztalhoz ültesse a multikat - ismertette elképzelését.

Vannak olyan problémák, mint például a
velemenyezd, 2019. április 24. szerda, 20:51
Peking kifogást emelt az iráni olajszankciók kapcsán tett washingtoni bejelentés ellen
Kína ellenzi az Egyesült Államok egyoldalúan bevezetett szankcióit - hangsúlyozta a szóvivő, majd hozzátette: a döntés megingathatja a közel-keleti, valamint a nemzetközi energiapiacot, ezért Peking arra kérte Washingtont, hogy felelősen járjon el.

Keng kiemelte: Kína és más országok a nemzetközi jog nyújtotta kereteken belül, ésszerű módon folytatnak együttműködést Iránnal az energiaforrások területén, ezért Peking arra szólítja fel az amerikai felet, hogy tartsa tiszteletben Kína érdekeit és szempontjait, és ne tegyen olyan lépéseket, amelyekkel árthat nekik.

A szóvivő elmondta: Kína továbbra is meg fogja védeni a kínai vállalatok jogait.

Kína a legnagyobb felvásárlója a finomítatlan iráni olajnak, és egyike annak a nyolc nemzetközi felvásárlónak, akik felmentést kaptak az iráni olajszármazékokra vonatkozó szankciók alól tavaly novemberben. A állami kézben lévő kínai Sinopec Group és a China National Petroleum Corp is végez olajkitermelést Iránban, a finomítást pedig Kínában
velemenyezd, 2019. április 23. kedd, 15:11
Ukrán elnökválasztás - Zelenszkijék a nyelvtörvényről: más elképzelésük van az ukrán nyelv fejlesztéséről
Arra a kérdésre válaszolva, hogy Zelenszkij kész-e politikailag támogatni a nyelvtörvényt, Razumkov leszögezte, hogy a parlamentnek előbb el kell fogadnia a jogszabályhoz benyújtott módosításokat. Kijelentette, hogy államnyelv fejlesztése és támogatása az egyik kulcsfontossága feladata az államfőnek. "A módszereknek viszont inkább ösztönzőeknek kell lenniük, mert az hatékonyabb, mint a korbács" - tette hozzá.

A parlament még tavaly októberben fogadta el első olvasatban az ukrán mint államnyelv működésének biztosításáról szóló törvényjavaslatot, és február végén kezdett hozzá a második olvasatban történő tárgyalásához. A jogszabályhoz több mint kétezer módosító indítványt nyújtottak be. A javaslat a magánbeszélgetéseket és a vallási szertartásokat kivéve gyakorlatilag mindenhol kötelezővé teszi az ukrán nyelv használatát, a szabályok megsértéséért pedig jogi felelősségre vonást is kilátásba helyez.

A külkapcsolatokban várható változásokra vonatkozó kérdésre Zelenszkij szóvivője úgy
velemenyezd, 2019. április 22. hétfő, 14:51
1/264
Képek, videók
Brexit theresa-may.jpg
megyerimihaly
2016. szeptember 02. péntek, 01:35
Az Európai Unio ökocimkéj
zoldkaszino
2011. január 30. vasárnap, 00:20
Europai Unió-Brüszel.png
farkas1945
2010. november 29. hétfő, 18:26
Európai Unió Tanácsa
paulina
2009. március 29. vasárnap, 11:01
isabel.jpg
53ilona
2017. február 18. szombat, 14:14
Isabella rózsaszín házikó
durcimarcika
2015. november 15. vasárnap, 10:49
Isabel Marant csipkeruha.
farkas1945
2013. május 26. vasárnap, 11:55
3.Lady-Isabela.jpg
lablador
2013. február 13. szerda, 10:17
lacco ameno hotel isabell
lacipecsenye
2012. december 30. vasárnap, 11:02
Isabell-Sweetie
holikne
2012. november 27. kedd, 14:18
I. Isabella.jpg
06mohild
2012. október 25. csütörtök, 04:48
isabell.jpg
bmara
2012. augusztus 14. kedd, 21:40
Isabelle Adjani.BMP
agica2004
2011. augusztus 11. csütörtök, 14:56
Isabelle Adjani-.BMP
agica2004
2011. augusztus 11. csütörtök, 14:55
Queen-Isabella-I-of-Ca sti
margoboszi
2011. július 31. vasárnap, 13:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.