Belépés
2020. július 11. szombat | 28. hét | 193. nap | 00:28 | Nóra, Lili
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Deutsch Tamás: elfogadhatatlan Magyarország számára az uniós költségvetésre és a helyreállítási alapra vonatkoz
kezeli ezeket a témaköröket - mondta.

Mint közölte, a dokumentum - szintén tükrözve a magyar álláspontot - azt is kimondja, hogy a koronavírus-járványt követően igazságos helyreállítási alapra van szükség, amelyben a hasonló fejlettségű és hasonló jövedelmű uniós tagállamok részesedése nem térhet el lényegesen egymástól.

Nyilatkozatában a képviselő "elszomorítónak és szánalmasnak" nevezte, hogy az unióban egyedülálló módon, a magyar ellenzéki pártok európai parlamenti képviselői "rendszerszerűen" saját országuk érdekeivel szemben foglalnak állást.

"Azért tesznek lépéseket, hogy Magyarország minél nehezebb helyzetbe kerüljön. Felerősítenek minden valóságalapot nélkülöző gyanúsítgatást és rágalmazást, amely Magyarország mozgásterét szűkíti" - fogalmazott.

A Magyarországgal szemben tevékenykedő, álíreket gyártó és terjesztő koalíció képviselői komoly erőket mozgósítanak annak érdekében, hogy létrejöjjön egy jogállamisághoz kapcsolódó, "kondicionalitásnak hazudott" jogi rendszer a pénzügyi
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 15:12
A Facebok eltávolította Trump egyik korábbi tanácsadója és a brazil elnök fiainak fiókjait
elnöktől. Bejegyzései szerda este már sem a Facebookon, sem az Instagramon nem voltak elérhetőek.

Gleicher szerint egy sor, hamis információkat közlő más oldalt és egy Facebook-csoportot is létrehoztak, amelyek mindegyike valamilyen módon kötődött Stone-hoz. A Facebook-vezető nem közölt erről részleteket, csupán annyit szögezett le: az oldalakról kiderült, hogy hamisak, létrehozóik közül néhányan floridai állampolgárokként tüntették fel magukat, és dicsérő bejegyzéseket tettek közzé Stone-ról, vagy saját, szintén Stone-t dicsérő Facebook-bejegyzéseiket kommentálták pozitívan, azt a benyomást keltve így, mintha a volt tanácsadó népszerű ember volna.

A Facebook vizsgálódásai szerint az az eltávolított Facebook-csoport, amelynek Roger Stone is tagja volt, 2015 és 2017 között nagyon aktív volt, rendszeresen tett közzé információkat és kommentárokat. A többi között beszámolt a floridai helyi politikáról, reklámozta Stone könyveit, vagy népszerűsítette a WikiLeaks kiszivárogtató portálnak Hillary
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 07:04
Hámori István Péter versei
szikra.

Folyó vagyok, mit mindkét partja mos,
fölém hajlik a szomorúfűz ága.
A memóriám harminckét RAM-os,
elutaznék, de a vonatjegy drága.

Megint szalonna napi früstököm,
szemenszedett nagy hazugság a manna.
A szerencsét ragadom üstökön,
számban fityeg egy félig szítt Havanna.

Érjetek utol, még ma délután,
ne legyek mindig vederből cseber.
Szeret engem a nagyvilág, csupán
egy botnak látszó tárggyal fejbe ver.

Fekszem a saját hátam vánkosán,
fejem hasamtól messzire se lát el.
Az rendben van, hogy ott van egy Auchan,
de mit keres itt ez a pszichiáter?

HumorÉlet


Az emlékemet...

