Belépés
2020. július 11. szombat | 28. hét | 193. nap | 22:28 | Nóra, Lili
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Orosz biztonsági tisztségviselő: Összeolvadhat az Iszlám Állam és az al-Kaida
Államokat konkrétan megnevezte volna, a terrorizmus elleni harc hatékonysága érdekében óva intett a kettős mérce alkalmazásától, a terroristák jókra és rosszakra való felosztásától, geopolitikai célok érdekében.

Patrusev a terrorellenes nemzetközi összefogás pozitív példájaként hozta fel a terrorcselekmény nélkül lezajlott oroszországi labdarúgó világbajnokság biztosítását.

Patrusev szerint a világon több mint 200 terrorcsoport működik, amelyek közül öt a legaktívabb. A 2017-ben elkövetett terrortámadások mintegy egyharmadáért az Iszlám Állam, az al-Kaida, az al-Shabab, a Boko Haram és a Hajrát Tahrir as-Sam felelős. A terrorizmus következményeit az elmúlt két év során mintegy 100 ország tapasztalta meg.

A terroristák aktivitásának központjai továbbra is a Közel-Kelet, Afganisztán, Dél- és Délkelet-Ázsia és az afrikai kontinens maradtak. A terror szíriai és iraki gócának elkerülhetetlen felszámolása miatt a külföldi zsoldosok elhagyják ezt az övezetet és hazatérnek, vagy az instabilitás új
velemenyezd, 2018. november 07. szerda, 12:31
Iszlám Állam - Moszkvai terrortámadások megelőzéséről számolt be az orosz belbiztonság
Az őrizetbe vett, közép-ázsiai származású személyek lőfegyverrel és házi készítésű robbanószerkezetekkel készültek nagy hatású terrortámadásokat elkövetni Moszkvában. A Szíriából irányított csoporttól egy automata fegyvert, valamint a terrorcselekményekre való felkészülésükről szóló jelentéseket, pokolgép-tervrajzokat és pénzt foglaltak le.

A terrorista sejt az FSZB szerint anyagi eszközeit külföldi átutalások és súlyos köztörvényes bűncselekmények révén szerezte. Az ügyben büntetőeljárás indult, a hatóságok házkutatásokat hajtottak végre.

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön Moszkvában bejelentette, hogy az FSZB-nek az idei év első kilenc hónapjában 15 terrortámadást sikerült megakadályoznia Oroszországban.
velemenyezd, 2018. október 26. péntek, 17:21
Szeptember 11. - Szabadlábra helyezik és kitoloncolják Németországból a 2001. szeptember 11-i terrortámadások ü
Frauke Köhler a Bild című lap értesülését megerősítve elmondta, hogy Munir el-Motaszadeket a 15 év szabadságvesztés büntetésének vége előtt néhány héttel, az idén november helyett október közepén kiengedik a Hamburg Fuhlsbüttel nevű negyedében működő büntetés-végrehajtási intézetből.

A legfőbb ügyészség azzal a feltétellel járult hozzá a büntetésrövidítéshez, hogy a marokkói férfit a szabadlábra helyezés után azonnal visszatoloncolják a hazájába.

A németországi belépési tilalommal együtt járó kitoloncolás lehetőséget ad a hatóságoknak arra, hogy "azonnal letartóztassák, ha még egyszer német földre teszi a lábát" - idézték hírportálokon a szóvivőt.

Munir el-Motaszadek a szeptember 11-i támadásokkal kapcsolatos bírósági tárgyalások első elítéltje. Tizenöt évi szigorított börtönbüntetést róttak ki rá 2003-ban, amiért részt vett az eltérített utasszállító repülőgépekkel végrehajtott, 3066 ember halálát okozó merényletek előkészítésében.

A támadásokat az al-Kaida nemzetközi iszlamista
velemenyezd, 2018. augusztus 09. csütörtök, 15:32
Egy terrorcsoport vezetőinek megsemmisítéséről számolt be az FSZB
Az FSZB szerint a sejt terrortámadások végrehajtására készült. A gyanúsítottak az elfogási kísérlet idején fegyveres ellenállást tanúsítottak. A szolgálat egy robbanószerkezetek előállítására használt műhelyben házi készítésű pokolgépet, lőfegyvert, lőszert és kézigránátokat is talált.

