Belépés
2019. július 20. szombat | 29. hét | 201. nap | 03:35 | Illés
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nemes Nagy Ágnes: Tavaszi felhők
világos sör, 1 csipet só, 1 liter étolaj a sütéshez, 4 evőkanál porcukor, 2 kávéskanál őrölt fahéj.

Elkészítés: Egészséges bodzavirágokra van szükségünk, amelyeket "nyéllel" szedünkle az ágakról.
A lisztet mélyebb tálba szitáljuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat elkeverjük a liszttel, majd apránként beledolgozzuk a sört, azután lefedjük, és pihentetjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a sóval, majd kanalanként, kíméletesen beledolgozzuk a masszába. Az olajat nagyobb lserpenyőbe öntjük és felforrósítjuk. A virágokat egyenként belemártjuk a masszába, éppen csak lecsepegtetjük, és a forró olajba tesszük. Mérsékelt tűzön, fedő nélkül pár perc alatt aranysárgára sütjük. Papírkendőre szedve felitatjuk a virágernyőkről az olajat, . A porcukrot és a fahéjat összekeverjük, tálaláskor meghintjük vele a virágokat, és lehetőleg azonnal, frissen-ropogósan fogyasztjuk. Megjegyzés: készíthetünk hozzá vanília-, vagy borsodót is, de kínálhatjuk (külön tálkában) eper-, vagy egyéb pikáns
lilagondolatok, 2019. május 12. vasárnap, 14:47
Gyros pitában
levet eresszen és kicsavarjuk. Hozzákeverjük a joghurthoz, majd adunk hozzá 3-4 gerezd áttört fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, egy teáskanálnyi citromlevet és ugyanennyi olívaolajat keverünk hozzá. Az egészet jól összedolgozzuk, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Jöhet a pita elkészítése.
A hozzávalókat összegyúrjuk, 4-6 gombócot formálunk belőle és a duplára kelesztjük. Ha megkeltek, egyenként kinyújtjuk őket, és letakarva még 15 percet kelesztjük. Egy felmelegített serpenyőben, a villával megszurkált pita mindkét oldalát világosra sütjük. A kész pitának puhának kell lennie, hogy könnyen fel lehessen tekerni, ezért konyharuhával letakarjuk fogyasztásig.


Egy kevés hasábburgonyát sütök ki. Lillahagymát, paradicsomot szeletelek. Majd összeállítjuk a gyrosoksat.


A pitákat megkenjük a tzatziki mártással, elosszuk rajtuk a zöldségeket, a húst, és a kisütött hasábburgonyát, majd tölcsér alakúra feltekerjük, alufólia segítségével.
És
eva6, 2019. április 05. péntek, 09:29
Hajhullásra - méregtelenítésre
a kurkumás tej antioxidánsokban gazdag ital, mely előnyös tulajdonságaival hozzájárul a test öngyógyító működéséhez. Sokan azt tapasztalták, hogy az aranytej rendszeres fogyasztásával csökkent a hajhullásuk, aminek eredményeként egészségesebb kinézetű, dúsabb tincseket kaptak.

Így készül a kurkumás tej
Először összeállítjuk a kurkumapasztát.

Hozzávalók:
1/4 csésze kurkumapor
1/2 teáskanál őrölt fekete bors
1/2 csésze szűrt víz

A hozzávalókat egy serpenyőbe tesszük, jól összekeverjük. Majd közepes hőfokon melegítjük, miközben folyamatosan kavargatjuk. Amikor eléri a pasztaszerű állagot, levehetjük a tűzhelyről, és hagyjuk kihűlni. Célszerű egy kis üvegbe tenni, és a hűtőben tárolni.

Az aranytej hozzávalói:
1 csésze tej - lehet növényi alapú, rizs-, mandula- vagy kókusztejet használni,
1 teáskanál kókusz- vagy mandulaolaj,
Negyed teáskanál kurkumapaszta - több is adagolható,
ízesítésre egy kevéske méz.

A
pacsakute, 2019. február 13. szerda, 12:12
Nincs Cím
zsír.

