Belépés
2020. április 06. hétfő | 15. hét | 97. nap | 07:53 | Vilmos, Bíborka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Meghosszabbította a vesztegzárat a cseh kormány, az ukrán kormány leállítja a vidéki reptereket
A cseh kormány korábbi döntése alapján az országos vesztegzár március 16-a és 24-e közötti időszakra volt kihirdetve. Az intézkedést egyelőre április 1-jéig hosszabbították meg. Jan Hamácek belügyminiszter azt mondta, hogy április elsejéig érvényben minden más, a koronajárvány terjedésének megfékezésére eddig bevezetett intézekedés is.

Csehországban meghatározatlan időre szünetel az iskolai oktatás, március 12-től harmincnapos szükségállapot van érvényben, zárva vannak a vendéglők, az üzletek, kivételt az élelmiszerboltok, gyógyszertárak és néhány más üzlet képez, s egy hete a határok is le vannak zárva. A kormány emellett jelentősen korlátozta az állampolgárok szabad mozgását. Rendeletei értelmében az emberek nem hagyhatják el lakásukat, és nem tartózkodhatnak közterületen, ami alól kivételt képez egyebek mellett, ha munkába vagy orvoshoz mennek, valamint élelmiszereket, gyógyszereket, tisztálkodószereket vásárolnak be. További kivételt képez a közeli személyekről való gondoskodás is. A rendelet
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 20:03
Koronavírus - Szerbia lezárta határait saját állampolgárai előtt is, a román hadsereg tábori kórházat épít
Közlésük szerint eddig 12 ezer lengyelt szállítottak haza, pénteken további 17 különjárat indul Lengyelországba a világ különféle országaiból.

Közben Lengyelországon áthaladó közúti humanitárius folyosót szerveztek a balti országok állampolgárai számára, a PAP hírügynökség pénteki értesülése szerint Varsó 1,5 ezer személy, 280 jármű számára ajánlotta fel ezt a megoldást, végül 695 ember élt vele, 213 járművel. A hazatérőknek különvonatot is indítottak a németországi Odera menti Frankfurt és Vilnius közötti útvonalon. Észtország előző nap szorgalmazta, hogy Varsó tegye lehetővé a német-lengyel határon veszteglő polgárainak evakuálását.

Házi karanténba került a lengyel agrárügyi tárca vezetése, miután Covid-19-pozitívnak bizonyult az egyik miniszterhelyettes. Az érintett tisztségviselők távmunka keretében látják el feladataikat.

Péntek délelőttig 378 volt a lengyelországi fertőzöttek száma. Délelőtt egy újabb, hatodik halálos esetről is beszámoltak. Először történt, hogy nem idős ember, hanem
velemenyezd, 2020. március 20. péntek, 13:12
Pethes Mária versei
súlyával rád omoltam
szeretlek Anyám


micsoda napszakok

micsoda hajnal ez Uram
megint tócsába fagyott üzenet
ima végéről lemaradt ámen
vagyok

a világ egy elfelejtett szóba
takaródzik jegyzetelek hogy
fennmaradjon szavaimra nézek
olyanok mint a macskának fogott
snecik a vízzel teli vödörben

magánhangzók emlékezetében
földuzzad a szó kiválasztja
az idő megméri vele a testek
és lelkek közötti távolságot

megkezdődik az ég tornácán
a reggel hazug mozdulatlanság
öleli a reményt rejts el engem
tiszta tekintetedben uram

micsoda csendet vasalgat a táj
nemtörődömség a gyűrődésekben
a parkőr botjára szúrt szemét
fekete sárkány-zsák kitátott
szájába kerül

a dél elillan mint odakozmált étel
szaga elveszi az étvágyamat
becsap a délután is homály csilingel
de a régmúltból érkező szél hibáimat
sorolja és az
menusgabor, 2020. január 26. vasárnap, 20:00
Érintés és ölelés
egyetlen az öt érzékünk közül,

amely nem veszít a hatékonyságából az évek során.

Valójában az érintés és a megérintettség iránti vágyunk

az évek előre haladtával inkább csak nő.

Ha látásunk megromlik, szemüveget kapunk,

ha hallásunk károsodik, hallókészülékre lesz szükségünk,

az érintéshez azonban nem kell külső segítség idős korunkban sem.

