Belépés
2018. december 19. szerda | 51. hét | 353. nap | 07:22 | Viola
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A hajszárítás rejtelmei
Te a hajad melyik részét szárítod meg először? 4 hiba, amitől szárazak és töredezettek lesznek a tincsek.
A hajszárítás rengeteg kárt okozhat a tincsekben, főleg akkor, ha nem figyelsz néhány fontos dologra.

Hajmosás után az ideális a szálak számára az lenne, ha mindenki hagyná magától, a levegőn megszáradni a tincseit. Ez viszont általában az időhiány - vagy télen a hideg - miatt nem megvalósítható, nem beszélve arról, hogy így a többségnek kuszára, kissé kócosra áll be a frizurája.
A hajszárító használata így tehát a legtöbbször elkerülhetetlen.

Néhány fontos dologra figyelve azonban nagymértékben csökkentheted a forró levegő roncsoló hatását. Ha ezeket beveted, rövid időn belül látványosabb szebb, fényesebb és egészségesebb lesz a hajkoronád.A hajszárító még károsabb is lehet. Egy rossz hajszárító rengeteg kárt okozhat, ezért érdemes beruházni egy minőségi darabra, ami ionizáló hatással is rendelkezik. Ez segít megőrizni a szálak nedvességtartalmát, megelőzi a
pacsakute, 2018. október 24. szerda, 13:39
GUMICUKOR - recept
keverjük. Majd ezután szilikonformába, vagy jégkocka tartóba töltjük és hagyjuk kihűlni, ezt követően 1 órára hűtőbe tesszük és kínálhatjuk is.


Különböző gyümölcskeverékek használatával - mint a fekete ribizli, narancs, citrom, ribizli, málna, szőlő, passiógyümölcs, mangó, répa, alma vagy kivi - érhető el a kívánt szín.
Mitől nem ragad?
Egy viszonylag hosszú szárítási folyamat után a termékek még egy méh-és karnaubaviasz bevonatot kapnak, ami fényt ad a gumicukroknak és megakadályozza az egymáshoz tapadásukat.

Láthatod, hogy a gumicukor készítés eljárásában van néhány titkos összetevő és folyamat, melyet nem fogunk tudni utánozni, sőt a szárítási folyamatot szerintem el is felejthetjük... olyan finom lesz a házi édesség, hogy levegőn sem lesz ideje száradni! :-)
Összetevőit tekintve pedig csak természetest használunk, ami szintén nem egy
lizawolf, 2018. augusztus 31. péntek, 13:42
27 olyan konyhai tanács, hogy eldobod az agyad!
A petrezselyem és zellerlevelet szárítás után összekeverem, így teszem zárható üvegbe. Ezt a keveréket minden töltelék húshoz használom (fasírozott, töltött paprika, töltött csirke), valamint a zsemlyegombóc galuskájába is szórok.
A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt vöröshagymát teszünk.

Ha a szárazbabhoz főzésközben fél zöldpaprikát adunk, kihozza a bab ízét. Legyen az főzelék vagy leves.
Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem "köpköd" sütés
közben.

5. Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom. Süteményekhez kiváló. A levét kifacsarom, jégkocka készítőben lefagyasztom, így bármikor felhasználható tea ízesítéséhez vagy limonádé készítéséhez.
Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat, így nem ragad az edény aljához, és az olaj is kevésbé
suzymama, 2018. augusztus 23. csütörtök, 10:39
5 házilag elkészíthető hajpakolás
megadott adagok félhosszú hajra elegendőek, de ha nagyon sok hajad van, vagy hosszú, akkor nyugodtan duplázd vagy akár triplázd meg a mennyiségeket. Egy tojássárgájához keverj hozzá két evőkanál jó minőségű olívaolajat. Az olajat apránként keverd hozzá a tojáshoz, mert az csak így tudja felvenni. A sűrű masszához adj egy kevés tejet, hogy kenhetővé váljon. Vidd fel a nedves hajra, és hagyd rajta egy órát, de ha van fürdősapkád, akkor akár egész éjszakára rajta hagyhatod. Samponnal mosd le alaposan, és a szárítás után már érezni is fogod, hogy sokkal selymesebb lett.

