Belépés
2018. december 15. szombat | 50. hét | 349. nap | 18:00 | Valér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Meggyes-csokis túrótorta sütés nélkül
majd összedolgozzuk a margarinnal. A tortaforma alját beburkoljuk folpack-kal, rákapcsoljuk az oldalát, és belenyomkodjuk a kekszet. A felére szórjuk a csokit. A túrót 1 dl tejszínnel botmixer segítségével krémesítjük, majd a zselatint elkeverjük a cukorral, a másik dl tejszínnel, és forrásig hevítjük. Hozzáadjuk a túróhoz. Valószínűleg ugyanolyan hatást érek el, ha mindkét dl tejszínt hozzáadom a zseletinhoz, és utána pürésítem. 2/3-ába elkeverjük a meggyet, a kekszes alapra kenjük, majd a sima túrókrémmel befedjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, de kevesebb idő is elég. Utána kiemeljük a formából, rátesszük a tálcára, és óvatosan kihúzzuk alóla a folpack-ot. (Ha valakinek van jobb ötlete ahhoz, hogy ne kelljen a kekszeshez a tortaforma alját is tálalni, kérem írjon megjegyzést.)
Majd úgy döntünk, hogy inkább kenünk rá tejszínhabot, hogy szép egyenletes legyen a felszíne. Úgyhogy kár volt külön választani a túrót. Nem baj, a jó papné is holtig tanul.
bkisseva, 2018. július 12. csütörtök, 14:34
A legjobb bodzás desszertek
mandulával megszórva kínáljuk.

Bodzás üdítőital

Hozzávalók 10 liter vízhez:
3 tenyérnyi friss, vagy 6 szárított virág, 1 kg cukor, 1 citrom, 1,5 evőkanál citromsav

Elkészítés:
A hozzávalókat egy 12 literes fazékba tesszük és felengedjük 10 liter hideg vízzel. 3-4 napig állni hagyjuk, naponta egyszer keverjük. 4 nap után leszűrjük, 2 literes műanyag flakonokba öntjük, lezárjuk. 1 hónap után pezsgős lesz.

Csokis piskótatekercs bodzaszörpös lime-os túrókrémmel

Hozzávalók:
10-12 szelethez: a piskótához: 6 tojás, 8 evőkanál cukor, 10 dkg étcsokoládé, 1 evőkanál kakaópor, 1 mokkáskanál sütőpor, 5 evőkanál liszt, a túrókrémhez: 50 dkg krémtúró, 1/2 dl bodzaszörp, 2 db lime, 12 dkg porcukor, édesített tejszínhab a díszítéshez

Elkészítés:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd belekeverjük a vízgőz fölött felolvasztott étcsokit, hozzáadjuk a kakaóport, a sütőporral elkevert
tinka1951, 2015. május 25. hétfő, 17:35
Sárgadinnyés ételek
Adjuk hozzá a szósz hozzávalóit (3 evőkanál fehérbor, 2 kávéskanál gránátalmaszörp, 10 friss mentalevél). Keverjük össze, fedjük le, és tálalás előtt 2 órára tegyük a hűtőszekrénybe.
Sárgadinnye turmix
Hozzávalók: 1 fél kisebb méretű sárgadinnye, 2 gombóc vanília fagylalt, 3 dl tej, 1 kk vaníliás cukor, 2 ek rum (ezt természetesen el lehet hagyni, de sokkal jobb ízt ad az italnak)
A hozzávalókat összeturmixoljuk, és jól lehűtve, akár tejszínhabbal is szervírozhatjuk.
Sárgadinnye túrókrémmel
Hozzávalók 4 személyre: 1 kis sárgadinnye, 20 dkg natúr krémtúró, 3 evőkanál tej, 2 evőkanál cukor, 5 dkg diós puszedli, 2 evőkanál őszibaracklikőr
Elkészítés:
A diós puszedlit durvára tördeljük. A krémtúrót összekeverjük a tejjel és a cukorral. A puszedli 2/3-át a krémbe vegyítjük. A dinnyét félbevágjuk, belsejét kikaparjuk. A dinnye húsából karalábévájóval gömböket vájunk ki, és likőrrel meglocsoljuk. Fogyasztásig hűtőszekrényben tartjuk. A likőrös dinnyegolyókat a túrókrémmel
yaskane, 2014. november 13. csütörtök, 12:49
A mai ebéd
A mai ebéd, valami fenséges finom. Én is úgy loptam az ötletet.
Kakaós, francia palacsinta, de nem a tölteléke, hanem a tésztája, meggyes-túrós töltelékkel. Egészen más, mint egy sima palacsinta.