Az érintés etikettje

Az érintés lehetőségét szabályozza a két ember közötti viszony,

a társadalmi különbség, a nem, a kor, a kulturális szokások.

Gyereket például nem csókolunk szájon,

aggastyánt nem veregetünk vállon.

A csecsemőknek elsőrendű fontosságú a simogatás,

az ölbe vétel, vagyis a bőrfelületek

minél nagyobb kiterjedésű érintkezése.

Ölelgetés, paskolgatás hatására sokszor megnyugszanak a babák.

A kellemes érzést okozó testi érintés,

mint például az ölelés vagy a
liliana01, 2020. január 02. csütörtök, 13:04
A fogamzásgátló tabletta strukturális változást okoz az agyban egy új tanulmány szerint
hozhatók a kisebb hipotalamusszal" - mondta el a kutatásban részt vevő Michael L. Lipton professzor, a New York-i Montefiore Kórház MRI-szolgálatának orvosigazgatója.

A tablettában szedhető fogamzásgátlók a leggyakoribb születésszabályozó eszközök. Egy sor egészségi állapot kezelésére is használják őket, egyebek mellett szabálytalan menstruáció, akne, endometrózis és policisztás petefészek szindróma esetén. Az amerikai járványügyi hivatal adatai szerint 2015 és 2017 között 47 millió 15 és 49 év közötti amerikai nő használt fogamzásgátlást, 12,6 százalékuk fogamzásgátló tablettát szedett.

A most közzétett kutatáshoz Lipton és kollégái 50 egészséges nőt toboroztak, akik közül 21 fogamzásgátló tablettát szedett. Mind az 50 nő agyát MRI-vel vizsgálták, és megállapították hipotalamuszuk méretét.

"Drámai különbséget találtunk az agyi struktúra méretében azoknál a nőknél, akik fogamzásgátló tablettát szedtek, azokhoz képest, akik nem. Ez a bevezető kutatás erős kapcsolatot mutat a fogamzásgátló
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 15:42
Kínai-magyar egészségközpontot avattak Budapesten
világszínvonalú magyar orvosképzés hasznát sikerül így is kamatoztatni - fűzte hozzá Magyar Levente.

Liu Bo, Kína budapesti nagykövetségének gazdasági és kereskedelmi tanácsosa az ünnepségen azt hangsúlyozta, hogy Kelet-Közép-Európában Magyarország Kína legfőbb befektetési célpontja és harmadik legnagyobb kereskedelmi partnere.

Ugyanakkor gyors ütemben fejlődik a kínai-magyar gyógyszer-kereskedelem is, ami 2018-ban tizenhétszeresen haladta meg a 2001-es mértéket; ez a Kína és Kelet-Közép-Európa közötti gyógyszer-kereskedelem 16 százalékát jelenti - közölte.

A Kína által meghirdetett "Egy övezet egy út" politika, illetve a magyar kormány keleti nyitás politikája keretében a kétoldalú egészségügyi együttműködés fényes jövő előtt áll - mondta a tanácsos.

Hu Hsziao-csiang, a beruházó New Horizon Group képviselője közölte, az "Egy övezet, egy út", illetve a magyar kormány keleti nyitás politikája nyomán 2016-ban döntöttek a fejlesztésről.

Az a céljuk, hogy Magyarország egyik legjobb
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 12:21
Hyaluronsav a fiatalság elixirje
egy olyan fehérje építő elem (glikozaminoglikán), amely természetes formában megtalálható az emberi szervezetben (bőr, porc, ízületi folyadék, szívbillentyű, szem, izom, köldökzsinor).