Tojásos, mézes pakolás nagyon száraz hajra

Ez a pakolás rendkívül tápláló, ezért akkor érdemes használni rendszeresen, ha tényleg nagyon száraz a hajad. Egy tojássárgájához keverj hozzá három evőkanál mézet - ha hosszú a hajad, itt is szükséged lehet a mennyiség megduplázására. A pakolást nedves hajra kell felvinni, és egy óráig minimum hagyd hatni, de ezzel a pakolással is érdemes lehet egyszer-egyszer átaludni az
eva6, 2018. augusztus 10. péntek, 16:22
Konyhai turpisságok!
fagyasztóban.
Felhasználáskor,szeletelünk belőle,amennyire épp szükségünk van!

TURPISSÁGOK A KONYHÁBAN!
1.
A zsemlyegombócot úgy főzöm ki, hogy egy dupla alufóliát megkenek olajjal,ráöntöm a masszát, becsomagolom. Téglalap alakúra formázom, hústűvel megszurkálom, így teszem a forrásban lévő vízbe. Főzés közben tűpróbát ajánlok. Ha megfőtt, a fóliát lehámozom, az olaj miatt könnyen lejön.
Szeletelem, mint a bagettet.

2.
A petrezselyem-, lestyán- és zellerlevelet szárítás után összekeverem, így teszem zárható üvegbe. Ezt a keveréket minden töltelék húshoz használom (fasírozott, töltött paprika, töltött csirke), valamint a zsemlyegombóc galuskájába is szórok.

3.
Ha szilikonformában sütünk, a tűpróbát makarónival vagy spagettivel végezzük,így biztos nem károsodik a forma.

4.
A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt hagymát teszünk.

5.
Ha a szárazbabhoz főzés közben fél zöldpaprikát adunk, kihozza
suzymama, 2018. augusztus 04. szombat, 17:49
Csodákra képes a diófa levele!
a terebélyes lombkoronával rendelkező, nyáron menedéket biztosít a tűző napsugarakkal szemben a diófa. Nem is gondolnánk, hogy a levelei mennyi értékes anyagot tartalmaznak, amelyek különböző betegségek kezelésére is alkalmas.

A levelekből teát kell főzni. De nem nyersen, hanem szárított formában. A leveleket addig kell összegyűjteni, amíg még szép sötétzöldek, így a begyűjtési periódus június és augusztus között kel megtörténjen, hiszen azután már megjelennek a rozsdafoltok.

A szárításra egy olyan helyet kell találni, ahol nincs por. A szárítás után össze kell vágni-törni a leveleket, majd ismét következhet egy kis szikkasztás.

A teának élénkítő hatása van, tonizálja az arcbőrt, méregtelenít, salaktalanít, serkenti a máj tevékenységét és szabályozza a vérnyomást, de ugyanakkor tisztítja a vért is, és az emésztést is segíti.

A népi gyógyászatban pedig közismert az antibakteriális hatása. A levelekben olyan hatóanyag is van, amely összehúzza a beleket, ezért
irmus, 2018. július 09. hétfő, 07:28
Tallóztam
A haj a nőiesség egyik leglátványosabb kifejezője. Azonban a különböző vegyi anyagokat tartalmazó készítményekkel végzett kezelések, festések, vasalások, a szárítás jelentősen károsíthatják. A napi stressz és az egészségi állapot is hatással van állapotára.

Ha szeretnénk csökkenteni a hajhullás mértékét és szebbé szeretnénk varázsolni hajkoronánkat, megtehetjük ezzel a házi samponnal, ami 100%- hatékonysággal működik és nagyon egyszerű elkészíteni.
Néhány mosás után már hihetetlen változásokat tapasztalhatunk, a haj sokkal erősebb és dúsabb lesz. Egy havi rendszeres használat után megindul a haj növekedése.

