Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 03:36 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Strandos lángos receptje
Az igazi strandos lángos így készül otthon: Marika néni receptjével mindig tökéletes
Az igazi strandos lángos vékony, kívül ropogós, belül foszlós, és jó sok feltét van rajta.

Ha csak ábrándozol a strandról, vagy olyan hosszú volt a sor, hogy nem bírtad kivárni a lángost, süsd meg otthon! Érdemes a lisztet átszitálni, sokkal könnyebb lesz a tészta. Bármilyen feltéttel kínálhatod, a sajtos-tejfölös változat mindig nyerő, de turbózhatod is baconnel vagy lila hagymával. A szomszéd Marika néni ezt a receptet használta a balatoni sütödéjében.

Strandos lángos
Hozzávalók:35 dkg liszt
2.5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
1.5 dl tej
1 dl víz
1 teáskanál só

Elkészítés:
A tejet langyosítsd meg, majd keverd hozzá a cukrot és az élesztőt. Várj 10 percig, amíg jól megemelkedik, és habos lesz. A lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a
pacsakute, 2019. augusztus 07. szerda, 22:41
Finom, omlós sajtosrúd
I. (élesztős változat)
Hozzávalók:
35 dkg liszt, 15 dkg rétesliszt, 1 kocka Liga margarin, 10 dkg teavaj, 2,5 dkg élesztő, 1 kis pohár tejföl, 1 csapott ek. só, 1 tojás, 5-6 dkg reszelt sajt
Elkészítés módja:
A tejfölt és az élesztőt simára keverem, félreteszem. A kétféle lisztet a margarinnal és a vajjal elmorzsolom, beleteszem a tojás sárgáját, a tejfölös élesztőt, a sót. Mindezt simára dolgozom, kicsit lágyabb tészta lesz belőle. Folpackba csomagolva, hűtőbe rakom, 1 napig állni hagyom.
Másnap fél cm vastagra nyújtom, megkenem az előző nap kimaradt tojás kicsit felvert fehérjével, megszórom reszelt sajttal, és derelyemetszővel kb 15 cm hosszú és ujjnyi széles rudakra vágom. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütöm.

II. (élesztő nélküli változat)
Hozzávalók
30 dkg liszt
25 dkg Liga margarin
1 kis poharas tejföl vagy joghurt (lehet több vagy kevesebb, amennyit a tészta felvesz)

lekenéshez 1 tojás
a tetejére 20
bkisseva, 2018. február 21. szerda, 13:25
Sonkás-sajtos kifli
A tejfölös változat mellett nálunk általában ez a kísérője az istenhozott pálinkának baráti összejövetelek alkalmával. Van, hogy sonka helyett jóféle házi kolbász kerül bele (apróra kockázva), na, arra még jobban lehet inni és pár darab elfogyasztása után garantáltan életben marad a vendég az előétel/főétel tálalásáig.

Hozzávalók:
fél liter tej
70 g friss élesztő
1 ek cukor
80 dkg liszt
0,7 dl olaj
2 dkg vaj
1 tojás + 1 a kenéshez
1 csapott ek só
1 pohár tejföl (150 g)
20-25 dkg vékonyra szeletelt füstölt, főtt sonka
20 dkg sajt

A tejet meglangyosítom, belekeverem a cukrot, belemorzsolom az élesztőt és meleg helyre teszem 10-15 percre. Ha felfutott, a többi hozzávalóhoz öntöm és kb 20 perc alatt közepesen lágy tésztát gyúrok (kézzel fáradságos, géppel kényelmes). Meleg helyen, tiszta konyharuhával letakarva hagyom duplájára kelni, elnégyelem. Egy negyedét lisztezett felületre borítom és 1 cm vastagságúra kinyújtom, nagyjából kör
suzymama, 2017. november 20. hétfő, 13:16
x
főzzük, majd egy habverővel jól összekeverjük, így kissé pépes állagú lesz, de még nagyobb darabok is maradnak benne. A tejjel simára keverjük a pudingport, és állandó keverés mellett az almához csorgatjuk. Pár percig főzzük, hogy kicsit besűrűsödjön.
Tanácsok:
Sült húsok mellé kitünő. Bármilyen gyümölcsből elkészíthető, akár fagyasztottból is.
#176
2009. március 16. 07:49
Válaszolj!





