Belépés
2020. július 08. szerda | 28. hét | 190. nap | 03:44 | Ellák
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Öregítő gondolatok-érdemes megfontolni
Ezek az emberek kevésbé optimisták és kevésbé vannak társadalmi kapcsolataik.

A pesszimizmus is hatással van a telomerek hosszára. Egy vizsgálat arra mutatott rá, hogy azok a személyek, akik kevésbé optimistán tekintettek a jövőre, rövidebb telomerekkel rendelkeztek, mint optimista társaik.

Az állandóan veszekedő és elégedetlenkedő embereknek is rövidebb a telomerük. Ez azért van, mert ezek az emberek mindig a saját igazukat szajkózzák. Lehet, hogy igazuk van, ennek ellenére folyamatosan stresszben élnek. A stressz pedig rendkívül káros az egészségre, negatív hatással van az agy működésére, növeli a betegségek kialakulásának kockázatát, illetve az immunrendszer védekezőképességét. És ez felgyorsítja az öregedési folyamatokat is.

Az elfojtott érzelmek és gondolatok is negatívan hatnak a telomerekre. Ha valaki nem azt mondja, amit gondol, mert ezzel konfliktusos helyzeteket kíván elkerülni, szintén megemelkedhet a stresszhormon szintje, amely ugyancsak károsan hat a
pacsakute, 2020. június 01. hétfő, 23:19
Koronavírus - Virológus: a járványhelyzet leküzdésének fontos eszközei lehetnek a meglévő gyógyszerkincsek
A közleményben azt írta, azért különösen fontosak a hatóanyag-vizsgálatok, mert egyelőre nem áll rendelkezésre gyógyszer közvetlenül a koronavírus kezelésére. Mivel a vakcina széleskörű elterjedéséhez vélekedése szerint kedvező esetben is legalább egy év szükséges, a járványhelyzet leküzdésének fontos eszközei lehetnek a meglévő gyógyszerkincsek.

A miniszterelnök által korábban bejelentett, a vírus jobb megismerését, fertőzési és terjedési mechanizmusának vizsgálatát, a lehetséges prevenciós lépések felderítését, valamint a hatékony gyógyszer és gyógymódok későbbi kifejlesztését szolgáló akciócsoport vezetője emlékeztetett arra: a koronavírus-járvány kitörésekor a kutatók azonnal megkezdték a lehetséges "gyógyszerek" keresését, az új, lehetséges hatóanyagok mellett olyan meglévőket is tesztelnek, amelyek más betegségeknél már hatékonynak bizonyultak.

Jakab Ferenc jelezte, az általa vezetett csoport a más betegségeknél sikeresen alkalmazott hatóanyagok vizsgálatára fókuszál. Felhívta a
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 12:31
Koronavírus - ITM: az eredményes egészségipari kutatás-fejlesztés haszna emberéletekben mérhető
végrehajtás zajlik. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal ezeket az ügyeket a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap terhére benyújtott egyedi támogatási igényekként, sürgősséggel kezeli.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter bevezetőjében elmondta: az ITM már a koronavírus-járvány előtt is a négy kiemelt iparág egyikeként tartotta számon az egészséggazdaságot. Magyarország e szektorban megfelelő adottságokkal, komoly hagyományokkal rendelkezik, a technológiák folyamatos innovációja hatékonyabbá teszi az egészségügyi ellátást. Az egészségipar innovatív és kutatásigényes területei, az előállított magas hozzáadott érték és a jól képzett munkaerőbázis miatt is a gazdaságstratégiai és iparfejlesztési célok középpontjában áll.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a koronavírus nemcsak az egészségügyi ágazatban dolgozók hősies helytállására hívta fel a figyelmet, hanem egyértelművé tette azt is, hogy az országoknak minél nagyobb mértékben képessé kell válniuk az
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 16:31
Állítsa meg az autoimmun betegséget!
táplálkozás. A ma embere sok feldolgozott élelmiszert fogyaszt, amelyek nagy része csak minimális tápértékkel rendelkezik, közben pedig változatos mennyiségű káros vegyi anyagokat és egyéb egészségtelen összetevőket tartalmaz. Ezekben a táplálékokban még a legalapvetőbb vitamin és ásványi anyag sincs meg.