Hozzávalók:

100 ml panthenol (vizes oldat)
750 ml csalánsampon
30 ml csalán csepp
B-vitamin
50 ml ricinusolaj

Elkészítés:

A samponos flakonba öntsük bele a panthenolt, adjuk hozzá a csalán cseppeket és a ricinusolajat.
Hogyan működik ez a sampon?

Ez a sampon igazi vitaminbomba a fejbőr és
horvathnemagdi, 2018. április 26. csütörtök, 19:16
Konyha tündéreknek Turpisságok
hagymához add a kaprot, kevés vízben főzd, és tejfölösen habard be. Minden főzelék finomabb, ha nem rántással sűríted!

2. A zsemlyegombócot úgy főzöm ki, hogy egy dupla alufóliát megkenek olajjal, ráöntöm a masszát, becsomagolom. Téglalap alakúra formázom, hústűvel megszurkálom, így teszem a forrásban lévő vízbe. Főzés közben tűpróbát ajánlok. Ha megfőtt, a fóliát lehámozom, az olaj miatt könnyen lejön. Szeletelem, mint a bagettet.

3. A petrezselyem-, lestyán- és zellerlevelet szárítás után összekeverem, így teszem zárható üvegbe. Ezt a keveréket minden töltelék húshoz használom (fasírozott, töltött paprika, töltött csirke), valamint a zsemlyegombóc galuskájába is szórok.

4. Ha szilikonformában sütünk, a tűpróbát makarónival vagy spagettivel végezzük, így biztos nem károsodik a forma.

5. A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt hagymát teszünk.

6. Ha a szárazbabhoz főzés közben fél zöldpaprikát adunk, kihozza a bab ízét, legyen az
vorosrozsa66, 2018. március 10. szombat, 00:29
A borsmentáról....
hagyjuk állni, kesernyés íze lesz.

A borsmentát frissen is használhatjuk, télre pedig házilag megszáríthatjuk a következő módszerrel: Mentatea készítéshez a virágzás előtt kell leszüretelnünk az ágakat, mert az illóolaj tartalma ilyenkor a legmagasabb, ez általában június tájékán van. Második betakarítása a nyár végén ajánlott.



A leveleire lesz csak szükség, de a szárítási eljárás miatt hosszú ágakkal szüreteljük le a borsmentást. Kössünk belőlük laza csokrokat, körülbelül 10-12 ágat kössünk lazán össze, de ne csússzon szét, mert le fogjuk lógatni őket. Nem a napon szárítjuk, mert a tűző nap tönkreteszi az illóolaj tartalmát. A megfelelő hely a szárításra a szellős, nem túl meleg (20-40 fok) száraz, árnyékos hely, ha van padlásunk, akkor az egy nagyszerű hely a szárításra. A kis csokrokat kössük fel nem túl közel egymáshoz, hogy az ágacskákat át tudja járni a levegő,
gabfe, 2018. február 28. szerda, 18:03
27 Konyhai tanács
27 konyhai tanács


1. A petrezselyem és zellerlevelet szárítás után összekeverem, így teszem zárható üvegbe. Ezt a keveréket minden töltelék húshoz használom (fasírozott, töltött paprika, töltött csirke), valamint a zsemlyegombóc galuskájába is szórok.

2. A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt vöröshagymát teszünk.

3. Ha a szárazbabhoz főzésközben fél zöldpaprikát adunk, kihozza a bab ízét. Legyen az főzelék vagy leves. Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem "köpköd" sütés
közben.

5. Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom. Süteményekhez kiváló. A levét kifacsarom, jégkocka készítőben lefagyasztom, így bármikor felhasználható tea ízesítéséhez vagy limonádé készítéséhez. Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat, így nem ragad az edény
aranyag, 2017. december 27. szerda, 17:02
A lakásunk is beteggé tehet
tüneteket tapasztalhatnak. Aki nem allergiás az atkákra az is jól teszi, ha megszabadul tőlük.
Hogyan tudunk védekezni ellenük?
Mossuk ki az ágyneműnket hetente egyszer, a legmagasabb hőmérsékleten. Ha ez nem segít, és nem múlnak a tünetek, akkor vásároljunk antiallergén párna- és paplanhuzatot.

RUHÁS SZEKRÉNY: A kimosott ruhákban benne maradhatnak a mosószerek. Ha ezekre érzékenyek vagyunk akkor ezek szem-, torok-és szemirritációt okozhatnak.
Hogyan védekezzünk ellene: Mosás és szárítás után rázzuk ki a ruhaneműt és gyakran szellőztessük ki a ruhákat. Mindig teljesen száraz ruhaneműt tegyünk a szekrénybe. Időónként hagyjuk nyitva a ruhásszekrény ajtaját, mert a nedves levegő hatására bepenészedhetnek a ruhák is.

FÜRDŐSZOBA- penészesedés a párától

Kád és zuhanytálca: a pára hatására gyorsan kialakul a gomba és a penész.
Védekezés: Főleg ablak nélküli fürdőszobában szereljünk fel egy szellőztető ventillátort. Zuhanyozás vagy fürdés után hagyjuk egy
lizawolf, 2017. december 07. csütörtök, 15:11
27 konyhai tanács
1. A petrezselyem és zellerlevelet szárítás után összekeverem, így teszem zárható üvegbe. Ezt a keveréket minden töltelék húshoz használom (fasírozott, töltött paprika, töltött csirke), valamint a zsemlyegombóc galuskájába is szórok.

2. A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt vöröshagymát teszünk.

3. Ha a szárazbabhoz főzésközben fél zöldpaprikát adunk, kihozza a bab ízét. Legyen az főzelék vagy leves. Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem "köpköd" sütés
közben.

5. Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom. Süteményekhez kiváló. A levét kifacsarom, jégkocka készítőben lefagyasztom, így bármikor felhasználható tea ízesítéséhez vagy limonádé készítéséhez. Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat, így nem ragad az edény aljához, és az olaj is
jupiter21, 2017. december 05. kedd, 07:26
1/45
Képek, videók
Hajszárítás.gif
pacsakute
2014. szeptember 17. szerda, 20:49
hajszárítás
orban47
2012. július 10. kedd, 10:24
hajszárítás.jpg
agica2004
2010. december 17. péntek, 13:42
Melyik a bünös.jpg
chillik
2018. április 11. szerda, 05:32
Melyik talál.jpg
chillik
2018. március 31. szombat, 06:13
melyik gyümölcs milyen be
irmus
2017. május 20. szombat, 18:11
Ma melyik lépcsőt érted e
pacsakute
2015. november 04. szerda, 20:41
Melyiket választanád-jell
pacsakute
2015. szeptember 23. szerda, 20:42
Melyik a gyorsabb?
sanci81
2015. június 25. csütörtök, 19:43
melyik ország
alicelabor
2015. február 04. szerda, 15:39
na, melyik a legszebb....
cady89
2014. október 16. csütörtök, 02:28
na melyikünk lesz az első
szecsianna
2014. szeptember 29. hétfő, 15:16
Boldogat - Melyik lesz a
margoboszi
2014. augusztus 21. csütörtök, 09:33
melyik.jpg
snbela44
2014. június 16. hétfő, 04:30
melyik országból ....png
dnemethk
2014. május 13. kedd, 12:03
Címkék
sűrű masszához, házi édesség, szálak számára, teának élénkítő, rossz hajszárító, tojássárgájához keverj, borsmentát frissen, antibakteriális hatása, kívánt szín, begyűjtési periódus, hajszárítás rejtelmei, tűpróbát makarónival, házi samponnal, nyár végén, gumicukor készítés, egészségi állapot,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.