Belépés
2020. július 11. szombat | 28. hét | 193. nap | 10:04 | Nóra, Lili
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az igazi lélekvezető Pio atya
Az ifjú kapucinus 23 éves volt, amikor pappá szentelték, és megkapta a Padre Pio nevet.
Hogy mit jelentett számára ez a nagy esemény és első szentmiséje, azt jól jellemzik a re
nd provinciálisához írt levelének Jézus Krisztusról szóló sorai: "Amikor ma a szeretet misztériumában remegő kézzel felemellek, hadd legyek Veled együtt és Teérted, ó szentséges főpap; a világ számára út, igazság, élet és tökéletes engesztelő áldozat."
Pio atya azonban nem sokáig élvezhette szerzetesi szolgálatait - a háború kitörésekor, hadköteles lévén, kénytelen volt bevonulni a seregbe. Felettesei, látván rátermettségének és gyakorlatlanságának hiányát, a legkevésbé kívánatos munkára osztották be őt - így lett belőle küldönc és laktanya-takarító. Ekkor volt alkalma először megismerkedni a bűnnel; itt tanulta meg, hogyan szeresse a bűnösöket. Későbbi tanításaiban minderről a következőket vallotta: "A bűnt el kell választani a bűnöstől. A bűnt lehet gyűlölni, de a bűnöst szeretni kell!"
Fél évvel behívása után
maroka, 2020. július 03. péntek, 22:45
Ne várj addig, amíg minden rendben lesz.
'' Ne várj addig, amíg minden rendben lesz.
A dolgok sosem lesznek tökéletesek. Mindig lesznek kihívások, akadályok és helytelen feltételek. És akkor mi van? Kezdd el most. Minden egyes lépéssel erősebb, tapasztaltabb, magabiztosabb és sikeresebb leszel...".

Mark Victor Hansen
lilagondolatok, 2020. július 03. péntek, 12:47
Tökéletes ház, tökéletes karrier,tökéletes család, tökéletes
Tökéletes ház, tökéletes karrier, tökéletes család, tökéletes test, tökéletes élet. El kell mondjam, nem létezik. A ház, amit szépnek látsz, tele van küzdelemmel, átvirrasztott éjszakákkal, néha bizony fájdalommal. A tökéletes karrier, amit könnyes szemmel figyelsz, hidd el, nem az. Tele van önfeláldozással, ezernyi bukással, megélt csalódással. A család, ami annyira szép, néha bizony vitáktól hangos. Sokszor rejlik benne a nem bírom tovább megingathatatlan hite. De átbillenti a közös akarat, a szeretet és az egymás nélkül elképzelhetetlen érzése. A test, ami gyönyörű, tele van fájdalommal, lemondással és a sosem tökéletes izgalmával.
Tudod mi a tökéletes? Ami benned van. Amit szívből teszel. Mindegy mennyi, mindegy hol tart, és mindegy az is, mi az álmod. Élsz. És hidd el, ha emelt fővel teszed, ha elfogadod végre, hogy létezni maga a csoda, na abban rejlik a tökéletesség. A tiéd. (Todorovits Rea)
koszegimarika, 2020. június 30. kedd, 07:25
Fekete György temetése - Elbúcsúztatták az MMA tiszteletbeli elnökét
A búcsúztatást vezető Balog Zoltán református lelkész úgy fogalmazott, hogy Fekete György az élettel betelve érkezett meg őseihez.

Nem hagyott maga mögött adósságot, elintézetlen ügyeket, utolsó munkája, egy famozaik is elkészült, amelyet egyetlen fiának készített - fűzte hozzá.

A pályatársak nevében búcsúzó Mezei Gábor Munkácsy Mihály-díjas belsőépítész azt hangsúlyozta, hogy Fekete Györgyöt a jóba vetett rendíthetetlen hit, a tökéletes tisztesség és a kiapadhatatlan alkotói energia kísérte végig egész életében.

Felidézte, hogy az 1960-as években sokat dolgoztak együtt, kiállításokat rendeztek, hogy ismertebbé tegyék az iparművészetet. Együtt ültek a Magyar Iparművészet szerkesztőbizottságában, az MMA elméleti folyóiratának szerkesztőségében is.

