Belépés
2019. június 17. hétfő | 25. hét | 168. nap | 01:26 | Laura, Alida
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A svájci Nestlé bezárja egyetlen romániai üzemét
Az elbocsátások feltételeiről már folynak a tárgyalások a dolgozókkal, az üzem várhatóan május végén szünteti be tevékenységét.

A román sajtó tudni véli, hogy a svájci csoport a romániai termelést Magyarországra helyezi át. A temesvári üzemben évente több mint 10 ezer tonna édességet és kávét gyártottak.

Leszek Wacirz, a Nestlé Románia vezérigazgatója a Profit.ro gazdasági portálnak elmondta, hogy nehéz volt meghozni a döntést, amit befolyásolt, hogy a román piacon nagyon erős a konkurencia, ugyanakkor a piac jelentős átalakuláson megy át, változnak a fogyasztói szokások.

A Nestlé 1995-ben lépett be a román piacra, 2000-ben vásárolta meg a temesvári üzemet, ahol a Joe nápolyi szeletet gyártotta. Összesen 900 alkalmazottjuk van.

A portál emlékeztetett, hogy a Nestlé tavaly Németországban 500 dolgozóját bocsátotta el.
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 14:21
Csokoládé, a spanyolok nemzeti szimbóluma
zsíros, habos, kesernyés ital volt, amelyet chilivel tettek pikánssá. A spanyolok hamar a saját kedvükre formálták a csokoládét. Mézzel vagy cukorral, fahéjjal és vaníliával édesítették, és tejjel keverve, melegen fogyasztották, de természetesen kizárólag főúri körökben. Hála a jezsuita szerzeteseknek és a spanyol királylányoknak, akik házasságkötésükkor nászajándékul vitték a csokoládét az európai királyi udvarokba, a csokoládé receptje nem sokáig maradt titokban.

Az 1800-as évek végére két svájci úriember segítségével a drága luxuscikkből mindenki által elérhető csemege válik, Rodolphe Lindt találmányával ugyanis sikerült a kakaót 30 mikronnál is kisebbre őrölni, Henri Nestlé ötlete alapján pedig sűrített tejet adtak a készülő csokoládémasszához, így a táblás tejcsokoládé elindult világhódító útján. A spanyolok mégis megmaradtak a csokoládé folyékony formájánál, olyannyira, hogy szinte nemzeti szimbólumukká vált.
,,A csokoládé olyan a spanyoloknak, mint a tea az
anna4459, 2017. november 23. csütörtök, 22:08
Húszmilliárd forintos beruházással bővítette büki állateledel gyárát a Nestlé
négyzetméter alapterületű, korszerű berendezésekkel felszerelt gyártócsarnokot felavatva úgy fogalmazott: a Nestlé Magyarország iránti elkötelezettségét mutatatják a megvalósult fejlesztések.

Hozzáfűzte: a büki állateledel gyár bővítése több szinten előrelépés, hiszen növeli a stabilitást, tovább erősödnek Magyarország és Svájc gazdasági kapcsolatai és több lehetőséget kap a vállalat csaknem kétezer magyarországi beszállítója is.

A befektetési környezetről elmondta, a Magyarországon befektető svájci cégek elégedettségét jól mutatja, hogy a vállalatok az idén és jövőre is termelő kapacitásaik bővítését tervezik.

Varga Mihály hangsúlyozta: a magyar gazdaságot tekintve is érvényes ez a tendencia, hiszen az év első felében több mint 2500 milliárd forintnyi, rekordösszegű beruházás valósult meg Magyarországon, ami 25 százalék fölötti növekedés egy év alatt. A magyar gazdaság növekedését alapul véve megvan a esély arra, hogy ez folytatódjon - tette hozzá.

Elmondta: 2017 első hét hónapjában több
velemenyezd, 2017. november 10. péntek, 17:03
Ma van a kávé világnapja...
Az instant kávé születését az 1930-as években a kávétúltermelés hozta el, amikor a brazil kormány a Nestlét kérte fel, hogy hasznosítja a többlettermelésből származó kávémennyiséget olyan technológiával, hogy a kávé hosszú ideig minőségét megőrizve eltartható legyen. Az azonnal oldódó kávégranulátum 100 százalékig kávé, csupán a vizet vonták ki belőle. Így kezdődött a Nescafé, a világ első azonnal oldódó kávéjának története.

