Belépés
2019. június 17. hétfő | 25. hét | 168. nap | 01:23 | Laura, Alida
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Juncker: Romániának helye van a schengeni övezeten belül
A román uniós elnökség hivatalos megnyitójára Bukarestbe érkező Juncker hangsúlyozta, minden kétkedőnek, köztük Mark Rutte holland miniszterelnöknek is világossá teszi a közeljövőben, hogy Románia megfelel az uniós feltételrendszernek.

Hivatali ideje végéig mindent megtesz azért, meg fogja győzni a csatlakozást ellenző kormányokat - ígérte -, hogy Románia csatlakozhasson a belső határellenőrzés megszüntetését lehetővé tévő övezethez.

A schengeni övezet bővítését a tagállamok kormányait tömörítő tanácsnak kell jóváhagynia.

Az Európai Bizottság elnöke a bukaresti kormány székhelyén, a Victoria-palotában tartott beszédében úgy fogalmazott, az Európai Bizottság és Románia "eggyé fog válni" a következő fél év folyamán. Úgy működnek majd együtt, mint egy "ideális házaspár" ugyanis céljaik, prioritásaik és az azok megvalósításához választott utak azonosak. Arra hívta fel a figyelmet, hogy nem maradt sok idő azonban arra, hogy az ősszel megalakuló, új összetételű Európai Parlament asztalára
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 14:31
Az EP a schengeni övezet kiterjesztését sürgeti Bulgáriára és Romániára
Az 514 igen szavazattal, 107 ellenében, 38 tartózkodás mellett elfogadott állásfoglalás gyors és határozott döntést sürget a két tagállam schengeni térségben betöltött teljes jogú tagsága érdekében. A tagság megszüntetné az ellenőrzést Bulgária és Románia egymás közötti, és más tagországgal közös tengeri és légi határain.

Bulgária és Románia jelenleg részben alkalmazza a schengeni övezetre vonatkozó szabályokat, a határaikon még van ellenőrzés.

A képviselők az állásfoglalásban hangsúlyozták, hogy az övezeten belüli határellenőrzés fenntartása vagy visszaállítása aláássa a polgárok európai intézményekbe és az integrációba vetett bizalmát. Mindez negatív gazdasági hatást gyakorol az EU belső piacára, valamint a Bulgáriába és Romániába irányuló és az onnan érkező exportra is. Kiemelték továbbá, hogy az uniós polgárok szabad mozgását biztosító schengeni térség bővítését nem szabad veszélyeztetni olyan uniós politikák, mint például a menekültügy és a migrációs politika hiányosságai által.

Mint
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 14:13
Illegális bevándorlás - Nézőpont Intézet: nem lehet európai megoldást találni a migráció kezelésére
Az elemző az M1 aktuális csatornán csütörtökön hozzátette: ugyan Dimitrisz Avramopulosz migrációért felelős EU-biztos után, Horst Seehofer német belügyminiszter is európai megoldásról beszél, de nem körvonalazták, hogy szerintük mi lehetne az.

Elmondta: ebben a helyzetben az Európai Bizottság felszólította az Európai Unió tagállamait, hogy vessenek véget a schengeni övezeten belül, a menekültválság miatt bevezetett határellenőrzéseknek. Dimitrisz Avramopulosz úgy véli, hogy a migrációs helyzet megoldódott és nincs szükség további ellenőrzésekre, ezzel szemben Ausztriában szinte naponta fognak el embercsempészeket - fűzte hozzá Georg Spöttle.
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 12:01
Az EP elfogadta álláspontját el a schengeni övezeten belüli ideiglenes határellenőrzésről
A felülvizsgálat alatt álló schengeni határellenőrzési szabályrendszer megengedi, hogy a tagállamok a schengeni övezeten belül ideiglenesen ismét határellenőrzést vezessenek be, amennyiben komoly veszély fenyegeti országuk köz- vagy belbiztonságát.

A 319 szavazattal, 241 ellenszavazat és 78 tartózkodás mellett elfogadott, uniós szakminiszterekkel tervezett tárgyalásokra szóló mandátumban a képviselők kiemelték: az ideiglenes határellenőrzés akadályozza a személyek szabad áramlását, ezért csak kivételes esetben, és utolsó megoldásként lehessen bevezetni.