- - [-]

Sajtos - tejfölös csirke...
********************
Hozzávalók:
• 2 csirkecomb
• 2 csirkemell
• 2 dl tejföl
• 8 dkg sajt
• 10 dkg liszt
• 1 evőkanál pirospaprika
• olaj, só, bors, ételízesítő
A lebőrözött csirke darabokat ételízesítős, sós vízbe öt percig
pároljuk. Lecsöpögtetjük, megtöröljük, majd borssal és paprikával
elkevert lisztbe forgatjuk. Serpenyőben, kevés olajon körös-körül
megpirítjuk. Tűzálló
nagyuska, 2014. június 05. csütörtök, 13:15
x
tökmagolajat. Forralás után jöhet az aprított petrezselyemzöld, bazsalikomlevél, citromlé - így a zöldek nem vesztik el színüket, a citromlé pedig C-vitamintartalmát. Botmixerrel pürésítem, ha szükséges, fűszerezem.
Kevés aprított petrezselyemmel kínálom. Aki szereti, tálaláskor egy kanál sűrű tejszínnel vagy tejföllel is gazdagíthatja!
#2872
2011. március 27. 11:21
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

Gyors tejfölös pogácsa :
Hozzávalók:
35 dkg sima liszt
10 dkg vaj
fél mokkáskanál só
1 evőkanál porcukor
1 tojássárgája
1 dkg élesztő
tejföl
Elkészítés:
Elmorzsolom a vajat a liszttel, hozzáadom a sót, a tojássárgáját, a porcukrot, az élesztőt és annyi tejfölt, hogy rugalmas legyen a tészta. Fél óráig pihentetem. Apró pogácsákat szaggatok, tepsibe rakom, megkenem felvert tojással. Forró sütőben aranybarnára sütöm.
#2871
2011. március 27.
nagyuska, 2014. május 28. szerda, 06:51
Goffri receptek
bors.

Elkészítése: A héjában főtt krumplit meghámozzuk és áttörjük. A puha vajat a tojásokkal krémesre keverjük. Beledolgozzuk a túrót, a lisztet és a krumplit, és fél teáskanál sót. A felhevített gofrisütőt olajjal vékonyan megkenjük, és néhány bazsalikomlevelet teszünk rá. Ráöntjük a tésztát és aranybarnára sütjük. Kb. 10-12 gofrit kapunk. A tejföllel kikevert paradicsompürét, sóval, borssal, pirospaprikával, cukorral ízesítjük, tálkákba öntjük és megszórjuk pirospaprikával. A gofrit a tejfölös öntettel és paradicsomsalátával kínáljuk.

27.
MANDULÁS GOFRI CSOKOLÁDÉKRÉMMEL
Hozzávalók: 3 tojás, 10 dkg vaj, 2 dl tejszín, 5 dkg porcukor, 18 dkg liszt, 1 kk. sütőpor, 6 dkg mandula; a krémhez: 20 dkg vaj, 10 dkg csokoládé, 10 dkg mandula (mogyoró vagy dió).

Elkészítése: A tojások sárgáját a vajjal, a tejszínnel és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd jól eldolgozzuk. Végül a tojások kemény habbá vert fehérjét és a hámozott, őrölt mandulát
yaskane, 2014. május 16. péntek, 12:37
x
Bevallom,hogy én előre megfőztem füstölt hússal a káposztát, a húst is elég szépen megsütöttem,fedő alatt,vizet nem tettem rá,csak amig a saját levét elfőtte.A rizst is félig megfőztem.Ezek után állítottam össze, és sütöttem egy órát.Szenzációs lett.Kitettem magamnak egy kaszásnak való adagot, és csak a negyedét tudtam megenni.De Lencsi teljesen szokatlanul nagyon ácsingózott, először adtam neki egy keveset,tisztára nyalta a tálat,majd apránként odaadtam neki annak a háromszorosát amit én ettem.A fűle is tejfölös volt,aztán figyeltem mikor lesz rosszul.Nem lett, köszöni jól van.Ekkora sikere kevés kajának volt.Bogica méla undorral figyelte,hogy ez a lökött csaj mit eszik.
#915
2008. november 9. 18:07
Előzmény Simon Ernőné [Veronika, Vera] 2008. november 9. 17:57
Válaszolj!





