Belépés
2019. október 20. vasárnap | 42. hét | 293. nap | 03:28 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Egy magyar cég EU-s díjat kapott szakképzés megszervezéséért
A szakképzés népszerűsítését célzó Szakmai Készségek Európai Hete keretében Helsinkiben átadott kitüntetést a tiszalöki építőipari kisvállalkozás egy általa indított munkahelyi képzéssel nyerte el.

Az uniós bizottság tájékoztatása szerint a cég azért érdemelte ki az elismerést, mert a vállalkozás vezetői úgy döntöttek, szakképző programot indítanak, hogy kellő számban álljanak a rendelkezésükre jól képzett, hozzáértő alkalmazottak, és így a cég színvonalas szolgáltatásokat tudjon nyújtani. A program indulását követően azonnal megváltozott a dolgozók hozzáállása: a sajátjuknak tekinttették a céget, és ennek köszönhetően csökkent az elvándorlásuk.

A közlemény ismerteti: az unió díjával a szakképzés népszerűsítése és megszervezése területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó embereket, szervezeteket és kezdeményezéseket jutalmazza. A cél, hogy felhívják a figyelmet a minőségi szakképzésre, reflektorfénybe állítsák a győzteseket, motiválják a szakképzésben részt vevőket, valamint támogassák a
velemenyezd, 2019. október 18. péntek, 18:21
gyönyörű város Gmunden
hajón feleségével Dél-Amerikába megy, ahol a patagóniai partok közelében viharba kerülnek, és eltűnnek a világ szeme elől. Jókai Mór egyik utolsó regényének (Ahol a pénz nem isten) főszereplőjét állítólag a tragikus sorsú főhercegről mintázta.
Érdemes a tavi kastély megtekintése mellett végigsétálni a korzón, majd tenni egy kis körutat a belvárosi kanyargós, olykor kissé meredek utcácskákon.
Ebben a városkában született Szörényi Levente és Conchita Wurst, a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál győztese.
A Traunsee-t, melynek partján a 15 ezres lélekszámú Gmunden található, a rómaiak “Lacus Felix"-nek, azaz boldog tónak nevezték. A nyugodt, békés település az egyik legkedveltebb üdülési célpont Ausztriában, s bár ahogy a helyiek tartják: nem éppen egy világváros, de nem is egy álmos hegyi falu. A városka varázsát a romantikus, hangulatos utcák, elegáns és szép épületek adják, valamint a kulturális-és turisztikai programok (évenként megrendezésre kerül a Virágkorzó, a mi debreceni
faciendum, 2019. október 15. kedd, 08:19
A Batthyány-család nemzetépítő tevékenységét bemutató konferenciát tartottak az MTA-n
vészjósló közelségében, az ereje teljében lévő Bizánci Birodalom befolyási övezetének szélén, Róma egyre növekvő kulturális hegemóniája mellett hajtotta végre kimagasló politikai teljesítményét, az államalapítást és -építést. A történelem során a magyaroknak harcolniuk kellett a Mongol Birodalommal, az Oszmán Birodalommal, a Habsburg Monarchiával, a náci Németországgal és a Szovjetunióval is - sorolta Orbán Balázs.

Az államtitkár azt mondta, túlzás volna állítani, hogy Magyarország minden küzdelemből győztesen került ki. Bár ez csupán nézőpont kérdése: ezeket a politikai rendszereket mára már elsodorta a történelem, "míg mi, magyarok, ezer év múlva is itt vagyunk, és köszönjük szépen, jól vagyunk, a Kárpát-medence közepén".

A harcokból "sok mindent megtanultunk", az egyik fontos tapasztalat, amellyel több államférfinek, így gróf Batthyány Lajosnak, az első miniszterelnöknek is szembesülnie kellett, hogy méltányos bánásmódra "semmilyen birodalomtól nem számíthatunk" - jelentette ki Orbán
velemenyezd, 2019. október 09. szerda, 14:41
Úszó Bajnokok Sorozata - Jövőre két kínai házigazda lesz
A FINA honlapjának beszámolója szerint január 14-15-én Sencsen, három nappal később pedig Peking lesz a házigazdája az ezúttal nagymedencében sorra kerülő eseménynek.

