Belépés
2020. április 03. péntek | 14. hét | 94. nap | 18:56 | Buda, Richárd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 3. rész (napirend előtt: koronavírus)
kormánypárti politikus felszólalásában köszönetet mondott minden közszolgálatban részt vevőnek, a boltosoknak és a segítséget felajánló magánszemélyeknek, vállalkozásoknak.

Hangsúlyozta, Magyarország óriási küzdelemben, de jobban áll, mint sok más ország a koronavírus elleni védekezésben. A kormány ezt a munkát egyebek mellett azzal segíti, hogy összesen 3600 milliárd forintot hagy az embereknél és várhatóan további könnyítésekről is dönt majd. Soltész Miklós ezzel kapcsolatban megjegyezte, a kabinet segélyek helyett továbbra is a segítségben és a munkahelyek megőrzésében gondolkodik.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkára válaszában azt mondta, a világ legfejlettebb gazdasággal rendelkező területein is rendkívül nehéz helyzetek alakultak ki, ezért mindenhol az összefogás ideje jött el. Jó lenne, ha a parlamentben is ilyen összefogás valósulna meg, de ezt sajnos az ellenzék részéről nem tapasztaljuk - tette hozzá.

Rétvári Bence szánalmasnak nevezte az ellenzék
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 14:03
Koronavírus - Az Európai Bizottság növelni kívánja a hazaszállításra és az egészségügyi készletekre szánt költs
állampolgárait hazaszállító repülőgépek költségeihez a szolidaritás elve alapján.

A javaslat értelmében az új egészségügyi felszerelésekből - lélegeztetőgépekből, védőmaszkokból és alapvető orvosi eszközökből - álló úgynevezett rescEU-készlet teljes költségvetése 80 millió euróra emelkedik - közölték.

A költségvetés-módosítási tervezet több további tételt is előirányoz. Görögországnak 350 millió euró összegű migrációkezelési támogatást tesz lehetővé azon a 350 millió euró összegű sürgősségi segélyen felül, amelyet már átcsoportosítottak. Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ számára 3,6 millió euró támogatás jut a fertőző betegségekből származó, az emberi egészséget fenyegető veszélyek azonosítására, értékelésére, és különösen a koronavírus-válságra tekintettel a szakértői kapacitás növelése érdekében.

Albánia 100 millió euró támogatásban részesül a november 26-án pusztító földrengés okozta károk helyreállítására. Végezetül az Európai Ügyészség (EPPO) számára 3,3 millió euró
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 14:02
Koronavírus - Ukrajna 33 millió dollár segélyt kap az ENSZ-től
Hozzátette, hogy a segély része annak a globális humanitárius programtervnek, amelyet a nap folyamán ismertetett António Guterres ENSZ-főtitkár.

A sajtótitkár szavai szerint ezt az összeget a világszervezet célzottan a Donyec-medencei frontvonal két oldalán megvalósítandó humanitárius projektekre adja, úgymint egészségügyi intézmények ellátására, élelmiszerek és alapvető szükségleti cikkek szállítására, távoktatásra, valamint idősek és fogyatékkal élők támogatására.

Közben Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felhívta a figyelmet arra, hogy ne zárják be a piacokat az olyan kistelepüléseken, amelyekben boltok híján az ott lakók számára ez az egyetlen élelmiszer-beszerzési hely. Kijev megye kormányzója közölte, hogy a megyében már leállt mind a 74 piac, de egyelőre a nagykereskedelmi piacok továbbra is működni fognak.

Kirilo Timosenko, az elnöki hivatal helyettes vezetője közölte, hogy csütörtökön újabb Ukrajnának szánt szállítmány indul Kínából 100 ezer laboratóriumi, úgynevezett PCR-teszttel.
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 21:04
Koronavírus - Orbán: az ellenzék nélkül is megoldjuk a válságot
ezt a lehetőséget mérlegelik, és különböző országokban különböző dolgokkal próbálkoznak. A teljes kijárási tilalom valószínűleg nem is lehetséges, gondolkodni lehet rajta, ahogy azon is, hogy kit kitől szigeteljenek el. Egyelőre követik a tapasztalatokat, különösen Ausztriáét - tette hozzá.