Simon Ernőné [Veronika, Vera]

908: Én is ma készítettem el a Gábor-féle erdélyi rakott káposztát. Nekem ízlik. De biztosan türelmetlen voltam
nagyuska, 2014. március 15. szombat, 07:42
x
időigényesebb.
#1837
2009. március 16. 09:01
Előzmény - - [-] 2009. március 15. 22:01
Válaszolj!





Osváth Ilona [Ilike]

1835:Ha ilyen ,aránylag kevés alapanyagot igényel és hamar elkészül,elkészítem ! Köszönöm ! szivecske
#1836
2009. március 16. 04:33
Előzmény - - [-] 2009. március 15. 22:01
Válaszolj!





- - [-]

Sajtos - tejfölös csirke...
********************
Hozzávalók:
• 2 csirkecomb
• 2 csirkemell
• 2 dl tejföl
• 8 dkg sajt
• 10 dkg liszt
• 1 evőkanál pirospaprika
• olaj, só, bors, ételízesítő
A lebőrözött csirke darabokat ételízesítős, sós vízbe öt percig
pároljuk. Lecsöpögtetjük, megtöröljük, majd borssal és paprikával
elkevert lisztbe forgatjuk. Serpenyőben, kevés olajon körös-körül
megpirítjuk.
nagyuska, 2013. december 23. hétfő, 09:29
Kaporról
A kapor története
A kapor Spanyolország és Portugália partjaitól a Földközi-tenger vidékén át egészen Dél-Oroszországig őshonos, és vadon jelenleg is megterem. Egy svájci, tóparti település régészeti feltárása során bizonyítást nyert, hogy termesztése az újkőkorban kezdődött, de ókori egyiptomi írások is említik, valamint kedvelt volt a görögök és a rómaiak körében is. Utóbbiaknál egyrészt a tehetősség jelképe volt, másrészt mint egészséges fűszernövényt is nagyra tartották. Hippokratész a fehérborban megfőzött, mézzel édesített kapormag-készítményt szájöblögetésre javasolta, harci sebesülésekre, a sebek begyógyítására pedig pirított kapormag-töretet alkalmaztak.
A középkorban a kaprot bájitalok készítéséhez, gonosz varázslatok kivédése ellen használták, az 1570-es években azonban már mint közönséges kerti fűszernövényt említik a leírások. Napjainkban a kapor elsősorban Észak-Afrika, Oroszország és Skandinávia konyhájában kap fontos szerepet.

A kaporfogyasztás előnyei
A kapor
suzymama, 2013. december 20. péntek, 22:38
Túrós spenótfelfújt
dkg borsó
liszt
tejföl
1 fej vöröshagyma
pirospaprika

fehérbors
zsír

Elkészítés:

A zsíron az apró kockákra vágott vöröshagymát megpirítjuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát. A melleket csíkokra vágjuk, és a pirospaprikás hagymán 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük vízzel és sóval, fehérborssal ízesítjük. Közben elkészítjük a lisztből és a tejfölből a habarást. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a borsót, további 15 percig főzzük. A tejfölös habarással besűrítjük, és készre főzzük.

Virslis-majonézes lencsesaláta
2010-08-06 12:13:34, péntek


Hozzávalók:

2 tojás

50 dkg konzerv lencse (főtt)
1 csokor újhagyma vagy arasznyi póré
4 virsli
6-6 evőkanál majonéz és tejföl
1 kávéskanál mustár
néhány csepp citromlé
1/2 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A konzerv lencsét leszűrjük, újhagymát megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk, ahogyan a
kannalidia, 2013. április 16. kedd, 01:10
Túrós pite
tejföl ( kb. 550 gramm - 600 gramm legyen )

Elkészítés : A pudingporból, a tejből, a cukorból a szokásos módon pudingot főzünk jó sűrűre, és hagyjuk legalább langyosra kihűlni, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a tejfölt, és habverővel keverve simára dolgozzuk.