Idén a 3,9 millió dollár összdíjazású elitsorozatban egy számban csak négyen versenyeztek egymással, a FINA a legjobbakat, többek között olimpiai bajnokokat, világbajnokokat, ranglistavezetőket hívott meg. A számok győztesei 10 000 dollárt kaptak, a második helyezettek 8000, a harmadik helyet elnyerők 6000 ezer, a negyedikek pedig 5000 dollárt vihettek haza.

A sorozat három állomásból állt: júniusban Indianapolisban, április végén a kínai Kuangcsou városában, majd május közepén a budapesti Duna Arénában versengtek a legjobbak.
velemenyezd, 2019. október 08. kedd, 12:02
Női labdarúgó Eb-selejtező - Ötgólos svéd győzelem Miskolcon
Női Eb-selejtező, F csoport, 2. forduló:

Magyarország-Svédország 0-5 (0-1)---------------------------------------gól: Ericsson (13.), Janogy (46., 51.), Jakobsson (94.), Kullashi (96.)

A csoport másik mérkőzésén:Lettország-Szlovákia 1-2

Az állás: 1. Svédország 6 pont (9-1), 2. Izland 6 (5-1), 3. Szlovákia 3, 4. Lettország 0 (2-6), 5. Magyarország 0 (1-9)

Markó Edina szövetségi kapitány csapata augusztus 29-én 4-1-es vereséget szenvedett Izlandon, és ezúttal sem győzelemre esélyesként lépett pályára.

Ennek ellenére bátran kezdett a magyar együttes, de a vezetést a svédek szerezték meg egy szabadrúgást követő fejes góllal a 13. percben. A magyarok lendülete azonban nem tört meg, és a folytatásban is kezdeményezőbbek voltak ellenfelüknél. A jól záró svéd védelmen viszont ritkán jutottak át, amikor pedig ez összejött nekik, akkor a vendégek legjobbja, Lindahl védett bravúrosan.

Janogy két góljával az 51. percben már 3-0-ra vezettek a svédek, akik azt követően végig
velemenyezd, 2019. október 04. péntek, 22:33
Wekerle Sándor Kárpát-medencei Gazdasági díjat kapott Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató vezérigazgatója
Radetzky Jenő felidézte: a Fejér megyei Móron született Wekerle Sándor miniszterelnöksége a legsikeresebb gazdaságfejlesztési időszak volt a Kárpát-medencében. Mórról indult 2011-ben az a gazdasági fórumsorozat is, amely a pénteki torockói fórummal zárul, és amely a Kárpát-medencei gazdasági integráció gondolatát erősítette meg.

A kamarai elnök elmondta azt is, hogy az első Wekerle-díjat Matolcsy György volt pénzügyminiszternek, a Magyar Nemzeti Bank jelenlegi elnökének ítélték oda, aki felkarolta az integráció gondolatát, aztán a Kárpát-medencei gazdasági teret betöltő vállalkozóknak, majd a Magyarországon kívüli közgazdász társaságoknak adták. Hozzátette: a média felé fordultak a díjjal, melynek óriási szerepe volt annak a tudatosításában, hogy a nemzeti összetartozás programja és a gazdasági integráció kiegészítik egymást, egyik sincs a másik nélkül.

Radetzky Jenő felidézte, hogy a fórumsorozattal kimunkált gondolatokból született a magyar kormány által elfogadott Wekerle-terv, és jött
velemenyezd, 2019. október 04. péntek, 15:22
Atlétikai vb - Bahreini arany és szenzációs idő női 400 méteren
A világbajnoki ezüstérmes a döntőben a célegyenesre fordulva már jelentős előnyre tett szert az olimpiai bajnok Shaunae Miller-Uibóval szemben, aki hiába próbált hajrázni. Naszer 48.14 másodperccel ért célba, ennél csak ketten futották gyorsabban a stadionkört a nőknél, s ő lett a szám első ázsiai győztese. Miller-Uibo 48.37-tel végzett a második helyen, ez az ötödik eredmény az örökranglistán.

