Belépés
2020. május 25. hétfő | 22. hét | 146. nap | 11:26 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A savanyú káőoszta gyógyhatásairól
is magas (92,5 g/100 g), 100 gramm káposzta mindössze 3,4 gramm szénhidrátot, 1,1 gramm fehérjét, 0,2 gramm zsírt, ként tartalmazó aminósavakat, mustárolajat és 2,47 gramm élelmi rostot is tartalmaz. A savanyú káposzta energiatartalma alacsony: 100 grammja csupán 20 kilokalóriát (kcal) tartalmaz, magas rosttartalma miatt viszont rendkívül laktató, segíti az emésztést és pucolja a beleket.

A savanyúkáposzta fogyasztásának jótékony hatásai

Erjedése során, a savanyúkáposztában probiotikus tejsavbaktériumok keletkeznek, melyek aktívan hozzájárulnak az erjedési folyamatokhoz, ezzel nagymértékben megnövelve a káposztában található C és B Vitamin tartalmat.

A savanyúkáposztában lelhető tejsav azon kívül, hogy megakadályozza az élelmiszerek rothadását, segíti helyreállítani a bélrendszer felborult egyensúlyát, értékes rostjai seprűként takarítják le a bélfalra rátapadt bélsárt, vízhajtó hatása révén pedig lehetővé teszi a salakanyagok gyors kiürítését a szervezetből. A savanyú
pacsakute, 2019. augusztus 31. szombat, 01:23
Béltisztítás természetes módszerekkel: hogyan végezzük?
Számos betegség, emésztési panasz kapcsolatba hozható a káros bélbaktériumok elszaporodásával. Ezért a legtöbbet akkor tehetünk a jól működő, egészséges vastagbélért, ha a hasznos baktériumokat (pre-, és probiotikum)támogatjuk, vagyis etetjük.

A legjobb a kiegyensúlyozott táplálkozás, minél több növényi rost fogyasztásával, a rostok ugyanis prebiotikumként működnek. A prebiotikumok olyan természetes élelmiszer-összetevők, amelyek a vastagbélbe jutva a probiotikumokat táplálják, elősegítik a probiotikus törzsek szaporodását és támogatják a kalcium, magnézium, cink, vas felszívódását.

Kiváló prebiotikum-források például a csicsóka, a cikória, a gyökérzöldségek, a hagymafélék, a banán, az articsóka, a spárga, az olajos magvak. Probiotikumokat pedig az erjesztett ételek tartalmaznak, például a joghurt vagy a savanyú káposzta, de ma már minőségi, komplex pre-, és probiotikumokat egyaránt tartalmazó étrend-kiegészítőkből is választhatunk.

Ha figyelünk arra, hogy legalább hetente
suzymama, 2018. május 24. csütörtök, 15:40
Méregtelenítő kúrák
Ha székrekedésed van Az útifűmaghéj , a lenmagpehely,és a korpa sokaknak teljes mértékben megoldotta a székletproblémáját, persze csak akkor, ha megisszuk mellé a vizet :) Nem irritálja a bélflórát, nincs hozzászokás, mert természetes rostpótlásra. A bevett mennyiség 30 x-os vizet vesz fel., ezáltal tud szelíd nyomást gyakorolni a bélfalra. Így serkenti bélperisztaltikát :) ha nem isszuk meg a megfelelő mennyiségű folyadékot , vagy az ajánlott adat többszörösét vesszük be , akkor fordítva sülhet el.
Tehát a méregtelenítő kúrák sikeréhez fontos a bőséges folyadékfogyasztás, - különösen érdemes már a reggelt legalább 6 dl langyos citromos vízzel indítani. .. A Biocom Natu-lax gyógynövényes terméke a leghatékonyabb és sokaknak ez vált be! :) Továbbá a rostpótlás, ami nem csak kúrában szedhető, mint pl a korpa, útifűmaghéj ( Psylium) és lenmagpehely étrendbe iktatásával is elérheted a rendszeres székletet, de ez esetben a rostfogyasztással egyidejűleg még több folyadékra van szükség.
Ha a 10 napos
yaskane, 2018. április 09. hétfő, 12:58
A joghurt gyógyító hatásai
100 gramm probiotikum-mentes joghurtot kapott. A harmadik csoport pedig 100 gramm probiotikum-mentes joghurtot, és egy placebo kapszulát kapott. Hat hét elteltével azoknál, akik probiotikumot tartalmazó joghurtot vagy kapszulát kaptak, jelentősen javult az általános egészségi állapot, valamint csökkentek a depresszió, szorongás és a stressz mért értékei is.

