Belépés
2020. július 04. szombat | 27. hét | 186. nap | 05:18 | Ulrik
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az a pünkösdi tűz
Az a pünkösdi tűz

Uram! Te az vagy, aki voltál.
Ígéreted örökre megmarad.
Ha nyitott szívekbe hull az Ige,
mint akkor régen, ma is
égő lángra gyújtanak.
Kívánom, hogy ez a tűz égjen
az én szívemben is,
és általa más emberré legyek!
S mint a tanítványok
pünkösd után:
úgy tudjak járni
ezután Veled.
- Az kellene, Uram,
az a pünkösdi tűz!
Alszik mécsesünk,
kihűl a parázs.
Haldoklik szívünkben
az Élet-erő,
így nem tudunk
felgyújtani mást.
Küldd Szentlelked
egyenként nekünk,
hogy igaz pünkösd legyen
e földön újra.
Lássa meg a világ,
akik Téged várnak:
a szeretet ég bennük,
mindig lángra gyúlva.

Páskulyné Kovács Erzsébet
kalmanpiroska, 2020. július 01. szerda, 07:53
A kegyelem eggyé tesz
A kegyelem eggyé tesz

,,A hívők egész gyülekezete pedig szívében és lelkében egy volt. Senki sem mondott vagyonából bármit is a magáénak, hanem mindenük közös volt." (ApCsel 4,32)

A Szentlélek annak a kegyelemnek az összessége, melyet Isten ad nekünk, amikor Jézusban hiszünk. Krisztus teljes gazdagsága - a bocsánat, a megújulás, a jövő ígérete, igen, magának az Atyának a szeretete - öntetik ki a szívünkben, amikor kapjuk a Lelket. És ennek a kegyelemnek áramlania kell személy és személy között. A Lélek azonnal egyesít bennünket, azokkal akik Krisztusban vannak, és sürget, hogy közöljük az evangéliumot azokkal, akik ,,kívül vannak Krisztuson". Ezek nem csupán a hívők új közösségének adott parancsok, hanem belülről fakadó késztetések is. Így fedi fel a Lélek a maga természetét.
Az őskeresztyének ,,szívükben és lelkükben egyek" voltak. Gyökeresen megújultak és egyesültek. Minden szív szerette Krisztust, és minden lélek dicsérte az
kalmanpiroska, 2020. június 26. péntek, 07:10
12. évközi hét kedd 06.23
is tegyétek meg nekik! Ez ugyanis a Törvény és a próféták tanítása.
A szűk kapun menjetek be, mert széles a kapu és tágas az út, amely a romlásba visz, és sokan mennek be rajta. De milyen szűk a kapu és keskeny az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják!
Ezek az evangélium igéi. Mt 7,6.12-14

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! A szeretet oly titokzatos számunkra, hiszen nem tudhatjuk, hogy mi az a cselekedet, mozzanat vagy szó, ami felkelti a szeretet érzését szívünkben valaki iránt. És azt sem láthatjuk előre, hogy mi lesz az a cselekedetünk vagy szavunk, amely alapján felebarátunk megértheti, hogy szeretjük őt, mert ez a tett a mi szeretetünknek a jele. Ahhoz kérjük segítségedet, hogy szeretetünk soha ne merüljön ki szavakban, hanem cselekedetekben nyilvánuljon meg. Segíts minket abban, hogy tanításodat, a szeretet csodálatos üzenetét egyre jobban megértsük és meg is valósítsuk!

