Belépés
2020. május 31. vasárnap | 22. hét | 152. nap | 02:28 | Angéla, Petronella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Bogdán András: Álmodj...
Álmodj...

.
"Álmodj boldogot, álmodj szépet
Álmodj igazra váló meséket
Álmodj barátot, melletted állót
Álmodj hű társat, el sose válót
Álmodj magadnak igazi otthont
Álmodj bele, kivel megosztod
Álmodj táncot, mi magasba emel
Álmodj táncost, ki szívednek felel
Álmodj tüzet, lánggal égetőt
Álmodj csókkal perzselő szeretőt
Álmodj utakat, messzi világot
Álmodj szívedben nyíló virágot
Álmodj szerelmet, tiszta vágyat
Álmodj, lesz kivel megosszad ágyad
Álmodj szabadot, láncot megtörve
Álmodj szárnyalást, földhöz nem kötve
Álmodj hát jövőt, álmodj szépet
Álmodj igazzá váló meséket..."

(Bogdán András)
lilagondolatok, 2020. május 30. szombat, 12:26
Koronavírus - Uniós bizottság: a határátlépést lehetővé tevő intézkedések nem lehetnek hátrányosan megkülönbözt
üteméről, tekintettel a járványhelyzet alakulására.

"A koronavírus-járvány minden bizonnyal megváltoztatja az utazási szokásainkat. Használhatjuk ezt arra is, hogy népszerűsítsük a helyi, kevésbé ismert turisztikai célpontokat. Így szélesíthetjük a kínálatot az utazni vágyók előtt, és segítjük a helyi vállalkozásokat is" - fogalmazott.

Az MTI-hez eljuttatott közleményében a képviselő arról tájékozatott, hogy Magyarországon a turizmus 9 százalékkal járul hozzá a nemzeti össztermékhez és hasonlóan magas arányban a foglalkoztatottsághoz is. Ez is mutatja, hogy fontos a munkahelyek megvédése, a vállalkozások támogatása az idegenforgalmi és vendéglátói ágazatban. Ennek érdekében Magyarország kormánya mindent megtesz, de az uniónak is támogatnia kell a tagállami törekvéseket, ezért a turizmusnak és a munkahelyvédelemnek megfelelő szerepet kell találni az uniós helyreállítási csomagban - emelte ki a fideszes politikus.

Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője online felszólalásában történeti
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 14:01
BÉT - Erősödött a vezető részvények többsége
A részvénypiac forgalma az átlagosnál magasabb, 19,4 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Kéri Lajos, az Erste Befektetési Zrt. vezető üzletkötője az MTI-nek elmondta: ahogy az előző napokban is, különösebb hírek nélkül, pozitív hangulatban indult a kereskedés az európai piacokon, amit támogatott, hogy 750 milliárd eurós uniós helyreállítási alapra tett javaslatot az Európai Bizottság. A nap felénél azonban kezdtek kicsit elfáradni az európai börzék, jelentős részét vissza is adták az emelkedésnek.

Azok a papírok, amelyek az előző pár napban is nagyon mentek, mint például a bankrészvények vagy az autószektor papírjai, szépen emelkedni tudtak, de a technológiai szektor már korrigált - mondta.

Kéri Lajos úgy vélte, a nap második felében a rossz hangulatot az is fokozhatta, hogy a Fitch nemzetközi hitelminősítő lefelé módosította 2020 egészére vonatkozó világgazdasági GDP-előrejelzését, az eddigi 3,9 százalékkal szemben most
velemenyezd, 2020. május 27. szerda, 18:43
Petőfi Sándor: A hegyek közt
Ott alant, alant, a mélyben,
A kék messzeség ködében,
Ott a város... csak úgy rémlik,
Mint a múlt, amelyet félig

Átadott immár a lélek
A felejtés éjjelének.
Kinn vagyok a természetben,
Fönn magasra nőtt hegyekben;

Magas e hely, itt pihen meg
Koronként a vándor felleg,
S ha itt volnék éjjelenként,
Csillagokkal beszélgetnék.

Lenn a völgyben, lenn a mélyben,
A kék messzeség ködében,
A város távol zajában
Hagytam gondod, hazám s házam!

Ott lenn hagytam minden gondot,
Mely szívem fölött borongott,
Melynek sötét árnyékában
Mint rideg kőszikla álltam.

Ne bántsatok, ne bántsatok,
Ha egy rövid napot lopok
A magam mulatságának,
Hisz eleget élek másnak!...

Minden lenn maradt, ami bánt,
Nem hoztam föl magammal mást,
Csak ami boldogságot ad,
Kedvesemet és lantomat.

Kedvesem, ki egy személyben
Asszony s gyermek, örömében
Jön és
maroka, 2020. május 24. vasárnap, 20:36
Trianon 100
be életét váratlanul és hirtelen: fiatal és egészséges volt, a spanyolnátha mégis egy hét alatt végzett vele.
Hazánkkal szemben a béketárgyalások valójában csak színpadi kellékként, kötelező körként szerepeltek a programban, az antant vezetői már a háború során megegyeztek a részletekről, és ezektől nem is tértek el. Számukra a legfontosabb cél Németország padlóra küldése volt, ezt szolgálta jelentős területek elcsatolása, a haderő gyakorlati lenullázása, a gazdasági szankciók és az irracionálisan magas jóvátételi kötelezettség.

