Belépés
2018. december 14. péntek | 50. hét | 348. nap | 18:07 | Szilárda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Soltész Miklós: üzenet értékű a Kárpátaljának nyújtott magyar karitatív támogatás
szaloncukorral és bejglivel Kárpátalján. Ezen kívül - folytatta - ötven nehéz helyzetű családnak juttatnak kályhát és téli tüzelőt. A kályhák átadása csütörtökön elkezdődött, a tűzifával történő ellátás pedig január végéig, február közepéig folytatódik szükség szerint - mondta.

A rászorultság szintjéről szólva az igazgató kifejtette, a Katolikus Karitász kárpátaljai kirendeltségének munkatársai tíz településen mérték fel az igényeket, most ezek kielégítése történik. Az adományokat részben a magyar állam segítségével, részben pedig a 1356-os adományvonalat tárcsázó hívek és más támogatók jóvoltából sikerült biztosítani - közölte.

Majnek Antal munkácsi római katolikus megyéspüspök elmondta, a támogatásoknak köszönhetően sikerül azt a kárpátaljai rászoruló réteget segíteni, amely az ukrán államtól nem kap semmilyen támogatást. A legnehezebb helyzetben azok a kisnyugdíjasok vannak, akik 10 ezer forintnak megfelelő ellátásukból képtelenek megvásárolni az élelmet és gyógyszereket, amelyeknek az árai a
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 14:22
Az EIB 200 milliós euró kölcsönnel segíti a ferihegyi repülőtér bővítését
A hitel segítségével a Budapest Airport folytathatja nagyléptékű fejlesztéseit, a terminálok és a kapcsolódó infrastruktúra bővítését, amelyek nyomán majd tovább fog nőni a reptér kapacitása - közölte az EIB.

A brüsszeli tájékoztatás szerint ezen kívül számos más projekt is folyamatban van, például egy új árukezelő létesítmény és egy többszintes parkolóház megépítése, s ezek biztosítják majd, hogy a budapesti légikikötő továbbra is világszínvonalan működhessen.

Vazil Hudák, az EIB alelnöke hangsúlyozta, hogy a budapesti Európa egyik leggyorsabban növekvő repülőtere, a kölcsönnel pedig támogathatják a munkahelyteremtést, a magyar gazdasági növekedést és az utazási élmény javítását.

"Ez rendkívül jó hír Magyarország, a magyarok és az országba látogató turisták számára" - értékelt Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért és sportért is felelős uniós biztos.

Kiemelte: "az új hitel segítségével felszabadított források a budapesti régióban és az ország többi részében is segíteni fogják a
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 13:41
Rövidpályás úszó-vb - Hosszú Katinka aranyérmes 100 méter vegyesen
finálét. A rajt után Hosszú két kedvenc úszásnemében, pillangón és háton nem igazán tudott ellépni, némi meglepetésre viszont a mell végére olyan előnyre tett szert, amelyet gyorson már magabiztosan tartott meg.

A háromszoros olimpiai bajnok 57.26 másodperccel nyert, második a japán Imai Runa (57.85), harmadik pedig a jamaicai Alia Atkinson (58.11) lett. Hosszú ezt a számot sorozatban negyedszer nyerte meg a rövidpályás vb-ken. Miután kiszállt a medencéből, a helyi műsorközlő felkérésére és segítségével kínaiul köszöntötte a szurkolókat.

A 29 éves Hosszú a kínai városban a harmadik, összességében a 16. világbajnoki aranyát gyűjtötte be 25 méteres medencében. A keddi nyitónapon 400 méter vegyesen, szerdán pedig 200 méter pillangón védte meg címét, valamint 100 méter háton lett második.

Hosszú szombaton 200 méter vegyesen és 100 méter pillangón is a szám címvédőjeként lesz érdekelt az előfutamok során, rajta kívül a magyarok közül Bernek Péter (400 méter vegyes), Gyurta Gergely (400 méter vegyes
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 12:52
Grezsa István: a magyar kormány minden támogatást megad a jövőépítéshez a kárpátaljai magyar iskoláknak
Kiemelte: "A magyar kormány minden támogatást megad ahhoz, hogy eredményesen épülhessen a jövő a kárpátaljai magyar iskolákban, hogy a 21. században is megmaradjon a nagy múltú Drugeth Gimnázium magyarságmegtartó ereje, és minden kárpátaljai magyar a szülőföldjén tudjon boldogulni."