9. Az olaszok cukorral isszák az espressót, a németek és a svájciak forró csokoládéval keverik a kávét, a mexikóiak fahéjat szórnak rá, a belgák pedig csokidarabokat tesznek bele. A marokkóiak borssal isszák, a Közel-Keleten pedig nem átallják kardamommal és más fűszerekkel fogyasztani. Az osztrákok a tejszínhab mellett teszik le a voksukat. Egyiptomban tisztán és erősen isszák a kávét, számukra mind a tej, mind pedig a cukor elképzelhetetlen.

10. A kávétermesztés két és fél magyarországnyi embernek biztosít megélhetést a világon. Ugyanakkor egyre kevesebb
cuppika59, 2017. szeptember 29. péntek, 14:28
Érdekesség
légszennyezés jelent elsődleges problémát, amit nagyrészt a járművek okoznak. 2000-ben az évi kibocsátott szén-dioxid mennyisége 39 millió tonna volt. Szigorú előírások vonatkoznak az 1987 után gyártott gépjárművek megengedett légszennyezésére.
Hasonló problémát jelent a vízszennyezés, amit a folyókba kerülő foszfát, műtrágya és rovarirtók okoznak. Az ország rendelkezésére álló vízmennyiség 73%-át az ipar használja fel. A városok évente 3 millió m³ szilárd halmazállapotú szemetet állítanak elő.
A Svájci Erdőgazdálkodási Iroda 1986-os évi jelentése szerint az erdők 36%-a elpusztult vagy súlyosan károsodott a savas esők vagy más légszennyezés következtében.
Svájcban egyetlen nemzeti park van, az viszont 1914 óta. Neve Svájci Nemzeti Park, Graubünden kantonban található. A látogatók előtt nyitva áll, de tilos letérni a jelölt turistautakról. Nemcsak a természeti környezet védett, hanem a park területére eső települések is.

- a svájci Henri Nestle alapította Nestlé cég a
kirscha, 2017. szeptember 12. kedd, 18:43
Tovább bővíti büki gyárát a Nestlé Hungária Kft.
Kiemelik: a társaság kivitele ezzel a beruházással idén újabb lendületet kaphat. Az Európában előállított évi 1 millió tonna állateledel jelenleg mintegy 20 százaléka készül Bükön. A Nestlé az elmúlt 25 évben több mint 100 milliárd forint értékben létesített beruházásokat az országban, ezzel a Nestlé a legnagyobb svájci befektető Magyarországon.

Tavaly a Nestlé Hungária Kft. nettó árbevétele meghaladta a 125 milliárd forintot, ami az előző évhez hasonló. A társaság nyereséges, termékei értékesítéséből származó nettó árbevételének 60 százalékát a külpiacokon szerzi, a teljes gyártás 90 százaléka exportra készül. Az élelmiszergyártó regionális gyártóközponttá fejlesztette három magyar üzemét, így termékei Dél-Afrikától Chiléig a világ 46 országába jutnak el.

A társaság külföldi eladásokból származó nettó árbevétele csaknem 76 milliárd forint lett 2016-ban, ez 78 százalékos növekedés 2010-hez képest. A társaság 2016-ban Magyarországon több mint 230 ezer tonna terméket állított elő, ennek közel
velemenyezd, 2017. április 06. csütörtök, 09:30
Daniel Peter feltaláló.
Daniel Peter (1836. március 9. - 1919. november 4.) svájci csokoládékészítő, ő találta fel a tejcsokoládét 1875-ben. Gyertyaöntőként kezdte pályafutását a szülővárosához közeli Veveyben, de a gyertyák iránti kereslet az olajlámpák megjelenésével visszaesett. Ekkor váltott át az édesiparra.

Amikor Peter feltalálta a tejcsokoládét, legfőbb gondja abban állt, hogyan távolítsa el a tejből a vizet, ami penészedést okozott. Hét évig dolgozott rajta, végül az akkor bébiételgyárosként dolgozó Henri Nestlé segítségével sikerült piacképessé tennie termékét.
schuro, 2017. március 18. szombat, 20:21
KKM-államtitkár: kölcsönösen előnyösek a magyar-svájci kapcsolatok
A Food4Talk konferencián a Nestlé 150 éves fennállásának évfordulóját, illetve a Nestlé Hungária Kft. megalapításának 25. évfordulóját köszöntötték.

Szabó László elmondta: a magyar-svájci kapcsolatok dinamikusan fejlődnek, tavaly 10 százalékkal bővült a két ország közötti külkereskedelmi forgalom.