A mai világban sok ember tapasztalja meg a krónikus stresszt, amely közvetlen hatással van a fizikai és a mentális egészségre. A mai világ rengeteg minden stresszt szolgáltat, hiszen a média is a folyamatos bűnözést és erőszakot közvetíti, illetve az emberi kapcsolatok is nagyon meglazultak, az emberek nagy része tapasztalja meg a magányt, a mellőzöttség érzését.

Az autoimmun betegségek kialakulásának harmadik oka a toxinok. A túlzott antibiotikum-használat, a gyógyszerek, a nehézfémek, a gyenge vízminőség, a szmog mindennapi részei az életünknek. Idővel a testünk már képtelen megbirkózni ezekkel a negatív hatásokkal.

A bélrendszer egészségesen tartása, a bélflóra
pacsakute, 2020. március 10. kedd, 21:33
Kapcsolat a rákos megbetegedés, a stressz és a C-vitamin köz
vele, hogy a rákos betegségek gyakran végződnek halállal, azt nem sokan tudják, hogy a kezeletlen krónikus stressz is okozhat halált.

A krónikus stressz krónikus gyulladást generál az emberi szervezetben. Ez nemcsak a sejteket, hanem a szöveteket is károsíthatja, amely hatására rákos betegségek alakulhatnak ki.

Stressz hatására kortizol hormon szabadul fel a szervezetben. Alacsony szintű stresszhatásra szükségünk van, hiszen ennek hatására nőhet a teljesítmény. Azonban ha valaki folyamatosan stresszel, úgy gyulladás alakulhat ki a szervezetében, illetve ez a rákos sejtek kialakulásának és szaporodásának is kedvez. Kutatók azt a megállapítást tették, hogy a mellrák kialakulásának hátterében javarészt a folyamatosan fennálló stressz állhat. Azonban a vizsgálatok során - egerekkel végezték, nem emberekkel - kiderült, hogy a C-vitamin hatására a rákos daganatok zsugorodni kezdtek. Ennek az lehet a magyarázata, hogy a C-vitamin gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, illetve a
pacsakute, 2020. március 10. kedd, 21:27
A bab gyógyhtaásairól
szemben.

A bab biztosítja a szervezetünk számára az oldható rostokat, amelyeknek kitüntetett szerepük van a vér koleszterinszintjének a csökkentésében. Már napi 10 gramm oldható rost fogyasztásával is jelentősen csökkenthető az LDL-koleszterin szintjének a csökkentése.

Mivel a bab sok rostot tartalmaz, így könnyen eltelít és lassabb vércukorszint-emelkedést okoz. Ez nemcsak azt segíti elő, hogy nem lesznek falási rohamaink és nem ingadozik a vércukorszintünk, hanem a szervezetünk folyamatosan energiával lesz ellátva. Ezzel a pozitív hatással az egyik leggyakoribb krónikus betegséget, a cukorbetegséget előzhetjük meg.

A fehérjéknek nagy szerepe van az emberi test működésében, hiszen majdnem minden testi funkcióban részt vesznek. A babnak magas az aminosavtartalma, amely a fehérje építőköve.

A bab fontos tápanyagokat tartalmaz. Közülük is kiemelkedő a folsavtartalma. A folsavhiány tünetei a következők lehetnek: fáradtság, gyengeség, heves szívdobogás, étvágytalanság
pacsakute, 2020. március 08. vasárnap, 22:29
Az agy egészségesen tartásához szükséges tudnivalók
Az egészséges ételek nem csupán a testünket, de az agyunkat is táplálják. Agyunknak is szüksége van értékes ásványi anyagokra és vitaminokra, hiszen még nyolcvanévesen is szeretnénk, ha fittek és szellemileg épek lennénk. A fontos tápanyagok lehetővé teszik az új agysejtek képződését, amelyek folyamatosan kapcsolatba lépnek és kommunikálnak egymással, illetve így megőrizhetjük a memóriánkat és a gondolkodási képességeink sem szenvednek majd csorbát.

Az egyik alapvető táplálék az agyunk számára a tiszta ivóvíz. Ez nemcsak abban segít nekünk, hogy hidratáltak maradjunk, de éberséget is kölcsönöz, vagyis sokkal jobban tudunk a munkánkra koncentrálni, ha délután nem kávét, hanem egy nagy pohár tiszta ivóvizet veszünk magunkhoz.

