Belépés
2019. január 16. szerda | 3. hét | 16. nap | 03:29 | Gusztáv
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A hit és a hatalom összefüggéseiről tartottak konferenciát Szatmárnémetiben Visky Ferenc lelkészre emlékezve
A Szatmár megyei Egriben született lelkész hitbeli megújulási mozgalmat indított, amelyből a későbbi romániai CE Szövetség kinőtt. 1958 májusában letartóztatták, és a CE-mozgalom elleni koncepciós per elsőrendű vádlottjaként 22 évi börtönre ítélték. Nagyváradon és Szamosújváron raboskodott, 1964-ben egy általános kegyelmi rendelettel szabadult.

Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke - a konferencia egyik előadója - az MTI-nek elmondta: keresztény hősökként kell tekinteni azokra, akik - Visky Ferenchez hasonlóan - ellenálltak a diktatúrának, és hiteles emberekként élték végig az életüket. Úgy vélte: a konferencia a jövőben is segít eligazodni mindazoknak, akik kereszténydemokráciát szeretnének építeni Magyarországon, Európában.

"A hitbeli megújulásban látjuk a kisebbségi magyarság, az egész nemzet, de Európa megmaradását is. Úgy gondolom, hogy komoly mozgástere van a keresztény gondolkodásnak a magyarországi és európai politikai kibontakozás tekintetében" - jelentette ki a
velemenyezd, 2018. szeptember 28. péntek, 19:34
Amerika indiánjai - 2009, történelmi dokumentumfilm
A film bemutatja a sóni törzsfőnök, Tecumseh és testvére, Tenskwatawa, más néven a Próféta történetét. Az amerikai forradalmat követő években, a XIX. század kezdetén a Próféta egy spirituális megújulási mozgalmat vezetett bátyjával együtt, és ösztönözte az indiánok széles körű politikai és katonai összefogását a nagy tavak és a későbbi Indiana tagállam területén, sokkal közelebb jutva ezzel egy független indián állam megteremtéséhez, mint addig bárki a fehérek érkezése óta, az északi kontinensen.

Videó Lejátszási idő: 1 óra 20 perc
maroka, 2018. február 13. kedd, 16:31
Attól függ, kinek a kezében van...
mindez természetes. Viszont sokan közülünk még az Úrral való személyes találkozáson innen vannak. Ők vagy elhiszik nekünk, vagy még futnak néhány kört az életben, elbuknak még néhányszor, de ők is meg fogják tapasztalni Isten végtelenül irgalmas szeretetét.

Amikor erő tölt el bennünket a magasságból, az annak a jele, hogy nyitott szívünkbe belépett az Isten Szentlelke által. Krisztus mennybemenetele után az egyház hitének pneumatikusnak, karizmatikusnak kell lennie. Lelkinek, mai szóval spirituálisnak. Nem feltétlenül a megújulási mozgalomra gondolok, amely a 60-as évektől elterjedt az egész világon, katolikus és protestáns testvéreink között is. Lelki értelemben az egyház kezdetektől fogva karizmatikus. Elsősorban a nagy szerzetesrendek és alapítóik. Mit jelent a spiritualitás? Sokan írtak már erről sokfélét.

Én spiritualitáson azt értem, hogy engedem szabadon áramolni életem minden területén a Lelket. Tudatosan, szabadon elfogadom sugallatait. Ezek a sugallatok a tér - idő
sacimama, 2016. május 09. hétfő, 17:46
mindannyian énközpontúak vagyunk
egyszerre!
Önbizalom hiány, mert nem bízunk valódi Önmagunkban: a felső ÉN isteni határtalan erejében és bölcsességében! És hűtlenség azért, mert nem vagyunk ,,hívek" tudatalattink mélyén rejlő őseredeti létélményünkhöz és valódi hitvallásunkhoz: az ÉN VAGYOK magasztos tapasztalatának ,,Istenélményéhez"! Ehhez viszont nem kívül kell keresni, lázasan kutatni, nem a felszínes külvilág forgatagában kell minél többet tanulni, lexikális adatokat gyűjteni, hanem csak visszaemlékezni. Befelé tekinteni, elmélyülni és ,,spirituális anamnézist" végezni!

Mindenki ki van használva, és ki lesz használva testileg és érzelmileg egyaránt, amíg nincs tisztában saját magával. Ez általában Oroszlános személyiségzavar...(Ha nem tudod Ki vagy, megmondják neked mások!
Mert a vágygerjesztés, illetve a félelemkeltés révén korrumpálható és tökéletesen manipulálható, amíg nincs tisztában Én-képével: amíg nem ismeri saját valódi értékeit, adottságait és gyengéit, személyes lelki-küldetését, hogy a megismert
ennmary, 2013. április 27. szombat, 12:16
Angyali sgitség
poroljon le néhány régi sutba dobott tervet. A hónap végére magára talál! Kérje: Liriel (a bölcsesség) és Malequiel (a magabiztosság) angyalok segítségét.

Ikrek

Bármily furcsa, de az elmúlással vagy betegséggel kapcsolatos élményekből meríthet most a legtöbbet. Kicsit mindig hajszolná az időt, hogy minél többet tudjon meg, hogy minél gyorsabban haladhasson, de most rádöbben arra, hogy nem kell siettetnie semmit, hiszen mindennek meg van a maga rendelt ideje. Kérje: Haniel (a spirituális események) és Auretiel (a gyógyulás) angyalok segítségét.

