Belépés
2019. január 16. szerda | 3. hét | 16. nap | 02:56 | Gusztáv
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Román miniszterelnök: fontos megmutatni az európai polgároknak, hogy az uniós intézmények értük dolgoznak
Dancila az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésének a román uniós elnökség programjáról folytatott vitáján kiemelte, Európát számos válság alakította, az ilyen helyzetek azonban mindig egy új kezdet lehetőségét hordoznak.

"Európa mindig arról volt ismert, hogy képes leküzdeni az akadályokat, és újjászületik a történelem egy-egy kevésbé szerencsés epizódja után" - fogalmazott.

A román miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a megkülönböztetett bánásmód bármilyen formájának megszüntetésére van szükség a közös európai értékek megerősítése érdekében.

Kiemelte, Romániát kritikával illetik más tagállamokban természetesnek vett intézkedések miatt. Bukarestet arra kötelezik, hogy feleljen meg bizonyos feltételeknek, amelyeket más EU-tagállamok nem érvényesítenek. Hozzátette, a románok úgy érzik, hogy egyenlőtlen bánásmódban részesülnek, amikor azt látják, hogy hazájuk a schengeni térségen kívül marad.

"Egy demokratikusabb uniót akarunk, hogy előmozdítsuk az egyenlő bánásmódot, amelyre
velemenyezd, 2019. január 15. kedd, 18:52
Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - Bánhidi: a feladatot sikerrel teljesítettük
"Ugyan nincsenek tengerentúli és ázsiai versenyzők, de vannak jó európai gyorskorcsolyázók, akiket le kellett gyűrni és ezt a feladatot most mi sikerrel teljesítettük" - jelentette ki a sportvezető.

Liu Shaolin Sándor összetett Európa-bajnoki címét kifejezetten komoly eredménynek nevezte, amelyért nagyon régóta küzdenek.

"Azért a végén kellett számolgatni, mert voltak olyan forgatókönyvek, hogy az oroszok borsot törhetnek az orrunk alá, de a fiúk tökéletesen végrehajtották az eltervezett taktikát a 3000 méteres szuperdöntőben" - mondta Bánhidi, aki kiemelte, az öt férfi számból csupán 1000 méteren nem született magyar aranyérem. A vasárnap elbukott fináléval kapcsolatban viszont jelezte, az orosz Szemjon Jelisztratovnak szombaton kevesebb dolga volt mint Liu Shaolinnak, így frissebbnek bizonyult, s emiatt előzhette meg a magyar világklasszist az utolsó körben.

Az olimpiai bajnok férfi váltó diadala kapcsán megjegyezte, bármily furcsa, ez a sportág első Eb-aranyérme ebben a
velemenyezd, 2019. január 14. hétfő, 08:41
A Nyúl (Macska) jegy jellemzése
A Nyúl személyiségjegyei

A Nyúl az erény és az óvatosság jegyének szülötte. Intelligens, jólnevelt, szíve szerint csendben, békében él. Nehezen visel mindenféle kellemetlenséget, igyekszik távol tartani magát a vitáktól, összeütközésektől. Őrzi a békét a világban, és ezzel másokat is megnyugtat.

Nagyon széles az érdeklődési köre, kedveli a művészeteket és általában az élet nemesebb oldalát. Azt is tudja, hogy an kell élvezni a szabadidőt, gyakran megfordul a legjobb éttermekben és éjjeli szórakozóhelyeken.

Szellemesen és okosan fogalmaz, él-hal a jó beszélgetésekért. Véleményére, tanácsaira sokan kíváncsiak, többek között azért, mert diszkrét és diplomatikus. A legritkább esetben emeli fel a hangját, képes egyszerűen szemet hunyni visszatetsző dolgok felett, ha ezzel fenntarthatja a békét. Ápolja a jó viszonyt mindenkivel, ugyanakkor érzékeny természetű és nehezen viseli a kritikát. Elsőként áll tovább mindenhonnan, ha érzi, valami baj várható.

Csendben, hatékonyan
eposz, 2019. január 12. szombat, 00:27
Női vízilabda világliga - A presztízs miatt is a csoportgyőzelem a cél
"Érthetően kissé fásult, de fizikálisan jó állapotban lévő játékosokkal kezdtük meg a munkát. Volt egy megbeszélésünk, amelyen sorba vettük az idei feladatokat, beszéltünk a célokról, amelyeket persze nem kellett részletesen ecsetelni, hiszen minden kerettag tisztában van velük. A felkészülés első két napján a saját taktikánkat vesszük elő, frissítjük fel, és holnaptól fókuszálunk a hollandokra" - jelentette ki a szakember a szerdai sajtónyilvános edzést követően.

Hozzátette, szerencsés, hogy ezúttal két mérkőzést játszanak néhány nap alatt, ugyanis így tovább tud közösen készülni a gárda.

