Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 20:05 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A hagyma gyógyhatásairól
Pirítóssal,
uborkaszeletekkel kiváló vacsora, zsúrkenyér-szeletekre helyezve vendégváró
finomság, sörkorcsolya.

Hagymás töltött tojás
10 tojást keményre főzünk, kettévágunk, a sárgájukat óvatosan kiszedjük a
fél tojásokból, a tojásfehérjéket félretesszük. A sárgáját villával
összetörjük, majd hozzá adunk egy tejbe áztatott zsemlét, jól kinyomkodva,
és villával összetörve, igen apróra vágott hagymát, diónyi vajat, kevés sót,
borsot, pirospaprikát és annyi majonézt hogy jól kenhető sűrű masszát
kapjunk, valamint egy fél evőkanál tejfölt. A keveréket simára keverjük majd
a tojásfehérjékbe visszatöltjük. Egy tálon úgy helyezzük el a tojásokat,
hogy a domború felük legyen felül. A maradék sárga tölteléket 1,5 dl
tejföllel elkeverjük és díszítésképpen a töltött tojásokra öntjük. Hűtőben
jól lehűtjük, hidegen tálaljuk.

Kedvenc hússaláta
Majonézt ízlés szerint tejföllel elkeverünk, sóval, borssal, kevés
pirosarannyal
pacsakute, 2019. szeptember 13. péntek, 22:56
Kávés hókifli
csipet só
- szükség esetén kb. 2 ek lefőtt erős kávé

Hempergetni: - vaníliás cukor

Elkészítés:

A szoba-hőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd a tojássárgákat egyenként hozzáadva alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a kávéval és sóval elkevert lisztet majd egy egynemű, sima tésztát gyúrunk. Ha nem állna össze, akkor annyi evőkanálnyi lefőtt kávét adunk hozzá, hogy könnyen formázható tésztát kapjunk (nekem 2 evőkanál kávéra volt szükségem).

A kész masszát folpackba csomagoljuk és 1 órát hűtőbe tesszük pihenni.

Ezután a tésztát 3 részre osztjuk, majd újabb 10-10 részre és mindegyiket hengerré sodorjuk. Megformázzuk kifli alakúra, majd sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket.
Ha kisebb kiflicskéket szeretnénk akkor több részre osztjuk a tésztát, vagy csak egyszerűen lecsípünk egy darabkát a masszából, hengerré sodorjuk, megformázzuk kifli alakúra és a sütőpapiros tepsire rakosgatjuk.

Előmelegített sütőben, 180 fokon 12-15 perc
suzymama, 2019. április 04. csütörtök, 18:08
Zöldséggel töltött palacsinta
palacsinta

Hozzávalók:
A tésztához
20 dkg liszt 2 dl tej 2 dl szénsavas víz 2 db tojás 1 evőkanál olaj 1 teáskanál só

A töltelékhez
40 dkg zöldségkeverék 10 dkg sajt 2 evőkanál olaj 1 dl tejszín 0.5 db vöröshagyma, só, bors
Recept idők előkészítési idő: 20 perc elkészítési idő: 20 perc

Elkészítés:
A tojást üsd egy tálba, öntsd hozzá a tejet, add hozzá a sót, és keverd jól össze gépi habverővel. Több részletben szórd hozzá a lisztet, és dolgozd simára a masszát. Öntsd hozzá a szénsavas vizet is. A homogén tésztát pihentesd 20-30 percig. Sütés előtt az olajat is rakd hozzá. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, oszlasd el benne a tésztát, és süsd meg a palacsintákat.