Múlt csütörtökön Oroszország déli és szibériai régióból öt, múlt pénteken pedig Moszkva környékéről egy terrorcsoport felszámolását jelentette az FSZB.

Alekszandr Bortnyikov, az FSZB igazgatója április lején közölte, hogy Oroszországban tavaly négy terrorcselekményt követtek el, és hogy a biztonsági szolgálatoknak további 25-öt sikerült megakadályozni. Mint akkor el mondta, hogy az idei első negyedévben hat előkészületben lévő terrortámadásnak vették elejét, és 12 terrorista sejtet számoltak fel.
velemenyezd, 2018. május 04. péntek, 16:01
Szentpétervári robbantás - FSZB: titkos csoportok tagjait vették őrizetbe a terrorcselekmény után
az elmúlt év során 16 olyan terrortámadást hiúsítottak meg, amelyek szervezői a Független Államok Közösségének (FÁK) állampolgárai voltak. Bortnyikov a helyszínek között említette Moszkvát, Szentpétervárt, Krasznojarszkot, Jekatyerinburgot, Tulát, Ufát, Szocsit, Novoszibirszket és Nyizsnyij Novgorodot. Mint mondta, nemzetközi terrorszervezetek 46 sejtjét számolták fel.

A szolgálat vezetője elmondta, hogy az FSZB más bűnüldöző szervekkel közösen számos intézkedést foganatosított az újabb terrortámadások megelőzésére. Kiemelte a terrorizmust finanszírozó pénzügyi csatornák, valamint az illegális fegyver- és robbanóanyag-kereskedelem feltárásának, illetve a bevándorlási és a vendégmunkás-foglalkoztatásra vonatkozó jogszabályok betartásának fontosságát.

Emellett hangsúlyozta, hogy fel kell lépni a terroristák ideológiájával és toborzótevékenységével szemben, különösen a migránsok és más sebezhető csoportok körében. Mint mondta, fokozni kell a külföldi partnerszervekkel folytatott
velemenyezd, 2017. április 11. kedd, 13:23
Iszlám Állam - Spanyolországban, Németországban és Belgiumban működő propaganda- és toborzósejtet számoltak fel
közösségi oldalon, amelyet több mint 32 ezren követtek, főként spanyol anyanyelvű felhasználók. A követők száma hetente körülbelül 500 érdeklődővel gyarapodott.

A csoportban vallásos, radikális elemekkel és megjegyzésekkel átszőtt szövegeket, üzeneteket, kommenteket publikáltak, dicsőítették az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet harcosait és tetteit. Videofelvételeket, fényképeket tettek közzé, némelyiket különösen kegyetlen tartalommal.

A nyomozás megállapításai szerint a csoport terrortámadások elkövetésére próbált ösztönözni, lázított az IÁ ellenségeivel szemben, és nagyon tudatosan alkalmazta az információs terror néven ismert háborús taktikát.

Igyekeztek felkutatni és beszervezni a könnyen radikalizálható személyeket, publikációikat az adott ország és célcsoport - főként a fiatal muszlimok - tartalomfogyasztási szokásaihoz próbálták alakítani. Például a nyelvhasználatban is arra törekedtek, hogy az üzenetek őket érjék el - részletezte a belügyminisztérium.

A toborzás mellett a
velemenyezd, 2016. szeptember 28. szerda, 12:01
Iszlám Állam - Politico: Délkelet-Ázsiában terjeszkedik a dzsihadista terrormilícia
adományokat.

Az Iszlám Állam már több százezer dollárt fordított a térségbeli csoportok támogatására, emellett azonban azért is népszerű, mert riválisával, az al-Kaida nevű terrorhálózattal ellentétben nem próbálja irányítása alá vonni a helyi szervezeteket.

"Csak azt akarják, hogy ezek a szervezetek ártsanak az ellenségeiknek" - mondta Bilveer Singh, a szingapúri Rajaratnam Nemzetközi Tanulmányok Intézetének munkatársa.

Eddig ugyan nem történtek nagyobb volumenű, IÁ-hoz köthető terrortámadások a térségben, szakértők azonban arra figyelmeztetnek, hogy a helyi dzsihadista vezetők közötti rivalizálás nyomán ez nagy valószínűséggel meg fog változni hamarosan.