"A két meccsen más-más keret kap majd szerepet, igyekszem mindenkinek lehetőséget adni a bizonyításra. Annak ellenére, hogy a világliga szuperdöntőjére házigazda lévén nem kell kvalifikálni magunkat, természetesen szeretnénk megnyerni a csoportot, a tekintély, a presztízs, a saját hitünk erősítése miatt is" - hangsúlyozta Bíró Attila. A tréner megjegyezte, Európából ugyanannak a hat csapatnak a küzdelme
velemenyezd, 2019. január 09. szerda, 12:32
Január 6. A farsang kezdete
Január 6. A farsang kezdete


Vízkereszttel, háromkirályok napjával fejeződik be január 6-án a karácsonyi ünnepkör, és kezdődik a farsang. Hagyományosan ekkor szedik le a karácsonyfa ékességeit, régebben pedig, a hiedelmesebb tájakon, a fát tűzre vetették, nehogy ártó kezekre jusson.

Háromkirályok járása

Valamikor ezen a napon szokás volt a háromkirályok járása, amelynek első nyomai a XIII. századba vezetnek vissza. A bibliai napkeleti bölcsek példáját követve, három fehérbe öltözött, csákós legényke: Gáspár, Menyhért és Boldizsár állt össze és látogatott házról házra, verses mondókájukkal a háromkirályok napját köszönteni. Amiért természetesen almával, aszalt szilvával meg egy kis pénzzel jutalmazták őket.
Dologtiltó- és jóslónap

Vízkereszt sokfelé dologtiltó, férjjósló és szerencsevarázsló nap is volt. Étrendjéhez hozzátartozott a töltött káposzta, a
vorosrozsa66, 2019. január 06. vasárnap, 13:09
Emlékezz mindenre
Emlékezz mindenre, aminek örültél, ami jó volt, emlékezz arra, amit érted tettek, a nehéz órákra, amelyek szerencsésen elmúltak, és azokra, akik segítettek abban, hogy elmúljanak. Emlékezz arra, hogy segíteni kell azokon, akik rászorulnak. Emlékezz arra, hogy önzetlen légy, fáradhatatlan, becsületes, igazmondó és önfeláldozó. Felejtsd el, ha félsz! Felejtsd el, ha gonosz indulataid vannak! Emlékezz arra, hogy mi a jó, és sose felejtsd el, hogy csak jót szabad tenned, ártanod soha.

Szabó Magda -
yulchee, 2019. január 04. péntek, 17:52
Oravecz Nóra gondolatok
Ne csak most, hanem az év minden napján nézz úgy a tükörbe, hogy az arc, aki visszanéz rád, egy napon azzá fog válni, amivé válnia kell. Mert nem adja fel, nem futamodik meg, harcol, és sohasem hátrál meg, bármi is jöjjön vele szembe. Lehet, hogy fájni fog, a világod is összetörhet, és össze is fog törni mindaddig, amíg fel nem építed az igazit, azt, ami valóban a tiéd, amit neked szántak...

Oravecz NóraSoha, egyetlen percre se mondj le arról, amire igazán vágysz. Ne foglalkozz azzal, hogy mennyire lehetetlen, hogy mennyire nem látod az utat, mert azt hiszed, hogy valójában nincs is. Ne törődj a körülményekkel, hajítsd őket magad mögé, ne figyelj rájuk. A te dolgod csak az, hogy tedd azt, amit érzel, és menj a szíved
lilagondolatok, 2019. január 04. péntek, 09:09
Boldog új évet kívánunk minden kedves látogatomnak
A szilveszter és az új esztendő velejárói a humoros, jókívánságokkal teli üzenetek.


Utolsó napján ennek az évnek a szerencsemalackák megint útra kélnek. Azt kívánom néked, hogy ha arra járnak, térjennek be hozzád, s maradjanak nálad!

Végy álarcot, tarka-barkát, húzzad meg a malac farkát. Kívánok minden jót, szépet, szerencsés boldog új évet!
kirscha, 2018. december 31. hétfő, 13:49
Szilveszteri aranyszabály !Tilos a szemetet kivinni a házból
Szilveszteri aranyszabály !

Tilos a szemetet kivinni a házból, mert kidobjuk vele együtt jövő évi szerencsénket is! Nem szabad mosni, ruhát teregetni és rossz ómen kölcsön adni is, mert következő évben házunkból a szerencse inkább kifele, mint befele fog kívánkozni.
- A hagyomány szerint az éjféli nagy zajjal nem csupán az óévet búcsúztatjuk el, hanem vele az ártó, rontó erőket is.
-A szerencsemalac babonája évszázadokra nyúlik vissza. Valószínűleg egyrészt onnét származik, hogy az Alföldön az év utolsó napján, kocát látni malacaival együtt, jó jelnek számított. Ebből a babonából származhat az, ha valakit szerencse ér, a mai napig azt mondjuk rá: ,,malaca van!"
- Nem mindegy az sem, mi kerül az asztalra! Nem szabad például szilveszter napján baromfihúst enned, mert a babona szerint a baromfi hátrakaparja a szerencsédet! Régi szokás az egész kenyér megszegése is, hogy
koszegimarika, 2018. december 30. vasárnap, 17:07
újévi köszöntő - BERTALAN KATA- KATANING
Újévi köszöntöm mindenkinek!

