Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 04:43 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Skót miniszterelnök: meg kell akadályozni a fertőzések behurcolását más országrészekből
Nicola Sturgeon a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorának nyilatkozva alig burkolt utalást tett arra, hogy a skót kormány esetleg karanténkötelezettséget vezethet be például az Angliából Skóciába utazókra.

Sturgeon kijelentette: Skóciában sikerült nagyon alacsony szintre csökkenteni a koronavírus-fertőzöttséget, így a következő hetek egyik legnagyobb kockázata a fertőzés behurcolása.

Hozzátette: Skócia ezért járt el óvatosan a külföldről érkezők karanténkötelezettségének enyhítésével, és ezért kell nagyon ügyelnie arra is, hogy az Egyesült Királyság más részeiből ne kerülhessen be új koronavírus-fertőzés Skóciába.

A skót miniszterelnök külföldi országok belső utazási korlátozásainak példái közül kiemelte, hogy Ausztráliában jelenleg nem lehet Melbourne-ből Sydney-be utazni a koronavírus-fertőzések számának melbourne-i megugrása miatt, az Egyesült Államokban pedig New York állam kormányzója korlátozta a beutazást a járvány által legsúlyosabban érintett amerikai
velemenyezd, 2020. július 12. vasárnap, 15:01
Koronavírus - Megszűnt a Magyarországról Angliába és Skóciába utazók karanténkötelezettsége
A brit közlekedési minisztérium által összeállított listán - 14 brit tengerentúli terület mellett - 59 olyan ország szerepel, amelyek esetében London péntektől feloldotta az Angliába beutazókra érvényes, 14 napos elkülönítést előíró karanténszabályozást.

Nicola Sturgeon skót miniszterelnök csütörtök esti sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a skót kormány 57 ország - köztük Magyarország - esetében átvette és Skóciára is érvényesnek tekinti a brit kormány Angliára vonatkozó karanténmentességi döntését, de Szerbiát és Spanyolországot kihúzta listáról, mivel e két ország esetében továbbra is "aggodalomra ad okot" a Covid-19-járványt okozó új koronavírus elterjedtsége.

Az angliai és a skóciai karanténelőírás alól mentesített országok között van Magyarország mellett Csehország, Lengyelország, Németország, Franciaország és Olaszország.

Portugália, Svédország, az Egyesült Államok és Kína, a közép- és kelet-európai országok közül Szlovákia, Szlovénia, Bulgária, Románia és Oroszország nem
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 07:04
Koronavírus - Skócia egyelőre nem oldja fel a Szerbiából és Spanyolországból beutazók karanténkötelezettségét
Nagy-Britannia a koronavírus-járvány miatt jelenleg 14 napos elkülönítésre kötelezi mindazokat - köztük a brit állampolgárokat is -, akik külföldről utaznak be az országba.

A brit kormány azonban a minap jelentősen enyhítette a szabályozást: július 10-étől, péntektől 59 országból, köztük Magyarországról karanténkötelezettség nélkül lehet beutazni Angliába.

Magyarország közeli környezetéből Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna, Bulgária és Románia nem szerepel az angliai karanténkötelezettség alól mentesített országok listáján, Szerbiából és Spanyolországból viszont péntektől korlátozás nélkül be lehet utazni Angliába.

A brit kormány hangsúlyozta, hogy az enyhítés az Angliába érkezőkre vonatkozik, az Egyesült Királyság többi nemzete, vagyis Skócia, Wales és Észak-Írország kormányai saját hatáskörükben döntenek arról, hogy mely országok esetében mentesítik a beutazókat a karanténkötelezettség alól.

Nicola Sturgeon csütörtöki edinburghi sajtóértekezletén közölte: a skót kormány 57 ország -
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 16:52
Koronavírus - Meghosszabbíthatják a korlátozásokat az angliai Leicesterben
olyan bizonyítékokat, amelyek alapján a városban hosszabb ideig kellene érvényben tartani a korlátozásokat, mint Anglia többi térségében.

Priti Patel belügyminiszter azonban már előző nap, a BBC televízió magazinműsorában utalást tett arra, hogy Leicesterben helyi intézkedésként az országosnál hosszabb ideig érvényben maradhatnak a korlátozások.