"Ahol ő ott volt, ott mindig rendben mentek a dolgok" - emelte ki a pályatárs.

Emlékeztetett arra, hogy abban az időszakban, amikor Andrásfalvy Bertalan minisztersége idején Fekete György a művészeti ügyek felelőse volt Antall József
velemenyezd, 2020. június 23. kedd, 21:47
Bob Dylan új lemeze tökéletes filmzene a 2020-as évhez
Az idén 79 éves Bob Dylan nyolc év szünet után jelentkezett új dalokat tartalmazó nagylemezzel. Meghallgattuk és elmeséljük, milyen volt, egyszersmind visszatekintünk az új albumhoz vezető út fontosabb állomásaira.
..........
Amikor egy 79 éves dalszerző-énekes (úgynevezett legenda) új nagylemezt ad ki, óhatatlanul is eszünkbe jut, hogy ez lesz, ez lehet az utolsó. Főleg úgy, hogy az albumot egy közel tizenhét perces dallal vezeti fel, ami valójában nem is dal, hanem... Egy nagy, amerikai popkulturális Feszty-körkép? Egy dalba csomagolt nagyeposz? Mindenesetre nem egy dal a sok közül. Persze egy Bob Dylan-dal többnyire sosem csak egy a sok közül, főleg nem egy olyan, ami nyolc év szünet után érkezik. Dylan ugyan adott ki lemezeket ebben a közel egy évtizedben, de azok mind feldolgozásalbumok voltak, a nagy amerikai daloskönyvből vett sztenderdekkel - a legutóbbi saját szerzeményeket tartalmazó nagylemeze, a
maroka, 2020. június 20. szombat, 13:36
Kicsoda Mária ?
4. Mária nem a földi édesanyánk

Mivel szeretnénk megérteni Máriát, általában a saját édesanyánkra tekintünk, aki számunkra az anyaság mintája. Az édesanyánk az a nézőpont, amin keresztül látjuk Máriát. És bármennyire is csodálatos legyen a mi édesanyánk, sosem lesz tökéletes, ezért hajlamosak vagyunk a rossz tulajdonságait és a vele kapcsolatos negatív tapasztalatainkat Máriára kivetíteni, úgy tekintünk rá, mint aki az édesanyánknak egy hatalmasabb, de rosszabb verziója. Ez különösen akkor jelenthet problémát, ha a földi édesanyánkkal megromlott a kapcsolatunk. De nem kell félnünk! Mária bűn nélkül volt és ez tette őt a lehető legjobb anyává. Benne százszorosan megvan az édesanyánk minden jó tulajdonsága! Nagyon jól tudja, hogyan kell anyának lenni! Törődik velünk és vágyik rá, hogy jobban megismerjük Szent Fiát!
suzymama, 2020. június 18. csütörtök, 18:49
A szülőknek is jár a jeles bizonyítvány 06.14
mondanom sem kell, mennyire jól esett ez a váratlan ajándék. Még úgy is, hogy a helyzet tegnapi kiprédikálása után odajött hozzám a kisfiam, és felfedte a titkot: legtöbbször a házi feladat része volt, hogy ,,menj oda a szüleidhez és öleld át őket". Köszönet a figyelmes pedagógiai feladatért és az ölelésért!
Mielőtt még azt a benyomása keletkezne a kedves olvasónak, hogy milyen mintacsalád a miénk, és jómagam is milyen mintaférj és -apa vagyok, gyorsan leszögezem: azért nem minden sikerült tökéletesen. (Ezt a pizsamás reggelinél is próbáltam már jelezni.) Sőt! Egy fontos köszönettel tartozom, ami a feleségemnek, Gabinak szól. Hiszen ő volt, aki leginkább figyelt a gyerekekre, és együtt tanult velük, én pedig a dolgok ,,könnyebbik" végét megfogva zavartalanul végezhettem a munkámat. Úgy állt helyt ebben a nehéz helyzetben, hogy mellette gimnáziumi angol tanárként dolgozott, és még a háztartást is vezette. Kedves férfi olvasó barátom! Gondolom, nem vagyok egyedül ezzel a
maroka, 2020. június 14. vasárnap, 07:29
Hogyan fejezzük be a napunkat Istennel?
védelmében). Nekem jól esik befogadni az Írást teljes szélességében, ezért lehetséges mind az első, mind a második értelmezés.