Küldő: Bertalan Katalin; dátum: December 30, 2018; idő: 11:16amÜzenet küldése Blog megtekintése

Örömötök sok, bánatotok semmi.
Segítsen az Isten boldognak lenni!
Legyetek mindig vidámak,
Örüljetek minden szépnek,
Én így kívánok nektek
BOLDOG ÚJ ÉVET!


Ismét egy esztendő hanyatlik a sírba,
Nézhetünk utána nevetve vagy sírva.
Sokan biz örömest búcsúznak el tőle,
Azt várják, hogy különb lesz a követője.
Itt állok magam is, azt óhajtom esendően,
Jobb időket érjünk, mint az elmúlt esztendőben.
A mezőkön áldást, a hazában békét,
Az emberek szívében boldog egyetértést.
Ezért fohászkodunk, ezért ver a szívünk,
Adjon az Úr Isten Boldog Újesztendőt nekünk.
lovaszmarika, 2018. december 30. vasárnap, 13:07
Dec. 31, 2018 Szilveszteri és újévi hiedelmek, babonák,
Szilveszteri és újévi hiedelmek, babonák, szokások

Figyeljen oda, kit enged be a házba elsőként az újévben

Tudjuk, hogy a babonák nem igazak, de azért mégsem tudunk ebben teljesen megbízni: figyeljük, mikor esik péntekre a hónap 13. napja és lekopogjuk az asztalon a még nem teljesen biztos jó hírt. Mert sosem lehet tudni.

Az alábbiakban összegyűjtöttük szilveszterhez és újévhez kapcsolódó babonákat, hiedelmeket is szokásokat.

Általános tudnivalók:

Az újévi erős fények és zajok távol tartanak mindenféle rosszat.

Szilveszter éjjelén pontban éjfélkor az összes ajtót ki kell tárni, hogy az óév kimehessen. Ugyanis ha nem távozik, az újév nem tud bejönni.

Az újév különös jelentőséggel bír, mert elárulja, mit tartogat számunkra az elkövetkezendő 12 hónap.

Amit az újév
lilagondolatok, 2018. december 30. vasárnap, 09:16
Világmegváltás - Negyvenedik nap
Wurts Erzsi volt itt tegnap Bécsből. Közös dolgaink elsimítása ürügyén. Készül a Kaláka évkönyv, borítékot nyomatok Győrben a Kaláka Clubnak, s a Mátyás év záró kiadványáról is beszéltünk.
Meg persze osztrák és magyar politikáról. Meg a szórványság ügyes-bajos dolgairól.
Erzsi megjegyezte, lassan megszűnik a szórványság Nyugaton. Valójában az emigráció által éltetett magyar szervezetekről beszélt, amit az utóbbi években Magyarország tart infúzión.
Ezek az emberek beépültek az adott társadalomba, megőrizvén magyarságukat egy élhető világot teremtettek maguk körül, s a szerencsésebb országokban a helyi politikát is tudták kis mértékben befolyásolni.
De hiszen hatalmas méretű a kivándorlás - mondják a másik oldalon. De az új generáció nem hálás menekült, emigráns, hanem pénzt akar keresni, s nem szervezeti életet élni.
Fordul a világ és változik. A fejlődés szót én már az emberrel kapcsolatban húsz éve nem használom.
sandrapolke, 2018. december 29. szombat, 06:23
1/1265
Képek, videók
miniszterelnök rugdosása
furaila
2015. június 05. péntek, 06:56
O.V.-miniszterelnök.jp g
agica2004
2015. február 04. szerda, 18:12
miniszterelnökök.jpg
agica2004
2014. augusztus 31. vasárnap, 16:49
Felcsut-Miniszterelnök i h
agica2004
2014. április 24. csütörtök, 16:13
O.V.miniszterelnöke.pn g
agica2004
2014. március 21. péntek, 15:59
A miniszterelnököt lehet
furaila
2013. október 26. szombat, 17:14
Miniszterelnöki Család, 2
caris11935
2009. december 13. vasárnap, 10:06
Ki akar miniszterelnök le
caris11935
2009. május 26. kedd, 14:31
Miniszterelnök...
caris11935
2009. május 26. kedd, 14:08
Miniszterelnöki hivatal
msz303
2007. október 06. szombat, 19:01
Magyar miniszterelnök dís
urbandi
2006. július 09. vasárnap, 20:52
Intézmények száma
furaila
2013. január 14. hétfő, 22:59
Intézmények jegyzéke
furaila
2013. január 14. hétfő, 22:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.