Kovács Péter, a gimnázium igazgatója beszédében emlékeztetett arra, hogy az 1974-ben eredetileg óvodának készült tanintézmény épületét - amelybe a gimnázium 2007-ben költözött - még soha nem tatarozták. A magyar kormány segítségével sikerült több szakaszban elfogadható állapotba hozni az épület belső terét, míg most a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a magyar kormány 18 millió forintos közös támogatásának köszönhetően megújult Ungvár egyetlen magyar gimnáziumának a külseje is - hangsúlyozta.

Az igazgató elmondta, hogy a Drugeth Gimnázium 254 diákja immár méltó körülmények között tanulhat. Jelezte, a tanulók kiváló eredményeket érnek el különböző tanulmányi versenyeken és a felsőoktatási intézményekbe
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 16:22
Harmonia.......
görbe, a kezdet és vég jelképe, a születés és halál előtti, valóban ősi állapot. (A tradíció szerint a születő és meghaló, majd újjászülető ember életkörének jele a lemniszkáta, a végtelen jele, a nyolcas számban jelenik meg.) A nulla jelzés az újrakezdésre. Meditációra, magunkba fordulásra, új kiindulópontok megtalálására alkalmas időpont. Ha 10-én, 20-án vagy 30-án kapod meg ezt a lapot, hatása felerősödik.

Szerelmi üzenete: Mekkora az esélyed egy kalandra MA? Számold ki kalkulátorunk segítségével! Ha még nincs párkapcsolatod, erőgyűjtés az új partner érkezése előtt. Ha kapcsolatban élsz, úgy gondolatnyi béke, esetleg rövid távollét.

Ezt mondja neked:
A búzaszemben lásd meg a kalászt, a kínálkozó lehetőségben a nagy ötleteket.
Figyelj megérzéseidre, ma különösen erőteljesek!
Menj ma haza egy másik úton, mint a megszokott - különleges találkozás várható!

Erre is gondolj: A Plútó uralja. Budapesten, az Alagút és a Lánchíd között található az ország
agica2004, 2018. december 13. csütörtök, 15:22
Női kézilabda Eb - Két magyar is bekerülhet az álomcsapatba
Az európai szövetség csütörtökön hozta nyilvánosságra posztonként öt jelöltjét, akikre ezúttal kizárólag a torna okostelefonos alkalmazása segítségével lehet szavazni szombatig.

A Ferencváros junior világbajnok balátlövője, Háfra Noémi átlagosan a mérkőzések felét töltötte a pályán, és 57 lövésből 27 gólt dobott, ezzel a hetedik helyezettként búcsúzott magyar csapat házi gólkirálya lett.

Klubtársa, a balátlövő Schatzl Nadine átlagban több mint 47 percet kapott alkalmanként, és 28 kísérletből 23 gólja volt.

A magyar élvonalban szereplő külföldi játékosok közül a Győri Audi ETO KC francia kapusa, Amandine Leynaud, dán balátlövője, Anne Mette Hansen, norvég és holland irányítója, Stine Oftedal és Nycke Groot, illetve az Érd szerb jobbszélsője, Katarina Krpez Slezak szerepel a jelöltek listáján.

A voksolás eredményt vasárnap hirdetik ki.
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 14:31
Átadták a Gábor Dénes-díjakat Budapesten
jelentőségű Magyarország számára.

A Novofer Alapítvány által alapított, immáron 30. alkalommal átadott Gábor Dénes-díjban és életműdíjban 2018-ban összesen kilenc, köztük kettő határon túli magyar tudós, kutató és feltaláló részesült. Az elismerést az elmúlt három évtizedben összesen több mint kétszázan vehették át.

A 21. században a világnak sok, jelenleg még megoldhatatlannak tűnő kihívással kell szembenéznie a klímaváltozástól a migrációs válságig, amelyek egy részét talán éppen a technológia segítségével lehet leküzdeni, más részéhez azonban gondolkodásunk megújítására van szükség, le kell számolni minden ideologikus, virtuális vagy naiv szemlélettel - mondta a házelnök.

