Belépés
2018. november 21. szerda | 47. hét | 325. nap | 02:54 | Olivér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vendégek - Pincérek Aranyköpései
"Vendégek idióta kérései pincérekhez"
...igazi sztorik igazi pincérektől.

Vendég: Milyen gyros van?
Én: Sertés vagy csirke.
Vendég: Mi a különbség?
Én: az egyik röfögött, a másik kotkodált amíg élt

-Tudsz adni egy Bacardi-colát....valamilyen whiskeyből...?

-Főztok ma?

-A gyümölcsös limonádé az micsoda?

-Én ezt a grillezett sertéshúst kérném, de Csirkéből

-Nekem nagyon szimpatikus ez a fokhagymakrémleves, de lehetne fokhagyma nélkül?

-Szombaton: látom van menütök én a keddi levest kérném.

-Japán étteremben:egy lazacos sushi LESSZ tonhallal,kérem grillezni,mert a nyers halat nem szeretem

-Elnézést a gesztenyés torta milyen ízű?
-Citromos!

-Ez a világos barna sör mennyire sötét?

-Kérek egy alkoholmentes Long Island Iced teát, ha lehet barackosat......

-Én nem halat kertem, hanem borjúlábat!
-Hölgyem ez az
-De túl zsíros

-A hortobágyi
koszegimarika, 2017. augusztus 17. csütörtök, 07:41
FM: ismét megjelent Magyarország határán a sertéspestis
ezért az érintett térségben az év első felében több száz, a betegség felismeréséről és megelőzéséről szóló tájékoztatót juttatott el az állattartókhoz és a vadásztársaságokhoz.

Emellett az országos főállatorvos már januárban elrendelte Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az elhullott vaddisznók folyamatos és fokozott keresését, valamint azok laboratóriumi vizsgálatát. Eddig mintegy 4 ezer minta vizsgálatát végezte el a Nébih nemzeti referencia laboratóriuma.

Lényeges előírás, hogy a határon sertéshúst, húskészítményt még magáncélra is tilos az országba behozni. Továbbá szigorúan tilos sertésekkel élelmiszerhulladékot etetni. A sertéstartókat, vadászokat arra kéri a hatóság, hogy kiemelten ügyeljenek a járványvédelmi intézkedések, valamint az országos főállatorvosi határozatok betartására.

A házi sertések vaddisznóval vagy abból származó hulladékkal ne érintkezzenek, valamint kérik a gazdákat, ha tüneteket észlelnek állataikon, haladéktalanul jelezzék állatorvosuknak. A megelőzés szempontjából
velemenyezd, 2017. június 02. péntek, 12:43
Ízőrzők - Szatmárcseke
Ízőrzők - Szatmárcseke - receptek

Kaszás leves
Hozzávalók: (10 főre) 2 kg füstölt hús (oldalas, vagy tarja), 30 dkg füstölt kolbász, 1 kg sertéshús (comb, lapocka, tarja), 3-4 kg krumpli, 2 nagy vöröshagyma, 10 babérlevél, só, 1 liter tejföl, 1 dl tej, liszt a habaráshoz.
A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk.
Nagy leveses fazékba beletesszük a megtisztított egész hagymákat és a babérlevelet. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott füstölt- és sertéshúst.
Amikor a hús megpuhult, beletesszük a krumplit, a karikákra vágott kolbászt, majd ízlés szerint megsózzuk.
Összekeverjük, és felforraljuk.
2-3 evőkanál lisztet tejjel csomómentesre keverünk, hozzáadjuk a tejfölt, és lassan a levesbe csurgatjuk. Összefőzzük, és tálaljuk.

Öntött pászka
Hozzávalók: 3 tojás, 45 dkg liszt, só. Az öntethez: 15 dkg füstölt szalonna, fél liter tejföl, fél kg túró.
A lisztet a tojásokkal összegyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk. Nagyobb darabokra felvágjuk,
bkisseva, 2017. április 27. csütörtök, 07:27
A Mangalica.
A mangalica a Magyarországon őshonos, törvényileg védett háziállatok egyike, világhírű sertésfajta.

