Belépés
2019. március 20. szerda | 12. hét | 79. nap | 21:09 | Klaudia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Brexit - May júniusig tartó halasztást kér, hosszabb halasztás lehetőségével
A Downing Street szóvivője keddi tájékoztatásában csak annyit közölt, hogy May még a csütörtökön kezdődő EU-csúcsértekezlet előtt megírja a halasztás kezdeményezéséről szóló levelét Donald Tusknak, az uniós állam- és kormányfők alkotta Európai Tanács elnökének.

A miniszterelnöki hivatal illetékese a levél várható tartalmáról egyelőre nem árult el részleteket, de azt hangsúlyozta, hogy a kormányfő nem készül a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyének aktiválásáról hozott döntés visszavonására.

Theresa May 2017. március 29-én értesítette az Európai Bizottságot az 50. cikkely aktiválásáról. A cikkely szabályozza a kilépési folyamatot, amelyre alapesetben - ha a felek korábbi dátumban nem állapodnak meg - kétévi időtávlatot biztosít, vagyis a határidő jövő pénteken lejár.

A jelenlegi törvényi állapot alapján brit idő szerint aznap 23 órakor, közép-európai idő szerint éjfélkor az Egyesült Királyság európai uniós tagsága megszűnik, akkor is, ha addig nem sikerül elfogadtatni a kilépés
velemenyezd, 2019. március 19. kedd, 22:41
Március 15. - Közös tüntetésen álltak ki az összefogás mellett az ellenzéki pártok
a nép ünnepe. Az ellenzéki politikus szerint a Fidesz mindössze Brüsszelt akarja eltörölni, miközben szabadság helyett szolgaságot, egyenlőség helyett egyenlőtlenséget, testvériség helyett pedig gyűlöletet hozott.

Turcsán Szabolcs, az LMP elnökségi tagja szerint az ellenzéknek a sokszínűségéből kell előnyt kovácsolnia, mert csak akkor lehet sikeres, ha megtanul nem egymás kárára, hanem mindenki előnyére politizálni.

Bősz Anett, a Liberálisok ügvivője, független országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a demonstrálók ma is ugyanazokért a célokért küzdenek, mint Petőfi Sándor: a sajtó szabadságáért, a törvény előtti egyenlőségért, felelős kormányért.Kálló Dániel, a Független Diákparlament képviselője, az MSZP EP-listájának ötödik helyezettje arra hívta fel a figyelmet, hogy amíg a fiatalok nem dönthetnek jövőjükről, addig azt ellopják tőlük. Szerinte nem igaz, hogy a fiatalok kiábrándultak a politikából, inkább a politika távolodott el az emberektől, főleg a fiataloktól.

Donáth Anna,
velemenyezd, 2019. március 15. péntek, 18:51
Uniós szóvivő: a Brexit halasztásához a bennmaradó országok hozzájárulása szükséges
A szóvivő hangsúlyozta, Nagy-Britanniának minden esetben indokolnia kell döntését, akkor is, ha az uniós tagsága megszűnésének hónap végén esedékes elhalasztásáról határoz.

Az uniós tagországok vezetőit tömörítő tanács feladata, hogy megvizsgálja az ilyen irányú kérést, annak okait és a lehetséges halasztás időtartamát. A tanács tagjainak azonban döntésükben elsőbbséget kell biztosítaniuk az uniós intézmények zavartalan működésének - emelte ki.

A londoni alsóház csütörtök esti szavazásán támogatta a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) elhalasztását célzó kormányzati beterjesztést. A brit kormány várhatóan június 30-ig kéri a hosszabbítást.

Theresa May kormányfő 2017. március 29-én jelentette be a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyének aktiválását. A cikkely szabályozza a kilépési folyamatot, amelyre alapesetben - ha a felek korábbi dátumban nem állapodnak meg - kétévi időtávlatot biztosít. Ennek alapján a határidő idén március 29-én lejár, és a jelenlegi törvényi helyzet alapján aznap a
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 22:52
A török uniós csatlakozási tárgyalások felfüggesztésére szólított fel ismét az Európai Parlament
A strasbourgi plenáris ülésen 370:109 arányban megszavazott dokumentumban a képviselők súlyos aggodalmuknak adtak hangot a jogállamiság, az emberi jogok, a sajtó szabadsága és a korrupcióellenes küzdelem állapota, valamint az egyszemélyi elnöki rendszer kiépítése miatt.