A töltelékhez az olajat hevítsd fel egy lábosban vagy serpenyőben, majd dinszteld meg rajta az apróra vágott hagymát. Tedd hozzá a zöldségeket, és kevergetve párold pár percig.
Öntsd hozzá a tejszínt, és szórd meg sajttal. Sózd, borsozd ízlés szerint.
pacsakute, 2019. január 13. vasárnap, 13:55
Finom palacsinta
csésze liszt,⅓ teáskanál szódabikarbóna,
1 evőkanál olaj,½ csésze forró víz,1 evőkanál cukor
⅓ teáskanál só

Tedd egy tálba a joghurtot, a tojást, a cukrot, a sót, és a lisztet, és alaposan keverd össze. Vigyázz arra, hogy a massza, ne legyen csomós, ezért csak lassan és kitartóan kevergesd.
A forrásban levő vízzel keverd el a szódabikarbónát, majd gyorsan öntsd a tésztához. Addig keverd, amíg egy sima, krémes massza lesz belőle.
Tedd félre tíz percre a masszát, és hagyd pihenni.
Ezután keverd hozzá az olajat a masszához.
Majd süsd meg a palacsintákat egy felmelegített, kiolajozott serpenyőben.
Ha eddig nem próbáltad, az érdekesség kedvéért, készíts hozzá egy sós tölteléket. A spenótos palacsinta az egyik kedvencünk, ezt a gyerekek is imádják mindig, még, ha a spenótot eddig messziről elkerülték is. Készíts egy spenót főzeléket a megszokott módon. Legyen jó sűrű, és fokhagymás, majd amikor elkészült egy palacsinta, kend meg a spenóttal, szúrd meg
suzymama, 2019. január 09. szerda, 11:10
Diókrém torta
5 dkg őrölt diót leforrázol 4-5 evőkanál tejjel, 1 tasak tejszínes főző pudingot
felfőzöl 3 dl tejben, de nem túl keményre. Mindkettőt hagyod kihűlni, közben jó
habosra keversz 25 dkg margarint 10-15 dkg porcukorral/ízlés szerint/ 1-2 evő
kanál rummal,majd a krémbe kevered a diót és a pudingot Sajnos epés vagyok
és rá jöttem, hogy így sokkal könnyebb a krém mint a sima vajas krémek.

25 dkg darált dió
2 dl tej
1-2 evőkanál.liszt
1 citrom reszelt héja
1/2 dl rum
15 dkg cukor
20 dkg puha vaj
vaníliás cukor

A tejet felforraltam majd a diót összekevertem a 2 evőkanál. liszttel, a citromhéjjal
és a tejhez adtam, kevergetve sűrűre főztem pár perc alatt. Hagytam hűlni, néha
megkevertem. Már hidegen belekevertem a rumot.
A vajat a cukrokkal habosra kevertem, majd kanalanként hozzáadtam a rumos
diós masszát. A kakaós piskótát négybe vágtam és megtöltöttem a krémmel.
Tetejét diódarabokkal díszítettem, majd ment
klarika47, 2018. december 25. kedd, 19:24
Vizes piskóta
Hozzávalók:

18 dkg cukor
18 dkg liszt
4 tojás
8 kanál víz
1 mokkáskanálnyi sütőpor

Elkészítés ideje:

40 perc.
Elkészítés menete:

A tojásokat válaszd ketté, a hozzávalókat mérd ki, a sütőt pedig melegítsd
elő 180 fokra. Ha megvoltak az előkészületek, kezdődhet a móka. A tojások
fehérjét verd kemény habbá, a sárgájákat keverd simára a cukorral, majd
add ezt a keményre vert habhoz. Ha ez megvan, kanalazd hozzájuk a vizet,
majd egy szitán keresztül szórd rájuk a lisztet és a sütőport.

Keverd az egészet egyneművé, majd bélelj ki egy tepsit vagy egy kapcsos
tortaformát, egyengesd el benne a masszát, és már mehet is a sütőbe.
Ha szép aranybarna, már kész is van, tűpróbával nem árt ellenőrizni.
klarika47, 2018. december 24. hétfő, 06:21
Pulykamelltekercs gesztenyés töltelékkel és áfonyamártással
gesztenyemassza
25 dkg mascarpone
1 cs vörös áfonya
30 dkg szeletelt bacon

őrölt fehér bors
szerecsendió
majoránna
kakukkfű
0,5 dl fehérbor
5 dkg vaj
Áfonyamártás:

2 cs vörös áfonya
3 dl édes fehérbor
1 dl víz
1 citrom leve és reszelt héja
egy darabka fahéj
4-5 szegfűszeg
2 cs vaníliás cukor
ízlés szerint cukor
1 púpozott ek étkezési keményítő pici vízzel simára keverve

Elkészítése:

A gesztenyemasszát krumplinyomón nyomjuk át, majd adjuk hozzá a mascarponét és keverjük simára. Ezután keverjük hozzá a vörös áfonyát is. (figyeljünk rá, hogy a massza ne legyen túl lágy, ezért a mascarponét aprónként keverjük hozzá)

Vágjunk le 6 nagyobb darab fóliát, majd osszuk el rajta a masszát. A fólia segítségével tekerjük fel úgy, hogy egy hosszabb, de formás hengert kapjunk. Ezután tegyük be a fagyasztóba, hogy megdermedjen mielőtt a húsba töltenénk. (Én már előtte való nap
suzymama, 2018. november 28. szerda, 21:26
Meggyes,vaníliás krémes
RECEPT:

Egy közepes tepsit,kibéleltem sütőpapírral, megkentem nagyon vékonyan olajjal(így biztos,hogy szépen leválik majd a piskótáról),majd meghintettem 70 dg kimagozott,levétől lecsepegtetett meggyel.6 tojásnak a fehérjét kemény habbá vertem leheletnyi sóval,13 dg cukorral,majd bele forgattam finom mozdulatokkal a tojások sárgáját,2 evőkanál olajat,és 13 dg lisztet,amiben előzőleg elvegyítettem fél tasak sütőport és egy evőkanál kakaóport.Ezt a piskóta masszát ráöntöttem a meggyszemekre és megsütöttem.

Miután kissé hűlt a tészta,tálcára borítottam,lehúztam róla a sütőpapírt,így a meggyes rész került felülre.Lekentem vékonyan 3 evőkanál meggylekvárral(akar el is maradhat) és hagytam teljesen kihűlni.Közben elkészítettem a krémet:2 tasak vanília pudingot simára kevertem 6 dl tejjel,15 dg cukorral és állandó keverés mellett,sűrűre
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 15:15
Joghurtos – citromos szőlős torta sütés nélkül!
(vagy édesítő)
40 dkg szőlő,
1 citrom,
1 csomag zselatin,
2 dl habtejszín.

A tésztához

30 dkg darált háztartási keksz,
2 evőkanál porcukor,
1 cs vanillincukor,
10 dkg vaj,
kevés tej,
1 evőkanál kakaópor.

Elkészítés

A darált kekszet a porcukorral, vaníliával, olvasztott vajjal, kakaóporral összekeverjük, és annyi tejet öntünk hozzá, hogy krémes állagú tésztát kapjunk. Ezután a masszát egyenletesen elosztva egy tortaforma aljára nyomkodjuk. Tegyük fél órára a hűtőszekrénybe.

Addig a joghurtot keverjük simára a porcukorral, adjuk hozzá a reszelt citromhéjat,ízlés szerint a levét és 1 dl forró vízben feloldott zselatint. Keverjük hozzá a felvert tejszínhabhoz, majd öntsük a tésztára. Díszítsük szőlőszemekkel, és tegyük 1-2 órára a hűtőszekrénybe.

A tortaforma mérete 24
vorosrozsa66, 2018. szeptember 25. kedd, 19:30
Sajtos,sonkás tölcsérek
saj

Tetejére:

1 felvert tojás
szezámmag

Serpenyőben megolvasztottam a vajat, hozzáadtam a karikára vágott újhagymát, a kockára vágott sonkát és a finomra aprított kápia paprikát. Csak 1-2 percig pirítottam, majd meghintettem a liszttel, azzal is átsütöttem, végül felengedtem a tejjel és rövid idő alatt sűrűre főztem. Elzártam alatta a lángot és hozzáadtam a csíkokra vágott kolbászt és a kockára vágott cheddar sajtot. Meghintettem kevés sóval és kicsit több borssal. Alaposan elkevertem a masszát és hűlni hagytam.