Az uniós parlament tájékoztatása szerint a képviselők abban egyeztek meg, hogy a határellenőrzéseket először csak kettő, nem a jelenlegi hat hónapra lehessen bevezetni, az ellenőrzést a jelenlegi két év helyett csak legfeljebb egy évre lehessen meghosszabbítani, valamint schengeni zónán belüli határellenőrzések teljes időtartama kettő helyett legfeljebb egy év lehessen.

A schengeni övezet államaiknak a kezdeti két hónapon túl részletes
velemenyezd, 2018. november 29. csütörtök, 23:02
Az EP megszavazta a schengeni információs rendszer továbbfejlesztését
jutott tervezett terrorista akciók részleteit a többi tagállammal. Megelőző célú intézkedést kell hozniuk az olyan gyerekek estében, akiknél fennáll annak a kockázata, hogy elrabolják, vagy bántalmazzák őket, valamint a veszélyhelyzetbe került, kiszolgáltatott emberek esetében.

A jogszabály olyan figyelmeztető rendszer kiépítéséről is rendelkezik, amely egy nem uniós ország állampolgára származási országba való visszaküldését segíti, ha az jogszerűtlenül tartózkodik az Európai Unióban.

A schengeni információs rendszerhez jelenleg a határőrök, a rendőrség, a vámőrség, és az igazságszolgáltatási és bevándorlási hivatalok férhetnek hozzá. A reform következtében ezentúl az az Európai Unió rendőri együttműködést koordináló szervezete (Europol) is látja majd a rendszer figyelmeztetéseit. A munkájukhoz kapcsolódó figyelmeztetésekhez az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség is hozzáfér majd.

Gál Kinga fideszes EP-képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében kijelentette, a schengeni információs
velemenyezd, 2018. október 24. szerda, 19:25
Illegális bevándorlás - Avramopulosz: 25 ezer menekült befogadására tettek felajánlást eddig a tagállamok
A bizottság szeptember végén tett javaslatot egy önkéntes kvótarendszer felállítására, amelynek alapján a következő két évben legalább további 50 ezer "különösen kiszolgáltatott, védelemre szoruló" embert kellene Európában elhelyezni. Az áttelepítések támogatására 500 millió eurót (155 milliárd forintot) különítettek el.

A görög biztos arról számolt be a sajtótájékoztatóján, hogy a tagállamok eddig 25 ezer menekült befogadására tettek felajánlást, ebből 10 ezret Franciaország, de a hónap végéig további "ambiciózus" vállalásokat várnak, ugyanis nem viselheti egyedül néhány tagállam a felelősséget.

A menedékkérők áttelepítése fontos elemét képezi az Európai Unió migrációs politikájának, amelynek legfőbb célja az embercsempész-hálózatok ellehetetlenítése, az Európába irányuló bevándorlóáradat mérséklése és az életmentés - fogalmazott Avramopulosz az uniós bel- és igazságügyi miniszterek tanácskozása után.

Elmondta, a pénteki ülésen a menekültügyi reformról is egyeztettek, melytől egyebek
velemenyezd, 2017. október 13. péntek, 17:42
Uniós szóvivő: két uniós tagország a belső határellenőrzés meghosszabbítását kérte
nyomásra és terrorfenyegetettségre hivatkozva.

Thomas de Maiziere német belügyminiszter csütörtökön jelentette be, hogy Németország fenntartja a Dániával és Ausztriával közös határainak ellenőrzését. Indoklásában aláhúzta, hogy Németországba továbbra is Ausztrián keresztül vezet a menedékkérők egyik fő európai útvonala.

Azt hangsúlyozta, hogy az Európai Unió külső határainak védelme továbbra is hiányosságokat mutat, amelynek következtében jelentős számú illegális bevándorló tartózkodik a schengeni övezeten belül. A belső határellenőrzés nélküli schengeni övezet teljes visszaállítása csak az után lehetséges, ha az általános helyzet lehetővé teszi azt - tette hozzá a német belügyminiszter.