"Ha az EU komolyan veszi a saját értékeit, akkor a csatlakozási tárgyalások hivatalos felfüggesztésén kívül nem képzelhető el más lépés" - hangsúlyozta Kati Piri szociáldemokrata jelentéstevő.

A képviselőtestület üdvözölte, hogy tavaly feloldották a két éven át tartó szükségállapotot, azonban sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a 2016-os puccskísérletet követően bevezetett elnöki és hatósági jogkörök közül sok továbbra is érvényben van, ami jelentősen korlátozza az alapvető szabadságjogokat az országban.

Az EP leszögezte: a súlyos helyzet ellenére életben kell tartani a politikai párbeszédet és támogatni kell a török állampolgárokat, európai uniós forrásokat kell elkülöníteni a helyi jogvédők, diákok és újságírók számára,
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 19:52
A lengyel püspöki konferencia a varsói LMBT-charta intézkedéseinek visszavonását kéri - BŐVÍTETT (új: ellenzéki
fogalmaztak meg e héten egy közös nyilatkozatban a lengyel protestáns egyházak vezetői is.

Az EP-választás előtt megalakult ellenzéki Európai Koalíció (KE) tagjai közül üdvözölte a kezdeményezést a Modern (Nowoczesna), valamint a parlamenten kívüli Baloldali Demokratikus Szövetség (SLD) és a Zöldek. A Modern politikusa, varsói főpolgármester-helyettes, melegjogi aktivista Pawel Rabiej a hét végi PiS-kongresszus után kijelentette: a charta kapcsán "nagyon sok a félreértés, hazugság és manipuláció". Hangsúlyozta: a szülők jóváhagyása nélkül a varsói iskolák oktatási programjában semmilyen változást nem vezetnek be.

Az SLD szővivője keddi sajtóértekezleten úgy látta: a charta szükséges, mert a PiS "gerjeszti az LMBT-közösség, valamint az őket támogató emberek elleni hajszát". A lengyel Zöldek két társelnökének egyike, Malgorzata Tracz szerint a charta lépés "a normalitás, az esélyegyenlőség" irányában.

"Hibának" találta a kezdeményezés meghirdetését a szintén KE-tag, a Lengyel Parasztpárt elnöke,
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 18:32
EP-választás - Bemutatta EP-listáját a Jobbik
közösségiekre is irányuljon figyelem.

Gyöngyösi Márton megemlítette: EP-programjuk három fő pontja mellett időközben egy negyediket is céljaik közé emeltek, ez pedig az álhírek elleni küzdelem, hiszen "teljesen tűrhetetlen az, hogy egy országban a kormány és maga az állam legyen az álhírek egyik elsődleges forrása".

Kérdésekre válaszolva a sajtótájékoztatón Szilágyi György azt közölte: korai még azzal foglalkozni, hogy brüsszeli mandátumot szerző politikusaik megtartják-e párttisztségüket.

Hangsúlyozta: "nagyon erős" csapatot állítottak össze, mert fontos megmérettetésként, a ner lebontásának első lépéseként tekintenek a választásra; elhárította azt a kérdést, hány mandátum megszerzésére számít a Jobbik.

Arra a - Gyöngyösi Márton 2012-es parlamenti felszólalásra utaló - kérdésre, hogy a listavezető az EP-ben is listáztatná-e a kettős állampolgárokat, a szóvivő azt közölte, képviselőtársánál "demokratikusabb és jogállamibb" politikust keveset ismer, majd provokatívnak és
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 15:02
Netanjahu: Izrael arab polgárai számára is egyenlő jogokat nyújtó demokrácia
"Erdogan török diktátor az izraeli demokráciát támadja, miközben török újságírókkal és bírókkal vannak tele a börtönök. Micsoda vicc!"- írta az izraeli kormányfő.

"Izraelben senki sem másodosztályú állampolgár. Izrael demokrácia, melyben minden izraeli, s köztük a közel kétmillió arab állampolgár is egyenlő jogokat élvez"- hangsúlyozta Netanjahu.