Tízpróbában a rúdugrás jelentette a címvédő és világcsúcstartó Kevin Mayer versenyének végét. A francia atléta ekkor az élen állt, de nem boldogult a 4,61 méterrel, harmadik kísérletére pedig lelassított, és sírva ráborult a szőnyegre. Mint elmondta, már szerdán bajlódott az Achillesével, majd a hajlító izma is megsérült. Pedig csütörtökön éppen átvette a vezetést diszkoszvetésben az olimpiai harmadik, vb-második Damian Warnertől. Az első nap után éllovas kanadai ugyanis csak 42,19 métert dobott, így ő is kiszállt az aranyért zajló versenyből. Gerelyhajításban a német Niklas Kaul csúcsot javított, tízpróba
velemenyezd, 2019. október 03. csütörtök, 23:58
2019.09.22. 19 órakor Bogányi Gergely zongora estje
kapott.
Bogányi Gergely 1974-ben született, Vácott. Négy éves korában kezdett zongorázni szülővárosában. Hatéves korában különdíjasa volt a nyíregyházi Országos Zongoraversenynek, amelyet kilenc évesen meg is nyert. A Liszt Ferenc Zeneakadémián Esztó Zsuzsa és Baranyai László tanítványa volt, az egyesült államokbeli Indiana Egyetemen Sebök György, a helsinki Sibelius Akadémián Matti Raelko professzorok irányították munkáját. Bogányi Gergely muzsikus szülők és zenész testvérek körében nőtt fel, számos verseny győztese dijjazottja.
Legkiemelkedőbb sikerét 1996-ban aratta, amikor a világ egyik legrangosabb versenyén, az ötévenként megrendezésre kerülő Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyen diadalmaskodott. 1999-ben fivérével, Tiborral és Kelemen Barnabás hegedűművésszel első díjat nyert a kuhmoi nemzetközi trióversenyen, Finnországban.
Mára a világ hangversenytermeinek egyik legkedveltebb művésze. Hangversenyezett a világ leghíresebb koncerttermeiben. Repertoárján több, mint harminc
maroka, 2019. szeptember 22. vasárnap, 22:16
Evezős ob - Trónfosztás a férfi és a női nyolcasoknál
a felnőttekhez képest, ami motivációt ad számukra a következő évre. Az idősebb, rutinosabb versenyzők pedig nem tehették meg, hogy túl kényelmesre vegyék a futamokat, mert a fiatalok bizony mindig kihozzák magukból a maximumot annak érdekében, hogy megelőzzék, vagy legalább megszorítsák őket" - mondta a szakember. Kiemelte: a válogatott versenyzők - az ob-ról egészségi okokból hiányzó Pétervári-Molnár Bendegúz kivételével - saját számaikat magabiztosan nyerték meg.

Eredmények:

a vasárnapi győztesek:

férfiak:

--------könnyűsúlyú kétpár (7 induló/olimpiai szám): Fenyődi Tamás, Galambos Péter (Vác VEC)könnyűsúlyú kettes (7): Forrai Dávid, Szabó Bence (Győri AC)négypár (11/o. sz.): Szklenka Bence, Ács Kristóf, Bácskai Máté, Varga Tamás (Vác VEC)nyolcas (8/o. sz.): MEC-Vasas (Horváth László, Molnár András, Tamás Bence, Komáromi Máté, Kiss Norbert, Gerei Tamás, Hopp Márton Péter, Dobai Tamás, kormányos: Kiss Gabriella)

nők:

----könnyűsúlyú kétpár (8/o. sz.): Kas Natália Luca, Csepel
velemenyezd, 2019. szeptember 22. vasárnap, 18:32
Evezős ob - Galambos Péter könnyűsúlyú egypárban is megvédte címét
Ezüstnégyes tagjai (Melis Zoltán, Sarlós György, Csermely József, Melis Antal) adtak át.

Női kétpárban Gadányi Zoltána és Preil Vivien a második helyen jutott tovább az előfutamból, majd a döntőben is a Polvika Dóra, Krémer Eszter (MTK) kettőssel csatázott. Utóbbiak vezettek ugyan a fináléban, de ott már nem tudták megőrizni pozíciójukat, három másodperces előnnyel a BEE kétpárja nyerte az aranyérmet.

Gadányi és Preil a négyes tagjaként is felállhatott a dobogó tetejére.