1. A zsoltáríró mindennél többre tartotta az Isten kegyelmét, ezt a sorsot választva arról az örömről beszél, amely eltöltötte őt, amikor azt látta, hogy sokak nem találták meg a békességet, állandóan azt a gyümölcstelen kérdést tették fel, hogy ,,Kicsoda láttat velünk jót?" (Zsolt. 4: 7). Mindenféle hiábavalósággal elcsigázzák magukat, miközben Dávid tökéletesen nyugodt maradt, bízva Isten jóakaratában: ,,Hozd fel ránk arcodnak világosságát, oh Uram!" (Zsolt. 4: 7). Minden haszon, amely Isten áldását nélkülözi, nem még akkor sem a célnak megfelelő, ha az megegyezik a világ helyeslésével: a hold és a csillagok, a világ tábortüzei és lámpásai nem tudnak a nap nélkül világosságot létrehozni, de a nap tud világosságot teremteni nélkülük is. Ez Dávid véleménye, és minden szent egyetért vele, hogy Nóé galambjához hasonlóan nem lehet békét találni az
kalmanpiroska, 2020. május 31. vasárnap, 22:58
Hogyan kezdjük a napunkat Istennel?
kötelességét.

a) Ily módon Ő emlékeztet minket hatalmáról életünk felett, és a Neki való engedelmességről, amit mi hajlamosak vagyunk elfelejteni. Ő azt kívánja, hogy az imádság által leboruljuk Előtte és féljük nevét, hogy ezekkel a gyakran ismétlődő cselekedetekkel megerősítsük kötelességünket rendelkezéseinek és törvényének megtartásában, hogy képesek legyünk mind jobban és jobban ráébredni fontosságukra. Mivel Ő a mi Urunk, nekünk magasztalnunk kell Őt, hogy az állandó Előtte való alázatos leborulás és az Ő tökéletes akaratának alázatos elfogadása egyre könnyebb legyen számunkra. Hódolatunk kifejezése által tanuljuk csak meg az engedelmességet.

b) Ilyen formán megmutatkozik az Ő szeretete és együttérzése felénk. Ez elegendő bizonyíték az Ő felénk való gondoskodásáról és nagylelkűségéről. Ezzel mintha azt mondaná nekünk, hogy ,,Engedjétek meg Nekem, hogy olyan gyakran halljam hangotokat, ahányszor csak szükséges; hívjatok segítségül Engem szükségetek és nyomorúságotok minden
kalmanpiroska, 2020. május 31. vasárnap, 22:47
Szeicz János dr. versei
beau la vie,
de sárgult már néhány levél.

Most szeptember van,
és hűvös már az őszi hajnal,
egy csodás párizsi őszre
emlékezem Becaud dalával.ALKONY

Nézem a pihenni térő napot.
Aranyló arca bíborra változik,
sok apró felhőcsomó az égen
búcsú sugarától lángolva izzik.

A végső perc varázsát csodálom.
Az elmúlásban is sziporkázó fényt
szóró alkonyi parázs nagyságát,
s a bukásban is tökéletes lényt.

Ehhez méltó búcsúzásra vágyom!
Agyamban és szívem reaktorában
sűrített tudást és indulatot
megmutassam egy végső sugárban.

