Belépés
2019. december 13. péntek | 50. hét | 347. nap | 16:19 | Luca, Otília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szűzpecsenye paradicsomos
adag
½ vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
75 g zsenge spenótlevél
2 ek apróra vágott friss rozmaring
400 g szűzpecsenye
6 szelet bacon
1 ek olaj

bors
cukor
1 ek sűrített paradicsom
200 ml passzírozott paradicsom
100 g főző tejszin

elkészítés
Hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A spenótot megtisztítjuk, mossuk, hagyjuk szűrőn lecsöpögni. A húst megmossuk, papírtörlővel leitatjuk, majd 6 érmére vágjuk. A széleit körben rozmaringgal fűszerezzük, majd egy-egy bacon szelettel körbetekerjük.
Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a húst körben megpirítjuk, majd közepes hőmérsékleten 6-7 percig sütjük. Sóval, borssal fűszerezzük, majd kivesszük.
A hagymát és a fokhagymát a forró pecsenyezsírban megdinszteljük, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, kb. 1 percet tovább dinszteljük, felöntjük a paradicsommal, és a tejszínnel. Sóval, borssal és csipet cukorral ízesítjük. Kb. 10 percig főzzük.
A
koszegimarika, 2019. augusztus 02. péntek, 20:03
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
deci étolajat hevítünk, ráborítjuk a káposztát, és néha
átkeverve, fedő alatt megpároljuk. Felét kivesszük a pörköltes lángoshoz, a többiben
négy evőkanál cukrot megkaramellizálunk.
A megkelt tésztát négyfelé választjuk. Kettőt pörkölttel, kettőt édes káposztával fogunk
tölteni.
A bucikat egyenként kisodorjuk, nagyobb téglalapokra felvágjuk. Ezek egyik végébe sós
káposztát halmozunk, majd mindegyikre teszünk egy evőkanálnyi pörköltet. Ráhajtjuk a
tészta másik felét, széleit összenyomkodjuk, és félretesszük, hogy még egy kicsit keljen.
A másikat ugyanilyen módszerrel, de cukros káposztával töltjük.
A lángosokat egyenként óvatosan megsodorjuk és serpenyőben, mindössze két evőkanál
olajon mindkét oldalukon megsütjük. Idő közben a tetejét is átkenjük olajjal, hogy a
fordítás után az is szép piros legyen.

Dámvad pörkölt vargányával
Hozzávalók: (8 főre) 3 kg vadhús vegyesen (gerinc, oldalas, lapocka, comb), 25 dkg
vargánya, 20 dkg házi
tinka1951, 2018. szeptember 16. vasárnap, 17:43
Karácsonyi receptek
habbá verjük. Habverővel verve a fehérjehabhoz adjuk a cukrozott tojássárgáját, majd fakanállal kevergetve lassan beleszórjuk a sütőporos lisztet. Kivajazott fenyő alakú formába öntjük a masszát, és előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. A kihűlt piskótát két lapra vágjuk. A krémhez a cukrot a vajjal jól kikeverjük, közben darált mogyoróval és rumaromával íresítjük. A kihűlt tortalapokat megtöltjük mogyorókrémmel, és vékonyan a külsejét is bekenjük, majd a durvára vágott mogyoróval a széleit bevonjuk. A marcipánt átgyúrjuk, kinyújtjuk, és a fenyőforma mentén körbevágjuk, majd a torta tetejére illesztjük. A tetejét színes cukorkákkal, gyöngyökkel díszítjük.

Karácsonyfa
Tészta: 1 citrom, 4 tojás, 30 dkg cukor, 1 joghurt, 1,5 dl olaj, 20 dkg liszt, 1 kávéskanál sütőpor.
Díszítés: 25 dkg margarin + a formához, 15 dkg cukor, 2 tojás, néhány csepp zöld ételfesték, 1 kávéskanál kakaó.
Előkészítés: A citromot alaposan megmossuk. Karácsonyfa alakú sütőformát kikenünk
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Pesti Vigadó: Trianoni Szemle - Trianon
kivérzett;
betonszarkofágba aszalt a jövő,
és nincsen felszedni már utcakő?
Amelyről fölmagaslik egy-egy szabadság-suhanc,
lélekzetneszük, mint mikor Te, angyal, a csöndön átsuhansz;
romolhatatlanok, testük gondolatokból s balzsamos illatokból épitett,
roncsolhatatlan szépség, múlhatatlanabb, mint szent Bernadett,
úgy terebélyülnek ki a sivár időből, mint az akácok,
a Pesti Srácok,
és hogy voltak, mindent megtelít, szétfeszít,
de nem úgy, miként az üresség a lék széleit!