Boris Johnson miniszterelnök hétfőn, ugyancsak a BBC televíziónak nyilatkozva szintén kilátásba helyezte ezt.

Johnson úgy fogalmazott: a brit kormányt aggasztják a koronavírus-fertőzések számának leicesteri megugrásáról érkező hírek, amelyek azt mutatják, hogy Nagy-Britannia még nem tudhatja teljesen maga mögött a járványt.

Hozzátette: többször bebizonyosodott, hogy a helyi kiterjedésű korlátozó intézkedések alkalmasak a fertőzés terjedésének megfékezésére, és szükség esetén ezt a módszert kell alkalmazni Leicesterben is.

Nagy-Britannia többi térségében ugyanakkor folyamatosan javul a járványhelyzet.

Nicola Sturgeon skót miniszterelnök
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 15:14
Koronavírus - Az Egyesült Államokban szájmaszkokban ünnepeltek az amerikaiak
Szövetségi ünnep és munkaszüneti nap volt az Emlékezet Napja hétfőn, amikor a háborúkban életüket áldozó, valamennyi amerikai előtt tisztelegtek az amerikaiak. Donald Trump elnök és Mike Pence alelnök a Washingtonnal szemben, a Potomac folyó másik oldalán tallhatóarlingtoni nemzeti sírkertben koszorúzta meg az Ismeretlen katona emlékművét. Több mint két hónap után elhagyta lakását Joe Biden, a demokraták várható elnökjelöltje is, aki Delaware állam egyik katonai emlékművénél helyezett el koszorút.Sok amerikai városban emlékeztek koszorúzással az elesett vagy eltűnt katonákra. A szokásos zászlós-táncos felvonulások azonban az idén a koronavírus-járvány miatt elmaradtak, a hivatalos rendezvényeket sok helyütt törölték, és jóval kevesebben látogattak el például a vietnami háborúban elesett amerikai katonák tiszteletére emelt washingtoni emlékműhöz vagy az amerikai polgárháború (1861-1865) egyik döntő csatájának emlékparkjába, a pennsylvaniai Gettysburgbe, mint az elmúlt években. Csaknem
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 07:04
Trianon 100
megtorlás órája."

Hazánk külföldi reprezentációját, a nagyhatalmak hozzáállását korábban minisorozatban részleteztük, érdemes belekattintani, innen az összes részhez el lehet jutni. Most csak megismételjük: ami történt, az színtiszta érdek, vaslogika volt, amit a XIX. századi, főleg francia hegemóniatörekvések eladhatósága miatt vontak csupán be a szavak szintjén a népek önrendelkezésének és jogainak mázával.

Öngyilkos legyen, hogy ne haljon meg?

Károlyi Mihály kormányfő 1918. november 13-án Belgrádban írta alá a Magyarországra vonatkozó fegyverszüneti dokumentumot az antant megbízottaival. A környező országok támadása nyomán ezután 279 napig tartó honvédő harcok kezdődtek, a világháború jogi lezárásához, a béke és nyugalom megteremtéséhez a békeszerződés aláírására volt szükség.

Az Apponyi Albert vezette magyar küldöttség 1920 januárjában érkezett Párizsba, ahol rövidesen nyilvánvalóvá vált: nem tárgyalni hívták őket a győztesek, hanem az előre elkészített
klarika47, 2020. május 24. vasárnap, 11:11
Koronavírus - Intenzív osztályon a brit kormányfő, a külügyminiszter vette át a miniszterelnöki feladatok ellát
A londoni miniszterelnöki hivatal szóvivője szerint Johnson kérésére Dominic Raab külügyminiszter vette át a miniszterelnöki feladatok ellátását.

Johnsonról március 26-án állapították meg, hogy megfertőződött a Covid-19 járványt okozó SARS-CoV-2 nevű vírussal, miután a vírus okozta betegség enyhe tüneteit észlelte magán.

A kormányfőt azonban vasárnap este a londoni St. Thomas kórházba szállították, miután betegségének egyes tünetei meglehetősen makacsnak bizonyultak. E tünetek közé tartozik a magas láz.

A Downing Street szóvivője még hétfő délután is azt hangsúlyozta, hogy Johnsont nem sürgősséggel, hanem kivizsgálásra vitték kórházba orvosának tanácsára.