Ha majd az én helyemre lépsz,
az emlékemet kell megölnöd,
s bizonyságul, hogy az a rész
téged illet, megörökölnöd
azt a vagyont, mely sohasem
volt a tiéd, kell birtokolnod,
miközben én meg odafent
konstatálom, hogy nem vagy boldog.
Nem
menusgabor, 2020. július 08. szerda, 21:30
A sóhajról
A sóhajról

Kívánságaink és imáink felsóhajtása két különböző dolog. Kívánságaink sóhaja szükségünkből fakad, abból, amit mi szükségünknek érzünk. Az ima sóhaja is a szükségünkből fakad, de úgy, ahogy Isten tanította nekünk látni azt. Kívánságunk sóhaja igényes és gyakran kétségbeesett, imánk sóhaja alázatos és bizakodó. Még az igazi sóhaj sem tud saját szívünkből fakadni. Isten kell, hogy megtanítsa nekünk, a Szentlélek közbenjárásával. Az igazi sóhaj összefoglalja Isten előtt igazi szükségünk mélységes kimondhatatlanságát, ez a Szentlélek szavakba nem önthető felsóhajtása, aki Isten előtt jár közben értünk (Rómaiaknak írt levél 8, 26). Ez az igazi sóhajtás azonban nem marad rejtve Isten előtt (Zsoltárok könyve 38, 10).
Kívánságaink arra irányulnak, hogy jobb legyen a világ, imánk nálunk magunknál kezdődik. Milyen vágyakozva kérjük, hogy változzanak meg az emberek, hogy legyen vége a rossznak a világban, és jöjjön el az új igazságosság. Ezzel azonban nem igazítunk el semmit. Minden
kalmanpiroska, 2020. július 06. hétfő, 20:19
Antibiotikumok helyett böjtfű azaz kerti sarkantyúka
magas C-vitamin-tartalma és a benne lévő mustárolaj-glikozidok révén antibiotikus, vértisztító és nyákoldó hatással rendelkezik. Ennek megfelelően megfázásos időben sokoldalúan alkalmazható. Hatékonyan kezeli a köhögést, a náthát, a rekedtséget, de más gyógyhatásai is ismertek. Nemcsak a székrekedést szünteti meg, hanem húgyúti fertőzéseknél is segít. A böjtfű fogyasztása jobb keringést eredményez, ami az idősebbeknek, a stresszben élőknek és a láncdohányosoknak fontos érv lehet ahhoz, hogy ezt a növényt a saját kertjükben termesszék.

A böjtfű nem különösebben igényes növény. Egy tápanyagban gazdag talaj és egy árnyékos hely tökéletesen megfelel számára. Fákra is képes felkúszni, akár 60 cm magasság felett is. A növény salátákban is fogyasztható. Nemcsak a feltűnően kerek levelek, hanem a narancs, vörös vagy sárga virágai is - amelyek júniustól októberig nyílnak- fűszeres és friss ízűek, ezen felül remek színfoltot képviselnek a salátában. De zöldfűszeres túróban vagy csak egyszerűen a
pacsakute, 2020. július 02. csütörtök, 19:03
Évközi 13. vasárnap 06.28
Ezeket és a hasonló kérdéseket egyetlen kérdés sűríti magába: Hordozod-e a kereszted? Egyszer valaki kicsit fellengzősen mutatta, hogy milyen szép keresztet hord a nyakában. Püspöki mellkereszteket megszégyenítő darab volt. Aztán a mellén lógó keresztet szorongatva szinte áradozva kezdett beszélni vallásosságáról. Farizeusokat megszégyenítő öndicséret volt. Nem akartam sokáig hallgatni, ezért félbeszakítottam: ,,Jézus nem a mellén, hanem a hátán vitte a keresztet. Jobb lenne, ha mindenki úgy hordaná a sajátját." Lehet-e másképpen értelmezi Jézus szavait, amit a mai vasárnap evangéliumában olvasunk: ,,Aki nem veszi föl a keresztjét és nem követ engem, nem méltó hozzám"?
Valamelyik szépirodalmi műben, egy orosz író könyvében olvastam egy orvosról. Nem emlékszem, hogy melyik író művéről van szó, de nem is ez a lényeg. Ez a német orvos Moszkvában élt. A mindennapi betegei mellett sok időt szánt arra, hogy a város szegénynegyedeit járta, kereste azokat a betegeket, akiknek már ahhoz sem
maroka, 2020. június 28. vasárnap, 09:16
Magas lengyel állami kitüntetést vett át Körmendy Adrienne krakkói főkonzul
Andrzej Duda elnök által adományozott kitüntetést Marcin Przydacz külügyminiszter-helyettes nyújtotta át.

