Belépés
2019. október 16. szerda | 42. hét | 289. nap | 02:29 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szűzpecsenye paradicsomos
friss rozmaring
400 g szűzpecsenye
6 szelet bacon
1 ek olaj

bors
cukor
1 ek sűrített paradicsom
200 ml passzírozott paradicsom
100 g főző tejszin

elkészítés
Hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A spenótot megtisztítjuk, mossuk, hagyjuk szűrőn lecsöpögni. A húst megmossuk, papírtörlővel leitatjuk, majd 6 érmére vágjuk. A széleit körben rozmaringgal fűszerezzük, majd egy-egy bacon szelettel körbetekerjük.
Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a húst körben megpirítjuk, majd közepes hőmérsékleten 6-7 percig sütjük. Sóval, borssal fűszerezzük, majd kivesszük.
A hagymát és a fokhagymát a forró pecsenyezsírban megdinszteljük, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, kb. 1 percet tovább dinszteljük, felöntjük a paradicsommal, és a tejszínnel. Sóval, borssal és csipet cukorral ízesítjük. Kb. 10 percig főzzük.
A spenótot kevés fövő, sós vízbe tesszük, 1-2 percig főzzük. Hagyjuk szűrődni.
A spenótot keverjük a
koszegimarika, 2019. augusztus 02. péntek, 20:03
Tejszínes-burgonyás sült sertéstarja
főzőtejszín

Elkészítés menete

A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint tovább fűszerezzük,
zúzott fokhagymával megkenjük, egy kevés olajjal meglocsoljuk, majd
az ízeket belemasszírozzuk a húsba. A húst egy éjszakára, letakart
dobozban hűtőszekrénybe tesszük.

A meghámozott burgonyát vastagabb, kb. 0.5 cm-es szeletekre vágjuk,
majd egy törlőpapírra tesszük és leitatjuk a felesleges nedvességet.
Egy tálba tesszük és befűszerezzük.

Egy forró serpenyőben a húsok minden oldalát hirtelen megpirítjuk.
A húsokat egy tányérba tesszük, majd az olajos pecsenyelébe
beletesszük a vékonyra szeletelt hagymát. Mikor a hagyma szép
barnára pirult, levesszük a tűzről és egy sütőtál aljára tesszük.
Erre a hagymás alapra tesszük rá a hússzeleteket, majd a
hússzeletekre pakoljuk a fűszeres burgonyát.

Ráöntjük a habtejszínt, letakarjuk és 200 fokon 40 percig sütjük.
40 perc után fedő nélkül további 20
klarika47, 2019. június 12. szerda, 10:55
Nemes Nagy Ágnes: Tavaszi felhők
világos sör, 1 csipet só, 1 liter étolaj a sütéshez, 4 evőkanál porcukor, 2 kávéskanál őrölt fahéj.

Elkészítés: Egészséges bodzavirágokra van szükségünk, amelyeket "nyéllel" szedünkle az ágakról.
A lisztet mélyebb tálba szitáljuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat elkeverjük a liszttel, majd apránként beledolgozzuk a sört, azután lefedjük, és pihentetjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a sóval, majd kanalanként, kíméletesen beledolgozzuk a masszába. Az olajat nagyobb lserpenyőbe öntjük és felforrósítjuk. A virágokat egyenként belemártjuk a masszába, éppen csak lecsepegtetjük, és a forró olajba tesszük. Mérsékelt tűzön, fedő nélkül pár perc alatt aranysárgára sütjük. Papírkendőre szedve felitatjuk a virágernyőkről az olajat, . A porcukrot és a fahéjat összekeverjük, tálaláskor meghintjük vele a virágokat, és lehetőleg azonnal, frissen-ropogósan fogyasztjuk. Megjegyzés: készíthetünk hozzá vanília-, vagy borsodót is, de kínálhatjuk (külön tálkában) eper-, vagy egyéb pikáns
lilagondolatok, 2019. május 12. vasárnap, 14:47
Gyros pitában
levet eresszen és kicsavarjuk. Hozzákeverjük a joghurthoz, majd adunk hozzá 3-4 gerezd áttört fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, egy teáskanálnyi citromlevet és ugyanennyi olívaolajat keverünk hozzá. Az egészet jól összedolgozzuk, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Jöhet a pita elkészítése.
A hozzávalókat összegyúrjuk, 4-6 gombócot formálunk belőle és a duplára kelesztjük. Ha megkeltek, egyenként kinyújtjuk őket, és letakarva még 15 percet kelesztjük. Egy felmelegített serpenyőben, a villával megszurkált pita mindkét oldalát világosra sütjük. A kész pitának puhának kell lennie, hogy könnyen fel lehessen tekerni, ezért konyharuhával letakarjuk fogyasztásig.