Dánia migrációs- és integrációs ügyekért felelős minisztériuma szerdán jelentette be, hogy 2018. május 12-ig fenntartja az ideiglenes határellenőrzést. Koppenhága az intézkedést terrorveszéllyel indokolta.

Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs politikáért felelős tagja szeptember végén
velemenyezd, 2017. október 12. csütörtök, 16:03
Illegális bevándorlás - Avramopulosz: Szlovénia kulcsfontosságú szerepet tölt be a schengeni határok védelmében
A görög biztos egynapos látogatásra érkezett a szlovén fővárosba, ahol Vesna Györkös Znidar szlovén belügyminiszterrel tárgyalt a schengeni határellenőrzési kódexről.

Az Európai Bizottság szeptemberben nem javasolta a schengeni övezeten belüli határellenőrzések fenntartását, a tagállamok azonban különleges esetben továbbra is meghosszabbíthatják 6 hónappal, sőt szélsőséges esetben akár további három alkalommal is az ilyen ellenőrzéseket. Szlovénia mindazonáltal nem ért ezzel egyet.

Vesna Györkös Znidar a közös sajtótájékoztatón elmondta: Ljubljana elviekben nem ellenzi a belső határok ellenőrzését, de úgy vélte, hogy "a kritériumok túl lazák". Szavai szerint nem volt szükség az osztrák-szlovén határon Ausztria részéről bevezetett szigorított határellenőrzés meghosszabbítására.

Közlése szerint ebben az évben Ausztria mindössze 27 illegális bevándorlót küldött vissza Szlovéniába, míg a szomszédos Horvátországból - amely nem tagja a schengeni övezetnek - nőtt az illegális határsértők
velemenyezd, 2017. október 10. kedd, 17:03
Kiben, milyen végeredmény jön ki az alábbi folyamat alapján?
- Sorkatonaság elsorvasztása, majd megszüntetése
- Schengeni övezet létrehozása.
- Határőrség felszámolása a schengeni övezeten kívül is.
- Arab Tavasz és Szíriában polgárháború kirobbantása
- Soros "emberjogi" alapítványok még szaporodása,
- Iszlám Állam létrehozása
- Közel- keleti Ensz menekült táborok anyagi támogatásának felére csökkentése.
- Komoly logisztikát igénylő embercsempész hálózatok kiépítése. Azok fel nem számolása. (Érintetlensége)
- A görögök szívatása a hitelcsapdával
- Illegális határsértések főpróbája koszovói albán okkal. Egyúttal a lakosság szoktatása a jelenséghez.
- Migránsok kioktatása az egyes országok törvényeinek kijátszására. Útba indításuk.
- A világ rezignáltsága a macedón határok többszörös ostroma láttán, melyet egy uniós országból intéztek törvénytelenül ott tartózkodók. Illetve sűrű nem tetszés nyilvánítás, amikor unión kívüli országból a magyar határt ért ostromot a rendvédelmi szerveink visszavertek.
- Az uniós
putnok7882, 2017. szeptember 09. szombat, 12:08
Helyettes államtitkár: az EU jövője nem képzelhető el erős nemzetállamok nélkül
elnökség eredményeit, illetve vázolták a magyar elnökség célkitűzéseit.

A helyettes államtitkár a magyar közmédiának nyilatkozva elmondta: a visegrádi országcsoport ma megkerülhetetlen, a négy ország céljai egybeesnek az EU jövőjének tekintetében, amely szerintük nem képzelhető el erős nemzetállamok nélkül, ami az EU sikeres jövőjének záloga. Kifejtette: közös vélemény, hogy meg kell védeni az integráció eddig elért eredményeit, az európai békét, az egyesített Európát, a négy alapszabadságot és a schengeni övezeten belül a határok nélküli mozgás lehetőségét.

"Nagyon fontos számunkra az, hogy most az eddig elért eredmények stabilizálására koncentráljunk, és ne nagyobb integrációs lépéseket tegyünk" - hangsúlyozta Molnár Balázs Péter. Hozzátette: teljes a konszenzus abban is, hogy az Európai Bizottság "kevésbé politikai" testület legyen, s az EU az Európai Tanács - a demokratikusan megválasztott állam és kormányfők - által rögzített elvek mentén politizáljon.

