Belépés
2019. október 17. csütörtök | 42. hét | 290. nap | 10:19 | Hedvig
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szabó Tünde: sportolóink érdekeinek védelme kiemelten fontos feladatunk
Az államtitkár a TF és a Magyar Jogász Egyetem közös sportjogi konferenciáján tartott tájékoztatót "A sportsérültek jogairól hazai és a nemzetközi gyakorlatban" címmel, és kifejtette: a szövetségek sportágspecifikus egészségügyi szabályzatának tartalmaznia kell a sportsérülések megelőzésére, a sportegészségügyi ellátásra, valamint a sportbiztosításra vonatkozó sportági előírásokat is.

"Az állami sportigazgatás számára is rendkívül fontos, hogy csökkentsük a sportolók hosszú távú, esetlegesen maradandó sérüléseinek a lehetőségét, ehhez szükség van a megfelelő információk átadására, illetve a sportági szabályzatok betartására" - mondta Szabó Tünde.

Az államtitkár hozzátette, hogy a sport területe rendkívül gyorsan fejlődik, ez pedig a sportolók eredmény-orientáltságát is növeli, ezért meg kell szüntetni az esetleges joghézagokat sportjogi és egészségügyi jogi területen.

"Egy-egy sérülés negatív hatással van az általános fizikai és egészségügyi állapotra, ezért nagyon fontos a
velemenyezd, 2019. október 16. szerda, 18:22
Több mint 300 sportszervezet kap támogatást a HISZEK Benned Sport Programban
Szabó Tünde sportért felelős államtitkár csütörtökön az MTI-nek elmondta: a program része annak a komplex, egymásra épülő elemekből álló sportfinanszírozási modellnek, melyet a kormány folyamatosan fejleszt és fenntart, hogy a magyar élsport támogatásán túl a lakosság minél nagyobb részét bevonja a rendszeresen sportolók körébe.

"Az alprogram negyedik ütemének az az elsődleges célja, hogy növelje és szélesítse a sportszervezetek utánpótlásbázisát, mert ez hosszú távon is előre mutató tendenciákat alapozhat meg" - jelentette ki az államtitkár.

A HISZEK Benned Sport Programnak ebben az ütemében a magyarországi sportágazat civil területén működő helyi kis és közepes sportegyesületek, az utánpótlás létszámnövekedést szolgáló, utánpótlás-neveléssel összefüggő feladatok megvalósításának elősegítése érdekében pályázhattak, a rendelkezésre álló keret 200 millió forint volt.

A pályázatokat előzetesen a Sportegyesületek Országok Szövetsége bírálta el egységes kritériumrendszer alapján, a sikeres
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 14:01
Közel a duplájára nő jövőre a magyar parasport anyagi támogatása
Szabó Tünde a csütörtöki sajtótájékoztatón kiemelte: már az idei, 460 millió forintos támogatás is az eddigi legnagyobb volt, a 2020-as költségvetés azonban még ehhez képest is jelentős, csaknem százszázalékos növekedést tartalmaz.

"Ahogy a sportélet hazánkban fejlődik, úgy nő a fogyatékkal élő sportolók megbecsülése és elismertsége is. Ennek ismeretében nagyon hangsúlyosan kell őket és a velük foglalkozó szakembereket támogatnunk, továbbra is biztosítanunk kell a feltételeket a felkészülésükhöz és a versenyeztetésükhöz" - mondta. Hozzátette: a parasportolók, a bajnokok mindannyiunk példaképei, akik akaratukkal, kitartásukkal és hitükkel bizonyítják, hogy kellő alázattal valóban mindent el lehet érni, akár a tokiói paralimpián, melyig már egy év sincs hátra.

"Ehhez kell nekünk, sportvezetőknek a megfelelő hátteret biztosítanunk. Ezen túl a fogyatékkal élők sportja megteremti a társadalmi integrációt. A sport közösségteremtő ereje, értéke nagyon fontos, semmivel sem lehet összehasonlítani.
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 12:31
Torna-vb - Kalmár: Simone Biles akkor is győz, ha ront
csúcsát.

Kalmár szerint páratlan sikereinek titka egyrészt a testösszetételében, az izomrendszerében rejlik, másrészt a belőle sugárzó tornaszeretet arra enged következtetni, hogy még több motiváció van benne, mint a többiekben.