A feldolgozott élelmiszerek megkönnyíthetik a nők dolgát, hiszen ezekkel nem kell sokat bíbelődni, viszont rengeteg adalékanyagot tartalmaznak, így károsak az egészségre is. Régebben én is előszeretettel próbáltam ki a félkész ételeket, de rájöttem, hogy sokkal jobban
pacsakute, 2020. március 01. vasárnap, 10:11
Arany nanorészecskék segítségével észlelik a rákos sejtek jeleit ausztrál kutatók
írja az EurekAlert tudományos hírportál.

Az Ausztrál Biotechnikai és Nanotechnológiai Intézet (AIBN) munkatársa, Jing Wang szerint a felfedezés a jelenleginél hatékonyabb, személyre szabottabb rákkezelést eredményezhet azáltal, hogy az onkológusok azonnali visszajelzést kapnak a kezelések eredményességéről.

"Az extracelluláris vezikulák a vérben lévő potenciális biomarkerek egy izgalmas következő nemzedéke" - mondta a szakember, hozzátéve, hogy az egészséges és a rákos sejtek által egyaránt folyamatosan kibocsátott nanorészecskék fontos szerepet játszanak a sejtek közötti kommunikációban.

"A rákos sejtek arra használják az extracelluláris vezikulákat, hogy manipulálják a körülöttük lévő sejteket, illetve, hogy elnyomják és befolyásolják az immunrendszert.

A kutatók szerint a tumorsejt eredetű extracelluláris vezikulákat nehéz megkülönböztetni az egészséges sejtek által kibocsátott EVk-től, amelyekből jóval több van a véráramban.

A szakemberek egy speciális arany nanorészecskét
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 17:42
Labor
felismerésében. A vírus felszíni fehérjéjét mutatja ki, azaz annak magas szintje a heveny vírusfertőzés jelzője. Normálérték: normál állapotban nem található meg a vérben.

Humán Coriogonadotropin, Humán Koriális Gonadotropin (HCG, β-HCG): Várandós nőkben a méhlepényben termelődik, de nem várandósokban egyes daganatok esetén is nagy mennyiségben kimutatható a vérben. A normálértéke férfiakban és nem várandós nőkben 10 U/l alatt. A várandósokban 20 U/l a peteérés után 10-12 nappal, majd értéke folyamatosan duplázódik.

Hematokrit (HCT, HTK): A vérben lévő szilárd alkotók (vörösvértestek, fehérvérsejtek, vérlemezkék) térfogatarányát mutatja. A normálérték férfiaknál 45-51%, nőknél 37-48%.

Összkoleszterin: Ez a vérzsírok arányát jelenti, mely vérzsírok a zsíroknak és a koleszterinnek a testben való mozgatását szolgáló fehérjékben találhatóak. Az egyszerűség kedvéért most ezek mindegyikét az általános kolesztérin névvel illetjük. Ide tartoznak az LDL-ek (alacsony sűrűségű
klarika47, 2020. február 24. hétfő, 05:44
A petrezselyem története és gyógyhatásai
antik Rómában gladiátoroknak adták a harc előtt, mert azt gondolták, hogy nemcsak a bátorságuk, hanem a bicepszük terjedelme is megduplázódik tőle. A görög orvosok úgy vélték, a petrezselyem a legerősebb vizelethajtó gyógynövény.

Manapság Európa-szerte elsősorban fűszernövényként kedveljük.

Két változata van: a megvastagodott gyökerű gyökérpetrezselyem, amelynek leveleit is fogyasztjuk, és a metélőpetrezselyem, amelynek gyökere vékony, szerteágazó. Ennek levélzete folyton nő, folyamatosan szedhető. Levélzet alapján lehet fodros és sima levelű - utóbbinak magasabb az illóolaj-tartalma.


A petrezselyem gyógyhatásai :

A petrezselyemlevél illóolaját felhasználja az élelmiszer-, kozmetika- és gyógyszeripar is.

A petrezselyem zöldje és gyökere egyaránt gyomorerősítő, vesetisztító, étvágygerjesztő hatású. Flavonoidokat is tartalmazó illóolaja gyulladáscsökkentő hatású.