CUKKINI KRÉM MÁSKÉPP
700 g cukkini nálam 3 közepes darab
5 gerezd fokhagyma
1 szál újhagyma (kihagyható, nálunk van még mindig a piacon)
2 ek citromlé
2 ek totu tejföl de akár ki is hagyható
1 ek púpozott zsír a sütéshez

bors
petrezselyem
szerecsendió
A cukkiniket megmossuk, levágjuk a fejüket és a feneküket, majd felaprítjuk őket. Tisztítsuk meg a fokhagymákat, majd szeleteljük fel azokat és az újhagymát is.
Egy magasabb falú serpenyőben vagy wokban forrósítsuk fel a zsírt, majd pirítsuk meg benne a hagymákat és a cukkinit. Sütés közben sózzuk és fűszerezzük.
Ha szépen megpirultak, akkor tegyük őket az aprítóba és dolgozzuk el a zöldségeket a többi hozzávalóval. Botmixert is használhatunk. Igény szerint tehetünk hozzá zsírt is. Kóstoljuk meg, majd fűszerezzük még, ha szükséges.
Hűtőben tárolva több napig fogyasztható marad.

CSICSERIBORSÓ KRÉM:
20 dkg főtt csicseriborsó
8 szál zöld spárga
3
suzymama, 2019. január 03. csütörtök, 17:47
Karácsonyi gesztenyés pulyka
pulyka felsőcomb - darált
130 g szalonna, bacon (nyers)
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)


Elkészítés 320 perc

A gesztenyét hideg vízben megmossuk, héját bevágjuk X alakban,
és puhára főzzük (kb. 40 perc).

A szalonnát szeletekre, csíkokra majd kockákra vágjuk.
A hagymát is apróra vágjuk.

Egy serpenyőben kis lángon a szalonnát üvegesre pirítjuk, majd
hozzáadjuk a hagymát és együtt kb. 30 percig kis lángon pirítjuk.
A szalonna nem sülhet ropogósra. Ezután félretesszük.

Közben a gyömbért szeleteljük, csíkokra vágjuk, majd apró
kockákra vágjuk. Szóval aprítsuk finomra.

A zsemlét a tejbe beáztatjuk.

A gesztenyét meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk.

A töltelékhez összekeverjük a darált pulykahúst, a szalonnával
összepirított hagymát, a
klarika47, 2018. december 25. kedd, 05:48
Aranytej- hajhullásra és méregtelenítésre
a kurkumás tej antioxidánsokban gazdag ital, mely előnyös tulajdonságaival hozzájárul a test öngyógyító működéséhez. Sokan azt tapasztalták, hogy az aranytej rendszeres fogyasztásával csökkent a hajhullásuk, aminek eredményeként egészségesebb kinézetű, dúsabb tincseket kaptak.

Így készül a kurkumás tej
Először összeállítjuk a kurkumapasztát.

Hozzávalók:

1/4 csésze kurkumapor
1/2 teáskanál őrölt fekete bors
1/2 csésze szűrt víz
A hozzávalókat egy serpenyőbe tesszük, jól összekeverjük. Majd közepes hőfokon melegítjük, miközben folyamatosan kavargatjuk. Amikor eléri a pasztaszerű állagot, levehetjük a tűzhelyről, és hagyjuk kihűlni. Célszerű egy kis üvegbe tenni, és a hűtőben tárolni.

Az aranytej hozzávalói:

1 csésze tej - lehet növényi alapú, rizs-, mandula- vagy kókusztejet használni,
1 teáskanál kókusz- vagy mandulaolaj,
1/4 teáskanál kurkumapaszta - több is adagolható,
ízesítésre egy kevéske
pacsakute, 2018. december 05. szerda, 17:37
A tökéletes szilvás gombóc receptje
A tökéletes szilvás gombóc receptje - a nagyi mindig így készítette!


A szilvás gombóc a család minden tagjának kedvence, próbáld ki ezt a receptet és élvezd a csodás, házias finomság ízét!