A torna tanszék vezetője azzal magyarázza az Egyesült Államok hosszú évek óta tartó jelentős dominanciáját a női szakágban, hogy nagyon komoly érdeklődéssel és nagy szeretettel vannak a sportág iránt, és minden beleölnek, amit lehet.

"Ott úgy tudnak kitűnni a sportolók, hogy motiváltak, ők akarnak a legjobbak lenni, és nagyon sokat dolgoznak" - közölte.

A csapatverseny döntőjében pontozóként tevékenykedő Kalmár a 44 éves üzbég Okszana Csuszovityináról is beszélt, aki egyedülálló a tornászok között, hiszen a jövő nyári lesz a nyolcadik olimpiája.

"Ő egy ikon ebben a sportágban, mindenki csodálja. Nem hinném, hogy a következő évszázadokban lesz még egy olyan tornász alkat, egy olyan sportoló, aki nyolc olimpián részt tud venni" - magyarázta.

Hozzátette, az
velemenyezd, 2019. október 09. szerda, 19:12
Illés Boglárka: több mint 3,3 milliárd forint fordítható idén tehetséggondozásra
biztosítja.

Kiemelte: a többi között intézmények, civil szervezetek, önkormányzatok pályázhatnak a forrásra, 2015 óta pedig a Nemzet Fiatal Tehetségeiért ösztöndíjon keresztül közvetlenül is támogathatók a diákok.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere hangsúlyozta: a város jövője az oktatás színvonalán múlik, ezért az önkormányzat az oktatást stratégiai területként kezeli.

Hozzátette, a tehetséggondozó programok évek óta sikeresen működnek a városban. Példaként említette a sportolók támogatására alapított Békessy Béla-ösztöndíjat, a tehetséges diákokat felkaroló Cívis Tálentum ösztöndíjat és a nemzetközi iskola ösztöndíjprogramját, amelyet a közelmúltban fogadott el a debreceni közgyűlés.

A polgármester elmondta: az ösztöndíjakkal a városnak az a célja, hogy a tehetséges fiatalok az iskola elvégzése után is Debrecenben maradjanak.

A Tehetségbarát Önkormányzat díjról szólva Papp László közölte: az elnyert 1,5 millió forintból a nyári szünetben harminc nehéz sorsú,
velemenyezd, 2019. október 09. szerda, 13:41
Atlétikai vb - Gyulai Miklós: a szövetség elégedett lehet
A sportvezető az M1 aktuális csatornán kedden külön kiemelte Halász Bencét, a küldöttség egyedüli érmesét, aki harmadik lett férfi kalapácsvetésben. Gyulai elmondta: előzetesen is bízott abban, hogy a szombathelyi dobó érmet nyer, annak ellenére is, hogy még csupán 22 éves, nagyon fiatal a mezőnyben.

Az elnök szerint a két lengyel nagyágyú, a győztes Pawel Fajdek és Wojcieh Nowiczki egyikének - utóbbinak - a legyőzése számára is váratlan volt, bravúr, az pedig, hogy a francia Quentin Bigot egy centivel szorította le Halászt a dobogó második fokáról, nem keserítheti el a magyar kalapácsvetőt, inkább motivációként kell felfognia.

A csapat másik pontszerzője, Márton Anita Gyulai szavai szerint ismét bizonyította, hogy a súlylökés élmezőnyébe tartozik. Az ötödik helyet szerinte jónak kell értékelni, különösen annak tudatában, hogy a 2018-as szabadtéri szezont sérülés miatt kihagyó magyar fedettpályás világbajnok, olimpiai harmadik klasszis milyen nehéz éven van túl.

Az elnök méltatta a férfi
velemenyezd, 2019. október 08. kedd, 20:01
ISL csapatok úszó versenye 2019
26-27-a között Budapesten megrendezésre kerülő ISL-verseny szolgáltatta.
Forradalom - így nevezte Katinka az október 5-én, Indianapolisban rajtoló új ligát, ahol rendhagyó módon olimpiai bajnokunk több szerepkörben látható majd: úszóként, kapitányként és a saját nemzetközi csapata, az Iron tulajdonosaként. Így a rendezés felelőssége mellett a jegybevétel - a belépők mától vásárolhatók meg - fele is a cégét illeti.
Olyan időszak kezdődik az úszók életében, mint a valós profi sportolóknál, ősszel hétről hétre utazunk és versenyzünk. Az ISL-versenyeket úgy kell elképzelni, mint egy-egy meccset. Az egyéni teljesítmény pontjai a csapatot gyarapítják két napon keresztül. Két európai és két amerikai csapat méri össze az erejét egy hónap múlva a Duna Arénában - mondta Hosszú Katinka, aki hozzátette, tényleg a világ legjobbjai jönnek el.
Kiderült az is, hogy az Iron reaktiválta a többek közt a Mike Barrowmant olimpiai bajnoki címhez segítő Nagy József edzőt, aki Petrov Árpád
maroka, 2019. október 08. kedd, 08:58
Csontkovácsolás margójára
mozdulatokra - lépcsőzés, guggolás - nem képes, akkor azonnal orvoshoz kell fordulni.