Eredmények, a győztesek:

férfiak:

--------könnyűsúlyú egypár (8 induló): Galambos Péter (Vác VEC)kétpár (14/olimpiai szám): Ács Kristóf, Bácskai Máté (Vác VEC)négyes (8/o. sz.): Forrai Dávid, László Péter, Szabó Bence, Szlovák Rajmund (Győri AC)kormányos négyes (10): Papp Gergely Márton, László Péter, Szlovák Rajmund, Szigeti Roland, kormányos: Kiss Bence (Győri AC)könnyűsúlyú nyolcas (1): Győri AC (Kaczur Márton, Józsa Márton, Bakó Simon, Csorba Dániel, Forrai Dávid, Holpert András, Oláh Máté, Szabó
velemenyezd, 2019. szeptember 21. szombat, 18:52
Orbán Balázs: a szabadság a nemzet közös kincse
idején, világboldogítónak hazudott eszme nevében megkínoztak, testileg és lelkileg megtörtek, vagy meggyilkoltak". Arra a mérhetetlen szenvedésre, amin az itt fogva tartott másfél ezer rab a Rákosi-diktatúra legsötétebb évei alatt keresztülment - fűzte hozzá.

Ugyanakkor ünneplésre ad okot, hogy "végül ennyi fájdalom után mégis győzött az igazság és a szabadság is" - hangoztatta az államtitkár, hozzátéve: szerencsés dolog ez, mert az élet nem mindig igazságos és nem minden helyzetből jönnek ki győztesen a jók, és vesztesen a rosszak.

Ünnepeljük, hogy a diktatúra elporladt és vele együtt a világboldogító ideológia is a történelem szemétdombjára került, legalábbis egyelőre - fogalmazott az államtitkár, megjegyezve: azon dolgoznak, hogy ez így is maradjon.

Orbán Balázs rámutatott: a recski rabok és hozzátartozóik, tisztelőik a jelenlétükkel, személyes történetükkel tanúsítják, hogy ami itt történt, az valódi történelem. Ennek része a tábor működése éppúgy, mint a rá való emlékezés jogának és
velemenyezd, 2019. szeptember 21. szombat, 17:52
Evezős ob - Galambos Péter magabiztosan nyert a normálsúlyúak mezőnyében
vetélytársam idehaza, mindig nagyon jó mérce számomra. Szombaton könnyűsúlyú egypárban, vasárnap könnyűsúlyú kétpárban állok rajthoz" - nyilatkozta.

A pénteki nap döntői közül az olimpiai versenyszámokban olyan evezősök tudták megvédeni címüket, akik ott voltak szeptember végén a linzi, olimpiai kvalifikációs világbajnokságon: férfi kettesben Juhász Adrián és Simon Béla, míg a nőknél egypárban Gadányi Zoltána, kettesben pedig Polivka Dóra és Krémer Eszter bizonyult a legjobbnak.

Eredmények, a győztesek:

férfiak:egypár (10 induló/olimpiai szám): Galambos Péter (Vác VEC)kettes (11/o. sz.): Juhász Adrián, Simon Béla (Pénzügyőr Sportegyesület)könnyűsúlyú négyes (5): Szigeti Roland, Szabó Bence, Forrai Dávid, Kaczur Márton (Győri AC)könnyűsúlyú négypár (7): Kosztrub Tamás, Privári-Mürschberger Domokos, Pálfai Csikó Bálint, Fenyődi Tamás (Vác VEC)

nők:egypár (11/o. sz.): Gadányi Zoltána (Budapest Evezős Egyesület)kettes (10/o. sz.): Polivka Dóra, Krémer Eszter (MTK Budapest)könnyűsúlyú négypár
velemenyezd, 2019. szeptember 20. péntek, 18:51
1/164
Képek, videók
A készséges engedelmessé
mharpia
2009. április 16. csütörtök, 19:02
Élelmiszeripari Szakképző
pecsioszi
2006. július 09. vasárnap, 09:27
Kós Károly Építőipari Sza
nottino
2008. július 19. szombat, 17:45
Álarcosbállal inditottunk
wob
2014. április 14. hétfő, 11:03
III-as Bizottságtól levél
furaila
2015. december 01. kedd, 21:09
III.Bizottságtól
furaila
2013. június 12. szerda, 16:19
Gazdasági bizottság.jpg
agica2004
2011. december 23. péntek, 16:30
a politikai bizottság tag
lacipecsenye
2011. november 05. szombat, 21:37
Velencei Bizottság- Sólyo
agica2004
2011. március 30. szerda, 15:47
Hat bizottság 2010.2 old
macikucko
2010. december 19. vasárnap, 15:56
Határozat bizottság 2010
macikucko
2010. december 19. vasárnap, 15:55
04 fogadó bizottság.JPG
cukor1st
2008. augusztus 10. vasárnap, 20:35
Európai Bizottság
daczok
2007. május 07. hétfő, 16:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.