De éveimnek múló porára
visszanézve, mint csúcsot érő vándor,
látom, a megtett út meddő, rögös,
melyen nem érhetek célt alkonyatkor.
ÁLMODBAN NÉHA OTT LESZEK

Álmodban
néha majd meglátogatlak,
mint régi jó barát jövök.
Szép csendesen,
léptem oly
menusgabor, 2020. május 26. kedd, 22:30
„Vannak vacak napok. Amikor legszívesebben csak ...
kellene tenned, tudod, hogy meg kellene tenned, mégsem teszed... Feleslegesnek, haszontalannak érzed magad.
Ember, nézz rám. Láttál már szivárványt? Tudod, azt a sokszínű boltívet az égen. Mondd, van valami haszna? Nincs. Valaki talált már kincset az alján? Nem. Még is bárkinek, aki észreveszi, különleges pillanatokat ad. Pedig haszontalan. Akár a madár dala. Hallgasd a pacsirtát, ahogy énekel. Pedig, akár oly halkan is ciripelhetne, mint a hangya. Vagy röföghetne is. De nem. Énekel.
Ez a világ tökéletes. Nem hibátlan. Tökéletes. Miképp a hasznos, a haszontalan dolgoknak is helye van az ég és a föld között. Sose kételkedj önnön létjogosultságodban, mert ha elhiszed, hogy csak a hasznos énednek van értelme, elveszted a lelked egy különleges oldalát. Mintha... mintha eltűnne az égről a kék.
Nem baj, ha épp nem érzed hasznosnak magad, nem baj, ha egy nehéz napodon csak hibázni tudsz. Mert a világ részeként így is, úgy is tökéletes vagy. Csak legyél az, aki lehetsz. Ma éld a haszontalant, holnap a
koszegimarika, 2020. május 14. csütörtök, 09:00
Látogatás San Giovanni Rotondóba.
személyesen csupán egyszer találkoztak, és Karol atya két levelet írt Pio atyához, mégis kijelenthetjük, hogy a kapucinus szerzetes a távoli 1948 áprilisa óta folyamatos lelki kapcsolatban állt Wojtyła bíborossal, mégpedig az imádságon keresztül. Mialatt a kardinális a szentmiséjére készül, bizonyára visszaemlékszik arra a szentmisére, amelyet egykor Pio atya mutatott be, és amelyen ő maga is jelen volt. Felidézi annak mélyen áhítatos és imádságos légkörét, amelyben a szentmisét bemutató pap teljesen és tökéletesen eggyé vált az oltáron felajánlott áldozattal, és ez oly mélyen megrázta és egyben meghatotta a jelen lévő híveket. Ez a szentmise mélyen belevésődött a bíboros szívébe és lelkébe is.

A szentmise napja november 2-a, halottak napja volt, ezért tehát rövid szentbeszédében Wojtyła bíboros megemlékezett az összes szentről és megholtról, mert mint mondotta, ,,a megholtaknak szentnek kell lenniük, szentté kell válniuk, mivel részesülnek a mi Urunk, Jézus Krisztus halálában és
maroka, 2020. május 14. csütörtök, 08:16
1/237
Képek, videók
Padre-Pio.png
cserhat3
2018. március 17. szombat, 19:29
Jézus Krisztus Isten fia
dandej
2020. január 04. szombat, 16:18
JÉZUS-KRISZTUS.jpg
katolikusokoldala
2018. augusztus 11. szombat, 11:21
Jézus a Krisztus
dandej
2018. március 29. csütörtök, 16:59
Jézus Krisztus.JPG
liliana01
2017. április 18. kedd, 18:24
jezus-krisztus-kereszt eny
menusgabor
2016. október 04. kedd, 20:48
jezus-krisztus-feltama das
borigit
2016. május 30. hétfő, 14:11
Megváltás Jézus Krisztus
sacimama
2016. március 26. szombat, 09:32
PJ Jézus Krisztus.jpg
sz719eszter
2016. március 20. vasárnap, 18:45
Jézus Krisztus
irmus
2016. március 20. vasárnap, 14:33
jezus_krisztus_224549_ 611
paka68
2016. január 30. szombat, 16:57
jezus_krisztus_szulete se.
borigit
2015. december 15. kedd, 13:13
igazi áldás.jpg
liliana01
2020. május 25. hétfő, 12:30
MáraiAz igazi.jpg
liliana01
2020. február 23. vasárnap, 10:54
igazi szekéren0710.jpg
maroka
2019. július 11. csütörtök, 10:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.