A tudományban és a politikában is az egyetlen eredményes út a valóságismeret és valóságtisztelet. Magyarország 2010 óta ezen az úton jár - fogalmazott Kövér László. Hozzátette: az elmúlt nyolc évben a magyar gazdaság talpra állt, és fenntartható növekedési pályára lépett, 2010 óta 36 százalékos a magyar reálbér-növekedés,
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 13:11
Krónika 1. rész (a Kúria 2017-es beszámolója)
Kúria-elnök: az új eljárásjogi kódexekre való felkészülés éve volt 2017A Kúria 2017-es tevékenységéről szóló beszámoló és az annak elfogadásáról szóló országgyűlési határozati javaslat együttes általános vitájában a bírósági vezető azt mondta, a "felkészülés igénye" vezette 2017-ben a Kúriát, mivel 2018-ban új eljárásjogi kódexek léptek hatályba, a fő feladat azok értelmezése, a bírói szervezetnek az azok alkalmazására történő felkészítése volt.

Darák Péter hozzátette: 2017-ben a Kúria "jelentős számú", négy jogegységi határozatot fogadott el. Ezek egy része az új eljárásjogi kódexekkel volt összefüggésben.

A 2017-ben elfogadott hét kollégiumi vélemény közül kiemelte az ingatlan közös tulajdonának megszüntetésével, valamint a felülvizsgálati eljárások befogadásával kapcsolatosat.

Fontos fejleményként beszélt arról, hogy jogegységi határozatban foglaltak állást a 12 éven aluliak terhére elkövetett szexuális bűncselekmények minősüléséről. Az Alkotmánybíróság úgy ítélte
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 10:51
Nyolcszázmillió forint pályázati pénzt csalt el egy budapesti bűnözői csoport
Haszon Dávid közleménye szerint a napokban lezajlott bevetésen öt megyében húsz helyszínen, informatikus szaktanácsadók segítségével gyűjtöttek bizonyítékokat a nyomozók, nagy mennyiségű iratot, számítástechnikai eszközökön tárolt adatokat és ingatlanokat foglaltak le, valamint bankszámlákat zároltak. A gyanúsítottak elfogásában speciális kommandósok is közreműködtek.

Jelenleg négy gyanúsított letartóztatásban van, egy pedig bűnügyi felügyelet alatt áll.

A bűnbanda által irányított cég nyertes uniós pályázatában arra vállalkozott, hogy ipari vészhelyzetek előrejelzésére kifejleszt egy mesterséges intelligenciával támogatott informatikai rendszert. A projekt azonban nem jött létre, mert a budapesti csoport célja kizárólag az volt, hogy a vissza nem térítendő támogatást öncélúan használja fel. Erre utal, hogy a pályázathoz kapcsolódó tevékenységet egyáltalán nem végeztek, a szükséges önerővel nem rendelkeztek. A több száz millió forintos támogatáshoz fiktív számlák felhasználásával jutottak
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 10:42
Illegális bevándorlás - Nézőpont: a V4-országok lakossága elutasítja a migrációt
kvóták alkalmazásával.

Konszenzus övezi Brüsszel migrációs politikájának elutasítását is: a lengyelek 75, a magyarok 76, a csehek 77, a szlovákok 79 százaléka elégedetlen azzal, ahogy az unió vezetői kezelik a bevándorlás kérdését.

A Magyarország déli határára telepített kerítés megépítésével a magyarok 85 százaléka ért egyet, ami a valaha mért legmagasabb arány. A lengyelek abszolút többsége (52 százaléka), a csehek 71 és a szlovákok 72 százaléka is támogatja a migrációs krízis határzár segítségével történő kezelését - derül ki a felmérésből.

Az intézet közleményében emlékeztet arra: ugyan december 10-én elfogadták az ENSZ globális migrációs megállapodását, ám Ausztrália, Ausztria, Chile, Csehország, Dominikai Köztársaság, Egyesült Államok, Izrael, Magyarország, Lengyelország, Lettország és Szlovákia sem írta alá a megállapodást. Továbbá az Európai Parlamentben csakmegismételt voksoláson tudták megszavazni a humanitárius vízum bevezetését kezdeményező jelentést.