Közös az az álláspont is, hogy a
velemenyezd, 2017. június 08. csütörtök, 15:12
Biztonságpolitikai együttműködésről egyeztetett a bajor és a magyar belügyminiszter
Magyarországnak is érdeke, hogy a legalacsonyabb szinten tartsa a terrorfenyegetettséget.

Felidézte: Pintér Sándorhoz hasonlóan szintén 2010 óta tölti be hivatalát, azóta jó és bizalomteljes kapcsolatot alakítottak ki magyar kollégájával. Hozzátette: számára rendkívül fontos a bajor és a magyar rendőrség közvetlen kapcsolata, mivel számos biztonságpolitikai kérdésben együttműködnek. Fontosnak nevezte, hogy megakadályozzák az illegális határátlépést, továbbá hogy gondoskodjanak arról, hogy aki a schengeni övezetbe belép, egyértelműen azonosítva legyen.

Pintér Sándor azt hangsúlyozta: a bajor és a magyar rendőrség együttműködésének is köszönhető, hogy Bajorországban és Magyarországon is biztonságban élhetnek az emberek.

A magyar belügyminiszter szerint mindkét ország hasonló gondokkal néz szembe: ilyen az illegális migráció, az ország biztonságát veszélyeztető terrorcselekmények lehetősége. Ismertette: a turizmust, illetve a gazdasági együttműködést segítő feladatokról is megbeszélést
velemenyezd, 2017. június 08. csütörtök, 14:33
Tényleg mi döntöttük össze a svéd gazda(g)sági izét?
Jaj de jó ilyet olvasni! :)
Civil szervezetek (Soros kommandó) integrálja a bennszülötteket a bevándorlókhoz. És a rendőröket megdobálják. És toloncolnának. 2000-et. Ide. A magyarokhoz. Ahol (állítólag) a rendőrök verik is őket. Az 1-nél okoskodó állandóan azt szajkózza, nekünk 2000 barbár befogadása nem sok. A svédeknek sok?
De egyéb kérdések is felmerülnek. Tegyük fel, mindenkitől, mindenkit átveszünk. (Olyanokat is akik 2-3-4 helyen, regisztrálták magukat a több segély miatt) aztán ezek visszaszöknek oda, ahol jól érzik magukat. (Ahogy szokták) No, akkor is elmarasztalják Magyarországot? Amiért nem veri láncra őket? Mert ugye, ha ezek nem fogják itt jól érezni magukat. És elmennek. De nem ám a kerítés átvágásával Szerbia felé, hanem a schengeni övezeten belül szabadon
De ez nem fog tetszeni a szomszédoknak. És vissza állítják a határellenőrzést. Az jó lesz? Kinek? No meg hol a humánum? Állítólag, nálunk borzalmas körülmények várnak a migránsokra! Erről bírósági papírunk is van! Analfabéta
putnok7882, 2017. május 15. hétfő, 09:14
1/9
Képek, videók
-mark-rutte-holland.jp g
agica2004
2012. április 27. péntek, 14:41
Európai Bizottság
daczok
2007. május 07. hétfő, 16:45
Európai Parlament.JPG
skorpiolilike
2011. augusztus 20. szombat, 05:33
Európai-parlament
zsoka1953
2010. június 28. hétfő, 12:44
Európai Parlament
paulina
2009. március 29. vasárnap, 10:51
schengel.gif
peter1954
2010. augusztus 25. szerda, 13:38
Románia az uniós integrác
ibolya64
2007. június 25. hétfő, 21:15
Krim csatlakozás Oroszors
megyerimihaly
2014. május 01. csütörtök, 01:56
csatlakozás a csatlakozóh
dnemethk
2012. április 14. szombat, 00:39
Belső béke.jpg
pacsakute
2018. augusztus 29. szerda, 11:45
FB_Belso es kulsoemberhar
charlotteani
2018. augusztus 01. szerda, 21:38
a belső csend.jpg
sz719eszter
2018. június 13. szerda, 14:22
richard-shaver-belso-f old
sz719eszter
2018. május 21. hétfő, 12:06
a belső béke.jpg
sz719eszter
2018. május 15. kedd, 08:27
hallgass a belső.jpg
sz719eszter
2018. május 11. péntek, 18:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.