Hozzávalók:
1 kg burgonya
20 dkg liszt
2 evőkanál olaj
1 evőkanál búzadara
1 tojás
10 dkg zsemlemorzsa

1 kg szilva
10 dkg porcukor
2 teáskanál fahéj

Elkészítése:
A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és burgonyatörővel összetörjük. Hagyjuk hűlni, majd belekeverjük a lisztet és az olajat, sózzuk és jól összedolgozzuk. Amikor már kezd tészta állagú lenni, hozzáadjuk a tojást és a búzadarát, újra összekeverjük. Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, nagyjából félujjnyi vastagságúra. Majd négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepébe teszünk egy megmosott, kimagozott szilvadarabot, majd
vorosrozsa66, 2018. október 29. hétfő, 11:37
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
megkaramellizálunk.
A megkelt tésztát négyfelé választjuk. Kettőt pörkölttel, kettőt édes káposztával fogunk
tölteni.
A bucikat egyenként kisodorjuk, nagyobb téglalapokra felvágjuk. Ezek egyik végébe sós
káposztát halmozunk, majd mindegyikre teszünk egy evőkanálnyi pörköltet. Ráhajtjuk a
tészta másik felét, széleit összenyomkodjuk, és félretesszük, hogy még egy kicsit keljen.
A másikat ugyanilyen módszerrel, de cukros káposztával töltjük.
A lángosokat egyenként óvatosan megsodorjuk és serpenyőben, mindössze két evőkanál
olajon mindkét oldalukon megsütjük. Idő közben a tetejét is átkenjük olajjal, hogy a
fordítás után az is szép piros legyen.

Dámvad pörkölt vargányával
Hozzávalók: (8 főre) 3 kg vadhús vegyesen (gerinc, oldalas, lapocka, comb), 25 dkg
vargánya, 20 dkg házi füstölt szalonna, 30 dkg újhagyma (vagy vöröshagyma), 10
dkg sertészsír, 2 dl száraz vörösbor, 2 dl sűrű paradicsomlé, 2 tv-paprika, 4
babérlevél, 8 szem
tinka1951, 2018. szeptember 16. vasárnap, 17:43
Cigány pecsenye
Hozzávalók

4 szelet sertéstarja
4 szelet szalonna (füstölt)
4 evőkanál olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
1 bő evőkanál mustár
1 evőkanál fűszerpaprika
8 csipet fehérbors (őrölt)
1 teáskanál só

Leírás
A cigánypecsenye egy rendkívül laktató, finom étel. Nem készítem gyakran, de ha az asztalra kerül, mindenki megnyalja a tíz ujját. :) Bátran mondhatom, megéri elkészíteni ezt az isteni cigánypecsenye receptet! :)

Elkészítés
1
Fokhagymanyomón átpréseljük a fokhagyma gerezdeket, majd hozzáadjuk a sót, a pirospaprikát, a mustárt és az olajat, majd alaposan összekeverjük.
2
A hús szeletek mindkét oldalát bekenjük a fűszer keverékkel, majd egymásra helyezzük őket egy tálban. Lefóliázva a hűtőbe tesszük minimum 1 órára. Én egy éjszakát hagytam pácolódni, csak jót tett neki. :)
3
A füstölt szalonnát felszeleteljük, majd széltében a háromnegyedéig bevagdossuk. Forró serpenyőben megsütjük, majd félre
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:40
Sült karaj tokajiaszú mártással
Hozzávalók:

80 dkg csont nélküli karaj
4 dl tokaji aszú
8 dl barnamártás, amit mi kiváltunk a hús összeturmixolt levével
4 dkg mazsola
1 fürt szőlő
4 ek vaj
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
20 dkg gomba
só, bors, babérlevél

Elkészítése:
Az egészben sült húsok elkészítése látszólag egyszerű feladat, némi trükköt azonban nem árt tudni a elkészítéséhez.. Serpenyőben felforrósított vajon a besózott hús mindkét hirtelen megpirítjuk (1-2 perc), ezáltal kérge keletkezik, belül viszont szaftos marad. Ezután a húst egy akkora lábasba tesszük, amekkorába pont belefér. Mellétesszük a fűszereket: 1 fej vöröshagymát, 3-4 gerezd fokhagymát, 2 szem babérlevelet, pár fej gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az egészet felöntjük 4 dl vízzel, és fedő alatt(!!!), lassú tűzön 1,5-2 órán keresztül pároljuk.