A rendezvényen átadták a kitüntetettnek Orbán Viktor miniszterelnök üdvözlőlevelét is, s levelet intézett hozzá a lengyel kormánypárt elnöke, Jaroslaw Kaczynski is.

Az ünnepségen részt vevő Piotr Naimski államtitkár, a lengyel kormány energiaügyi megbízottja köszöntőbeszédében aláhúzta: a főkonzul asszony, bár "szívét Lengyelországnak adományozta", soha nem szakította meg a kapcsolatot a saját hazájával, így "teljesen természetes módon képviseli a magyar gondolkodásmódot, a magyar érdekeket". Történettudományi műveltségéből fakadóan is Körmendy Adrienne számára a közép-európai sorsközösség mindig természetes volt, így a lengyel-magyar közelség "nagyszerű szóvivője" lett - húzta alá Naimski.

Körmendy Adrienne (1946) történész, diplomata az ELTE Bölcsészettudományi Karán diplomázott, később a Varsói Egyetemen is tanult ösztöndíjjal. 1968-1986-ban a Magyar Tudományos Akadémia levéltárában
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 19:32
A román diszkriminációellenes tanács vezetésében akar tevékenykedni Dan Tanasa blogger
A blogger egyike annak a 26 jelöltnek, akik a CNCD kilenc tagú vezető testületében megüresedő hét hely egyikére pályáznak. A jelölteket jövő hétfőn hallgatja meg a parlament jogi, valamint emberi jogi és esélyegyenlőségi bizottsága, és a parlament plénuma kedden választja meg az igazgatótanács új tagjait. Az így megalakuló új testület saját soraiból választja meg a CNCD új elnökét.

Tanasa hétfőn írt blogbejegyzésében jelentette be, hogy ismét megpályázta a tisztséget, de ugyanakkor szomorúságának is hangot adott amiatt, hogy "párttagság nélkül mit sem ér a diszkrimináció leküzdéséért végzett 12 évi munkája".

A Kovászna, Hargita és Maros megyei románok civil fóruma (FCRCHM) csütörtökön nyílt levélben kérte a parlamenti pártokat, hogy támogassák Tanasa megválasztását. A fórum a bloggert olyan aktivistaként mutatta be, aki jelentős tapasztalatra tett szert a számszerű kisebbségben élő székelyföldi románok jogainak védelmében.

A 44 székelyföldi román szervezet nevében megszólaló fórum úgy
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 20:02
Fekete Istvánra emlékezünk
bácsi nem más, mint ,,a pákászok utolsó maradéka", az ,,öreg rétjáró", aki ,,minden nádszálat ismer a berekben, és akinek minden szúnyog a barátja". Aki előtt nyitott könyv a természet, a csodákkal és titkokkal teli világ, melyről Fekete István, az író megannyi történetet tudott mesélni. ,,A téma egyedüli volt és kimeríthetetlen. A természet és benne az ember. Az ember, aki szerette az erdők és a mezők élővilágát..." Sorok a Ballagó időből. Fekete István saját tapasztalatait, személyiségének a természet mély ismeretéből, tiszteletéből és szeretetéből származó gazdagságát ajándékozta oda hőseinek - és az olvasóknak. ,,Matula olyan közel volt a természethez, hogy csak egy nyelve volt, akár a varjaknak: a valóság nyelve." Mi ez a mondat, újra a Tüskevárból, ha nem önarckép? Volt-e Fekete Istvánnak, az írónak más nyelve, mint a valóság és a természet nyelve? Mély humánummal teli műveiben az egyszerű, csöndes élet reális lehetőségként ragyog
maroka, 2020. június 23. kedd, 09:48
Szent II. János Pál pápa máriás tanítása
egyszerű, ugyanakkor ennyire gazdag imádság valóban megérdemli, hogy a keresztény közösség újra felfedezze" (n. 43).
Jóllehet az ezredforduló pápája maga is tanulékony és alázatos lélekkel kérte ki a szakemberek tanácsát, írásaiban érezhető az az eredeti, belső láng, melyekkel azokat írta. Egyik tanárunk, akinek volt szerencséje vele együtt dolgozni, egyszer meg is súgta: II. János Pál készülő máriás dokumentumainak tanulmányozásakor eleinte nehéz volt neki a szláv értelemmel és szívvel írt sorok sajátos gondolatmenetét megszokni, de igen hamar felismerte azok tartalmi értékeit. János Pál atyaként mindig szívesen tanította övéit, a hit továbbadásában a teológia szigorú fogalmain túl saját gondolatait, emberi érzéseit sem véka alá rejtve. Szóljanak bármilyen témáról - a Szentlélektől a keresztény küldetésig, a papi hivatástól a családpasztorációig, a keresztény erkölcstantól a betegekig -a Szentatya tanító dokumentumai a legtöbbször Máriára vetett kitekintéssel zárulnak. A női méltóságot tiszta
maroka, 2020. június 20. szombat, 13:49
Hajnali szél . . .
Hajnali szél . . .