Egy kevés hasábburgonyát sütök ki. Lillahagymát, paradicsomot szeletelek. Majd összeállítjuk a gyrosoksat.


A pitákat megkenjük a tzatziki mártással, elosszuk rajtuk a zöldségeket, a húst, és a kisütött hasábburgonyát, majd tölcsér alakúra feltekerjük, alufólia segítségével.
És
eva6, 2019. április 05. péntek, 09:29
Hajhullásra - méregtelenítésre
a kurkumás tej antioxidánsokban gazdag ital, mely előnyös tulajdonságaival hozzájárul a test öngyógyító működéséhez. Sokan azt tapasztalták, hogy az aranytej rendszeres fogyasztásával csökkent a hajhullásuk, aminek eredményeként egészségesebb kinézetű, dúsabb tincseket kaptak.

Így készül a kurkumás tej
Először összeállítjuk a kurkumapasztát.

Hozzávalók:
1/4 csésze kurkumapor
1/2 teáskanál őrölt fekete bors
1/2 csésze szűrt víz

A hozzávalókat egy serpenyőbe tesszük, jól összekeverjük. Majd közepes hőfokon melegítjük, miközben folyamatosan kavargatjuk. Amikor eléri a pasztaszerű állagot, levehetjük a tűzhelyről, és hagyjuk kihűlni. Célszerű egy kis üvegbe tenni, és a hűtőben tárolni.

Az aranytej hozzávalói:
1 csésze tej - lehet növényi alapú, rizs-, mandula- vagy kókusztejet használni,
1 teáskanál kókusz- vagy mandulaolaj,
Negyed teáskanál kurkumapaszta - több is adagolható,
ízesítésre egy kevéske méz.

A
pacsakute, 2019. február 13. szerda, 12:12
Szendvicskrémek Regenor Kúrához
zsír.

CUKKINI KRÉM MÁSKÉPP
700 g cukkini nálam 3 közepes darab
5 gerezd fokhagyma
1 szál újhagyma (kihagyható, nálunk van még mindig a piacon)
2 ek citromlé
2 ek totu tejföl de akár ki is hagyható
1 ek púpozott zsír a sütéshez

bors
petrezselyem
szerecsendió
A cukkiniket megmossuk, levágjuk a fejüket és a feneküket, majd felaprítjuk őket. Tisztítsuk meg a fokhagymákat, majd szeleteljük fel azokat és az újhagymát is.
Egy magasabb falú serpenyőben vagy wokban forrósítsuk fel a zsírt, majd pirítsuk meg benne a hagymákat és a cukkinit. Sütés közben sózzuk és fűszerezzük.
Ha szépen megpirultak, akkor tegyük őket az aprítóba és dolgozzuk el a zöldségeket a többi hozzávalóval. Botmixert is használhatunk. Igény szerint tehetünk hozzá zsírt is. Kóstoljuk meg, majd fűszerezzük még, ha szükséges.
Hűtőben tárolva több napig fogyasztható marad.

CSICSERIBORS�" KRÉM:
20 dkg főtt csicseriborsó
8 szál zöld
suzymama, 2019. január 03. csütörtök, 17:47
Karácsonyi gesztenyés pulyka
pulyka felsőcomb - darált
130 g szalonna, bacon (nyers)
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)


Elkészítés 320 perc

A gesztenyét hideg vízben megmossuk, héját bevágjuk X alakban,
és puhára főzzük (kb. 40 perc).

