Belépés
2020. február 17. hétfő | 8. hét | 48. nap | 05:41 | Donát
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ferenc pápa: Azok a keresztények, akik nem képesek .....
Ferenc pápa: Azok a keresztények, akik nem képesek bepiszkolni a kezüket, nem keresztények.
A TV2000 katolikus televíziós csatornán 2018-ban a Miatyánkról, 2019-ben az Üdvözlégyről folytatott beszélgetést Marco Pozza fiatal börtönlelkész Ferenc pápával. Idén február 17-től a trilógia harmadik részeként a Hiszekegy kerül terítékre, nyolc részben.
A sorozat abból az elgondolásból született, hogy térjünk vissza ősi imádságaink szavainak gyökereihez, értelmezzük azokat a jelenben, korunk tanúságtevőivel együtt, találkozások, kommentárok által. ,,Mindannyian azt hisszük, hogy ismerjük a Hiszekegyet, elmondjuk vasárnap és más fontos alkalmakkor. Néha azonban úgy ismételjük, mint egy mondókát, miközben fel sem fogjuk, hogy amikor mondjuk, észrevétlenül belépünk a keresztény szépség legrejtettebb szobáiba, magának Istennek a szívébe" - szól a harmadik sorozat beharangozója.
Io credo (Én hiszek) címmel láthatók majd a sorozat epizódjai főműsoridőben. A nyolc részben Ferenc pápa válaszol
maroka, 2020. február 12. szerda, 12:00
Labdarúgó NB I - Kisvárdán is nyert a címvédő FTC
A fővárosi zöld-fehér együttes így már 15 bajnoki mérkőzés óta veretlen, míg a várdaiaknak ez volt sorozatban a negyedik vereségük az NB I-ben.

OTP Bank Liga, 18. forduló:Kisvárda Master Good-Ferencváros 1-2 (1-1)------------------------------------------Kisvárda, 3308 néző, v: Erdős

gólszerzők: Obradovic (39.), illetve Boli (28.), Isael (85., tizenegyesből)

sárga lap: Hej (26.), Melnyik (68.), Lucas (78.), illetve Lovrencsics (85.)

Kisvárda:

----------Dombó - Melnyik, Beriosz, Rubus, Hej - Lucas, Karaszjuk (Viana, a szünetben) - Obradovic (Sassá, 61.), Cukalasz, Bumba - Grozav (Gosztonyi, 85.)

Ferencváros:

------------Dibusz - Lovrencsis, Blazic, Otigba, Civic (Heister, 83.) - Sigér (Somalia, 61.), Haratin - Zubkov, Tokmac (Varga, 78.), Isael - Boli

Az első félidőben jelentős mezőnyfölényben futballozott a vendégcsapat, amely azonban a vezető gól megszerzése után kissé belekényelmesedett a meccsbe, s ezt a hazaiak valamivel több mint tíz perc elteltével
velemenyezd, 2020. február 01. szombat, 19:03
Kontinentális Kör - A Gyulai Memorial a második számú atlétikai sorozatban
A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) pénteki közleményében hozta nyilvánosságra az ez évtől induló Kontinentális Kör (Continental Tour) részleteit. A széria viadalait három kategóriába sorolták, e szerint arany, ezüst és bronz versenyeket rendeznek világszerte. A legrangosabb, arany jelzésű sorozat 10 állomása között kapott helyet a július 7-én sorra kerülő magyarországi versengés. Az ezüstben szintén tíz, míg a bronzban 50 verseny lesz.