Az ellenzéki képviselők által felvetett gazdasági javaslatokról közölte: ezek nagy része megszorítást követel, további munkahelyek megszűnéséhez vezetne, a kormány ellenben meg akarja védeni a munkahelyeket. Nem segélyt akarnak adni az embereknek, mert a munka segít, nem a segély - vélekedett.

Arról is beszélt, hogy a védőfelszerelések állami gyártásban készülnek, ezeket nem tudják piacra dobni, így amikor az ellenzék hatósági árat követel ezekre az eszközökre, azokra a termékekre kéri, amelyek külföldről ékeznek. Viszont ha hatósági árat vezetnek be például a maszkokra, olyan helyzet alakulhat ki, hogy egyetlen patikus sem hoz be és árul ilyet, egy sem lesz kapható - magyarázta.

Orbán Viktor azzal
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 19:18
Az EU a sürgősségi segélyt nyújt a földrengés sújtotta Horvátországnak
Janez Lenarcic válságkezelésért felelős uniós biztos köszönetet mondott ki Svédországnak, Ausztriának és Magyarországnak, valamint Szlovéniának és Olaszországnak, hogy az unió polgárvédelmi mechanizmusa révén alapvető fogyasztási cikkeket - sátrakat, ágyakat, matracokat, és hálózsákokat - juttattak el az ország a földrengés által legjobban sújtott részeibe.

"Az unió készen áll, hogy segítse Horvátországot, a további segélyezés folyamatban van" - hangsúlyozta.

Az Európai Unió 24 órás és a hét minden napján működő vészhelyzet-reagálási koordinációs központja rendszeres kapcsolatban és szoros együttműködésben áll a horvát hatóságokkal, valamint előmozdítja a segélyek csatornázását.

Vasárnap a Richter-skála szerinti 5,6-os földrengésvolt a horvát főváros, Zágráb térségében. Ezt nemsokkal később, egy újabb földrengés követte, majd 10 óráig, még öt kisebb erősségű földrengéstészleltek.
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 15:22
Koronavírus - A német kormány 5 százalékos gazdasági visszaesésre számít
hanem mintegy 100 milliárd euró értékben tulajdonrészt is szerezhet cégekben, vagyis a koronavírus-járvány részleges államosításokhoz is vezethet Németországban. Támogatják a kisebb vállalkozásokat is, egyebek mellett azzal, hogy szélesítik az adófizetés halasztásának lehetőségét.

A munkavállalókat célzó támogatások között szerepel az állásukat elvesztőknek járó támogatások szabályozásának lazítása. A tervek szerint a munkanélküli és szociális juttatás leggyakoribb formája, az úgynevezett hartz IV segély megállapításánál átmenetileg nem vizsgálják a támogatandók vagyoni helyzetét, és azt sem, hogy mekkora ingatlanban laknak.

A lakhatással kapcsolatban is terveznek átmeneti rendelkezéseket, amelyek azért igen fontosak, mert a németek nagyjából 60 százaléka bérelt lakásban él. A kormány által hétfőn, a törvényhozásban pedig szerdán elfogadandó javaslat szerint áprilistól szeptemberig nem lehet felmondani lakásbérlőknek lakbérhátralék miatt. A jogszabálycsomagban a magánszemélyek banki hiteleinek
velemenyezd, 2020. március 22. vasárnap, 16:42
Koronavírus - Egy nap alatt negyedével nőtt a halottak száma Olaszországban, a járvány gócpontja továbbra is Lo
Az új fertőzöttek száma 2116 volt, ami valamivel kevesebb az egy nappal korábbi emelkedésnél. Az új halottak száma viszont a csütörtöki 188-ról 250-re emelkedett, amelynek nyomán összességében negyedével nőtt a halálos áldozatok száma.

A fertőzöttek közül több mint hétezren kórházi kezelésre szorulnak, több mint ezerháromszázan intenzív osztályon vannak.

Angelo Borrelli, a polgári védelmi hatóság vezetője elmondta, a gyógyultak száma 1439-re emelkedett.

A legtöbb beteget továbbra is az északnyugati Lombardiában regisztrálták: számuk az utóbbi napban több mint ezerrel 9820-ra nőtt.

Borrelli, aki szerint Olaszországban eddig ötmillió szájmaszkot osztottak szét, véradásra szólította fel az olaszokat, hangsúlyozva ennek veszélytelenségét.

