Belépés
2019. május 27. hétfő | 22. hét | 147. nap | 07:45 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Foltok szeplők hegek ellen - házi recept
kipróbálni!

Ez a krém hatásos az arcon lévő zavaró foltokkal és hegekkel szemben, de a pattanásoknak és mitesszerek, hegek, és elszíneződések ellen is.

Hozzávalók:

1 teáskanál méz (lehetőleg bioméz!)
1 evőkanál őrölt fahéj
1 kiskanál őrölt szerecsendió
1 teáskanál frissen facsart citromlé
Keverd el a hozzávalókat. Egy elég sűrű masszát fogsz kapni. Ha nagyon sűrű lenne, adj hozzá egy kevés vizet.

Vidd fel az arcra, de a szem és a száj környékét kerüld ki. Hagyd hatni 10 percig, majd mosd le meleg vízzel. Kend be az arcod a rendszerint használt hidratáló krémeddel. Ha enyhe bizsergést érzel, az természetes, azt mutatja, hogy a maszk hatott. Ez a bizsergés néhány percen belül elmúlik. Érdemes hetente megismételni. A többedik alkalom után a bizsergés érzés már nem jelentkezik.

Ellenjavallat: Rosaceás bőr esetén ne használd a maszkot, mert kitágítja az ereket.
Forrás :
pacsakute, 2018. november 25. vasárnap, 22:38
Szent Domonkos áldozópap 08.08
- Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
Isten titokzatos; elrejtett bölcsességét hirdetjük.
Testvéreim!
Amikor nálatok jártam, nem választékos beszéddel vagy emberi bölcsességgel akartam hirdetni nektek Isten titkát. Elhatároztam ugyanis, hogy nem akarok másról tudni köztetek, csak Jézus Krisztusról, a megfeszítettről.
Gyöngeségem tudatában félve és nagyon elfogódva mentem hozzátok. Tanításom és igehirdetésem ezért nem a bölcsesség elragadó szavaiból állt, hanem a lélek és az erő bizonyságából, hogy hiteteknek ne emberi bölcsesség, hanem Isten ereje legyen az alapja. Mi bölcsességet hirdetünk, de csak a tökéleteseknek. Nem e világnak és pusztulásra ítélt fejedelmeinek bölcsességét, hanem Isten titokzatos, elrejtett bölcsességét, amelyet Isten öröktől fogva a mi megdicsőülésünkre rendelt.
A világ fejedelmei közül ezt senki sem értette meg, mert ha megértették volna, nem feszítették volna keresztre a dicsőség Urát. Így érvényre
maroka, 2018. augusztus 08. szerda, 11:19
Szent Brigitta szerzetesnő, Európa társ védőszentje
Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a galatákhoz írt leveléből
Élek, de már nem én, hanem Krisztus él bennem.
Testvéreim!
A törvény által meghaltam a törvénynek, hogy Istennek éljek, mert Krisztussal engem is keresztre feszítettek. Élek, de már nem én, hanem Krisztus él énbennem. Minthogy azonban most még testben élek, Isten Fiának hitében élek, aki szeretett engem, és feláldozta magát értem.
Ez az Isten igéje. Gal 2,19-20

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Aki bennem marad és én őbenne, az bő termést hoz.
Abban az időben Jézus ezt mondta tanítványainak:
Én vagyok az igazi szőlőtő, Atyám a szőlőműves. Minden szőlővesszőt, amely nem hoz gyümölcsöt bennem, lemetsz rólam, azt pedig, amely gyümölcsöt hoz, megtisztítja, hogy még többet teremjen. Ti már tiszták vagytok a tanítás által, amelyet hirdettem nektek. Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok. Miként a szőlővessző nem hozhat gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem,
maroka, 2018. július 23. hétfő, 10:43
Pigmentfoltok
kipróbálni!

Ez a krém hatásos az arcon lévő zavaró foltokkal és hegekkel szemben,
de a pattanásoknak és mitesszerek, hegek, és elszíneződések ellen is.

Hozzávalók:

1 teáskanál méz (lehetőleg bioméz!)
1 evőkanál őrölt fahéj
1 kiskanál őrölt szerecsendió
1 teáskanál frissen facsart citromlé
Keverd el a hozzávalókat. Egy elég sűrű masszát fogsz kapni.
Ha nagyon sűrű lenne, adj hozzá egy kevés vizet.