Elmélkedés
A történelmi tapasztalat lassan formálta az ószövetségi
maroka, 2020. június 23. kedd, 09:38
11. évközi hét szerda 06.17
emberek előtt!" Három gyakorlati példát is mond, amelyek a jó cselekedetekre, az imádkozásra és a böjt megtartására vonatkoznak.
A hit mélysége, a vallásosság őszintesége nem mérhető ezek külső megnyilvánulásai alapján. Szintén nem lényeges, hogy az emberek mit gondolnak vallásosságunk külső, látható jelei alapján, hiszen soha nem lehet cél az elismerésük, a tetszésük keresése. Mindazt, amit vallásos meggyőződésből teszünk, Isten kedvéért tesszük. Ő nem csupán cselekedeteinket látja, hanem szívünk szándékait is. Erős a kísértés, hogy az emberek ítéletéhez, véleményéhez igazítsuk életünket. De ne felejtsük, hogy ez az ítélet nem biztos, hogy mindig igazságos, mert csupán a felszín alapján, a külső alapján ítél, de nem lát bele a szív mélységébe. Isten viszont ismeri gondolatainkat, szándékainkat, jól tudja, hogy mi mozgat bennünket, ezért az ő ítélete mindig igazságos.
A másik kérdés pedig a jutalom, amiről ugyancsak szó esik az evangéliumban. Jótetteinkért kaphatunk fizetséget vagy
maroka, 2020. június 17. szerda, 09:32
Ferenc pápa úrnapi homíliája: 06.14
egy nagyobb szeretetet ültet emlékezetünkbe: az övét. Az eucharisztia elhozza nekünk az Atya hűséges szeretetét, mely gyógyítja árvaságunkat. Nekünk adja Jézus szeretetét, aki a sírt érkezési pontból kiindulási ponttá változtatta, és ugyanúgy meg tudja változtatni életünket. Belénk árasztja a Szentlélek szeretetét, aki vigasztal, mert sosem hagy magunkra, és gyógyítgatja sebeinket.
Az eucharisztiával az Úr gyógyítja negatív emlékezetünket is, azt a negativitást, amely oly sokszor befészkeli magát szívünkbe. Az Úr gyógyítja ezt a negatív emlékezetet, amely mindig felszínre hozza a rosszul működő dolgokat, és azt a szomorú elképzelést tömi a fejünkbe, hogy semmire sem vagyunk jók, hogy csak hibákat követünk el, hogy ,,elhibázottak" vagyunk. Jézus elmondja nekünk, hogy nem így van. Örül, hogy meghitten belénk költözhet, és
valahányszor magunkhoz vesszük őt, emlékeztet bennünket, hogy értékesek vagyunk: meghívottak vagyunk az ő lakodalmára, vacsoravendégek, akire vágyik.
Nemcsak azért,
maroka, 2020. június 14. vasárnap, 17:14
Imádság
gyógyszert! Szabadíts meg - a te szegény elesett teremtményeidet - ezekből a nyomorúságokból!
Ne engedd, hogy hiábavaló legyen a nyomorúságunk és a gyászunk, Uram! Tisztítsd meg a népedet, hogy ne a meddő anyagiassággal és üres, Krisztus nélküli időtöltéssel foglalják el magukat! Vedd ki a szánkból a Sátán csalétkeinek ízét! Vágd ki belőlünk a mindig ott levő büszkeség, gyűlölet és igazságtalanság maradványait! Adj nekünk belátást arra, hogy a te dicsőségedet ne kicsinyeljük le! Nyisd meg a szívünk szemeit, hogy lássuk és megízleljük a Krisztus szépségét! Hajtsd a mi szíveinket a te igédhez, a te Fiadhoz és a te utaidhoz! Tölts meg minket könyörületes bátorsággal! És tedd naggyá a te nevedet azokon az utakon, ahol a te néped téged szolgál!
Nyújtsd ki a kezedet hatalmas ébredést adva ezért az elvesző világért! Hadd ne szóljanak ennek a generációnak a Jelenések könyvének rettentő szavai: ,,és mégsem tértek
kalmanpiroska, 2020. június 12. péntek, 19:39
Trianon 100 - Orbán: Magyarország ismét győzelemre áll
könnyű, de megéri majd, "nagy idők várnak rátok".

A kormányfő a megemlékezés helyszínére utalva kifejtette: ismerjük a stációkat, a sátoraljaújhelyi magyar kálvária fájdalmas stációit, "mégis újra járjuk a keresztutat", vigaszt, reményt és biztatást akarunk. Ezt csak a keresztút végén kaphatjuk meg, csak így és itt emelkedhetünk a fájdalmak fölé, oda kell eljutni, ahol minden megvilágosodik és értelmet nyer, ahonnan megláthatjuk a jövőt - mutatott rá. Hozzátette: ha nem a szemünkkel nézünk, hanem a szívünkkel, messzebbre is elláthatunk, az idők kezdetéig.