A tészta elkészítése : a liszthez adjuk hozzá először a szódabikarbónát, majd a többi hozzávalót is. Gyúrjuk össze, és felezzük el a tésztánkat. Az egyiket nyújtsuk ki, és zsírozott, lisztezett tepsibe tegyük. Simítsuk rá a tejfölös pudingot, majd tegyük rá a másik kinyújtott lapot is. Előmelegített sütőben közepes hőfokon 20-25 perc alatt süssük készre. Hagyjuk egy éjszakát a hűtőben, hogy a krém kellően megszilárdulhasson. Ajánlom, hogy inkább 20 %-os tejföllel készítsétek, mert a 12 %-os túl híg lenne a sütihez.
31*23 cm-es tepsiben készült.
kannalidia, 2013. március 28. csütörtök, 22:57
Elsősegély a kamrából: a tészta
könnyen összeállíthatóak, kőbevésett recept nélkül is boldogulhatunk az elkészítésükkel. A sós vízben kifőzött tészta kerülhet olajos-ecetes vegyes salátához, de adhatjuk majonézes öntettel bíró keverékekhez is. A tészta ezekhez az ételekhez plusz ízt nem ad, de tartalmassá teszi a salátákat.

Érdemes egy kis sajttal megszórva még egy kicsit sütni! Érdemes egy kis sajttal megszórva még egy kicsit sütni!

A száraztésztából készített gyors főételek közül a magyarok nagy kedvence a tejfölös sajtos tészta, ami tíz perc alatt elkészíthető és nagyon laktató. Ha van egy kis időnk, akkor érdemes a kifőtt tésztát a tejföllel összeforgatni, kicsit fűszerezni, sajttal megszórni, és egy jénaiban vagy más hőálló tálban megsütni. Ha netalántán még egy darab szalonna is akad a háznál, akkor már kész is a pazar, szaftos, illatos ebéd.

Klasszikus hó végi tésztás ételnek számít még a grenadírmars vagy krumplis tészta is, aminél pusztán arra kell ügyelni, hogy a paprikás krumpliba oltott tészta
horvathnemagdi, 2012. október 28. vasárnap, 16:22
1/4
Képek, videók
Strandos lángos .jpg
pacsakute
2019. augusztus 07. szerda, 22:38
kívánok vidám strandos n
maria_kadar_148
2016. július 07. csütörtök, 23:25
Ibolya Strandos képet kül
csalogany13
2010. augusztus 08. vasárnap, 09:38
Strandos hétvégét-napot15
csanadi11
2009. augusztus 12. szerda, 00:08
Strandos hétvégét-napot25
csanadi1
2009. augusztus 12. szerda, 00:03
strandos lány
koromoto
2006. augusztus 09. szerda, 11:52
Lisztet örlö Nö.png
farkas1945
2011. február 11. péntek, 15:55
Erre szórjuk a lisztet
dorist
2006. november 24. péntek, 23:47
tejfölös lecsó0507.jpg
maroka
2019. május 07. kedd, 18:19
tejfölös, gombás csirkeme
kohlinka
2018. október 13. szombat, 11:38
Tejfölös kocka kivivel.JP
vorosrozsa66
2018. július 22. vasárnap, 14:55
malnas-tejfolos-piskot a.j
vorosrozsa66
2018. július 16. hétfő, 18:58
Tejfölös tészta
irmus
2018. július 12. csütörtök, 10:25
fokhagymás-tejfölös ubork
irmus
2018. június 14. csütörtök, 07:09
tejfölös-cseresznyés pite
vorosrozsa66
2018. június 08. péntek, 16:13
Címkék
kapor elsősorban, tészta ezekhez, krém kellően, tehetősség jelképe, tészta elkészítése, tejfölös öntettel, ételekhez plusz, tejfölös pudingot, sajtos-tejfölös változat, darab szalonna, kétféle lisztet, többi hozzávalót, élesztőt simára, tejet langyosítsd, tejföllel kikevert, liszthez adjuk,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.