Az arany széria minden állomásán 200 ezer dollár a pénzdíj, s a versenyek rangját tovább emeli, hogy a Gyémánt Liga átalakítása után az abból kimaradt számokban, 200 méteren, 3000 akadályon, hármasugrásban, diszkoszvetésben, valamint a GYL-ben már évek óta mellőzött kalapácsvetésben is ezeken a versenyeken mérhetik össze tudásukat a legmagasabb szinten a világ legjobbjai. Ezeknek a számoknak minden versenyen 20 ezer dollár a díjazása, az elért eredmények ugyanolyan súllyal számítanak a világranglistába, mint a Gyémánt Ligában produkált eredmények más számokban. A
velemenyezd, 2020. január 24. péntek, 13:22
Advent 4. vasárnapja 12.22 evangelium
OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Íme, a szűz fogan.
Azokban a napokban:
Így szólt az Úr Acház királyhoz: ,,Kérj magadnak jelet az Úrtól, a te Istenedtől, akár az alvilág mélységeiből, akár felülről a magasból." De Acház így válaszolt: ,,Nem kérek jelet, és nem kísértem az Urat." Erre Izajás próféta azt mondta: ,,Halljátok hát, Dávid háza! Nem elég nektek, hogy próbára teszitek az emberek türelmét, még az én Istenem türelmét is próbára teszitek? Ezért az Úr maga ad nektek jelet: Íme, a szűz fogan, fiút szül, és Emmánuelnek nevezi, ami annyit jelent: Velünk az Isten."
Ez az Isten igéje. Iz 7,10-14

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
Jézus Krisztus, aki Dávid nemzetségéből származott. az Isten Fia.
Testvéreim!
Pál, Krisztus Jézus szolgája és meghívott apostola köszönt benneteket!
Isten kiválasztott az ő evangéliumának hirdetésére, amelyet prófétái által a szent iratokban előre megígért, Fiáról, Jézus
maroka, 2019. december 22. vasárnap, 07:37
Walesi-magyar - Sallai: öt pontos passzunk nem volt
négy éve már megcsinálták, hogy pótselejtezőről kijutottak. "Miért ne sikerülhetne megint?" - tette fel a kérdést.

Pátkai Máté szerint az első félidőben ugyan nem játszott bátortalanul a válogatott, ennek ellenére a támadójáték nem működött, annak hatékonyságát növelni kell a jövőben, mert nagyon kevés helyzetet sikerült kidolgozni.

"Nagy lehetőséget szalasztottunk el, amit még meg kell emészteni. Egyelőre nem gondolok a pótselejtezőre" - jelentette ki Kovács István, aki úgy vélte, az egész sorozatot tekintve a hazai pályán Szlovákiától elszenvedett 2-1-es vereségen úszott el az Eb-részvétel kiharcolása. A MOL Fehérvár középpályása az elvesztett párharcokban látta a mostani kudarc okát.

Baráth Botond úgy vélekedett, hogy nem kezdtek rosszul, Wales azonban az első helyzetét kihasználta, támadásban pedig nem sikerült átjátszani az ellenfelet, így egyetlen helyzetet leszámítva esély sem volt az egyenlítésre. A kansasi védő úgy fogalmazott, ez volt az A terv, de maradt a B, most már arra kell
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 07:04
Walesi-magyar - Giggs: kedden be kell fejezni a munkát
"Nagy kihívás és nehéz találkozó lesz, de jó formában és jó hangulatban várjuk. Kedden be kell fejezni a munkát" - jelentette ki a szakvezető, aki megjegyezte, a szombaton Azerbajdzsánban 2-0-ra megnyert mérkőzés után hosszú volt az út haza Bakuból, ezért a vasárnap pihenéssel telt, de mindenki egészséges, így minden játékosára számíthat a sorsdöntő összecsapáson.

Giggs szerint a fiatalok és a rutinosabbak megfelelő elegyet alkotnak a walesi gárdában, a játékosok egymást segítik, előbbiek az étvágyukkal, utóbbiak a tapasztalatukkal viszik előbbre a nemzeti együttest.

"Ez nem rólam szól, hanem az egész országról. Jó lenne újra átélni a 2016-os élményeket, ettől jelenleg egyetlen meccs választ el minket. Nagyon kemény lesz, de muszáj megnyernünk" - válaszolt a Manchester United korábbi legendás játékosa arra a kérdésre, hogy edzőként pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érné el, ha kivezetné a három éve elődöntős válogatottat a 2020-as Eb-re.

Giggs kitért a két csapat júniusi
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 14:42
Futsal Eb-selejtező - Litvániában játszanak a magyarok
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapjának csütörtöki tájékoztatása szerint Turzó József együttese a házigazda mellett a török és az északír csapattal találkozik majd. A kilenc selejtezőcsoport győztese automatikusan bejut a selejtező következő szakaszába, míg a csoportmásodikok és az öt legjobb csoportharmadik oda-visszavágós párharcban harcolhatja ki ezt.