A törökök kiűzése után az egykori hódoltsági területeken rendkívül kevés sertés maradt, hiszen a törökök vallási okokból nem fogyasztottak sertéshúst. A sertéstenyésztés a Felföldre és az erdélyi területekre szorult. Ennek ellenére már 1750-ből vannak adatok, mely szerint Sopron messze földön híres sertésvásárára az Alföldről hajtottak fel állatokat. A 18. század végén főleg a dunántúli területek és Ausztria között volt jelentősebb sertéskereskedelem, amelynek fő fajtája a bakonyi sertés volt, mert ez a fajta jól bírta a hosszú utat. A kereslet egyre növekedett, s a kereskedők eljutottak Horvátországba is. Az onnan származó sertések kedveltebbek voltak a bakonyi sertésnél, mert több zsírt adtak és húsuk is jobb ízű volt. Szerbia fejedelme, Miloš Obrenović a szerb, az ún. sumadia sertésekkel
schuro, 2017. február 07. kedd, 22:12
Szilveszteri babonák és hiedelmek
zajkeltő szokások? Miért eszünk lencsét?
A január 1-el kezdődő év a Gergely naptár bevezetésével vált elterjedtté. A hiedelmek és babonák, amelyek az év utolsó, illetve első napjaihoz kapcsolódnak legtöbbször az egész évre vonatkoznak.
Amilyen az újév napja, olyan lesz az esztendő

Mit együnk szilveszterkor?
Vannak olyan ételek, amelyek a hiedelmek szerint szerencsétlenséget hoznak. Baromfihúst például nem szabad enni, mivel a tyúk ,,elkaparja a szerencsét". Ugyanakkor sertéshúst ajánlott fogyasztani, mivel a malac ,,kitúrja a szerencsét". Szintén szerencsét hozhat szemes termények fogyasztása, mint például a bab vagy a lencse, mivel ezek pénzt hozhatnak a házhoz.

Miért iszunk pezsgőt?
A XVII.-XVIII. században gyakorlatilag csak a leggazdagabbak fogyasztattak pezsgőt. A XIX. század közepéig üvegenként gyártották a habzó italt, elkészítése akár 2-3 évbe is telt. Nem is meglepő, hogy ebben az időszakban, csak a legelőkelőbb nemesi családok
lenke1964, 2016. december 31. szombat, 10:42
A Sörgyári capriccio című darabot mutatják be a József Attila Színházban
Osztrák-Magyar Monarchia utóérzete. Túl vagyunk az I. világháborún, de csakúgy, mint Magyarországon, Csehországban is megmarad a korábbi nosztalgikus hangulat. A XX. század végérvényes betörésének, a felgyorsulásnak fontos mérföldköve a történet" - mondta a próbafolyamat során a darab rendezője, Hargitai Iván.

A darab története szerint Francin, a kisvárosi sörfőzde gondnoka csendes, visszahúzódó életmódot folytat, míg felesége, a bájos és mindenki által szeretett Maryska szereti a társaságot, a sertéshúst és a sört. "A helyzet csak tovább nehezedik, amikor megérkezik Francin nagybátyja, a kissé zajos és nagyvilági életet élő Pepin. Az álmos, ám annál vidámabb kisvárosban a változás lassanként kiterjed mindenre" - olvasható az előadás ismertetőjében.

A produkcióban Fekete Réka Thália, Zöld Csaba, Ujréti László, Gazdag Tibor, Fila Balázs, Ömböli Pál, Chajnóczki Balázs és Vaszkó Bence szerepel. A díszlet Horesnyi Balázs, a jelmez Kárpáti Enikő munkája. Az előadás koreográfusa Gyöngy Zsuzsa, zenei
velemenyezd, 2016. november 30. szerda, 07:51
Áfacsalás miatt indult eljárás egy húst importáló bűnözői csoport ellen
értékesítették.