Hozzávalók:

25 dkg finomliszt
1/2 l tej
3 tojás
6 k. cukrozatlan kakaópor
4 k .cukor
1 csipet só
1 k. olaj
1-2 k. rum
kevés vaj
Töltelék:
1/2 kg túró
2 dl tejföl
1 kk. vagy csomag vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
őrölt fahéj
kimagozott meggy

Elkészítés:

1. A palacsintatésztához összekeverem a lisztet a kakaóval, cukorral, sóval. Hozzáütöm a tojásokat és apránként hozzáöntve a tejet, simára keverem kézi habverővel . A végén belekeverem az olajat és fél órára beteszem a hűtőszekrénybe.
2. Közben a töltelékhez a hozzávalókat a meggy kivételével simára keverem.
3. A tésztából vastagabb palacsintákat sütök, nekem ebből a mennyiségből 16 palacsinta lett. Minden palacsinta előtt borsónyi
horvathnemagdi, 2014. május 01. csütörtök, 20:06
Citromos-narancsos túrótorta
Hozzávalók egy 26 cm átmérőjű 2,5 l térfogatú sütőformához: Az omlós tésztához: 10 dkg Rama margarin, 12,5 dkg búzaliszt, 3 dkg őrölt mandula, 4 dkg méz.

A piskótatésztához: 2 db tojás, 7,5 dkg méz, 1 csipet só, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 8 dkg teljes kiőrlésű liszt, 1 teáskanál sütőpor, 3 evőkanál narancsdzsem.

A "rátéthez": 10 levél zselatin, 50 dkg sovány túró, 12,5 dkg méz, 1 teáskanál reszelt narancs-héj, 2 db narancs, 2 db grapefruit, 2,5 dl tejszín.

A díszítéshez: 2 dl tejszín, 4 dkg sötét színű süteménymáz vagy zselépor.

A lisztből, a mandulából, a margarinból és a mézből sima tésztát gyúrunk. Az omlós tésztát fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük. A hűtőből kivéve, kinyújtva a sütőformába helyezzük, és előmelegített sütőben 175-200 fokon kb. 10 percig sütjük. A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat 2 evőkanál meleg vízzel, a mézzel, a sóval és a citromhéjjal felhabosítjuk, amíg sűrű krémet kapunk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és
yaskane, 2014. február 08. szombat, 19:55
mascarponés túrókrém
Hozzávalók:

25 dkg áttört túró
1 dl tej
25 dkg Mascarpone krémsajt
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 citrom
2 csomag zselatin
1 dl víz
5 dl habtejszín

Elkészítés:

A túrót a tejjel finomra turmixoljuk.
A Mascarponét habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, apránként beledolgozzuk a túrókrémet, a citrom levét, és reszelt héját.
A hideg vízbe áztatott zselatint lassú tűzön áttetszőre feloldjuk, simára dolgozzuk először 3-4 evőkanál túrókrémmel, majd a teljes mennyiséghez adjuk, és jól lehűtjük.
Amikor sűrűsödni, dermedni kezd, óvatosan beleforgatjuk a tejszín keményre vert habját.
ibolya58, 2013. szeptember 22. vasárnap, 14:11
Kakaós-meggyes palacsinta
A mai ebéd, valami fennséges finom. Én is úgy loptam az ötletet.
Kakaós, francia palacsinta, de nem a tölteléke, hanem a tésztája, meggyes-túrós töltelékkel. Egészen más, mint egy sima palacsinta.
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
1/2 l tej
3 tojás
6 ek. cukrozatlan kakaópor
4 ek .cukor
1 csipet só
1 ek. olaj
1-2 ek. rum
kevés vaj
Töltelék:
1/2 kg túró
2 dl tejföl
1 kk. vagy vaniliáscukor
cukor ízlés szerint
őrölt fahéj
kimagozott meggy
Elkészítés:
1. A palacsintatésztához összekeverem a lisztet a kakaóval, cukorral, sóval. Hozzáütöm a tojásokat és apránként hozzáöntve a tejet, simára keverem kézi habverővel . A végén belekeverem az olajat és fél órára beteszem a hűtőszekrénybe.
2. Közben a töltelékhez a hozzávalókat a meggy kivételével simára keverem.
3. A tésztából vastagabb palacsintákat sütök, nekem ebből a mennyiségből 16 palacsinta lett. Minden palacsinta előtt borsónyi vajat teszek a
koszegimarika, 2013. szeptember 11. szerda, 17:21
Kakaós, francia palacsinta
Kakaós, francia palacsinta, de nem a tölteléke, hanem a tésztája, meggyes-túrós töltelékkel. Egészen más, mint egy sima palacsinta.

Hozzávalók:

25 dkg finomliszt
1/2 l tej
3 tojás
6 k. cukrozatlan kakaópor
4 k .cukor
1 csipet só
1 k. olaj
1-2 k. rum
kevés vaj, vagy olaj a sütéshez

Töltelék:

1/2 kg túró
2 dl tejföl
1 kis k. vagy vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
őrölt fahéj
kimagozott meggy

Elkészítés:

1. A palacsintatésztához összekeverem a lisztet a kakaóval, cukorral, sóval. Hozzáütöm a tojásokat és apránként hozzáöntve a tejet, simára keverem kézi habverővel . A végén belekeverem az olajat és fél órára beteszem a hűtőszekrénybe.
2. Közben a töltelékhez a hozzávalókat a meggy kivételével simára keverem.
3. A tésztából vastagabb palacsintákat sütök, nekem ebből a mennyiségből 16 palacsinta lett. Minden palacsinta előtt borsónyi vajat (vagy pici olajat) teszek a
horvathnemagdi, 2013. szeptember 07. szombat, 08:54
Egészen más, mint egy sima palacsinta.
A mai ebéd, valami fenséges finom.
Kakaós, francia palacsinta, de nem a tölteléke, hanem a tésztája, meggyes-túrós töltelékkel.

Egészen más, mint egy sima palacsinta.

Hozzávalók:

25 dkg finomliszt
1/2 l tej
3 tojás
6 k. cukrozatlan kakaópor
4 k .cukor
1 csipet só
1 k. olaj
1-2 k. rum
kevés vaj

Töltelék:

1/2 kg túró
2 dl tejföl
1 kis k. vagy vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
őrölt fahéj
kimagozott meggy

Elkészítés:

1. A palacsintatésztához összekeverem a lisztet a kakaóval, cukorral, sóval. Hozzáütöm a tojásokat és apránként hozzáöntve a tejet, simára keverem kézi habverővel . A végén belekeverem az olajat és fél órára beteszem a hűtőszekrénybe.
2. Közben a töltelékhez a hozzávalókat a meggy kivételével simára keverem.
3. A tésztából vastagabb palacsintákat sütök, nekem ebből a mennyiségből 16 palacsinta lett. Minden palacsinta előtt borsónyi vajat
horvathnemagdi, 2013. szeptember 06. péntek, 19:39
Francia palacsinta
Kakaós, francia palacsinta, de nem a tölteléke, hanem a tésztája, meggyes-túrós töltelékkel. Egészen más, mint egy sima palacsinta.