Ma is néhány büszke gerinc, kit törés-zúzás bénává le nem ront,
azzal lázad, hogy egészséges magot ont,
a zászlók petyhüdten darvadoznak, a glóriás lyukon át
hiába süvít, ritkán érezzük a megtisztulás huzatát,
magyarok, országon innen és túl lakók,
már a temetők sem hadrafoghatók?
Még a halottak napi sírok is elföldelhetetlen, kitüremkedő bünök,
téli túlélésre vágyó, lánghegyű, gyertyatüskés sünök,
mert belül is eltemettétek
sorsát,
menusgabor, 2017. június 05. hétfő, 21:19
Nagy karácsonyi recept gyűjtemény
verve a
fehérjehabhoz adjuk a cukrozott tojássárgáját, majd fakanállal kevergetve lassan beleszórjuk a sütőporos
lisztet. Kivajazott fenyő alakú formába öntjük a masszát, és előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben
megsütjük. A kihűlt piskótát két lapra vágjuk. A krémhez a cukrot a vajjal jól kikeverjük, közben darált
mogyoróval és rumaromával íresítjük. A kihűlt tortalapokat megtöltjük mogyorókrémmel, és vékonyan a
külsejét is bekenjük, majd a durvára vágott mogyoróval a széleit bevonjuk. A marcipánt átgyúrjuk,
kinyújtjuk, és a fenyőforma mentén körbevágjuk, majd a torta tetejére illesztjük. A tetejét színes
cukorkákkal, gyöngyökkel díszítjük.
Karácsonyfa
Tészta: 1 citrom, 4 tojás, 30 dkg cukor, 1 joghurt, 1,5 dl olaj, 20 dkg liszt, 1 kávéskanál sütőpor.
Díszítés: 25 dkg margarin + a formához, 15 dkg cukor, 2 tojás, néhány csepp zöld ételfesték, 1 kávéskanál
kakaó.
Előkészítés: A citromot alaposan megmossuk. Karácsonyfa alakú sütőformát kikenünk
bkisseva, 2015. október 22. csütörtök, 14:44
WC papír guriga
belőlük.

Hozzávalók:

20 db WC papír guriga
4 db konyhapapír guriga (hosszabb)
1 nagyobb kartonpapír
1 keményebb piros rajzlap (fehér is jó, befestve)
olló
ragasztó
festék
ügyes gyermekkezek
elszántság

Először tervezzük meg a várat, hogy lássuk mekkorára kell vágni a kartonpapírt.
Mi egy négyzet alakút készítettünk 5 gurigából álló falakkal, a sarkokon a tornyokkal.

Itt kérem komoly munka folyik

A bástyák széleit, a kaput és az ablakokat, ha szeretnétek bevágni, akkor érdemes még felragasztás előtt megejteni. Erre én is utólag jöttem rá. Felragasztás után már kicsit nehezebb a dolog.

A bástyák elkészítése után ragasszuk fel a gurigákat a papírra.

A tornyokra a tetőt piros rajzlapból készítettük. Én kapcsozógéppel kapcsoztam össze, mert elég kemény volt a papír és a ragasztó folyton elengedte.

Miután megszáradt, kezdődhet a festés-mázolás.
A megszáradt festékre még
horvathnemagdi, 2014. december 10. szerda, 18:50
Tallóztam
habbá verjük. Habverővel verve a fehérjehabhoz adjuk a cukrozott tojássárgáját, majd fakanállal kevergetve lassan beleszórjuk a sütőporos lisztet. Kivajazott fenyő alakú formába öntjük a masszát, és előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. A kihűlt piskótát két lapra vágjuk. A krémhez a cukrot a vajjal jól kikeverjük, közben darált mogyoróval és rumaromával íresítjük. A kihűlt tortalapokat megtöltjük mogyorókrémmel, és vékonyan a külsejét is bekenjük, majd a durvára vágott mogyoróval a széleit bevonjuk. A marcipánt átgyúrjuk, kinyújtjuk, és a fenyőforma mentén körbevágjuk, majd a torta tetejére illesztjük. A tetejét színes cukorkákkal, gyöngyökkel díszítjük.

Karácsonyfa

Tészta: 1 citrom, 4 tojás, 30 dkg cukor, 1 joghurt, 1,5 dl olaj, 20 dkg liszt, 1 kávéskanál sütőpor.
Díszítés: 25 dkg margarin + a formához, 15 dkg cukor, 2 tojás, néhány csepp zöld ételfesték, 1 kávéskanál kakaó.
Előkészítés: A citromot alaposan megmossuk. Karácsonyfa alakú sütőformát kikenünk
horvathnemagdi, 2014. december 07. vasárnap, 10:57
1/6
Képek, videók
Paradicsomos-mozzarell ás
irmus
2018. május 18. péntek, 07:20
Mozzarellás-paradicsom os
irmus
2017. július 20. csütörtök, 15:43
Töltött paradicsomos tuli
pacsakute
2017. április 17. hétfő, 17:08
Paradicsomos káposzta
borcsamama
2016. február 15. hétfő, 11:20
paradicsomos húsgombóc.jp
yvett789
2015. január 19. hétfő, 21:53
paradicsomos-husgomboc -ol
sarkadykati
2014. december 01. hétfő, 19:30
szűzpecsenye gesztenye má
erzsikepuskas
2014. január 29. szerda, 17:06
Wellington szűzpecsenye
borcsamama
2013. január 19. szombat, 14:09
szűzpecsenye nyárson.jpg
kis-vakond
2012. szeptember 01. szombat, 16:04
szuzpecsenye_m.jpg
kis-vakond
2012. augusztus 27. hétfő, 19:06
szűzpecsenye velővel.jpg
szelidszeder
2012. január 20. péntek, 06:39
spenótos szűzpecsenye
limara
2008. február 03. vasárnap, 13:35
töltött szűzpecsenye ránt
szabadostamas2
2007. október 01. hétfő, 20:30
töltött szűzpecsenye felv
szabadostamas2
2007. október 01. hétfő, 20:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.