"De Izrael az egyetlen zsidó állam is. Dávid csillag van a zászlaján, a Hatikva a himnusza, a héber a hivatalos nyelve, és a zsidóknak joguk van letelepedni a földjén"- tette hozzá.

Előzőleg kedden a török elnök szóvivője nyílt rasszizmussal vádolta meg Netanjahut, mert az izraeli kormányfő azt mondta, Izrael nem minden polgárának az állama, csak a zsidó népé.

Netanjahu nagy port kavart vasárnapi üzenetében azt írta, hogy Izrael nem minden polgárának a nemzetállama, hanem csakis a zsidó népé, s ezzel sokak szerint kirekesztette az ország arab lakosságát.

Az izraeli miniszterelnök az Instagram-oldalán reagált így a népszerű
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 09:11
Az Egyesült Államok nem fokozatos atomfegyver-mentesítést szeretne Észak-Koreában
A Carnegie intézet által szervezett leszerelési konferencián Biegun hangsúlyozta: a Trump-kormányzat a jelenlegi elnöki ciklus végéig, azaz 2021 januárjáig szeretné elérni Észak-Korea "végleges és teljes mértékben ellenőrizhető" atomfegyver-mentesítését. A kelet-ázsiai ország ellen hozott amerikai szankciók feloldására csakis ekkor kerülhet sor - fogalmazott Biegun.

Beszédében a különmegbízott megerősítette a múlt héten mind Mike Pompeo külügyminiszter, mind John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadó által már közölt információt, miszerint a háttérben jelenleg is folytatódnak az egyeztetések. Ahogyan fogalmazott: "a diplomácia nagyon is élő" a két ország között.

Biegun kifejtette: az Egyesült Államok arra számít, hogy továbbra is "szorosan együttműködhet" Észak-Koreával.

A leszerelési konferencián részt vett Andrea Thompson, a külügyminisztérium fegyverzet-ellenőrzésért és nemzetközi biztonságért felelős államtitkára is, aki szintén az amerikai-észak-koreai párbeszéd fenntartásáról beszélt.
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 10:06
Botrányt okozott Belgiumban, hogy antiszemita karikatúrákat vonultattak fel egy karneválon
antiszemita ikonográfiát idéző díszletet.

"Bár lehet, hogy nem voltak antiszemita szándékaik, ez akkor is teljesen helytelen módja a viccelődésnek. A zsidóknak általában remek a humorérzékük, de ezen nem tudunk nevetni, ez rendkívül sértő" - mondta Hans Knoop a Zsidó Szervezetek Fóruma (FJO) képviseletében.

Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) felszólította a belga hatóságokat, hogy foglaljanak állást az ügyben. A kultúráért felelős igazgató, Ernesto Ottone Ramirez hangsúlyozta, hogy "a karnevál szabad szellemisége és a véleménynyilvánítási szabadság nem használható fel paravánként gyűlöletkeltő megnyilvánulásokra".

Az ilyen bántó karikatúrák sértik az UNESCO által vallott értékeket és a szellemi kulturális világörökség alapelveit - tette hozzá.

Az Európai Bizottság is megszólalt az ügyben, élesen elítélve a történteket.

"Egyértelműnek kellene lennie mindenki számára, hogy az ilyen típusú ábrázolás Európa utcáin teljességgel elfogadhatatlan 74 évvel a
velemenyezd, 2019. március 06. szerda, 18:02
Fenntartó: biztosított a kigyulladt noszvaji idősotthon lakóinak ellátása
Kecső Erzsébet elmondta: a tűzben a létesítmény egy részének tetőszerkezete károsodott és az emeleti lakószobák közül több is lakhatatlanná vált.

A Noszvaj külterületén fekvő Kincses Sziget Gondozási Központ 101 lakójának folyamatos ellátása biztosított: az érintett épületrészből kimenekített embereket átmenetileg a komplexum oktató- és imatermében, valamint szállásain helyezik el - tette hozzá.

Hangsúlyozta: köszönet illeti a központ munkatársait, akik hajnalban a tűzoltók kiérkezése előtt, haladéktalanul megkezdték a lakók szakszerű kimenekítését és jelenleg is dolgoznak a létesítmény zavartalan működéséhez szükséges feltételek biztosításán.