A Fülöp-szigeteken, Indonéziában, Thaiföldön és kisebb mértékben Malajziában hosszú idő óta fennálló etnikai és vallási konfliktusok csak olajat öntenek a tűzre a Politico.eu írása szerint, a belpolitikai feszültségek ugyanis számottevően megkönnyítik a toborzók dolgát.

A világ legnépesebb muzulmán közösségének otthont adó
velemenyezd, 2016. augusztus 17. szerda, 16:02
Merényletek Párizsban - A francia titkosszolgálat azonosította a megrendelőt, de nem fedi fel a kilétét
A titkosszolgálati vezetőt még májusban hallgatta meg zárt ajtók mögött az a parlamenti vizsgálóbizottság, amely a terrortámadások megelőzésében, illetve az azokat követő segítségnyújtásban és tájékoztatásban felmerült hibák okait kereste, s az ott elhangzottakat múlt héten közzétett jelentésében nyilvánosságra hozta. A Le Parisien és a Libération című francia napilapok idézték szerdán azt a részt, amelyben Bernard Bajolet az eleinte a támadások kitervelőjeként, majd a főszervezőként beállított Abdelhamid Abaaoud szerepéről beszél.

"Tény, hogy Abaaoud koordinált, de nem ő a megrendelő. Ismerjük a megrendelőt, de erről nem szeretnék semmit mondani" - mondta a titkosszolgálati vezető a meghallgatáson.

Abdelhamid Abaaouddal öt nappal a támadások után francia rendőrök végeztek egy különleges művelet során a Párizshoz közeli Saint-Denis város egyik lakásában.

"Most már nagyon jól ismerjük az úgynevezett Iszlám Állam diagramját, és azt, hogyan szerveződik. Amely egyébként nem állam, és a
velemenyezd, 2016. július 13. szerda, 19:22
Terrorizmus - A német alkotmánybíróság a terrorelhárításról szóló törvény módosítására kötelezte a kormányt
végezni. A testület elsősorban a lakások, ingatlanok - lehallgató készülékkel, kamerával végzett - titkos megfigyelését szabályozó előírásokban, illetve a magánszférába ugyancsak mélyen behatoló "online házkutatás" szabályaiban talált aránytalanságot.

Az alkotmánybíróság azt is kifogásolta, hogy a BKA széles körben megoszthatja a titkos megfigyeléssel szerzett adatokat. Ítélete szerint a BKA csak konkrét bűncselekmény feltárására irányuló eljárásban adhat át ilyen információkat más szerveknek, terrortámadások megelőzését szolgáló tevékenység előmozdítására pedig nem oszthatja meg titkos megfigyeléssel szerzett adatait. Az EU-n kívüli partnereknek csak az uniós adatvédelmi szabályok betartása mellett lehet átadni ilyen típusú adatokat.

Az alkotmánybíróság 2018. június 30-ig adott időt a kormánynak, illetve a törvényhozásnak a jogszabály átdolgozására. A BKA addig csak korlátozásokkal alkalmazhatja az érintett szabályokat.

Thomas de Maiziere szövetségi belügyminiszter az ítéletre reagálva azt
velemenyezd, 2016. április 20. szerda, 21:54
Brüsszeli robbantások - Két újabb ember ellen emeltek vádat Belgiumban
A vádhatóság csak Smail F. és Ibrahim F. néven azonosította a két férfit, akiket a március 22-én Brüsszelben elkövetett öngyilkos merényletek elkövetői számára bérelt lakással hozott összefüggésbe.

A főügyészség úgy tájékoztatott, hogy a két férfi ellen terrorista csoportban, terrorista gyilkosságokban és merényletkísérletben való részvétel, valamint terrorista tevékenység kiterveléséért és dzsihadista sejt rejtegetése miatt emeltek vádat.

Az RTBF belga közszolgálati televízió úgy tudja, hogy a gyanúsítottak a szombati rendőrségi akció során, a Brüsszel Etterbeek nevű kerületében átkutatott lakás bérlői voltak. Innen indult március 22-én Khalid el-Bakraoui és segítője, Osama Krayem a brüsszeli metróba, hogy öngyilkos merénylet kövessenek el.