A közismert áfacsaló módszert alkalmazták: a vállalkozások a nettó áron (általános forgalmi adó, vagyis áfa nélkül) beszerzett importárut itthon már áfával növelt áron adták tovább a láncolat következő tagjának. A valótlan tartalmú számlák felhasználásával egyrészt azt a látszatot keltették, hogy az árut belföldön szerezték be, másrészt a számlázó cégek az értékesítésből származó bevétel után minimális adót fizettek.

A csalás révén forgalomba került 2600 tonna import baromfi- és sertéshúst az átlagos piaci ár alatt terítették, elsősorban Budapesten és vonzáskörzetében, versenyhátrányba hozva ezzel az ágazat tisztességes kereskedőit.

A rajtaütés napján a pénzügyi nyomozók 22 helyszínen tartottak házkutatást, foglaltak le bizonyítékokat. Az okozott kár enyhítése érdekében bankszámlákat zároltak.

A társaság vezetőinek üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt kell felelniük. A két irányító mellett a pénzügyi nyomozók hat magyar állampolgárt
velemenyezd, 2016. november 28. hétfő, 09:51
Egy kis elemzés
Egy kis elemzé...

Az egész világ azt kérdezi, vajon az arab terroristák miért vágynak olyan hevesen az öngyilkosságra?
Elemezzük végig a helyzetet:
01. Tilos a házasság előtti nemi élet.
02. Nincsenek prostituáltak.
03. Tilosak a szeszes italok.
04. Tilosak a bárok.
05. Tilos a tévé.
06. Tilos az Internet.
07. Tilos a sport, a stadionok, az ünnepek stb. (csak a Ramadán)
08. Tilos a házasságtörés.
09. Tilos sertéshúst enni. (Gondoljunk csak a rostonsült csülökre.)
10. Mindenfelé homok és sehol egy terepjáró, hogy lehetne egy kicsit szórakozni.
11. Ruhák helyett csuhák.
12. Csak jobb kézzel lehet enni, mert a ballal a segged törlöd.
13. Tilos a vécépapír, mintha az élet nem lenne enélkül is elég bonyolult.
14. Nem lehet borotválkozni.
15. Nem lehet zuhanyozni.
16. Tilos a külföldi zene.
17. Tilos a rádió.
18. A rostonsült szamárhúsból készül és tevetrágya ég alatta.
19. Az asszonyok
lovaszmarika, 2016. november 23. szerda, 14:26
Tallóztam
marha és sertéshússal készítjük.

10 dkg füstölt szalonnát apró kockára vágunk és egy lábosban kisütjük, majd 1 kis fej apróra vágott hagymát megfonnyasztunk benne. Megszórjuk 1 dkg édes nemes paprikával, gyorsan elkeverjük benne és egy kis vízzel felengedjük. Lepirítjuk és beletesszük a megmosott marhahúst, megsózzuk és néha megkeverve, mindig egy-egy kevés vizet aláöntve, hogy rövid lében pörkölődjön, de ne égjen le, fedővel letakarva félig puhára pároljuk. Ekkor hozzátesszük a megmosott sertéshúst, ezzel tovább pörköljük mintegy 10-15 percig, végül beletesszük a borjúhúst is, hogy az egész együtt puhuljon meg, egy időben. Beleaprítunk 2-3 db nem túl csípős zöldpaprikát és 1-2 db friss paradicsomot, s ha a hús megpuhult, zsírjára pirítjuk le az egészet. Közben 2 dl tejfölt 1 evőkanálnyi liszttel és 1 dl hideg vízzel, habverővel simára keverünk, és ugyancsak habverővel kevergetve hozzátesszük a forrásban levő ételhez. Jól felforraljuk, s ha kell utána ízesítjük. Ha a kellő sűrűséget elérte, forrón
horvathnemagdi, 2016. október 15. szombat, 07:10
tejszinesgombassult
http://ketkes.com/wp-content/uploads/2015/10/tejszinesgombassult-5 00x268.jpg [/kep]

Hozzávalók

40 dkg sertéscomb,
20 dkg gomba,
2 kis fej hagyma,
5 dkg liszt,
1 pohár tejszín,
1 csokor petrezselyem,
1 késhegynyi törött bors,
só ízlés szerint,
1/2 dl olaj,
1 tojássárgája,
1 gerezd fokhagyma.