Felidézte: mi, magyarok nem tűntünk el, nem vesztünk oda, hanem különálló minőségünket megőrizve hazát alapítottunk itt. Megnyitottuk szívünket a kereszténység előtt, Isten igéjét meghallottuk és megfogadtuk, államszervezésünk alapjává tettük - közölte.

Azt mondta: a nyugati birodalmak rohamait kivédtük, a keleti pogányok pusztító csapásait kihevertük; kiharcoltuk, magunkhoz igazítottuk és megtartottuk helyünket Európában. 400 éven át erős és
velemenyezd, 2020. június 06. szombat, 14:22
Székely János: Az utolsó órában vagyunk az új Trianon felé
amikor a csoport bement a kápolnába. Ő is letérdelt, nézte az oltár fölött függő feszületet, és úgy hallotta, hogy Krisztus azt mondja neki: szeretlek téged és fel akarlak emelni. Úgy érezte, hogy Jézus lelép a keresztről, odamegy hozzá és megöleli. Ettől kezdve nem kábítószerezett, és még csak rá sem gyújtott. Ez négy éve történt. Azóta elvégezte a nyolc osztályt, jogosítványt szerzett, esti iskolába jár, lett új családja, és elkezdett dolgozni.
A szabadulás lényege az ember szívében történik. Ha a szívünk megtelik, akkor nincs szükségünk pótszerre ahhoz, hogy boldogok legyünk.
A szakértők szerint manapság a dizájnerdrogok jelentik a legfőbb veszélyt. Mi ennek az oka?
- Ezeket a szereket nem azért használják a fiatalok, hogy ,,fölpörögjenek". Sok roma fiatalnak nincs jövőképe, nem látják, hogy a jelenlegi rossz helyzetükből hogyan tudnának kikerülni. A drog számukra pusztán arra kell, hogy legalább egy rövid időre megfeledkezhessenek mindarról, amiben élnek. Nyugodtan nevezhetjük
maroka, 2020. június 05. péntek, 21:20
Gyújtsunk meg egy gyertyát Magyarországért!
ledőlt...
Boldog halottak. Lám, mi árvábban állunk
tornyosuló emléketek előtt...

Halottak napja van ma. Rejtve, lopva
a Hargitán megszólal egy harang...
a Tátráról felel reá egy másik...
zeng-bong az éj... galang...galang... galang...
ezer kicsi harang...

Az emlékezés gyertyalángja mellett
felsorakozik óriási sorba
határon innen és határon túlról
az elesettek emlék-légiója.

Sok sápadt arc. Óh Istenem, szívünkből
de messze volt a mit sem érzés vágya...
piros rózsákat mentek megcsodálni
s megérkeztek a bíboros halálba.

Ki hinné el, hogy minden név mögött
tervek izzottak és célok lobogtak,
s hogy álmodozva, mint megannyian,
vérük titkának hordozói voltak?

Küzdtek, lemondtak, aztán újra küzdtek,
vágytak, csalódtak és megint reméltek...
Ki hinné el, hogy életük rögén
ők is csak ilyen torz meséket éltek?

Ez vőlegény
maroka, 2020. június 03. szerda, 09:20
Facebookon kaptam
Szervusz Kedves Évi .
Köszönöm kedvességedet .

Szép estét , jó éjszakát kívánok szeretettel .
Puszillak .
"Az emlékek szeszélyesek , tele vannak képekkel , apró részletekkel , jelentéktelennek tűnő hangokkal , amelyek még mindig össze tudják szorítani a szívünket ."
(Paulo
eva6, 2020. június 01. hétfő, 21:17
Hogyan fejezzük be a napunkat Istennel?
létrehozni, de a nap tud világosságot teremteni nélkülük is. Ez Dávid véleménye, és minden szent egyetért vele, hogy Nóé galambjához hasonlóan nem lehet békét találni az özönvízzel borított világban máshol, mint a bárkában, ami Krisztust jelképezi. ,,Térj meg, én lelkem, a te nyugodalmadba" (Zsolt. 116: 7), a te igazi Nóédhoz, mert ott van a te békességed (Nóé neve nyugalmat jelent).