A szalonnát szeletekre, csíkokra majd kockákra vágjuk.
A hagymát is apróra vágjuk.

Egy serpenyőben kis lángon a szalonnát üvegesre pirítjuk, majd
hozzáadjuk a hagymát és együtt kb. 30 percig kis lángon pirítjuk.
A szalonna nem sülhet ropogósra. Ezután félretesszük.

Közben a gyömbért szeleteljük, csíkokra vágjuk, majd apró
kockákra vágjuk. Szóval aprítsuk finomra.

A zsemlét a tejbe beáztatjuk.

A gesztenyét meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk.

A töltelékhez összekeverjük a darált pulykahúst, a szalonnával
összepirított hagymát, a
klarika47, 2018. december 25. kedd, 05:48
Tejfölös sajtos csirkemell
HOZZÁVALÓK

Hozzávalók:
3 csirkemellfilé
2,5 dl tejföl
1,5 gerezd fokhagyma

bors
sajt (trappista, edámi vagy füstölt)

ELKÉSZÍTÉS

A megmosott csirke mellfiléket vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk,
sóval és borssal ízesítjük. Serpenyőben hirtelen kisütjük pici olajon.
Egy tepsit kivajazunk, belefektetjük a csirkemelleket. A zúzott
fokhagymát elkeverjük a tejföllel, sóval, borssal ízesítjük, majd
ráöntjük a csirkemellekre úgy, hogy mindenhol érje. Sajtot reszelünk
a tetejére, szintén úgy, hogy befedje az egészet. Előmelegített sütőbe
tesszük, közepes lángon addig sütjük, amíg a sajt szépen rápirul.
Köretként szinte bármi megfelel: krumpli, rizs, saláta.



klarika47, 2018. december 20. csütörtök, 09:31
Aranytej- hajhullásra és méregtelenítésre
a kurkumás tej antioxidánsokban gazdag ital, mely előnyös tulajdonságaival hozzájárul a test öngyógyító működéséhez. Sokan azt tapasztalták, hogy az aranytej rendszeres fogyasztásával csökkent a hajhullásuk, aminek eredményeként egészségesebb kinézetű, dúsabb tincseket kaptak.

Így készül a kurkumás tej
Először összeállítjuk a kurkumapasztát.

Hozzávalók:

1/4 csésze kurkumapor
1/2 teáskanál őrölt fekete bors
1/2 csésze szűrt víz
A hozzávalókat egy serpenyőbe tesszük, jól összekeverjük. Majd közepes hőfokon melegítjük, miközben folyamatosan kavargatjuk. Amikor eléri a pasztaszerű állagot, levehetjük a tűzhelyről, és hagyjuk kihűlni. Célszerű egy kis üvegbe tenni, és a hűtőben tárolni.

Az aranytej hozzávalói:

1 csésze tej - lehet növényi alapú, rizs-, mandula- vagy kókusztejet használni,
1 teáskanál kókusz- vagy mandulaolaj,
1/4 teáskanál kurkumapaszta - több is adagolható,
ízesítésre egy kevéske
pacsakute, 2018. december 05. szerda, 17:37
A tökéletes szilvás gombóc receptje
A tökéletes szilvás gombóc receptje - a nagyi mindig így készítette!


A szilvás gombóc a család minden tagjának kedvence, próbáld ki ezt a receptet és élvezd a csodás, házias finomság ízét!

Hozzávalók:
1 kg burgonya
20 dkg liszt
2 evőkanál olaj
1 evőkanál búzadara
1 tojás
10 dkg zsemlemorzsa