Rák

A világ változik ön körül, és ezek a változások közvetlen környezetében is érezhetők. Hiába is ragaszkodna a múlthoz, a változások elkerülhetetlenek. Ahelyett, hogy önmagát marcangolná, lássa meg a megújulás lehetőségét, és ne hagyja ki az újonnan kínálkozó alkalmakat! Kérje: Hanael (a világ rendje) és Hestiel (a megbékélés) angyalok segítségét

Oroszlán

Gyökeres változások érnek a munkájával
katicacska, 2012. április 04. szerda, 16:59
Egocentrikus önértékelés
bízunk valódi Önmagunkban: a felső ÉN isteni határtalan erejében és bölcsességében! És hűtlenség azért, mert nem vagyunk ,,hívek" tudatalattink mélyén rejlő őseredeti létélményünkhöz és valódi hitvallásunkhoz: az ÉN VAGYOK magasztos tapasztalatának ,,Istenélményéhez"! Ehhez viszont nem kívül kell keresni, lázasan kutatni, nem a felszínes külvilág forgatagában kell minél többet tanulni, lexikális adatokat gyűjteni, hanem csak visszaemlékezni. Befelé tekinteni, elmélyülni és ,,spirituális anamnézist" végezni!

Mindenki ki van használva, és ki lesz használva testileg és érzelmileg egyaránt, amíg nincs tisztában saját magával. Ez általában Oroszlános személyiségzavar...(Ha nem tudod Ki vagy, megmondják neked mások!
Mert a vágygerjesztés, illetve a félelemkeltés révén korrumpálható és tökéletesen manipulálható, amíg nincs tisztában Én-képével: amíg nem ismeri saját valódi értékeit, adottságait és
horusz777, 2011. november 02. szerda, 23:45
A buddha útja
kihúzni".

E könyv csakugyan, szinte megjelenése után azonnal valóságos utazási lázat váltott ki olvasóiból: fiatalok ezrei csomagoltak össze és keltek útra India felé, ahol Oshót, a csodálatos bölcset akarták megismerni - azt az embert, aki igazságát fáklyaként vetette a feldühödött farizeusok és nyárspolgárok rakta száraz szalmakazlakra.

Ennek a briliáns misztikusnak az asramjában éltem, szerettem, szenvedtem és írtam naplómat hosszú hónapokon át. Gyakran úgy tűnt, mintha egy spirituális olvasztókemencében lettem volna. Hőség és kínok... aztán végre a szabadulás és eksztázis első felvillanásai. Mindmáig ez a Poonában töltött időszak jelenti életem legértékesebb pillanatait.

Spirituális átalakulási folyamatom második szakasza akkor kezdődött, amikor könyvem németországi megjelenése után visszatértem Poonába. A riporter Eltenből addigra már Swami Satyananda lett. Satyananda ,,valódi üdvösség"-et jelent. Osho adta nekem ezt a nevet, amikor tanítványává
navaratna, 2009. július 03. péntek, 17:59
John Newton
Angliába értek, már nem mondta magát pogánynak. A dátum 1748. május 10-e, olyan évforduló, amit egész életére megjegyzett. Attól a naptól fogva kerülte a káromkodást, a szerencsejátékot és az italozást.

Newton visszatért Angliába, Liverpoolba, és részben Joseph Manestay-nek, apja barátjának hatására elfoglalta az első tiszti pozíciót a Brownlow nevű rabszolga-kereskedő hajón. Guinea partjain át a Nyugat-Indiákra tartottak. Ezen utazás elején Nyugat-Afrikában (1748-49) Newton felismerte új spirituális életének elégtelenségét, és egy súlyos lázas betegség tüneteitől szenvedve, teljes egészében Isten kegyelmére bízta magát. Később úgy emlékezett vissza erre az élményre, mint az utolsó fordulópontra Isten keresésében, és az első alkalomra, amikor teljes békét élt meg.

Miután visszatért Angliába 1750-ben, Newton három további utazást tett, mint az Argyle Hercege (1750) és az Afrikai (1752-53 és 1753-54) kapitánya, mindkettő rabszolga-kereskedő-hajó. Csak 1754-ben hallott az Evangélikus
katafuko, 2009. június 15. hétfő, 19:08
Képek, videók
Szatmárnémetiben
pecsioszi
2009. április 17. péntek, 22:49
Drávaszentes konferenciat
ludysi
2009. augusztus 25. kedd, 08:48
hatalom.jpg
sz719eszter
2017. szeptember 17. vasárnap, 10:53
Hatalom.jpg
scorpionsrose
2017. április 23. vasárnap, 14:57
Mert a hatalom védi
gezemice1949
2016. augusztus 02. kedd, 11:49
Hatalom-SÖTÉTKÉK
1vargaildyko
2015. december 15. kedd, 08:07
Hatalom-ERDŐ
1vargaildyko
2015. április 16. csütörtök, 07:12
O.V.-hatalom.jpg
agica2004
2014. október 02. csütörtök, 11:46
O.V. hatalom, dicsőség.jp
agica2004
2014. június 04. szerda, 16:28
Hatalom-BARNA.jpg
1vargaildyko
2014. január 18. szombat, 10:55
a hatalomért mindent.jpg
agica2004
2014. január 08. szerda, 18:16
a tudás hatalom.jpg
dnemethk
2014. január 02. csütörtök, 13:54
hatalom.jpg
agica2004
2013. október 12. szombat, 13:50
A hatalom.jpg
basikele
2013. január 09. szerda, 00:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.