Napközben Boris Johnson maga is azt tudatta a Twitteren közzétett üzenetében, hogy jó hangulatban van, dolgozik, és folyamatosan tartja a kapcsolatot kormányának és stábjának tagjaival.

A kormányfői hivatal illetékesének esti beszámolója szerint azonban a miniszterelnök állapota romlott, és az őt kezelő orvosi stáb javaslatára
velemenyezd, 2020. április 06. hétfő, 22:53
Koronavírus - A brit kormány életbe léptette a járványkészültség késleltetési szakaszát
Boris Johnson miniszterelnök - akinek vezetésével a nap folyamán ülésezett a kormány különleges helyzetekben összehívott tanácskozó testülete (COBRA) - a Downing Streeten tartott esti sajtótájékoztatóján elmondta: a felülvizsgált útmutatás csütörtöktől az, hogy mindazok, akik makacs, száraz köhögéssel küszködnek és magas lázuk van, legalább egy hétre különítsék el magukat környezetüktől.

Johnson közölte, hogy a kormány továbbra sem rendeli el az iskolák bezárását, illetve a nagy tömegeket vonzó rendezvények betiltását, megtiltja viszont az iskoláknak a külföldi osztálykirándulások szervezését.

A tilalom péntektől lép életbe.

Nagy-Britanniában a csütörtökön ismertetett legfrissebb adatok szerint 596 páciens szervezetében mutatták ki a Covid-19 betegséget okozó SARS-CoV-2 vírust, a halálos áldozatok száma tíz.

Sir Patrick Vallance, a brit kormány tudományos főtanácsadója, aki Chris Whitty angliai tisztifőrovossal együtt részt vett Johnson csütörtök esti sajtótájékoztatóján,
velemenyezd, 2020. március 12. csütörtök, 20:22
Koronavírus - Meghalt egy brit beteg, száz felett a nagy-britanniai fertőzöttek száma
nyugatra fekvő Reading nagyváros Royal Berkshire Hospital nevű kórházában érte a halál.

Chris Whitty angol tisztifőorvos közölte, hogy a beteg a vizsgálatok szerint valószínűleg Nagy-Britanniában fertőződött meg, és a vírus jelenlétét egy nappal halála előtt, szerdán mutatták ki szervezetében.

Egy brit állampolgár, aki a Japán partjainál vesztegzár alá vont Diamond Princess óceánjárón utazott, már a múlt hónapban meghalt koronavírus-fertőzésben, de ő egy japán kórházban hunyt el.

A brit kormány a héten részletes, 28 oldalas készenléti tervcsomagot tett közzé arra az esetre, ha az új típusú koronavírus okozta járvány széleskörűvé válna Nagy-Britanniában.

A Koronavírus-akcióterv című - a brit, a skót, a walesi és az észak-írországi kormány által közösen összeállított - dokumentum szerint a járvány terjedésének megfékezését célzó intézkedések között szerepelhet iskolák bezárása, az otthoni munkavégzés kiterjesztésének ösztönzése és a nagy tömegeket vonzó rendezvények számának
velemenyezd, 2020. március 05. csütörtök, 20:12
Koronavírus - Húszszázalékos fertőződési arányra készít terveket a brit kormány
tapasztalatok alapján az új koronavírus okozta, Kínából induló járvány halálozási rátája 1 százalék körüli, "vagyis a betegek 99 százaléka felépül".

Hozzátette: az alacsonyabb kockázatú - tehát például a fiatalabb, krónikus betegségekben nem szenvedő - csoportokon belül 1 százaléknál is jóval alacsonyabb a fertőzöttek halálozási aránya.

A tiszti főorvos szerint a betegek nagyon nagy többsége enyhe vagy mérsékelt megfázásszerű tüneteket tapasztal és teljesen felépül a fertőzésből.

A brit kormány kedden ismertetett 28 oldalas készenléti tervcsomagjában szerepel, hogy komolyabb nagy-britanniai járvány esetén a rendőrség fő feladatává a közrend fenntartása válik, különösen akkor, ha a rendőrségi állomány tagjai közül is sokan megbetegszenek. Ebben az esetben a közvetlen bűnüldözési tevékenység a legsúlyosabb bűncselekmények felderítésére korlátozódhat, és a sürgősségi szolgálatok a hadsereg segítségét is kérhetik.