Amíg a hús megpuhul, elkészítjük a tokaji aszú mártást. Ha kevés időnk van, lásd Karácsony, amikor az ünnepi előkészületek
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:39
Pestos pulykamell-csirkemell
40 dkg pulykamellfilé/csirkemellfilé
5 dkg zöld pesto
3 db közepes paradicsom
10 dkg füstölt mozzarella sajt
só, bors
A pulykamellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben hevített kevés olajon fehéredésig sütjük.
Amikor elkészült, lecsepegtetjük, és egy akkora tepsibe kanalazzuk át amiben a húskockák egy sorban elférnek egymás mellett. A húsokat egyenletesen megkenjük a pesto szósszal, majd a karikára vágott paradicsomokkal és a vékonyra szeletelt mozzarella sajttal lefedjük őket.
Előmelegített sütőbe tesszük, és 180 ºC-on addig sütjük amíg a paradicsomok megpirulnak, és a sajt megolvad.
forrás: gallicoop
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:33
Mustáros, borsos karajszeletek sült hagymával és tükörtojáss
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj csont nélkül
5-6 fej vöröshagyma
2-3 evőkanál mustár
őrölt fekete bors

étolaj
2-3 gerezd fokhagyma
liszt
4 db tojás
Elkészítése:
A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk nagyon apróra vágott fokhagymával, mindkét oldalukat megkenjük mustárral és egymásra téve egy órára a hűtőbe tesszük.
Ha tehetjük a pácolást végezzük el előző nap úgy még ízletesebb és puhább lesz a hús. A vöröshagymát megtisztítjuk, felszeleteljük és karikákra szedjük.
A húst serpenyőben szép pirosra sütjük. A hagymakarikákat belisztezzük és bő forró olajba kisütjük.
Egyszerre mindig csak keveset tegyünk az olajba gyorsabban sül, nem ázik el és így marad ropogós.
Szűrőbe vagy papírtörlőre szedjük. A tojásokból tükörtojást sütünk, és mindegyik hússzeletre teszünk egyet. . Párolt rizst készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:27
1/166
Képek, videók
nemes nagy ágnes.png
chillik
2017. november 23. csütörtök, 14:09
nemes-nagy-Ágnes-gyere _s_
menusgabor
2016. szeptember 25. vasárnap, 18:04
NEMES NAGY ÁGNES.jpg
feviroza
2015. február 05. csütörtök, 13:25
NEMES NAGY ÁGNES OKTÓBE
erzsikepuskas
2014. október 22. szerda, 10:44
NEMES NAGY ÁGNES OKTÓBE
feviroza
2014. október 22. szerda, 10:43
Nemes nagy ágnes OKTÓBER.
feviroza
2014. október 22. szerda, 10:23
nemes nagy ágnes .szomj.j
feviroza
2014. május 16. péntek, 19:47
Nemes Nagy Ágnes
taltos1
2014. január 22. szerda, 23:53
Nemes Nagy Ágnes Hóesésbe
mester126mari
2012. február 15. szerda, 18:59
nemes_nagy_agnes.jpg
klara50
2011. február 13. vasárnap, 07:03
Nemes Nagy Ágnes Hóesésbe
jakabgasparne
2009. december 19. szombat, 16:21
Lisztet örlö Nö.png
farkas1945
2011. február 11. péntek, 15:55
Erre szórjuk a lisztet
dorist
2006. november 24. péntek, 23:47
Címkék
burgonyát megmossuk, hűtőbe tesszük, füstölt szalonnát, evőkanálnyi pörköltet, ízek összeérjenek, pita elkészítése, villával megszurkált, darált pulykahúst, szalonnát üvegesre, Nincs Cím, aranytej rendszeres, kész pitának, isteni cigánypecsenye, magasabb falú, gyömbért szeleteljük, tökéletes szilvás,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.