10. Véd a környezeti mérgek ellen
Egy Tanzániában készült tanulmány során kiderült, hogy a joghurtban található egyik probiotikus baktérium hatékony védelmet nyújt a gyerekeknek és várandós nőknél a nehézfémekkel szemben.
A Tanzániában található Viktória-tóról köztudott, hogy rovarirtószerekkel és mérgező fémekkel (például higannyal) szennyezett. A kutatók létrehoztak egy újfajta joghurtot, ami Lactobaccilus rhamnosus nevezetű baktériumot tartalmaz. A joghurtot szétosztották egy csoport várandós nő között.
A kapott eredmények szerint a probiotikum jelentős védelmet nyújtott a várandós nőknek a higannyal és
pacsakute, 2016. szeptember 26. hétfő, 15:37
Hatékony csodagumók a csicsókák
vagyis nem tekinthető cukornak sem, annak ellenére, hogy édes ízű. A nagy eltérést ezektől az adja, hogy sem az ember szájában, sem az emésztőszerveiben nincs olyan enzim, amely képes lenne feloldani vagy megemészteni az inulint. Az inulin vízben oldódó nagyméretű rost, amely a bélben sértetlen marad, s így magához vonzza a jó baktériumokat a táplálkozásra. Miközben az ember számára emészthetetlen marad, kalóriatakarékosság szempontjából kiemelkedő jelentőségű.

Az inulin legnagyobb haszna probiotikus tulajdonságában rejlik, szelektív módon tápanyagul szolgál a hasznos bélbaktériumoknak, főleg a Bifidobacteriumoknak és Acidophilusoknak. A káros bélflóra tagjai számára viszont az inulin a szaporodást és táplálkozást illetően közömbös. A rossz hatású Clostridium perfringens és sok egyéb káros baktérium inkább a finomított cukor bomlástermékein élnek.
A vastagbél sok funkciója mellett a legveszélyesebb toxikus anyagok tárházának számít. Az ember, mire betölti az 50 éves kort, beleiben mintegy 5
klementinagidro, 2015. szeptember 15. kedd, 16:42
A bél az immunrendszer bölcsője
egyébként is gyengébb az immunrendszerünk, hogy fogyasszunk kefirt, joghurtot, hagymát, fokhagymát és babfélét, a pro- és prebiotikumok természetes forrásait. A kiegyensúlyozott táplálkozást nem helyettesítve, kiegészítésként szinbiotikus étrendkiegészítő tabletta fogyasztása javasolt a jó közérzetért és a bélflóra egészséges egyensúlyáért. A bélbaktériumok versengésében a jótékony hatású baktériumok csak akkor győzhetnek, ha milliárdnyian vannak és van elegendő táplálékuk. A szinbiotikus termékek azok a probiotikus ( élettanilag hasznos) hatású kultúrával fermentált termékek, amelyek prebiotikumot (oligo-szacharid) is tartalmaznak.

A Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet saját maga által izolált törzsről és egy keverékkultúráról igazolta in vitrokísérletekben, hogy probiotikusak. A nagy viszkozitás, a testközeli szaporodási hőmérséklet, a mérsékelt savtermelés, a nagy koleszterinbontás, a nagy sav- és epesótűrés és a fokozott exopoliszacharid (EPS)-termelés alapján kiválasztott Prebiolact-2
klementinagidro, 2015. június 24. szerda, 19:31
A nőknél a fogyást is segíti a probiotikum
bélműködést, az emésztést, és az immunrendszer működését. Egészségesen fogyókúrázni nem lehet éhezéssel, csak alacsony kalóriatartalmú étrenddel és sok mozgással. Emellett szedjünk probiotikumot is a diéta során, hogy a bélflóra erősítésével az emésztőrendszerünk és az egész szervezetünk jobban működjön.