Mint írták, mindkét
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 09:11
A Korbuly családról indított virtuális kiállítást a Közlekedési Múzeum
A Korbuly család a magyar közlekedés minden fontos ágazatában jelen volt az elmúlt 125 évben, ezért az intézményfontosnak érezte, hogy a jeles évfordulóhoz kapcsolódva hitelesen bemutassa ezt a történetet. "A páratlan családtörténeten keresztül a magyar gyáripar jelentős fejezetei villannak fel a múzeumban, valamint a családi hagyatékban megőrzött és most tudományosan feldolgozott fotók, dokumentumok és tárgyak segítségével a Közlekedési Múzeum virtuális kiállításában" - idézi az intézmény közleménye Vitézy Dávid főigazgatót.

A párizsi világkiállításon 1878-ban Korbuly József újfajta vasúti csapágya kitüntetést kapott, amellyel nemcsak a járműgyártás történetében nyílt egy új fejezet, hanem a magyar közlekedéstörténetben páratlan családtörténet is elkezdődött. A Korbuly família tagjai ott voltak az olasz villanyvasutak építésénél, az első világháború végén segítették a csepeli Weiss-gyárat átállítani civil termékek előállítására, de részt vettek közúti járművek, harckocsik, repülőgépek és világhírű
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 18:02
Harmonia.......
álló lélek jelképe lehet, aki uralomra törekszik. A pentaton zene is ötfokú. A férfi és a nő kapcsolatának mágikus szimbóluma. Az ördög, de az ördög elleni védelem száma is, gondoljunk a pentagrammára, az ötágú csillagra. A tudás, a lelki akarat, a szenvedélyek, a tudás és az igazság száma. Napja a szerda, ha tehát szerdán kapod meg, olvasd el horoszkópodat. Ha ötödikén kapod ezt a kártyát, hatása felerősödik.

Szerelmi üzenete: Mekkora az esélyed egy kalandra MA? Számold ki kalkulátorunk segítségével! A párkapcsolatban ma te kerülsz a középpontba - ennek lehet pozitív vagy negatív értelelme is. Ha nincs kapcsolatod, akkor családodban érvényesül ugyanez.

Ezt mondja neked:
Isteni lényeged megtalálása - látogass el ma valamilyen ezoterikus előadásra, ami a spirituális utadon előrevisz.
Ma körülötted forog a világ - lehet élvezni és kihasználni a központi helyzetet, de zavarba is jöhetsz tőle. Tedd helyre önértékelésedet!
Ha valamit ma elkezdesz, annál
agica2004, 2018. december 12. szerda, 17:51
1/3063
Képek, videók
soltész-miklós-párvála szt
margoboszi
2013. december 17. kedd, 17:31
Felhőalakzat Kárpátálján
pacsakute
2018. október 28. vasárnap, 22:29
Munkácsy Kárpátalján.jpg
dnemethk
2009. augusztus 04. kedd, 16:34
Magyarfalu Kárpátalján
bakfity
2008. január 06. vasárnap, 13:07
Kályhák
dandej
2008. május 24. szombat, 22:55
kályhák17
flammerne
2008. április 07. hétfő, 19:36
kályhák14
flammerne
2008. április 07. hétfő, 19:35
kályhák13
flammerne
2008. április 07. hétfő, 19:35
kályhák4
flammerne
2008. április 07. hétfő, 19:30
kályhák3
flammerne
2008. április 07. hétfő, 19:30
kályhák2
flammerne
2008. április 07. hétfő, 19:29
kalyhak
ille
2008. február 01. péntek, 21:10
Tüzifa karácsonyfa belsej
pacsakute
2015. december 09. szerda, 20:24
Tüzifa karácsonyfa 2015.j
pacsakute
2015. december 09. szerda, 20:24
Tüzifa karácsonyfa 2014.j
pacsakute
2015. december 09. szerda, 20:24
Címkék
humanitárius vízum, búzaszemben lásd, ingatlan közös, szülőföldjén tudjon, jamaicai Alia, Amandine Leynaud, Hosszú Katinka, nagy múltú, budapesti régióban, budapesti csoport, Gábor Dénes-díjakat Budapesten, kályhák átadása, ferihegyi repülőtér, pedig bűnügyi, tradíció szerint, Grezsa István,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.