Vidd fel az arcra, de a szem és a száj környékét kerüld ki. Hagyd hatni
10 percig, majd mosd le meleg vízzel. Kend be az arcod a rendszerint
használt hidratáló krémeddel. Ha enyhe bizsergést érzel, az természetes,
azt mutatja, hogy a maszk hatott. Ez a bizsergés néhány percen belül elmúlik.
Érdemes hetente megismételni.
A sokadik alkalom után a bizsergés érzés már nem jelentkezik.

Ellenjavallat: Rosaceás bőr esetén ne használd a maszkot,
mert kitágítja az
klarika47, 2018. március 06. kedd, 07:49
Három arcápoló maszk
áll, ha citrommal vegyítjük, rendkívül hatékony gyümölcssavas hámlasztást végezhetünk házilag. A bennük lévő vegyület képes behatolni a bőr pórusaiba, megtisztítva azt, valamint eltávolítja az elhalt hámsejteket, gyulladáscsökkentő, bőrpír halványító.

Az aszpirin (3 tabletta)
Citromlé (3 kanál)

Használata:

Egy kis tálkában törjük össze az aszpirint porrá zúzva és keverjük el a citrom levével. Az így kapott masszát oszlassuk el egyenletesen a szem és száj környékét kihagyva. Hagyjuk hatni 10 percig, majd langyos, bő vízzel öblítsük le.
Azonnal érezhető lesz bőrünk üdesége, puhasága, szinte fellélegzik, felkészült további hatóanyagok befogadására. Ezután használjunk egy kedvünk szerinti hidratáló, tápláló, természetes maszkot is.
Vitaminos tápláló maszk

A joghurt és a méz is köztudottan jó bőrápolásra. A joghurt jó kálium forrásnak minősül, gazdag fehérjében és kalciumban is. A méz tápláló vitamin és ásványi anyag tartalommal bír. Aszpirinnal
horvathnemagdi, 2017. április 03. hétfő, 20:55
A telekfalvi töklámpás
Ezen annyiszor menhelyet nyujtott, ezen annyiszor hősileg védett üregek most elhagyattak, tövis és kökény bokron nőtték be azoknak környezetét, s hol egykor hősök tanyáztak, hol dicső harczok vivattak, most csak ravasz rókák laknak, csak vihar elől oda menekülő vadászok és pásztorok látogatják, csak egyes ide tévedő utas keresi fel, kinek a telekfalviak büszke önérzettel beszélik el az ottan vivott hősies harczokat, s a tatároknak ottan valott kudarczait, kiket most hősies ellentállás, majd ügyes csel és rászedéssel távolitottak el. Igy mondják, hogy egykor tatár csapat dulta a környéket, vezérük nagy csengetyüs lovon vágtatott csapatja élén Telekfalva elhamvasztására, de az őrhegyi vész jelek által előre értesitett népség védhelyén volt már, az ágyuk megtöltve, midőn egy telekfalvi hires tüzér fogadást tett, hogy első lövéssel elejti a vezért, el is dördült ágyuja s a vezér harangos lova felbukott.

Ezen szerencsés jellövésre eldördültek a többi ágyuk és apró fegyverek is, s a golyózápor
lenke1964, 2016. szeptember 25. vasárnap, 20:13
117 éve született költő, elbeszélő, esszéíró
Jorge Luis Borges (Speaker Icon.svg audio) (Buenos Aires, 1899. augusztus 24. - Genf, 1986. június 14.) argentin költő, elbeszélő, esszéíró, irodalomtörténész, filozófus, a 20. századi világirodalom egyik legjelentősebb alakja. Teljes neve: Jorge Francisco Isidoro Luis Borges Acevedo.

,,Sorsunk nem a valószerűtlensége miatt irtóztató; azért irtóztató, mert visszafordíthatatlan és vastörvényű. Az idő anyagából vagyok. Az idő folyó, mely magával ragad, ám én vagyok az a folyó... A világ, sajnos, valóságos; én, sajnos, Borges vagyok."