Hajnali szél simogatja arcomat ,
meglibbenti könnyű , selyem sálamat .
Vidám kedvvel , bohókásan lépkedek
alvó kicsi házikokba belesek .

Lábam alatt megzörrenek a levelek ,
az út előttem furcsa modon tekereg .
Megcsúszom a sok kis apró kavicson ,
fenyőerdő zöldellik a dombokon .

Felhők szállnak ezüstfehér szárnyakon ,
tarka - barka virágmezőn liliom .
Dudorászom , jókedvűen ballagok ,
úgy érzem a legboldogabb én vagyok .

A völgyek ölén vizcsobogas hallatszik ,
búzamezőn piros pipacs virágzik .
Susogó nádasok közt kacsingat a napsugár ,
héja röppen , ringva siklik a hófehér hattyúpár .
**********


Bédné Marika : 2020 . 06 . 15 . 19 : 23 - saját versem
bedmarika47, 2020. június 15. hétfő, 19:23
Fürjes: Karácsony késlekedése milliárdokkal drágítja a Lánchíd felújítását, jelentősen meghosszabbítja a hídlez
a Lánchíd mai állapotáról, a felújítás állásáról: sajnálattal vették tudomásul, hogy fél éve a városházán semmi más nem történik, minthogy a Budapest Közút elvégzi a még Tarlós István által elrendelt heti állapotfelméréseket. A Budapest Közút vezetője a tárgyaláson ismertette és átadta a kormány képviselőinek ezen állapotfelmérések összefoglalóját. "A helyzet annál is rosszabb mint vártuk, a híd állapota rohamosan romlik" - mondta Fürjes Balázs a Budapest Közút szakvéleményét értékelve.

A főváros saját cége, a Budapest Közút áprilisi állapotjelentése leszögezi: "... A vasbeton szerkezetrészek állapotára való tekintettel számítani lehet arra, hogy kisebb betondarabok lehullhatnak a szerkezetről és ezek esetlegesen kárt is okozhatnak. (...) a legnagyobb kockázat a déli oldali járdalemez vonatkozásában áll fenn."

Fürjes Balázs elmondta: minél később fognak a felújításhoz, annál hosszabb ideig tart, és sokáig fogja megbénítani a belváros közlekedését.

Az egyeztetésen a kormány képviselői
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 15:33
1/864
Képek, videók
deutsch-tamas.jpg
agica2004
2014. december 16. kedd, 12:17
20141023deutsch-tamas. jpg
agica2004
2014. december 15. hétfő, 14:13
Deutsch Tamás.jpg
agica2004
2014. november 07. péntek, 15:45
20121103-deutsch-tamas --m
agica2004
2012. december 01. szombat, 14:00
Deutsch Tamás 1989.jpg
agica2004
2010. október 15. péntek, 14:15
Költségvetés
tailor
2015. november 09. hétfő, 11:37
költségvetés.jpg
agica2004
2014. június 11. szerda, 17:53
költségvetési kiigazítás.
agica2004
2014. január 10. péntek, 14:11
Költségvetés.jpg
agica2004
2013. október 12. szombat, 13:54
költségvetési hiány.jpg
agica2004
2012. június 22. péntek, 16:14
költségvetési hiány
lovaszmarika
2012. május 20. vasárnap, 13:56
költségvetési hiány
agica2004
2012. április 09. hétfő, 16:24
költségvetési szavazás201
agica2004
2011. március 01. kedd, 10:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.