Attilio Fontana lombardiai kormányzó a már eddig is szigorú óvintézkedések további fokozását szorgalmazta a régióban, többek között a térségbeli tömegközlekedés további korlátozását a járatok számának csökkentésével.

Hangsúlyozta, a
velemenyezd, 2020. március 13. péntek, 19:13
Szíria - Putyin és Erdogan megállapodott: éjféltől tűzszünet lép életbe Idlíbben
minisztériuma hét napon belül fogja meghatározni.

A külügyminiszterek által ismertetett dokumentum szerint a felek egyetértettek abban, hogy a szíriai konfliktust nem lehet katonai eszközökkel megoldani, azt maguknak a szíriaiaknak kell rendezniük politikai folyamat útján, az ENSZ BT 2254-es határozatával összhangban. Egyetértés volt a felek között Szíria szuverenitásának és területi épségének megőrzéséről, valamint a humanitárius helyzet további romlásának megakadályozásáról, minden rászoruló humanitárius segélyben részesítéséről és a polgári személyek védelméről.

A felek közölték, hogy elejét akarják venni "az emberek kényszerű áttelepedésének", és hogy elő fogják segíteni a menekültek önkéntes és biztonságos hazatérését szíriai lakóhelyükre.

Putyin elmondta: a felek megerősítették, hogy érdekeltek az asztanai formátumban folytatott szíriai rendezési erőfeszítések folytatásában. Az orosz elnök hangsúlyozta, hogy a török kollégájával ápolt szoros kapcsolat segít a kulcsfontosságú nemzetközi
velemenyezd, 2020. március 05. csütörtök, 20:22
A cigányság úgy tudja: a magyarok is ingyen jutnak lakáshoz
HOGY EGYÁLTALÁN LAKJON VALAHOL!!!!

Az ily-módon megnehezített otthonhoz-jutás és családalapítás miatt el lehetett érni, hogy NE tudja sem MINŐSÉGILEG, sem MENNYISÉGILEG REPRODUKÁLNI ÖNMAGÁT A MAGYARSÁG!
1.) Magyarország speciális helyzetbe került ebben a tekintetben mert:
- míg a magyar arra kényszerült, hogy lemondjon az utódok világra hozataláról - nehogy elveszítse társadalmi státuszát és ezzel a MINŐSÉGI REPRODUKCIÓ lehetőségét;
2.) - addig a cigányságot oly módon segélyezték, hogy önmaga MENNYISÉGI REPRODUKCIÓJÁBÓL biztosított volt (legalább 6 gyermek életre-hívásával) a család MUNKA-NÉLKÜLI MEGÉLHETÉSE!

Ebből is világosan kiderül, hogy GENERÁCIÓK MARADTAK KI A MAGYAR CSALÁDOKBAN! Pontosan azért, mert a segélyezésből megélő és önmaga MENNYISÉGI REPRODUKCIÓJÁRA szoktatott cigányság segélyét is a MUNKAVÁLLALÓ magyarságnak kellett évtizedekig megtermelnie.

A 2010-es választásokat követően "reformprogrammal" próbálták ezt a folyamatot megállítani. A
furaila, 2020. február 06. csütörtök, 12:56
Elkészült a Magyar Máltai Szeretetszolgálat logisztikai és raktárközpontja Kecskeméten
minta volt az országos hajléktalanellátás átalakításakor. Az egyik szempont ugyanis az volt, hogy az elesettek emberi méltóságát úgy kell visszaadni, hogy a segítésük és támogatásuk mellett legyen elvárás a közösségért és a saját magukért folytatott tevékenység. A kitörés lehetőségét kell ugyanis megteremteni - fűzte hozzá az államtitkár.

Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke elmondta: Kecskemét nagy szerepet vállalt abban, hogy a szolgálat gyökeret verjen Magyarországon. A segélyszervezet nevet azért cserélték szeretetszolgálatra, mert arra gondoltak, hogy "annyi segély nincs a világon, amennyire szükség van, de a szeretet sosem fogy el, mindössze olyan emberi szívek kellenek hozzá, amelyek az ember méltóságát Istenre hivatkozva minden elé helyezik". A szervezet tagjai olyan embereket vesznek körül szeretettel, akiknek valamiképpen vissza kell adni az emberi méltóságát - fogalmazott.