(J. L. Borges: Az idő újabb cáfolata)

Jorge Luis Borges Buenos Airesben született, 1899. augusztus 24-én. Röviddel születése után a család elköltözött a város északi, külvárosi részére, Palermóba, ahol Che Guevara is élt. A városrész olasz emigránsoktól kapta nevét, San Benito de Palermo
gabfe, 2016. augusztus 25. csütörtök, 12:02
Árvíz - Harmincnégy éves rekordot dönt meg a Szajna szintje Párizsban, két halott
rakpartokon ugyanakkor sem gépkocsival, sem gyalogosan nem lehet közlekedni, a Szajna nem hajózható és a Szajna mentén a párizsi agglomerációban haladó regionális vasúthálózat (RER) C vonala sem működött pénteken, s legalább hétfőig fennakadásokra kell számítani. Ezt a vonalat naponta átlagosan félmillióan veszik igénybe.

Jóllehet délelőtt már néhány part menti utcán is hömpölygött a víz, Anne Hidalgo, Párizs főpolgármester azt közölte, hogy a lakosságot nem fenyegeti az árvíz.

A belvárosi hidak környékét délután kerékpáron, gyalog vagy motorral elözönlötték a párizsiak és a turisták, onnan figyelik és fotózzák a vízszint látványos emelkedését.

A Párizs körüli 13 megyében továbbra is árvízriasztás van érvényben, de már nem a legmagasabb fokozatú. A több napi esőzéseket követően 20 ezer embert kellett evakuálni az ország középső részén, és még pénteken is mintegy hétezren voltak kénytelenek elhagyni otthonaikat, mert számos városban az utcákat félméteres, egyes helyeken kétméteres víz lepte
velemenyezd, 2016. június 03. péntek, 17:52
Versek a tulipánról
Konstantinápoly között élénk forgalom zajlott és a hírnökök, követek között szép számmal akadtak szenvedélyes kertészek is, akik tulipánhagymákkal a tarisznyájukban tértek meg hosszú útjukról. Batthyány Boldizsár ugyan hadvezérként örökítette meg a nevét, de a kertészkedés tudományában is jeleskedett, az ő kertjében a XVI. Század utolsó évtizedében már nem volt ismeretlen növény a tulipán.

A törökök a hazájukból származó sokféle növényt, virágot, gyümölcsöt meghonosították nálunk. Esztergom környékét török kertek borították, Kanizsa várdombjának oldalát gyümölcsöskertek uralták. Evlia Cselebi török utazó és író elragadtatással emlegeti a török kerteket, többek között az óbudai lőpormalmot, amelynek környékén tulipánkert volt.

A XVII. század Európája a tulipántól volt hangos, és főként Hollandiában dühöngött a "tulpománia". Termelték és adták vették a változatos tulipánhagymákat; családok meggazdagodtak és tönkrementek a tulipánon, vagyonokat áldoztak, és hihetetlen áldozatok hoztak a
eniko1952, 2016. április 14. csütörtök, 22:00
A nagy madár
A nagy madár története április nyolcadikán, pénteken kezdődött. A Kiskunfélegyháza közelében található Alsógalambos külterületén ezen a tavaszi estén két kerékpáros fiatalkorú, a tizennégy éves K. Róbert, és testvére a tizenegy esztendős K. Mihály hatalmas, roppant szárnyas lényt látott körözni a levegőben. Elmondásuk szerint a különös madárnak félelmetes, horgas csőre, és vitorlának is beillő szárnya volt. Ráadásul ,,akkora volt, mint a templom". A szülők és a pedagógusok nem adtak hitelt a gyerekek szavainak.

Szombat délelőtt a Molnártelep közelében fekvő saját tulajdonában lévő mezőgazdasági ingatlanján tartózkodó ötvennégy éves Berei Józsefné szintén látta a roppant madarat. Elmondása szerint gigantikus hártyás szárnyai voltak, úgy festett, mint egy fantasztikusan túlméretezett szúnyog, és mindenképpen meg akarta szúrni őt.

A bejelentésnek kevesen adtak hitelt, mert gyorsan elterjedt, hogy Bereiné Nusika kiállhatatlan, hisztériára hajlamos nőszemély. Nyilván feltűnési
lnpeters, 2016. március 06. vasárnap, 22:38
"De nyugszik immár csendes rög alatt"
zömmel ökörségek - magyar szövegét mondta; kevesen tudták róla, hogy szabad idejében, amikor senki sem látja és nem hallja, magyar költők verseit mondja. Zömmel Petőfiét. Tömérdek felvétel maradt utána, a bíróságon is szó esett róla.