1 kg szilva
10 dkg porcukor
2 teáskanál fahéj

Elkészítése:
A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és burgonyatörővel összetörjük. Hagyjuk hűlni, majd belekeverjük a lisztet és az olajat, sózzuk és jól összedolgozzuk. Amikor már kezd tészta állagú lenni, hozzáadjuk a tojást és a búzadarát, újra összekeverjük. Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, nagyjából félujjnyi vastagságúra. Majd négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepébe teszünk egy megmosott, kimagozott szilvadarabot, majd
vorosrozsa66, 2018. október 29. hétfő, 11:37
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
megkaramellizálunk.
A megkelt tésztát négyfelé választjuk. Kettőt pörkölttel, kettőt édes káposztával fogunk
tölteni.
A bucikat egyenként kisodorjuk, nagyobb téglalapokra felvágjuk. Ezek egyik végébe sós
káposztát halmozunk, majd mindegyikre teszünk egy evőkanálnyi pörköltet. Ráhajtjuk a
tészta másik felét, széleit összenyomkodjuk, és félretesszük, hogy még egy kicsit keljen.
A másikat ugyanilyen módszerrel, de cukros káposztával töltjük.
A lángosokat egyenként óvatosan megsodorjuk és serpenyőben, mindössze két evőkanál
olajon mindkét oldalukon megsütjük. Idő közben a tetejét is átkenjük olajjal, hogy a
fordítás után az is szép piros legyen.

Dámvad pörkölt vargányával
Hozzávalók: (8 főre) 3 kg vadhús vegyesen (gerinc, oldalas, lapocka, comb), 25 dkg
vargánya, 20 dkg házi füstölt szalonna, 30 dkg újhagyma (vagy vöröshagyma), 10
dkg sertészsír, 2 dl száraz vörösbor, 2 dl sűrű paradicsomlé, 2 tv-paprika, 4
babérlevél, 8 szem
tinka1951, 2018. szeptember 16. vasárnap, 17:43
Cigány pecsenye
Hozzávalók

4 szelet sertéstarja
4 szelet szalonna (füstölt)
4 evőkanál olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
1 bő evőkanál mustár
1 evőkanál fűszerpaprika
8 csipet fehérbors (őrölt)
1 teáskanál só

Leírás
A cigánypecsenye egy rendkívül laktató, finom étel. Nem készítem gyakran, de ha az asztalra kerül, mindenki megnyalja a tíz ujját. :) Bátran mondhatom, megéri elkészíteni ezt az isteni cigánypecsenye receptet! :)

Elkészítés
1
Fokhagymanyomón átpréseljük a fokhagyma gerezdeket, majd hozzáadjuk a sót, a pirospaprikát, a mustárt és az olajat, majd alaposan összekeverjük.
2
A hús szeletek mindkét oldalát bekenjük a fűszer keverékkel, majd egymásra helyezzük őket egy tálban. Lefóliázva a hűtőbe tesszük minimum 1 órára. Én egy éjszakát hagytam pácolódni, csak jót tett neki. :)
3
A füstölt szalonnát felszeleteljük, majd széltében a háromnegyedéig bevagdossuk. Forró serpenyőben megsütjük, majd félre
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:40
1/166
Képek, videók
Paradicsomos-mozzarell ás
irmus
2018. május 18. péntek, 07:20
Mozzarellás-paradicsom os
irmus
2017. július 20. csütörtök, 15:43
Töltött paradicsomos tuli
pacsakute
2017. április 17. hétfő, 17:08
Paradicsomos káposzta
borcsamama
2016. február 15. hétfő, 11:20
paradicsomos húsgombóc.jp
yvett789
2015. január 19. hétfő, 21:53
paradicsomos-husgomboc -ol
sarkadykati
2014. december 01. hétfő, 19:30
szűzpecsenye gesztenye má
erzsikepuskas
2014. január 29. szerda, 17:06
Wellington szűzpecsenye
borcsamama
2013. január 19. szombat, 14:09
szűzpecsenye nyárson.jpg
kis-vakond
2012. szeptember 01. szombat, 16:04
szuzpecsenye_m.jpg
kis-vakond
2012. augusztus 27. hétfő, 19:06
szűzpecsenye velővel.jpg
szelidszeder
2012. január 20. péntek, 06:39
spenótos szűzpecsenye
limara
2008. február 03. vasárnap, 13:35
töltött szűzpecsenye ránt
szabadostamas2
2007. október 01. hétfő, 20:30
töltött szűzpecsenye felv
szabadostamas2
2007. október 01. hétfő, 20:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.