Tudni kell, hogy az időben diagnosztizált betegség kevesebb fájdalommal, kevesebb munkából való kieséssel gyógyítható és rövidebb idő alatt visszaadja az eredeti mozgásképességet.

Térdfájdalom és sport
A térd betegségeinek bizonyos mértékben kiváltó okai lehetnek alkati adottságok, ám többnyire valamilyen trauma, vagy fokozott igénybevétel okozza a problémát. A térd fájdalom tipikusan a sportolók kínja. Akár porcleválás, porckopás, térdszalag-sérülés, porclágyulás az ok, akinek volt már térddel kapcsolatos ortopédiai beavatkozása, az százszor meggondolja, kockáztat-e újra. A jó hír, hogy térdműtét után sem kell abbahagyni a sportot, csak éppen biztonságosabban kell űzni, vagy bizonyos esetben sportágat váltani. Térd fájdalom esetén nagyon jó minőségű sportcipőre, és térdvédőre van szükség. A tapasztalatok szerint jó, ha kerüljük a műfüves pályákat, ott nagyobb a csúszás-veszély. Fájós
suzymama, 2019. október 04. péntek, 12:33
Sportfotó kiállítás a Testnevelési Egyetemen
alkotásoknak, ezzel is jelezve, hogy a sport a kultúra része" - fogalmazott Mocsai Lajos.

"Úgy érzem, apu hazatért, hiszen ide jártunk vele focizni. Köszönöm, hogy a kiállítás létrejött, és remélem, sok embernek szerez majd örömet" - mondta Németh Péter, az egykori fotós fia.

Nagy Zsigmond, a Nemzeti Sportügynökség ügyvezető igazgatója felidézte, hogy Németh Ferenc nemcsak futballmeccseken, hanem számtalan rangos sporteseményen, nyári és téli olimpián örökítette meg - többek között - a magyar sportolók szereplését.

A Németh Ferenc-díj első helyezettje az idén Micheller Szilvia Nyissz című fotója lett, amely Zsóri Dánielnek, a MOL Fehérvár FC támadójának még a Debrecen színeiben lőtt, Puskás-díjas gólját ábrázolja. A Testnevelési Egyetem fotódíját Décsi Zsuzsa Összegabalyodva című alkotása nyerte, a hazai rendezésű világesemények legjobb fotója pedig Csudai Sándor Telitalálat című műve lett.

A kiállítás - melyet támogatott a LikeGroup Kft., a Nemzeti Sportügynökség, és a Hungaroring Sport
velemenyezd, 2019. október 02. szerda, 15:11
Torna-vb - Problémás a közlekedés, nem megfelelő az étel
"A szállás teljesen rendben van, az étkezéssel viszont akadnak gondok. A szervezők nem éppen a sportolóknak megfelelő ételeket biztosítanak, és mindössze egy fogás van, még gyümölcs sincs. Ez más delegációknak sem tetszik, úgyhogy az orientációs értekezleten biztosan jelzem a problémát" - idézi a magyar szövetség (MATSZ) beszámolója Altorjai Sándor csapatvezetőt.

A MATSZ főtitkára elmesélte, pénteken kezdődött és október közepéig tart a városban a hagyományos őszi sörfesztivál, amely közvetlenül a sportcsarnok mellett van.

"Azon a területen az utak teljesen fel vannak túrva, mindössze egy-egy sáv járható, így nagyon nehezen lehet eljutni az edzések, versenyek helyszínére. Mivel a lányok vasárnap délelőtt másfél órát utaztak oda és másfelet vissza, az a döntés született, hogy a késő esti edzést kihagyják" - mondta Altorjai.