Hozzávalók:

25 dkg finomliszt
1/2 l tej
3 tojás
6 ek. cukrozatlan kakaópor
4 ek .cukor
1 csipet só
1 ek. olaj
1-2 ek. rum
kevés vaj, vagy olaj a sütéshez

Töltelék:

1/2 kg túró
2 dl tejföl
1 kk. vagy vaniliás cukor
cukor ízlés szerint
őrölt fahéj
kimagozott meggy

Elkészítés:

1. A palacsintatésztához összekeverem a lisztet a kakaóval, cukorral, sóval. Hozzáütöm a tojásokat és apránként hozzáöntve a tejet, simára keverem kézi habverővel . A végén belekeverem az olajat és fél órára beteszem a hűtőszekrénybe.
2. Közben a töltelékhez a hozzávalókat a meggy kivételével simára keverem.
3. A tésztából vastagabb palacsintákat sütök, nekem ebből a mennyiségből 16 palacsinta lett. Minden palacsinta előtt borsónyi vajat (vagy pici olajat) teszek a
szupernagyi, 2013. szeptember 05. csütörtök, 18:06
Finom francia palacsinta
A mai ebéd, valami fenséges finom. Én is úgy loptam az ötletet.
Kakaós, francia palacsinta, de nem a tölteléke, hanem a tésztája, meggyes-túrós töltelékkel. Egészen más, mint egy sima palacsinta.
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
1/2 l tej
3 tojás
6 ek. cukrozatlan kakaópor
4 ek .cukor
1 csipet só
1 ek. olaj
1-2 ek. rum
kevés vaj
Töltelék:
1/2 kg túró
2 dl tejföl
1 kk. vagy vaniliás cukor
cukor ízlés szerint
őrölt fahéj
kimagozott meggy
Elkészítés:
1. A palacsintatésztához összekeverem a lisztet a kakaóval, cukorral, sóval. Hozzáütöm a tojásokat és apránként hozzáöntve a tejet, simára keverem kézi habverővel . A végén belekeverem az olajat és fél órára beteszem a hűtőszekrénybe.
2. Közben a töltelékhez a hozzávalókat a meggy kivételével simára keverem.
3. A tésztából vastagabb palacsintákat sütök, nekem ebből a mennyiségből 16 palacsinta lett. Minden palacsinta előtt borsónyi vajat teszek a
1955viki, 2013. szeptember 03. kedd, 20:03
1/7
Képek, videók
Meggyes-csokis mogyoró ko
katicafeher
2015. szeptember 09. szerda, 08:11
csokis_meggyes_sutemen y.j
yvett789
2015. február 02. hétfő, 18:15
meggyes-csokis.png
yvett789
2015. január 22. csütörtök, 20:32
csokis meggyes
szabdavid91
2011. december 11. vasárnap, 23:21
csokis-meggyes-torta.j pg
bubszi
2010. október 02. szombat, 08:01
csokis-meggyes-trifle- 2.j
bubszi
2010. június 03. csütörtök, 07:18
csokis-meggyes-trifle- 1.j
bubszi
2010. június 03. csütörtök, 07:17
csokis-meggyes torta.jpg
veronika74
2009. június 17. szerda, 14:18
Aszalt meggyes-csokis kal
sarkadykati
2009. március 21. szombat, 23:58
Meggyes-csokis 003.jpg
bezsa
2008. június 24. kedd, 16:25
Meggyes-csokis 002.jpg
bezsa
2008. június 24. kedd, 16:24
Meggyes túrótorta.JPG
foltoskata
2009. június 13. szombat, 21:57
Illatos túrós tortaformáb
eliza666
2012. szeptember 19. szerda, 22:39
maci tortaforma.JPG
bb71
2008. január 06. vasárnap, 18:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.