Ha Isten megmutatta arcának fényét, akkor, ahogyan Ő betölt minket szent örömmel, úgy ez a fény szívünket is örömmel tölti el, mint azoknak szívét, akiknek megsokszorozódik búzájuk és boruk (Zsolt. 4: 8 ). Mivel Isten szent nyugalmat ad, ezen túl békességben van. Az Úr az én Istenem, és én elégedett vagyok, meg vagyok elégíttetve, nem keresek semmit többé, többet semmit sem kívánok, tökéletes biztonságban élek. Amikor Isten fényében járok, nem szenvedek hiányt az Ő jóságában, semmiben nem szenvedek hiányt, ezért nem félek a gonosztól, és semmilyen más veszélytől. Az Úr Isten az én Napom és Pártfogóm; Napom,
kalmanpiroska, 2020. május 31. vasárnap, 22:58
Hogyan kezdjük a napunkat Istennel?
te mindent tudsz; te tudod, hogy én szeretlek téged" (Jn. 21: 17).

Istennek, mint barátunknak, minden nap van mit mondania a Szentíráson keresztül, amelyben meg kell hallanunk az Ő hangját, az Ő gondviselésén és tudatunkon keresztül; Ő kész minket meghallgatni függetlenül attól, hogy akarunk-e Neki valamit feleletként mondani vagy sem; és nagyon barátságtalanok vagyunk, ha nem felelünk. Amikor azt mondja nekünk, hogy ,,Keressétek az én orcámat!", akkor vajon nem úgy kellene szívünkkel Neki felelni, mint annak, akit mi szeretünk: ,,Keressük a Te orcádat, Uram"? Amikor azt mondja nekünk, hogy ,,Forduljatok hozzám, lázadó fiak", akkor nekünk nem azt kellene-e felelnünk, hogy ,,Itt vagyunk, Uram, megyünk Feléd, mert Te vagy a mi Istenünk"!? Ha Ő a tanítás és feddés által szól hozzánk, akkor nem kellene erre engedelmességgel és hitünk megvallásával felelni? Ha Ő ilyen vigasztaláson keresztül szól hozzánk, nem kellene-e magasztalnunk Őt? Ha ti szeretitek
kalmanpiroska, 2020. május 31. vasárnap, 22:47
1/426
Képek, videók
Add nekünk Szentlelkedet
sacimama
2013. május 19. vasárnap, 11:21
Kovács Erzsébet Csöpi Hor
jucinenadov
2017. január 02. hétfő, 13:03
KOvácsné Bodrts Erzsébet.
kismotor
2009. március 07. szombat, 22:08
Együtt a tanítványokkal
sanci81
2018. március 13. kedd, 18:11
Jézus és a tanítványok
sacimama
2013. december 29. vasárnap, 15:28
Emmausi tanítványok
sacimama
2013. szeptember 16. hétfő, 23:17
TANÍTVÁNYOK LÁB MOSÁSA.jp
hegyesne
2011. április 17. vasárnap, 02:13
Jezus-es-a-tanitvanyok .jp
fenysugar76
2010. március 13. szombat, 18:50
Jézusés a tanítványok
margit5
2009. július 04. szombat, 22:12
Tanítványok
etel31
2009. február 08. vasárnap, 09:48
Mesterek és tanitványok k
bubsza
2008. június 11. szerda, 09:08
Mester és tanitványok kl.
bubsza
2008. június 11. szerda, 09:02
Emléked szívünkben ég
rushlilly
2018. június 12. kedd, 14:52
Isten a szívünkben
sacimama
2016. augusztus 06. szombat, 22:24
Hazaszeretet szívünkben.p
anci-ani
2014. március 26. szerda, 10:34
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.