A következő szakaszba már becsatlakozik a világbajnoki selejtezőkön sikeresen szereplő 16 válogatott, itt újabb csoportkörre, majd rájátszásra kerül sor, így alakul ki a 2022-es hollandiai kontinensviadal 16 csapatos mezőnye, amelynek a házigazda együttes automatikusan tagja.

"A litvániai torna abból a szempontból teljesen más lesz, mint az októberi, olaszországi vb-selejtező volt, hogy ezúttal esélyesként kezdjük meg a küzdelmeket. Nem lesz könnyű dolgunk, mert a litvánok rengeteg energiát fektetnek abba, hogy fejlődni tudjanak futsalban, a törökök agresszív játékáról vannak kellemetlen tapasztalataink, az északírekről pedig nehéz
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 18:32
Hosszú Katinka és az ISL sztárjai gyerekekkel úsztak
Michael Andrew egy magyar iskolába látogatott el" - mondta a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka.

A magyar úszó a látogatással kapcsolatban megjegyezte, fontos inspirálni a jövő generációját, egyúttal szeretnének visszaadni valamit abból, amit a versenysporttól kaptak, mert ez sokat jelenthet a gyerekeknek.

"A dallasi első fordulóban csapattulajdonosként duplán izgultam, a 200 méter pillangó után nem is vezettem le, hanem azonnal a lelátóra mentem szurkolni a társaimnak. Ez egy forradalmi sorozat, mert itt csapatok versenyeznek, azaz nemcsak magunkért, hanem a csapatunkért is úszunk" - mondta az ISL texasi állomásáról Hosszú, akinek csapata harmadik lett, s ezen szeretne javítani most hétvégén a magyar fővárosban.

Hosszú arról is beszélt, hogy csütörtök este egyeztetik az edzőkkel, ki melyik számban induljon, elsősorban a csapatának, az Ironnak az érdekeit nézik majd. Megemlítette, hogy ő Dallasban az elsőtől pontszámban alig elmaradva lett a harmadik legértékesebb úszó.

Az
velemenyezd, 2019. október 24. csütörtök, 15:31
Író vagyok, 4. rész: furaila Blog
4. RÉSZ: FURAILA BLOG
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?n=furaila
A 2006-ban nyitott furaila nevű blogomba az elmúlt 13 évben több, mint 7500 írást töltöttem föl. A 2006-os eseményekről tudósítottam - szinte percről-percre. Olyan hiteles részletességgel, hogy abból is könyvet írhatnék! Itt vannak a blog-bejegyzések 2006 októberétől 2009 áprilisáig. Akkor ugyanis kitiltott - az akkor még ingyenes TVN-es - szolgáltató a blogomból. Ez a tilalom egészen 2010 novemberéig (17 hónapig) tartott. (Az alatt az idő alatt a Nemzeti Hírhálón lévő rovatomban jelenhettek meg írásaim. 2010 novemberétől már ott sem...)
2010. november (24)
2009. április (59)
2009. március (186)
2009. február (62)
2009. január (161)
2008. december (76)
2008. november (55)
2008. október (125)
2008. szeptember (119)
2008. augusztus (261)
2008. július (326)
2008. június (151)
2008. május (178)
2008. április (172)
2008. március
furaila, 2019. szeptember 28. szombat, 00:38
Érdekes elmélet
létre. A kvantumfizika ezen újdonságai már senkit nem lepnek meg napjainkban. Sőt, mindezek már ismertek voltak az ókorban is, hiszen sok abból az időből fennmaradó tétel szerint nem létezik különbség a tárgyak és a gondolatok között.

világon minden energiával van teli. Az Univerzum pedig reagál a gondolatokra. Az energia követi a figyelmet, azaz amire koncentrálunk az változást szenved.

De hogyan lehetséges ez?
A kvantumfizika szemszögéből, a valóság nem más, mint lehetőségek sorozata, egy nyersanyag, mely a testünket, az elménket és az egész Univerzumot alkotja. Az energia és az információ tere soha nem szűnik meg változni egyetlen másodpercben sem.

A XX. században, az atomok és fotonok kísérleti korszakában, felfedezték, hogy a kísérletekre irányuló figyelem képes megváltoztatni az eredményeket. Tehát, amire koncentrálunk, az változást szenved.