A hyaluronsav sokban hasonlít a kollagénhez, ugyan olyan része a szervezetnek, mint a kollagén, az elasztin, vagy aminósavak. A kollagén és hyaluronsav, a (csont, porc, bőr, izom ) rugalmasságáért, vízfelvevő és folyadékmegörző képességéért felelős. A szövetekben hálószerűen összekapcsolja és kitölti a sejtek közötti állományt, valamint tömegének 100-szorosának megfelelő vizet képes megkötni, így biztosítva az adott szövet volumenét, térkitöltését és rugalmasságát. A hyaluronsav az immunválaszok szabályozásának magasszintű képviselője. Mivel magas az antioxidáns értéke és antibakteriális hatással is rendelkezik, képes az immunrendszer működését is serkenteni. Szervezetünk hyaluronsav mennyisége csecsemőkorban a legnagyobb, az idő múlásával viszont folyamatosan csökken. Termelődése a huszas évek után el kezd
pacsakute, 2019. október 04. péntek, 18:20
A cink gyógyhatásairól
(prosztatában, herékben), májban, hasnyálmirigyben, vesékben, izmokban és a bőrben. A cink fontos szerepet tölt be a szervezetben lezajló enzimatikus folyamatok szabályozásában, a sejthártya védelmében. Legfontosabb szerepe viszont az, hogy az inzulin alkotórészeként a vércukorszint-szabályozásban is részt vesz. Az inzulinon kívűl mintegy hetvenféle enzimben is jelen van.

Gyerekkorban elősegíti az egészséges növekedést, befolyásolja a tanulást és meghatározó szerepe van az idegsejtek egymás közötti kommunikációjában. Segíti a sebek gyógyulását, és hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez is. Befolyásolja a hormonrendszer megfelelő működését és fontos szerepet tölt be a spermium képződésben. A cink képes semlegesíteni egyes nehézfémek (ólom és a kadmium) lerakódását és hatékony segítséget nyújt a szervezet méregtelenítésében. Lassítja az időskori makuladegeneráció lefolyását.

Segítséget nyújt megfázás, vírusos influenza, vagy baktériumos fertőzések megelőzésében, a kezelési idő
pacsakute, 2019. augusztus 15. csütörtök, 18:19
Szent Domonkos áldozópap 08.08
is pénzzé tette, és árát a szegények között osztotta szét, mondván: ,,Mit tanulmányozzam én ezeket a holt pergameneket, miközben odakinn az utcán éhségtől esnek össze az emberek." Ez volt az első mondat, amelyet följegyeztek Domonkostól. Tanulmányai befejeztével Martin de Bazá püspök szentelte pappá, és felvette a szerzetesi fegyelemben élő kanonokok sorába. 1201-ben Domonkos alperjel lett.
1206-ban barátjával, Diego de Azebes püspökkel Rómába ment, hogy felhatalmazást kérjenek a kunok közötti misszionálásra. A pápa megörült apostoli buzgóságuknak, de nem keletre, a kunokhoz, hanem Dél-Franciaországba küldte őket, ahol ebben az időben a katarok és az albigensek eretneksége pusztította az egyházat. Diego püspök és Domonkos teljes szegénységben és alázattal járták a vidéket. Prédikáltak a hívőknek, keresték a találkozási lehetőségeket a tévtanítókkal, vallási vitákat folytattak, és próbálták meggyőzni az igazságról az embereket. Ez az eljárás azért is volt olyan hatásos, mert ez a két
maroka, 2019. augusztus 08. csütörtök, 10:29
Kurkuma gyógyhatásai
Bharat Aggarwal-al kezdték el újra. Aggarwal észre vette, hogy ha a bizonyos (TNF) tumor ellenes molekulák megfelelő helyen szabadulnak fel - képesek a ráksejtek elpusztítására, viszont ha a véráramba kerülve mindenfelé szétoszlanak, akkor akár a rák kialakulását is elindíthatják. A TNF-ek egy fontos fehérjét aktiválnak, ami egy sor olyan gént kapcsol be, vagy ki, melyek a gyulladás- és a sejtosztódás szabályozásában vesznek részt.

Agrawal felismerte a gyulladás és a szabályozatlan sejtosztódás közötti kapcsolatot és 1989-ben a texasi egyetemen olyan vegyületek után kezdett el kutatni, amelyek gyulladáscsökkentő és tumorellenes hatással is bírnak. Tudván azt hogy a kurkuma az ajurvédikus gyógyászat szerint gyulladáscsökkentő hatású, úgy döntött, kipróbálja ezt a fűszernövényt. ,,Hoztunk a konyhából egy kis kurkumát, és rászórtuk a sejtekre" - emlékszik vissza Agrawal. ,,Nem hittünk a szemünknek: teljesen blokkolta a TNF és az általa aktivált fehérje hatását!". Ezt
pacsakute, 2019. július 20. szombat, 23:09
Megválasztották az Európai Parlament parlamentközi küldöttségeinek tagjait
Fidesz-KDNP képviselője az Izraellel fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség tagja lett.