Érsek Márton osztálytársam volt valaha, nagyon régen. Ő eminens tanuló volt - manapság ritka fajzat - én meg az osztály derékhadához tartoztam, és csak edzettem a bőrkeményedéseket a faromon és a könyökömön. Márton Erdélyből származott, Segesvárt és környékét jól ismerte, tízéves volt, amikor áttelepültek a szüleivel.

Márton költő volt - valódi költő. Nem afféle, a modern időkben szokatlan bőségben tenyésző nyegle, kizárólag irodalmi kapcsolatokban létező álköltő, akinek a dilettáns, entellektüel játszadozás az életeleme; hanem valódi költő, akinek a verssorai visszhangra leltek az emberek lelkében. Itt-ott már kezdtek megjelenni a költeményei; és a belterjes irodalmi vadon csúcsragadozói minősítették dilettánsnak háztáji orgánumaikban
lnpeters, 2016. február 28. vasárnap, 21:07
Illegális bevándorlás - Fagyoskodnak a migránsok a balkáni útvonalon
A nyugat-balkáni útvonal központjának számító szerbiai település befogadóközpontjába nyáron naponta 5-6 ezren érkeztek, novemberben Macedónia és Szerbia is szigorított az ellenőrzésen, így már csak a háborús övezetből érkezőket engedik be az említett országokba, ennek dacára, valamint a csapadékos időjárás és a hideg ellenére így is naponta több mint ezren érkeznek.

A helyszínen tartózkodó orvosok főleg megfázásos betegeket kezelnek, sok gyereknek okozott légzési problémát a szokatlanul hideg időjárás.

Az Egyesült Nemzetek Gyermekalapjának (UNICEF) keddi figyelmeztetése szerint a Nyugat-Európába vezető úton több ezer gyereket veszélyeztethet a fagy, az időjárás-előrejelzések szerint pedig a következő két hétben még zordabb időre kell számítani. Christophe Boulierac, az UNICEF szóvivője szerint sok gyereknek nincs megfelelő téli öltözéke, és megfelelő táplálékhoz sem jut. A szóvivő nagy esélyt lát arra, hogy gyerekek fagyhatnak meg útközben.

Christophe Boulierac hozzátette: a tavaly
velemenyezd, 2016. január 19. kedd, 18:23
1/16
Képek, videók
szeplös kislány.png
chillik
2017. október 24. kedd, 18:10
Szeplős hölgy
sanci81
2017. augusztus 25. péntek, 12:38
Szeplö.jpg
chillik
2017. május 07. vasárnap, 07:25
szeplo1.jpg
anci-ani
2011. szeptember 14. szerda, 15:36
Szeplős_lányka.jpg
morcosharcos
2008. május 25. vasárnap, 23:58
hatásos napégés ellen....
anci-ani
2011. május 12. csütörtök, 08:37
K-50 nagyon hatásos
delta101
2007. április 17. kedd, 20:53
vilmost-arcon-locsolta k.j
agica2004
2017. május 06. szombat, 21:56
Mosoly az arcon
sanci81
2016. november 07. hétfő, 18:38
Redök egy arcon 01.jpg
chillik
2016. október 02. vasárnap, 06:27
Redök egy arcon 02.jpg
chillik
2016. október 02. vasárnap, 06:26
Pontok az arcon
sanci81
2015. november 25. szerda, 16:27
Szervek vetülete az arcon
pacsakute
2014. augusztus 06. szerda, 10:44
arcon lathato anyajegyek.
irmus
2014. május 21. szerda, 17:18
könnycsepp_az_arcon
lyzbet3
2011. szeptember 28. szerda, 14:09
Címkék
ágyuk megtöltve, bennük lévő, bejelentésnek kevesen, időben Jézus, emberek lelkében, tulipántól volt, citrom levével, Bereiné Nusika, háborús övezetből, Anne Hidalgo, száj környékét, kertészkedés tudományában, legmagasabb fokozatú, verssorai visszhangra, tizennégy éves, tanítás által,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.