A rendőrség tájékoztatása szerint a szombati rajtaütés során sem robbanóanyagot, sem fegyvert nem találtak a lakásban.

Khalid el-Bakraoui 17 embert ölt meg március 22-én, amikor felrobbantotta magát a brüsszeli metró Maelbeek nevű állomásán.
velemenyezd, 2016. április 12. kedd, 10:41
Brüsszeli merényletek - Brüsszel helyett Párizsban akartak lecsapni a belgiumi terroristák
A nyomozás számos eleme azt mutatja, hogy a brüsszeli terrorista sejt azt tervezte, Párizsban követ el merényleteket. Több társuk letartóztatása ugyanakkor arra késztette őket, hogy ne várjanak tovább és Brüsszelben kövessenek el öngyilkos robbantást.

A novemberben Párizsban, illetve a márciusban Brüsszelben elkövetett terrortámadások egyik fő gyanúsítottját, Mohamed Abrinit pénteken fogták el Brüsszelben.

Az ügyészség arról számolt be, hogy bizonyított kapcsolat van a 130 halálos áldozatot követelő Párizsban és a 32 áldozattal járó Brüsszelben elkövetett támadások kitervelői és elkövetői csoportjai között.

Megerősítették, hogy a párizsi támadások óta keresett Abrinit terrorcsoportban való tevékenységgel és terrorista gyilkosságokban való részvétellel vádolják, aki bűntársa a párizsi merényletek egyik kitervelőjének, Salah Abdeslamnak.

A férfi kihallgatásán elismerte, hogy ő az a "kalapos férfi", aki a két öngyilkos merénylővel együtt látható azon a biztonsági kamerafelvételen, amely
velemenyezd, 2016. április 10. vasárnap, 12:11
Terrorizmus - Bakondi: a brüsszeli merényletekhez köthető sejt felszámolása miatt lehetett csökkenteni a terror
jelenleg tisztán látható, hogy ez a sejt miként épül fel, kik voltak a meghatározó tagjai, milyen információk és logisztika segítette őket, hogyan érkeztek Európába az egyes terroristák, ezért nem volt indoka, hogy fenntartsák a magas, kettes terrorkészültségi fokozatot.

Pintér Sándor belügyminiszter kedden 13 órától módosította a Magyarország területére érvényes terrorfokozatot, jelenleg a hármas (közepes) fokozat van érvényben - közölte a Belügyminisztérium az MTI-vel.

Múlt kedd reggel terrortámadásokat követtek el Brüsszelben, a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson. A terrortámadások következtében a legfrissebb összesítések szerint legalább harmincöt ember életét vesztette, és mintegy háromszáznegyvenen megsebesültek, köztük két magyar állampolgár. A támadásokat a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet vállalta magára.

Magyarországon a brüsszeli merényletek előtt, a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzettel összefüggésben a hármas készültség volt érvényben,
velemenyezd, 2016. március 29. kedd, 21:53
1/2
Képek, videók
iszlám kép.jpg
maroka
2019. október 23. szerda, 12:04
Iszlám építészet.jpg
pacsakute
2016. július 12. kedd, 21:26
Rafale -vadász iszlam ell
agica2004
2015. október 02. péntek, 21:15
iszlam.jpg
rzsi-
2015. január 27. kedd, 13:41
Iszlám mecset, Nairobi.jp
jegesmedve21
2012. szeptember 14. péntek, 09:29
Iszlám Hodzsa minarett (H
pacsakute
2012. január 13. péntek, 21:09
Aljun iszlám vár XI. sz.
reper
2009. november 06. péntek, 19:52
A Kereszt győz az Iszlám
caris11935
2009. szeptember 04. péntek, 09:57
iszlám sziklamecset.jpg
biharijudit
2009. május 25. hétfő, 10:16
Spanyolország - iszlám te
mandalina
2008. január 19. szombat, 18:29
Iszlám palota.jpg
solanum
2006. augusztus 24. csütörtök, 08:22
A Sziklamecset az iszlám
chessmaster
2006. június 28. szerda, 15:10
az összeolvadás.....
macisziv
2008. augusztus 20. szerda, 20:19
a fekete lyuk összeolvadá
agica2004
2008. január 15. kedd, 11:18
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.