A sima levelű metélőpetrezselyem és a gyökérpetrezselyem leveléből
pacsakute, 2020. február 08. szombat, 23:55
Az édesítőkről
finomítás után már 100%-os cukorkoncentrátumot kapunk. Amikor fogyasztjuk aránytalanul sok kalóriát viszünk be a szervezetünkbe. A cukor egy része hasznosul, azaz bejut a sejtekbe, más része viszont zsír formájában tárolódik. A finomított cukor (és más finomított szénhidrátok, mint például a fehér liszt, fehérrizs) más tápanyagokkal együtt fogyasztva azok erjedését, rothadását indítják el. Így az emésztés elhúzódik. Az erjedés során alkoholtartalmú vegyületek jönnek létre, méghozzá olyanok, amelyek ha folyamatosan a szervezetben vannak, akkor további károkat okoznak. Ezek a létrejövő vegyületek rombolják a bél membránjait, kihatással vannak az idegrendszerre és károsíthatják a veséket is. A cukor fogyasztása savasító hatású. Ahhoz, hogy ezt a savasodást a szervezet ellensúlyozni tudja, már meglévő ásványi anyagokat kezd 'előszedni', hogy helyreállítsa a pH egyensúlyt. Ilyen anyagok például a kálium, nátrium, magnézium, kalcium. Rendszeres cukorfogyasztásnál a test kénytelen sokszor már a
pacsakute, 2020. január 30. csütörtök, 21:15
A természet fájdalomcsillapítója az MSM
haj és körmök,

gasztro-intesztinális (gyomor és bélrendszeri) problémák,

alacsony fájdalomküszöb,

memória veszteség/zavarok,

allergiák,

ízületi gyulladások,

pattanások vagy más krónikus bőrbetegségek,

depresszió,

immunrendszer elégtelenség.


Az MSM és az emberi szervezet
Az MSM együtt dolgozik a vitaminokkal és aminosavakkal, napi 24 órában, minden nap. Mivel testünk folyamatosan hoz létre új sejteket, szükség van a folyamatos kén ellátásra, sőt egyre több kénre volna szükségünk, ahogy öregszünk. Testünk folyamatos önjavításban van, de ha nem adjuk meg neki a szükséges hozzávalókat, csupán gyenge, diszfunkcionális sejteket fog tudni létrehozni.

Valahogy úgy kell ezt elképzelnünk, mint az építkezésnél a beton előállítása: Egy ember hozza a vizet, egy másik hozza a homokot és egy harmadik hozza a cementet. Tegyük fel, hogy a cementet hozó harmadik emberke elfáradt,
pacsakute, 2020. január 28. kedd, 22:14
1/92
Képek, videók
gyötrő gondolatok.jpg
menusgabor
2020. február 04. kedd, 18:29
angyali-gondolatok.jpg
lilagondolatok
2019. április 06. szombat, 07:52
Hatso_Gondolatok_felno tt_
menusgabor
2019. március 21. csütörtök, 20:31
Gondolatok
karoly49
2018. október 10. szerda, 12:00
gondolatok_2061123_397 5.j
menusgabor
2018. augusztus 11. szombat, 21:56
gondolatok.jpg
paka68
2018. április 08. vasárnap, 11:47
Nőnapi gondolatok
irmus
2018. március 09. péntek, 16:00
Egy hely a gondolatoknak
dandej
2018. március 06. kedd, 12:52
Angyali gondolatok
sanci81
2018. március 03. szombat, 17:11
Gondolatok.
alvaro-hopihe
2018. január 01. hétfő, 10:12
Gondolatok 01.jpg
chillik
2017. október 24. kedd, 04:28
Érdemes megfontolni . jpg
pacsakute
2017. október 24. kedd, 22:11
Mi az emberek.jpg
liliana01
2020. március 25. szerda, 22:41
Éberek legyünk emberek
dandej
2019. december 25. szerda, 21:03
Emberek világa
eva6
2019. február 24. vasárnap, 16:40
Címkék
tumorsejt eredetű, mellőzöttség érzését, stressz pedig, cukor fogyasztása, feldolgozott élelmiszerek, test kénytelen, telomerek hosszára, harmadik hozza, általa vezetett, tárcavezető hangsúlyozta, Ausztrál Biotechnikai, folyamatosan fennálló, egészséges ételek, autoimmun betegségek, másik hozza, rákos betegségek,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.