Tudományos kísérlet
A fenti megállapítást tudományos kísérletek által igazolták, melyek eredményein mindig
pacsakute, 2019. szeptember 21. szombat, 21:01
Sportlövő Eb - Bajos Gitta elsírta magát a bronzéremtől
próbát, ami egészen tűrhető volt, aztán onnantól, hogy megadták a startjelet, fogalmam sincs, mi történt pontosan" - idézte fel a versenyt Bajos, aki hozzátette, hogy a riválisok eredményeit nem figyelte, saját teljesítményéről pedig úgy vélekedett, "átlagos volt, sőt, gyengén indult, de a verseny közben javult, és ezt a végéig sikerült megtartani."

Bajos Gitta 624,4 körrel zárta a nem olimpiai szám versenyét, és bár német riválisa is pontosan ugyanilyen eredményt ért el, a komáromi sportoló az utolsó sorozatban jobbat lőtt, ezzel zárt harmadikként.

"Amikor végeztem, kiálltam a lőállásból, ránéztem a táblára, és nem voltam benne az első háromban, emiatt kiakadtam, kimentem a mosdóba, és azt ismételgettem magamban, hogy ez nem lehet" - mondta Bajos. "Amikor visszamentem, láttam, hogy negyedik vagyok, és tudtam azt is, hogy a német lánynak mennyit kell lőnie a végén, aztán egyszer csak az eredményjelzőn az én nevem felugrott a harmadik helyre, és akkor elsírtam magam" - nyilatkozta a juniorkorú
velemenyezd, 2019. szeptember 19. csütörtök, 14:12
PesText: fókuszban a visegrádiak és Törökország irodalma
Kollár Árpád költő, a PesText és a társzervező Magyar Irodalmi Jogvédő és Jogkezelő Egyesület (MISZJE) vezetője a szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

Mint kifejtette, a fesztivállal is szeretnék tudatosítani, hogy a középpontban lévő német, francia, angolszász irodalom mellett a Magyarország közelében élő népek irodalmára legalább olyan fontos kitekintenünk. A PesText kiemelt vendége lesz Piotr Szewc lengyel író, akinek Pusztulás című regénye idén nyáron jelent meg újra magyarul a POKET Zsebkönyvek sorozatban.

"Szewc a lengyel irodalom kiemelkedő alakja. A Pusztulást, amely a második világháború kitörését megelőző napot rögzíti sajátos módon, húszéves korában írta. A regény témája azért is aktuális, mert éppen nyolcvan évvel ezelőtt, Lengyelország megtámadásával kezdődött a háború. A szerző szeptember 24-én az A38-on és másnap Kovács Adél színművésszel együtt a PIM-kertben is felolvas a műből" - közölte Joanna Urbanska, a budapesti Lengyel Intézet igazgatója.

A fesztiválra eljön még mások
velemenyezd, 2019. szeptember 11. szerda, 13:41
1/51
Képek, videók
KERESZTÉNYEK-S.jpg
katolikusokoldala
2017. május 24. szerda, 18:06
Jártak erre keresztények
gaazgezabandi
2008. május 10. szombat, 13:26
Idézet- Marco Rossi.jpg
menusgabor
2018. augusztus 14. kedd, 22:56
Marco 01.jpg
chillik
2018. február 08. csütörtök, 05:11
Marco 02.jpg
chillik
2018. február 08. csütörtök, 05:11
Marco 03.jpg
chillik
2018. február 08. csütörtök, 05:10
Trump és Marcon- felesége
agica2004
2017. július 22. szombat, 19:48
Marcos mantara
szicu
2016. április 06. szerda, 17:03
Marcos Mantara
szicu
2016. április 06. szerda, 17:01
800px-San_Marco_interi or_
borigit
2015. január 08. csütörtök, 15:04
800px-Basilica_San_Mar co_
borigit
2015. január 08. csütörtök, 15:03
Marco Tozzi.png
agica2004
2014. június 13. péntek, 13:05
Andikám és Marcos
orban47
2014. április 19. szombat, 16:34
anyukám és Marcos
orban47
2013. október 07. hétfő, 00:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.