A megkelt tésztát liszttel finoman meghintett deszkára borítottam és 8 egyforma darabba vágtam. Egyesével gömbölyítettem őket, majd egy fóliával letakarva 15 percig pihenni hagytam.

Itt még mindig bizonytalan voltam, hogy milyen formát kapjon a péksüti, de amíg pihentek a kis cipók eszembe jutott egy fotó, amit Szabi osztott meg néhány napja az aznapi menüről.

A pihentetés végén a tésztákból egyesével kb. 2-3 mm
nanoka72, 2018. szeptember 03. hétfő, 05:36
Széki kocka
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 25 dkg cukor, 5 dkg sertészsír, 2 tojás, 4 dkg kakaó, 2,5 dl tej, 2 kávéskanál szódabikarbóna, 10 dkg aszalt alma. A tepsi előkészítéséhez zsír és liszt.
A tojásokat felütjük, cukorral és zsírral habosra keverjük. Beletesszük a kakaót, kevés tejjel lazítva összedolgozzuk. A lisztet a szódabikarbónával együtt hozzáadjuk, és a megmaradt tejjel együtt simára kikeverjük a sütemény alapját.
Az előkészített tepsibe beleborítjuk a masszát, elegyengetjük, és a tetejét megszórjuk aszalékkal.
Bármilyen aszalt gyümölcsöt tehetünk rá, de idénygyümölcsökkel - almával, körtével - is nagyon finom.
Előmelegített sütőben húsz perc alatt megsül. Kockákra vágva kínáljuk.
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:16
Eredeti somlói galuska
Három piskótatésztát készítünk - simát, kakaósat és diósat -, laponként 6 tojásból. 6 tojássárgáját habosra keverünk 15 dkg kristálycukorral, a fehérjéket kemény habbá verjük. 16 dkg liszthez (fele sima, fele rétesliszt) hozzákeverjük egy vagy két citrom reszelt héját, és a habbal váltakozva, kanalanként a sárgákhoz vegyítjük. Óvatosan, fakanállal dolgozunk, hogy a hab össze ne törjön. Egy tepsit kivajazunk, kilisztezünk - az oldalát ne, mert púpos lesz a piskóta -, beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben kb.170 C-fokon 20-25 percig, tűpróbáig sütjük.
A kakaós tésztába 2 kanál liszttel kevesebbet teszünk, helyette 2 kanál kakaóport adunk hozzá, a diós tésztához pedig 3 kanál liszt helyett 4-5 kanál darált diót, és óvatosan összekeverjük. Mindhárom piskótát megsütjük, és a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd a széleinél késsel fellazítjuk, és alányúlva kiemeljük.
Alapöntet: 20 dkg kristálycukrot, 2,5-3 dl vízzel, 1 dl rummal, 1 vaníliás cukorral, 1 citrom és 1 narancs reszelt héjával
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 12:44
1/185
Képek, videók
Alma gyógyhatásai.jpg
pacsakute
2017. szeptember 27. szerda, 22:52
Csak óvatosan.gif
pacsakute
2015. január 13. kedd, 18:34
Gazdim ! csak óvatosan
bedmarika47
2014. december 02. kedd, 10:44
Alapi-csak óvatosan.jpg
agica2004
2014. július 02. szerda, 13:21
CHAT CSAK ÓVATOSAN!!! - k
anci-ani
2012. január 31. kedd, 16:53
A CSÖND MELLÉ OVATOSAN LE
hegyesne
2011. november 08. kedd, 06:34
óvatosan.jpg
klara50
2011. február 14. hétfő, 20:25
ovatosan
noncsi120
2010. szeptember 26. vasárnap, 10:17
Csak óvatosan
brosa
2010. április 27. kedd, 20:28
Óvatosan!
katika02
2010. január 29. péntek, 23:37
VADÁSZAT ÓVATOSAN
kacagas
2009. október 29. csütörtök, 13:51
csak óvatosan
medvey
2009. szeptember 27. vasárnap, 20:56
ovatosan, de jól
1csendes1
2009. szeptember 17. csütörtök, 08:31
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.