A Kecskeméten elkészült új raktár a jövőben ellátja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat
velemenyezd, 2020. február 04. kedd, 16:02
Impeachment - Sekulow: az eljárás nem játszadozás kiszivárogtatásokkal és forrásmegjelölés nélküli kéziratokkal
tanúként be kellene idézni John Bolton menesztett nemzetbiztonsági tanácsadót.

Chuck Schumer, a szenátus demokrata párti frakciójának vezetője és Elizabeth Warren massachusettsi szenátor, a demokraták egyik elnökjelölt-aspiránsa kedden is sürgette, hogy idézzék be meghallgatásra Boltont. A volt nemzetbiztonsági tanácsadó készülő könyvéből ugyanis a The New York Times című amerikai lap hétfőn megszellőztette, hogy Donald Trump azt mondta Boltonnak, addig nem folyósítják az Ukrajnának megszavazott katonai segélyt, amíg Kijev nem indít vizsgálatot a demokraták egyik elnökjelöltje, Joe Biden egykori alelnök és annak fia, Hunter Biden korrupciógyanús ukrajnai üzleti ügyeinek feltárására.

Ezeket az állításokat Donald Trump még hétfőn tagadta.

Keddi beszédében Jay Sekulow azt hangoztatta: jogtudósokkal folytatott konzultációi után arra jutott, hogy ha a demokraták által megfogalmazott két vádpont, a hatalommal történt visszaélés és a kongresszus akadályozása címén vonnák felelősségre az elnököt,
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 23:13
Bemutatták Berlinben a 30 éve szabadon című tablókiállítást
szabadságukért - mondta.

Rámutatott, hogy ezt a történetet, az elnyomás és a szabadság kivívásának történetét beszéli el a Budapesten 2019. június 16-án, Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének harmincadik évfordulóján bemutatott tárlat, amelynek német nyelvű változatát állították ki a német fővárosban.

Az anyag az utóbbi harminc év kulcsfontosságú eseményeire is kitekintést nyújt. Ezzel kapcsolatban Tallai Gábor hangsúlyozta: "nem kaptuk meg azt a segítséget, amelyet reméltünk, nem volt Marshall-segély, Münchausen báró módjára saját magunkat kellett kihúznunk a mocsárból", ami sikerült, és ez erős öntudattal, magabiztossággal ajándékozta meg a magyaroknak.

"Szerények vagyunk, de büszkék, és nagyon boldogok, hogy oly sok évtized után most már harminc éve szabadon, demokratikusan dönthetünk saját magunkról" - fogalmazott Tallai Gábor.

A kiállítás öt nagyobb egységen keresztül, időrendben, idézetekkel és fényképekkel jeleníti meg, hogy Magyarország miként jutott el a kommunista
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 20:52
1/103
Képek, videók
soltész-miklós-párvála szt
margoboszi
2013. december 17. kedd, 17:31
Pénzügy-minisztérium,1 900
farkas1945
2011. január 28. péntek, 14:24
Oktatási MInisztérium,Kai
pecsioszi
2006. június 26. hétfő, 13:30
Az Oktatási Minisztérium
pecsioszi
2006. június 16. péntek, 09:00
Oktatási Minisztérium ,Ta
pecsioszi
2006. június 16. péntek, 08:50
rétvári sándor1111.jpg
maroka
2018. november 13. kedd, 12:46
Az Úr ad nekem segítséget
goldenapple
2017. augusztus 25. péntek, 14:13
Segítséget kérő krokodil
sanci81
2016. február 01. hétfő, 17:47
nem kér segítséget.jpg
yvett789
2015. január 11. vasárnap, 19:02
kosz-a-segitseget.jpg
janna53
2014. február 01. szombat, 19:50
Kérd Uriel segítségét.jpg
narcisz56
2012. július 26. csütörtök, 19:18
Segitséget?
szelidszeder
2011. szeptember 01. csütörtök, 06:30
Küldök egy kis segítséget
zsoka1953
2011. július 15. péntek, 07:51
köszönöm a segítséget.jpg
kerzsi58
2011. március 04. péntek, 13:28
küldök egy kis segítséget
cady89
2010. augusztus 13. péntek, 18:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.