Kaukázusi kefir
A kefir és a joghurt is prebiotikum, azaz olyan anyag, ami változatlan formában jut keresztül a tápcsatornán át a vastagbélig, itt pedig táplálja a probiotikumokat.
A probiotikus kultúrával fermentált kefir hatékonyabb a joghurtnál is, mert ez a jótékony baktériumok mellett élesztőt is tartalmaz, míg a joghurtok csak baktériumokat. A mikroorganizmusok szimbiózisban élnek az élesztővel, azaz egymást kölcsönösen kiegészítve, melléktermékeiket energia forrásként használva élnek együtt. A kaukázusi kefirben Lactobacilli, Streptococci - Lactococci, Acetobacte törzsek élnek.
A Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet saját maga által izolált törzsről és egy
tinka1951, 2015. május 14. csütörtök, 07:48
A csicsóka 100 jótékony hatása
kolóniák számára. (Erősítik az ún. ,,cross-talk" folyamatot, vagyis a belső összetett öngyógyító mechanizmusokat a bélrendszerben.)
24. Visszaszorítják a normál bélrendszeri mikroflórában található káros mikroorganizmusok szaporodását, ezáltal jelentős betegségmegelőző szerepük van (kompetitív gátlás).
25. Védelmet nyújtanak a bélfertőzések ellen, illetve a már bekövetkezett kórképeknél a fertőző ágens visszaszorítását segítik (inulindús termék).
26. A probiotikumok illetve probiotikus készítmények hatását erősítik, felfokozzák (együttes használat esetén), majd azok elhagyásakor a hasznos bélrendszeri mikroflóra szaporítását, kolonizációját folytatják, továbbviszik. (A probiotikumokat nem szükséges folyamatosan fogyasztani, a prebiotikumokat tartalmazó táplálékokat ajánlatos)
27. Képesek a tápcsatornában magukkal vinni, mintegy szállítani, utaztatni hasznos, probiotikus kultúrákat, amelyeket ,,táplálva", ún. szimbiotikus hatás érhető el. (A szimbiotikumokban a
pacsakute, 2014. október 24. péntek, 16:28
Csicsóka jótékony hatásai
Bifidobacterium mikroorganizmus kolóniák számára. (Erősítik az ún. ,,cross-talk" folyamatot, vagyis a belső összetett öngyógyító mechanizmusokat a bélrendszerben.) Visszaszorítják a normál bélrendszeri mikroflórában található káros mikroorganizmusok szaporodását, ezáltal jelentős betegségmegelőző szerepük van (kompetitív gátlás). Védelmet nyújtanak a bélfertőzések ellen, illetve a már bekövetkezett kórképeknél a fertőző ágens visszaszorítását segítik (inulindús termék). A probiotikumok illetve probiotikus készítmények hatását erősítik, felfokozzák (együttes használat esetén), majd azok elhagyásakor a hasznos bélrendszeri mikroflóra szaporítását, kolonizációját folytatják, továbbviszik. (A probiotikumokat nem szükséges folyamatosan fogyasztani, a prebiotikumokat tartalmazó táplálékokat ajánlatos) Képesek a tápcsatornában magukkal vinni, mintegy szállítani, utaztatni hasznos, probiotikus kultúrákat, amelyeket ,,táplálva", ún. szimbiotikus hatás érhető el. (A szimbiotikumokban a mikroba
1951anna, 2014. augusztus 23. szombat, 15:33
Csicsóka jó hatásai
mikroorganizmus kolóniák számára. (Erősítik az ún. ,,cross-talk" folyamatot, vagyis a belső összetett öngyógyító mechanizmusokat a bélrendszerben.)
Visszaszorítják a normál bélrendszeri mikroflórában található káros mikroorganizmusok szaporodását, ezáltal jelentős betegségmegelőző szerepük van (kompetitív gátlás).
Védelmet nyújtanak a bélfertőzések ellen, illetve a már bekövetkezett kórképeknél a fertőző ágens visszaszorítását segítik (inulindús termék).

A probiotikumok illetve probiotikus készítmények hatását erősítik, felfokozzák (együttes használat esetén), majd azok elhagyásakor a hasznos bélrendszeri mikroflóra szaporítását, kolonizációját folytatják, továbbviszik. (A probiotikumokat nem szükséges folyamatosan fogyasztani, a prebiotikumokat tartalmazó táplálékokat ajánlatos)
Képesek a tápcsatornában magukkal vinni, mintegy szállítani, utaztatni hasznos, probiotikus kultúrákat, amelyeket ,,táplálva", ún. szimbiotikus hatás érhető el. (A szimbiotikumokban a
pacsakute, 2014. augusztus 18. hétfő, 19:40
1/3
Képek, videók
Alma gyógyhatásai.jpg
pacsakute
2017. szeptember 27. szerda, 22:52
Savanyú káposzta .jpg
pacsakute
2019. augusztus 31. szombat, 01:20
Savanyú uborka
irmus
2018. június 20. szerda, 16:56
Savanyuság
irmus
2018. január 14. vasárnap, 08:16
harcsas_savanyu_kaposz ta.
taszat
2017. december 27. szerda, 23:21
Pörkölt tésztával savanyú
irmus
2017. február 04. szombat, 13:48
Savanyú káposzta.jpg
pacsakute
2017. január 28. szombat, 21:49
Savanyú krumplileves füst
irmus
2017. január 28. szombat, 15:56
szabó andrásné -savanyú..
zsokica45
2016. július 29. péntek, 18:43
edes-savanyu_csirke_ki foz
snbela44
2016. június 17. péntek, 08:01
Vegyes savanyúság
irmus
2016. június 04. szombat, 17:33
Savanyúság torta.jpg
pacsakute
2016. április 07. csütörtök, 00:13
Kínai édes-savanyú mártás
borcsamama
2016. február 09. kedd, 20:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.