Elkészítés

A felszeletelt sertéshúst megsózzuk, megborsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük és diónyi, apróra vágott vöröshagymát szórunk rá, majd megolajozott vagy vajazott alufóliába csomagoljuk és megsütjük.
Ezután finom gombamártást készítünk tejszínnel úgy, hogy az apróra vágott hagymát zsíron aranysárgára fonnyasztjuk, a felszeletelt gombát belerakjuk, megsózzuk, törött borssal megszórjuk és megpároljuk úgy, hogy kevés húslevest vagy felfőzött ételízesítőt öntünk hozzá.
Egy csapott evőkanál lisztet, a
lebo, 2016. szeptember 24. szombat, 06:55
Grillezés
hátszínt ki lehet kicsit veregetni, de a bélszínt soha ne klopfoljuk, mert szétzúzzuk a rostokat. A szakácsiskolában is úgy tanítják: bélszín soha ne lásson potyolót.
A marhahúst a következőképpen pácoljuk: sózzuk, borsozzuk, bekenjük Globus mustárral,
majd annyi olajba tesszük, amennyi éppen ellepi, lefedjük fóliával és két napra hűtőbe tesszük.
Sütés előtt meglocsolhatjuk Worchester-szósszal.A sertéshús páca hasonló a marhahúséhoz,
itt azonban a fokhagyma nem maradhat ki. A sertéshúst legalább egy éjszakára hagyjuk állni a pácban.A szárnyas húsok fűszerezéséhez használjunk szárnyas fűszerkeveréket, olajba téve,
fólia alatt egy éjszakára hagyjuk hűtőben. A halak ízesítéséhez is kapható már fűszerkeverék,
de - főleg a tengeri halaknál - ne felejtsük el a halhúst jól becsöpögtetni citrommal. A halat
fűszerezés után elég 1-2 óráig a hűtőben hagyni.

A zöldség fűszerezése

Számtalan módon fűszerezhetjük a zöldségeket, Rézmann séf úr
ametiszt54, 2016. szeptember 13. kedd, 13:04
2/36
Képek, videók
ovisok aranyköpései.jpg
sarkadykati
2013. május 26. vasárnap, 22:08
ovisok aranyköpései.jpg
jpiros
2013. február 28. csütörtök, 16:50
PÉNZ BESZÉL - MALAC RÖFÖG
fama2
2007. január 25. csütörtök, 15:41
KUKORI_ES_KOTKODA-3.gi f
eva6
2010. május 06. csütörtök, 13:36
kukori és kotkoda
eva6
2010. május 06. csütörtök, 13:32
kukori - kotkoda.jpg
agica2004
2010. április 22. csütörtök, 13:05
kukori -kotkoda.jpg
agica2004
2010. április 08. csütörtök, 15:31
kukori és kotkoda
dnemethk
2010. március 05. péntek, 20:49
kukori és kotkoda.jpg
veronika74
2009. június 01. hétfő, 00:30
Kukori és Kotkoda
dnemethk
2009. február 24. kedd, 09:03
kotkoda.jpg
steinhart
2007. április 19. csütörtök, 16:41
Kukori É Kotkoda.hu.jpg
finike
2007. március 21. szerda, 22:31
grillezett-husok-gyumo lcc
marcsip49
2012. június 10. vasárnap, 19:27
grillezett étel....
szupermami
2011. október 28. péntek, 09:43
grillezett-csuka.jpg
sarkadykati
2011. szeptember 30. péntek, 07:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.