A Kovács Zsófia, Schermann Bianka, Böczögő Dorina, Makra Noémi, Péter Sára, Székely Zója összeállítású női válogatott kedden, a Vecsernyés Dávid, Ryan Sheppard,
velemenyezd, 2019. szeptember 29. vasárnap, 19:15
Orosz doppingbotrány - Komolynak nevezte a tokiói eltiltás lehetőségét Pozdnyakov
intézkedéseket kell tenniük azon személyek azonosítása érdekében, akiknek közük van ehhez a történethez" - fogalmazott a sportvezető.

Pozdnyakov rámutatott, hogy ellenkező esetben a RUSADA státusára és az egész orosz sportra kiterjedő következmények mellett veszélybe kerül az orosz csapat részvétele a 2020-as, tokiói nyári játékokon. A tisztségviselő szerint Moszkva komoly diplomáciai erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy visszanyerje a nemzetközi sportközösség bizalmát, és hogy az orosz sportolók visszakapják az olimpiákon korlátozás nélkül való szereplés jogát.

"De most megint azt kockáztatjuk, hogy szankciókba fogunk ütközni olyan okok miatt, amelyekhez semmi közünk sincsen" - állt a közleményben.

Az Orosz Olimpiai Bizottság elnöke kifejezte reményét, hogy az orosz illetékesek operatív módon meg fogják oldani a WADA részéről felmerült kérdéseket.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője és Alekszandr Ivlev, a RUSADA megfigyelő tanácsának vezetője hétfőn egybehangzóan azt mondta, hogy a
velemenyezd, 2019. szeptember 23. hétfő, 18:32
SOSZ-közgyűlés: Brüll díjat kapott Nagy László, a Budapesti Honvéd SE a legeredményesebb klub
Ugyancsak díjazták az elmúlt három évtized nyári és téli olimpiai és paralimpiai játékain legtöbb pontot gyűjtött egyesületeket. Az időszakban az eredményességi rangsor legjobbja az idén 70 éves Budapesti Honvéd SE lett, amelynek sportolói az olimpiai és paralimpiai játékokon ezalatt 24 arany-, 16 ezüst- és 6 bronzérmet nyertek. A második az UTE (9 arany-, 12 ezüst- és 2 bronzérem), a harmadik a Vasas SC (18 arany-, 6 ezüst- és 6 bronzérem) lett.

Az ünnepi eseményen Szabó Tünde sportért felellős államtitkár köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a jelenlegi kormány számára kifejezetten fontosak a sportegyesületek, mert nélkülük nem lehetne sikeres a magyar sport.

"Azok a sportvezetők vannak ma itt, akik aktív résztvevői a magyar sport mindennapjainak" - fogalmazott az államtitkár, aki szerint "a kormányzat a jövőben is a lehető legszilárdabb hátteret kívánja biztosítani az egyesületeknek".

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a jubileum kapcsán arra emlékeztetett, hogy
velemenyezd, 2019. szeptember 20. péntek, 14:51
1/153
Képek, videók
szabó tünde.png
chillik
2017. november 14. kedd, 14:54
Kádár-Nemzet-Sportolój a.j
agica2004
2014. december 16. kedd, 12:42
sportolók adománya.jpg
agica2004
2014. június 15. vasárnap, 14:03
sportoló lánynak
stefania51
2014. május 31. szombat, 13:29
Sportolók.gif
pacsakute
2012. szeptember 01. szombat, 09:01
dobbanószív sportolók2.jp
maroka
2012. július 27. péntek, 17:31
dobbanószív sportolók.jpg
maroka
2012. július 27. péntek, 17:29
A jövő sportolójai.
wob
2012. február 27. hétfő, 16:33
sportoló -zenész.jpg
agica2004
2011. augusztus 16. kedd, 15:43
kemény sportolók.jpg
agica2004
2011. január 04. kedd, 15:11
Köbán Rita-sportoló.jpg
farkas1945
2010. november 04. csütörtök, 15:12
mozgó sportoló.gif
rochlitzne
2010. augusztus 26. csütörtök, 07:54
mozgó, sportoló.gif
rochlitzne
2009. október 24. szombat, 17:03
Címkék
Testnevelési Egyetemen, műfüves pályákat, kiállítás létrejött, centivel szorította, magyar sport, Micheller Szilvia Nyissz, iskola elvégzése, program része, eddigi legnagyobb, általános fizikai, sportolók hosszú, étkezéssel viszont, késő esti, térd betegségeinek, úszók életében, olyan sportoló,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.