Ahhoz viszont, hogy a németeket tartósan is a padlón tarthassák, le kellett róluk választani a szövetségeseit. Ha ránézünk a központi hatalmak államait ábrázoló térképre, igen jelentős erőről van szó az Atlanti-partoktól egészen a mai Kuvaitig: Német Birodalom, Osztrák-Magyar Monarchia, Bulgária, Oszmán Birodalom. Ez az úgynevezett Közép-Európa és Elő-Ázsia tengely egy nagy katonai és hatalmi tömb a maga 169 millió lakosával, óriási területével a korabeli Európa
klarika47, 2020. május 24. vasárnap, 11:11
Móra László: Az édesanya magyar költők verseiben
festődnek a lelkünkben, mennyiszer szebben, csodálatosabban és teljesebben tudták és tudják azt költőink kifejezni, megörökíteni. A költők, akiknek a szíve istenadta ajándék, egy zengő lant. Ennek a szív-lantnak Istentől felszerelt húrjai ki vannak feszítve mindenkoron s a legcsekélyebb lélek- és életmozdulásra megrezdülnek, muzsikálni kezdenek. S hangozhat-e rajta szebb dal, messze szállóbb muzsika, mint amely akkor születik a költő szívében, mikor az édesanyját ábrázolja, vagy a tulajdon maga édes édesanyját magasztosítja?!

Most, amikor a rózsa fehér és bokor zöld ruhája hirdeti a felújhodott Élet vigasztalását, boldogságát, amikor a gyöngyvirág, a liliom és minden-minden virág örül, nevet, ajándékot oszt a tavaszt szomjazó embereknek: akaratlanul is odatévedt a lelkem abba a nagy virágos kertbe, amelyet így hívnak: magyar költészet.

Egy csokort kötöttem az itt termett gyönyörű virágokból.

A virágok összeszedegetésénél csupán az vezetett, hogy minél több színes képét tudjam
menusgabor, 2020. május 23. szombat, 22:00
Facebookon kaptam
Évi .
Nagyon szépen köszönöm .

Szép estét , és kellemes jó éjszakát kívánok szeretettel .
Puszillak .
Néha oly jó elvonulni a zűrös világtól ,
s jó ha van egy jóbarátunk , aki lelket ápol .
A szívünket felvidítja , máris jobban lettünk ,
s általa az életkedv is emelkedik bennünk .
Elengedjük , ami bántott , végre merünk élni ,
milyen jó egy jóbaráttal mindent megbeszélni .
Felidézni ezer élményt , nevetni , derülni ,
a jó Isten könyvespolcán magasra kerülni !
Aranyosi
eva6, 2020. május 23. szombat, 21:23
Harmónia......
HarmoNet Harmóniakártya (2020-05-19)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Lelepleződés hatja át.

Tavasz - Megújulás, öröm, vidámság

Vidám napok, jönnek. Megújul körülöttünk minden, napfényesebbnek látjuk a világot, sőt az apróbb záporok is csak tisztaságot hoznak. Szeszélyesen, mégis biztosan ébred az élet minden sejtünkben. A szélsőségek kiegyenlítődnek, a szerelem, a vágy, az érzékek felébrednek. A gyermek- és a kamaszkort jelöli - ha már túl vagy rajta, emlékezz vissza rá! Kellemes meglepetés is várható. Alkalmas az idő a fejlődésre, nincsenek előtted akadályok. Ha megteheted, dekoráld környezetedet virággal, hogy a kártya energiája erősödjön! Tavasszal élő virággal erősítsd. A lapot a tavasz kezdetén kapni különleges szerencse. Bőséget, pénzügyi és családi gyarapodást hoz.

Szerelmi üzenete:
agica2004, 2020. május 22. péntek, 16:29
Krónika 9. rész (bizottsági jelentések)
Az élelmiszerláncról, valamint az állatorvosi kamaráról és az állatorvosi tevékenység végzéséről szóló törvények módosításaFazekas Sándor (Fidesz), a törvényalkotási bizottság előadója azt mondta: a törvényjavaslat az élelmiszerlánc-biztonság javítását szolgálja, továbbá elősegíti az állatorvosok szakmai munkájának fejlődését, az állatorvosi kamara tevékenységének hatékonyabbá válását, hozzájárulva ezzel az állatjárványok elleni védelem magasabb szintjének eléréséhez is.

Magyar Zoltán (Jobbik) támogatásáról biztosította az előterjesztést, jelezve, hogy ellenzéki módosító indítványokat is befogadtak hozzá.

Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár azt hangoztatta, hogy az élelmiszer-biztonság ügye mindannyiunknak fontos.A környezet- és a természetvédelmi törvény módosításaHerczeg Tamás (Fidesz) a törvényalkotási bizottság képviseletében közölte: a javaslat egyebek mellett zajtérképekkel kapcsolatos módosítást tartalmaz, továbbá az
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 17:52
Esszenciális olajok körömgombára
A körömgomba egyik legismertebb tünete a körmök elszíneződése. A körmök ilyenkor sárgás, barnás színt öltenek. Ez a színváltozás a gombás fertőzés előrehaladtával átterjedhet a többi körömre is. Végül ha a körmöt nem kezelik, akkor töredezetté és morzsalékossá válik.

Az illóolajok nagyon hasznosak lehetnek a körömgomba kezelésében. Az illóolajokat mindenképpen valamilyen hordozóolajjal kell összekeverni, mivel a bőrrel érintkezve irritálhatják azt. Hordozóolajok lehetnek: jojobaolaj, barackmagolaj, mandulaolaj, argánolaj, olívaolaj, kókuszolaj vagy szőlőmagolaj.

Hogyan használja az illóolajokat? Mosson alaposan lábat, törölje szárazra a lábát, ezt követően pedig reszelje le a körmét. Ezután cseppentsen a körmeire az olajkeverékből, majd várjon tíz percet, aztán tisztítsa meg a körmeit egy puha kefével. A kezelés hosszú hónapokig is eltarthat. A kezelést kúraszerűen azután is alkalmazhatja, miután a körmei szépek és egészségesek lesznek.

Milyen illóolajokkal kezelheti a
pacsakute, 2020. május 15. péntek, 20:29
Betegség tünetei az arcon
de némely problémákra érdemes jobban odafigyelni.Betegségeket jelezhetnek ezek az elváltozások.

Az arc jelezhet bizonyos betegségeket. A foltos bőr például utalhat hormonális zavarra, de a felnőttkori pattanásosság hátterében is állhatnak különböző rendellenességek attól függően, hol jelennek meg a pöttyök. Szerencsére ezt a területet könnyű megvizsgálni, elegendő csak időnként alaposabban a tükörbe nézni, hogy feltűnjön a probléma.

A szem körül megjelenő sárga folt vagy duzzanat magas koleszterinszintre utal. Ez valójában a xanthelasma, ami a koleszterin lerakódása miatt alakul ki.

Az állkapocs vonalában kialakuló akné általában hormonális gondokra utal. Pajzsmirigyproblémákat vagy PCOS-t is jelezhetnek.

A bőr alatt kidudorodó, különböző nagyságú, puha csomók a neurofibromatosis vagy Recklinghausen-kór jellemzői. A test bármely pontján, még az arcon is jelentkezhetnek. Emellett a betegek különböző csonteltérésekben is szenvedhetnek.

A szemöldök
pacsakute, 2020. május 14. csütörtök, 09:36
Madarak és fák napjára
se' lát,
Kis fészke néki az egész világ,
Ebben dalolgat, s ha dalolni kezd,
Elfojt az alkony mindennémü neszt,
Hogy meg ne háborítsa énekét,
Hogy gyönyörködjék a föld és az ég,
Gyönyörködjék e dalban, aminő
Hozzánk csak legszebb álmainkban jő,
Amelynek minden hangja eltemet
Egy bánatot és szűl egy örömet,
Mert mindenik hang egy szent szerelem. -
Ez a csalogány szíved, kedvesem!

A harmadik madár egy ifju sas,
Szárnyának röpte merész és magas,
A villámokkal egy tanyán lakik
S tekintetét fölküldi a napig.
Nyugodt időben alszik, elvonúl,
De ha vihar jön és üvölt vadúl,
Fölébred a sas szendergésiből,
És a viharnak karjaiba dől
És vinni hagyja magát általa,
Mint viszi a lovast a paripa
Rémítő bátran, szörnyű sebesen. -
Ez a sas a te lelked, kedvesem!

Kedélyed gyermek, szíved asszony és
A lelked férfi, te csodás, mesés
Teremtmény! s én valóban nem tudom,
Mi több:
koszegimarika, 2020. május 10. vasárnap, 08:39
1/2009
Képek, videók
Bogdán András.jpg
zsu74
2014. augusztus 03. vasárnap, 02:29
szárnyalás
orsi1
2018. május 11. péntek, 17:25
Szárnyalás
dandej
2017. január 06. péntek, 10:26
szárnyalás.jpg
bbbarbara
2016. október 21. péntek, 22:13
1.Szárnyalás - v..png
anci-ani
2016. február 07. vasárnap, 14:45
Szárnyalás.jpg
pacsakute
2015. november 21. szombat, 19:42
a képzelet szárnyalása
simocsi
2015. március 16. hétfő, 09:21
SZÁRNYALÁS - 1
angyalcsillag
2015. február 01. vasárnap, 12:04
SZÁRNYALÁS...
angyalcsillag
2015. február 01. vasárnap, 12:02
Szárnyalás.png
anci-ani
2014. május 20. kedd, 11:52
Szárnyalás - v..png
anci-ani
2014. május 18. vasárnap, 11:41
Angyalok szárnyalása
sanci81
2013. december 15. vasárnap, 19:09
Putyin szárnyalása
agica2004
2013. október 06. vasárnap, 14:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.