A dokumentum szerint a brit védelmi minisztériumnak alaposan begyakorolt
velemenyezd, 2020. március 03. kedd, 14:11
Nagy-Britanniában 2035-től megtiltják az új benzin- és dízelüzemű autók és furgonok értékesítését
kerülhetnek forgalomba Nagy-Britanniában.

Boris Johnson brit miniszterelnök azonban az ENSZ novemberre Glasgowba összehívott 26. nemzetközi klímakonferenciájának (COP 26) keddi londoni előkészítő rendezvényén - a természetfilmjeiről és környezetvédelmi ismeretterjesztő tevékenységéről világhírű Sir David Attenborough és a társrendező Olaszország miniszterelnöke, Giuseppe Conte társaságában - bejelentette, hogy a csak belsőégésű motorokkal felszerelt autók és furgonok nagy-britanniai árusítási tilalmát a kormány 2035-re előrehozta.

Az új program lehetővé teszi a tilalom ennél is korábbi bevezetését, ha ez technikailag kivitelezhető.

Johnson a londoni Tudománytörténeti Múzeumban tartott keddi rendezvényen elmondta: a földi légkörben jelenleg több az üvegházhatást okozó széndioxid, mint 3 millió évvel ezelőtt, amikor az Antarktiszt erdők borították.

Hozzátette ugyanakkor, hogy Nagy-Britannia 1992 óta 42 százalékkal csökkentette széndioxid-kibocsátását, miközben 73 százalékkal emelkedett a
velemenyezd, 2020. február 04. kedd, 15:12
Brexit - Tusk: az EU "lelkesen" várná vissza a független Skóciát, de nem venné fel automatikusan
Tusk, aki novemberig állt az uniós állam- és kormányfők alkotta döntéshozó testület élén, a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorának nyilatkozva kijelentette: ő személyesen "nagyon skóciainak" tartja magát, különösen azóta, hogy Nagy-Britannia pénteken kilépett az Európai Unióból.

Arra a kérdésre, hogy ha a skót kormány segítséget kérne Brüsszeltől az újbóli EU-csatlakozáshoz önálló országként, ezt megkapná-e, Tusk úgy fogalmazott: érzelmi alapon kétségtelen, hogy "mindenki nagyon lelkes lenne Brüsszelben és általában Európában is" ezzel kapcsolatban.

Hozzátette ugyanakkor: Skócia függetlenné válása esetén a szabályoknak megfelelően új felvételi eljárásra lenne szükség, és "nem érvényesülne automatizmus" Skócia önálló EU-csatlakozásának folyamatában.

A brit EU-tagságról 2016 júniusában rendezett népszavazáson országos átlagban a résztvevők szűk, 51,89 százalékos többsége a kilépésre, a skótok 62 százaléka viszont a bennmaradásra voksolt.

Nicola Sturgeon skót miniszterelnök,
velemenyezd, 2020. február 02. vasárnap, 14:01
1/53
Képek, videók
Hazaáruló miniszterelnök
furaila
2019. augusztus 23. péntek, 14:35
Miniszterelnök 1955-1956
furaila
2019. június 23. vasárnap, 19:47
miniszterelnök rugdosása
furaila
2015. június 05. péntek, 06:56
O.V.-miniszterelnök.jp g
agica2004
2015. február 04. szerda, 18:12
miniszterelnökök.jpg
agica2004
2014. augusztus 31. vasárnap, 16:49
Felcsut-Miniszterelnök i h
agica2004
2014. április 24. csütörtök, 16:13
O.V.miniszterelnöke.pn g
agica2004
2014. március 21. péntek, 15:59
A miniszterelnököt lehet
furaila
2013. október 26. szombat, 17:14
Miniszterelnöki Család, 2
caris11935
2009. december 13. vasárnap, 10:06
Ki akar miniszterelnök le
caris11935
2009. május 26. kedd, 14:31
Miniszterelnök...
caris11935
2009. május 26. kedd, 14:08
Miniszterelnöki hivatal
msz303
2007. október 06. szombat, 19:01
Az akadályok....jpg
pacsakute
2014. július 18. péntek, 13:59
Az akadályok nem törhetne
jakabgasparne
2010. június 19. szombat, 18:17
az akadályok olyan...
jakabgasparne
2009. január 22. csütörtök, 07:40
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.