Az államtitkár felidézte, hogy a Nestlé 25 éve Magyarországon gyártással is jelen van, azóta folyamatosan fejleszt, technológiai újításokat vezet be, munkahelyeket létesít, és egyre több exportlehetőséget hoz az országba.

A Nestlé folyamatos innovációval egyre egészségesebb, táplálóbb élelmiszereket állít elő - tette hozzá. Az államtitkár fontosnak nevezte, hogy a tudomány támogassa az élelmiszeripart, és utalt arra, hogy az ágazat szerepe jelentős magyar mezőgazdaságban és az exportban egyaránt.

Jean Grunenwald, a Nestlé Hungária Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a Nestlé magyarországi beruházásai meghaladják a 100 milliárd forintot.

Hozzátette: cége a magyar élelmiszer-feldolgozó ipar
velemenyezd, 2016. október 12. szerda, 16:32
Igaz, de használhatatlan tények
A svájci Daniel Peter 1875-ben találta fel a tejcsokoládét, amit barátja, Henry Nestlé, hamarosan el is kezdett gyártani.

A világon évente 3,8 millió tonna kakaóbabot termesztenek.

A Coca-Cola és Pepsi termékek ma a világ minden országában kaphatóak, kivéve Észak-Koreában.

Az Amerikai Egyesült Államokban több mint 300 ezer gyorsétterem van.

Az amerikai felnőtt lakosság 40%-a nem tud helyesen kitölteni egy egyszerű banki nyomtatványt.

A bolygók közül a Vénuszon a leghosszabb egy nap.

Minden szerves anyag tartalmaz szenet.

Az érzékszerveinket érő ingerek közül a illatok kötődnek leginkább emlékeinkhez.
lenke1964, 2016. október 04. kedd, 20:36
Érdekesség!!
12%át, míg a szív csupán 7%-át használja el.

Egy átlagos emberi szem a szürke kb. 500 árnyalatát képes

megkülönböztetni.

A Nap a közepesen nagy csillagok közé tartozik galaxisunkban, mindössze a csillagok 5%-a nagyobb nála (ami mintegy 5 milliárd csillagot jelent).

Három évig folyamatosan nyomtatták Johann Gutenberg Bibliáját, mire a 200 darab, két kötetes, 1284 oldalas könyv elkészült. Ebből a mennyiségből jelenleg 47 darab helye ismert.

A Vatikán Svájci Gárdistái olyan egyenruhát viselnek, amelyet Michelangelo még a XVI. században tervezett.

Felmérések szerint több nő beszél a kocsijához, mint férfi.

A világon Skóciában születik a legtöbb vörös hajú ember. A skót lakosság 11%-a vörös hajú.

Az akupunktúrát orvosi céllal ie. 2700 körül, a kínai Shen-Nung császár alkalmazta.

A térképkészítés művészete idősebb, mint az írás művészete.

Az emberi hajszál 3 kg-ot bír el.

Az eszkimók által
piroska0101, 2016. augusztus 21. vasárnap, 05:39
1/7
Képek, videók
Én öngyilkos leszek 01.jp
chillik
2018. április 22. vasárnap, 05:21
Én öngyilkos leszek 02.jp
chillik
2018. április 22. vasárnap, 05:19
Kertész leszek 01.jpg
chillik
2017. március 22. szerda, 07:46
Kertész leszek 02.jpg
chillik
2017. március 22. szerda, 07:44
Amikor idős leszek....jpg
cipello
2016. szeptember 13. kedd, 09:29
Leszek holdfény szíved te
jucinenadov
2016. május 22. vasárnap, 22:06
Mi leszek, ha nagy leszek
jucinenadov
2016. április 29. péntek, 10:55
leszek egy emlék.jpg
charlotteani
2016. március 16. szerda, 23:28
Magam leszek a zúzmara.jp
sz719eszter
2016. február 10. szerda, 23:51
Magam leszek a zúzmara
sanci81
2016. február 10. szerda, 16:32
Legyél...leszek - v..png
anci-ani
2015. december 08. kedd, 13:26
Zilah, Salaj, Romania
dandej
2018. szeptember 29. szombat, 19:29
bigar-vizeses-romania- 08-
borigit
2018. május 21. hétfő, 14:17
bigar-vizeses-romania- 07-
borigit
2018. május 21. hétfő, 14:16
bigar-vizeses-romania- 06.
borigit
2018. május 21. hétfő, 14:16
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.