Szájer József (Fidesz-KDNP) az Egyesült Államokkal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség póttagja lett.

Gál Kinga (Fidesz-KDNP) az EU-Kazahsztán, EU-Kirgizisztán, EU-Üzbegisztán és EU-Tádzsikisztán parlamentközi bizottságok és a Türkmenisztánnal és Mongóliával fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség tagja lett, valamint az AKCS, azaz 79 afrikai, karibi és csendes-óceáni ország és az EU közötti kapcsolatokért felelő közgyűlésbe delegált küldöttség póttagja.

Győri Enikő (Fidesz-KDNP) az AKCS-EU Közös Parlamenti Közgyűlésbe delegált küldöttség tagja, az EU-Mexikó Parlamenti Vegyes Bizottságba delegált küldöttség póttagja, az EU-latin-amerikai parlamenti közgyűlésbe delegált küldöttség póttagja lett.

Bocskor Andrea (Fidesz-KDNP) a Fehéroroszországgal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség tagja, az EP és a keleti partnerországok képviselőiből álló Euronest Parlamenti Közgyűlésbe
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 12:31
EU-tisztújítás - A Fidesz-KDNP képviselői az Európai Parlament mind a 22 szakbizottságában helyet szereztek
Úgy fogalmaztak: "a következő 5 évben tehát minden eddiginél nagyobb erővel folytatódik a nemzeti érdekek hatékony képviselete".

Kifejtették: szerdán az Európai Parlamentben megszavazták a 2019-2024 közötti jogalkotási ciklus szakbizottsági struktúráját és döntöttek a bizottsági helyekről.

Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának újonnan megválasztott delegációvezetője továbbra is a regionális fejlesztési (REGI) és a költségvetési-ellenőrző (CONT), valamint a költségvetési bizottságnak (BUDG) lesz tagja.

Szájer József, a delegáció elnöke a jogi bizottságban (JURI) folytatja munkáját.

Trócsányi László, korábbi igazságügyi miniszter a külügyi (AFET), az alkotmányügyi (AFCO) és a petíciós bizottságban (PETI) szerzett tagságot.

Győri Enikő, korábbi madridi nagykövet, visszatérve az Európai Parlamentbe, a gazdasági és monetáris (ECON), valamint a nemzetközi kereskedelemmel foglalkozó bizottságban (INTA) kezdi meg munkáját.

Gyürk András megtartotta
velemenyezd, 2019. július 03. szerda, 19:52
1/60
Képek, videók
Meghosszabbitott f.kar ??
raczandris
2007. január 29. hétfő, 20:07
repterek utasszáma.jpg
agica2004
2010. május 11. kedd, 13:50
Horthy kormányzó családja
furaila
2020. március 06. péntek, 00:41
A Kormányzó szülei
furaila
2020. március 06. péntek, 00:38
Kállay Miklós és kormánya
agica2004
2018. július 23. hétfő, 15:43
Kormányos Sándor: Március
maria_kadar_148
2018. március 04. vasárnap, 19:20
Batthyany kormány
taltos1
2017. október 06. péntek, 23:10
kormany.jpg
menusgabor
2017. március 10. péntek, 21:14
kormányzás.png
agica2004
2017. január 09. hétfő, 18:07
Kormányos Sándor M
maria_kadar_148
2016. május 05. csütörtök, 10:54
m_ Kormányos hiányzol gif
erzsikepuskas
2016. március 30. szerda, 21:57
lopás kormány
kicsoda57
2016. március 14. hétfő, 19:42
Kormányos Sándor
maria_kadar_148
2016. március 06. vasárnap, 21:01
Kormányos Sanyi szemedben
menusgabor
2016. január 28. csütörtök, 21:10
Címkék
antioxidáns értéke, AKCS-EU Közös Parlamenti Közgyűlésbe, megérintettség iránti, EU-Mexikó Parlamenti Vegyes Bizottságba, hazatérőknek különvonatot, magyar kormány, intézkedést egyelőre, első mondat, Deutsch Tamás, keleti partnerországok, Magyar Levente, fiatalság elixirje, Bocskor Andrea, szövetekben hálószerűen, amerikai járványügyi, kutatásban részt,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.