Nagy Csaba Heves megyei katasztrófavédelmi szóvivő korábban az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a hajnali 2 óra után befutott riasztást követően Egerből, Mezőkövesdről, Füzesabonyból és Pétervásáráról öt járművel több mint húsz tűzoltó érkezett a helyszínre. Ők bő két óra alatt megfékezték a lángokat.

Jelezte: a létesítményből 65 embert kellett
velemenyezd, 2019. március 06. szerda, 12:02
Fidesz: Brüsszelben is a magyar emberek véleményét képviseljük
felhatalmazást adtak a Fidesznek ezen vélemény képviseletére, hiszen ez volt az egyik fő téma a választáson.

Mi a magyar emberek véleménye alapján cselekszünk most is, nem a pártfegyelem a fontos, hanem a magyar emberek véleménye - hangoztatta. Jelezte: Brüsszelben is a magyar emberek véleményét képviselik.

Megkérdezték az ellenzék hétfői akciójáról is, amelyre válaszul elfogadhatatlannak nevezte, hogy hirdetőtáblákat fújtak le az ellenzéki képviselők a nyugdíjfolyósítóhoz vonulva az utcán.

Hangsúlyozta, nem véleménynyilvánítás, hanem vandalizmus történt. Kell, hogy ennek következménye legyen, biztosan lesz is - tette hozzá.

A szóvivő szerint nem az a kérdés, hogy az Országgyűlés falain belül vagy azon kívül történik valami, hanem az, hogy a törvényeket betartva cselekedtek-e.

Halász János azon véleményének is hangot adott, hogy az ellenzék megint hazudik és teljesen hiteltelenek állításai a köztisztviselőket érintő szabályok változásával kapcsolatban.

Rámutatott, hogy a 2010
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 16:06
Negyven évvel a háború után, az amerikai kormány vietnami menekülteket toloncolna vissza
háttérben, a nyilvánosság kizárásával már egyeztet visszatérésükről Hanoival.

Az NPR megszólaltatott egy Vu álnéven bemutatott vietnami menekültet, aki 1967-ben Saigonban született és több mint két évtizede Bostonban él. A férfi arról beszélt, hogy fél visszatérni szülőföldjére, mert nem érzi biztonságban magát. "Ott engem nem kedvelnek, mert amerikai ázsiai vagyok" - fogalmazott, bár nem tudott olyan esetről, hogy ez bármely vietnami születésű amerikaival megtörtént volna Vietnamban.

Vu azt hangsúlyozta, hogy Amerikában jól érzi magát, mindene megvan és nyugalomban él. Erőszakos támadásért és lopásért ítélték el, még 2001-ben.

Vietnam azonban a Vuhoz hasonlókat valószínűleg nem fogadja be, mert - a közszolgálati rádió információi szerint - csak azok visszatérésébe egyezett bele, akik 1995 után érkeztek az Egyesült Államokba.

Washington és Hanoi 1995-ben állította helyre a diplomáciai kapcsolatait, 2008-ban pedig megállapodást kötött vietnami állampolgárok visszafogadásáról.

A
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 10:43
1/263
Képek, videók
Lehetőségek
dandej
2018. szeptember 09. vasárnap, 13:47
a lehetőségek.jpg
sz719eszter
2018. július 31. kedd, 18:17
egyéni-lehetőségek.jpg
menusgabor
2018. március 08. csütörtök, 18:24
A válsztás lehetősége
janna53
2013. augusztus 02. péntek, 15:34
A lehetőségek...jpg
pacsakute
2013. február 22. péntek, 06:37
A lehetőségek.jpg
pacsakute
2012. augusztus 05. vasárnap, 10:13
lehetőségek7.JPG
flammerne
2010. január 16. szombat, 17:14
lehetöségek
zsokaoldala
2009. november 03. kedd, 19:18
adj lehetőséget.jpg
agica2004
2009. július 27. hétfő, 14:49
A lehetőségek soha nem
jakabgasparne
2009. április 15. szerda, 06:57
Adj lehetőséget.....bmp
bongyi53
2009. február 13. péntek, 03:54
A lehetőségek.....bmp
bongyi53
2009. február 07. szombat, 09:32
Downing Street bejárata.j
sztana45
2008. április 25. péntek, 14:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.