Belépés
2020. május 25. hétfő | 22. hét | 146. nap | 15:07 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Amerikai előválasztás- Biden: az az afroamerikai, aki Trumpra szavaz, "nem igazán fekete"
A New York-i afroamerikai közösség egyik rádiójának adott csaknem húszperces interjúja végén a műsorvezető kijelentette, hogy ha New Yorkban jár, várják a stúdióban, mert "még sok kérdést kell átbeszélni". Biden válaszában úgy fogalmazott: "Sok kérdést? Ha problémája van, hogy döntsön, mellettem áll-e vagy Trump mellett, akkor maga nem is fekete" - vágta oda az afroamerikai műsorvezetőnek.

"Ennek semmi köze Trumphoz, ennek ahhoz van köze, hogy szeretnék valamit a saját közösségem számára" - válaszolt a műsorvezető, mire Bidenemelt hangon azt kezdte fejtegetni, hogy az amerikai feketék körében ő igenis, népszerű.

Biden szavai nagy visszhangot keltettek az amerikai médiában, továbbá republikánus politikusok körében is. Tim Scott afroamerikai republikánus szenátor a Twitteren bírálta élesen Bident, majd nyilatkozatban is elítélte a demokrata párti politikust. "1,3 millió fekete amerikai 2016-ban már Trumpra szavazott. Joe Biden pedig mindannyiunkról azt állította, hogy nem is vagyunk feketék" -
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 22:13
Szeretet
felhagyok vele, bármennyire tiltakozik bennem az emberi szeretet. Mivel a Lélek szerinti szeretet nem kíván, hanem szolgál, az ellenséget éppúgy szereti, mint a testvért. Létének oka nem a testvér, nem is az ellenség, hanem Krisztus és Krisztus Igéje. Az emberi szeretet sohasem értheti meg a Lélek szerinti szeretetet. A Lélek szerinti szeretet felülről való, minden földi szeretet számára egészen idegen, új, fölfoghatatlan.
Mivel Krisztus ott áll közöttünk, nem kívánhatom, hogy közvetlenül legyen közösségem a másik emberrel. Ahogyan hozzám is csak Krisztus szólhatott úgy, hogy javamra váljék, ugyanúgy a másik emberen is csak maga Krisztus segíthet. Márpedig ez azt jelenti, hogy felebarátomat szabadjára kell engednem, le kell mondanom arról, hogy szeretetemmel őt meghatározzam, kényszerítsem, rajta uralkodjak. Úgy kell őt szeretnem, amint tőlem függetlenül, a maga valóságában van: valaki, akiért Krisztus emberré lett, meghalt és föltámadott, akinek bűnbocsánatot szerzett és örök életet készített.
kalmanpiroska, 2018. augusztus 23. csütörtök, 10:37
Szent Benedek Atyánk ünnepén - Tihany
türelmesen viseljék el), nem pedig egymás legyőzését. Jelenti önmagunk értékeinek vállalását és kibontakoztatását (van szó a kézművesekről is, akik azért, mert többet tudnak másoknál, ne legyenek beképzeltek), jelenti a nyitottságot (a monostornak kapuja és kapusa van, és az érkező vendégben magát Krisztust kell meglátni), jelenti az állandó önművelést (a testvérek a nap bizonyos óráiban olvasással foglalkozzanak), jelenti az értékek megőrzését (van könyvtár a hatodik században!), jelenti a hűséget saját közösségemhez (szó van a monostorban való állhatatos megmaradásról), hogy csak néhány útmutatást emeljek ki a Regula gazdag szövegéből.
VI. Pál pápa 1964. október 24-én ünnepélyesen Európa védőszentjévé nyilvánította Szent Benedeket, akit már korábban is Európa atyjának tiszteltek. Monte Cassino monostorát, templomát elpusztította a második világháború. Újjáépítették, ezen a napon újra fölszentelték. Nagy kihívás mindannyiunk számára egy olyan korszakban, amikor európai unióról beszélünk, amikor
maroka, 2017. március 22. szerda, 20:36
Ha Jézus ismét megjelenne közzöttünk - az itt és most Magyarországán...?
Sunchat.

Akkor túlhaladtál a saját bölcsességeden.
Hiszen úgy kotnyeleskedtél bele a Deco és én közöttem zajló vitába, hogy el sem olvastad, hogy mit...mire.
De nyilván nem ez az egyetlen gikszer amit egy ember elkövet az életében :)
Csak max a bölcsessége még nem ért el addig, hogy körültekintőbb legyen.
Mert lehetséges, hogyha tájékozódsz a beírásod előtt, akkor másképpen írsz.
De sebaj :)
Hidd el, barátom, én nem félek. :)
Én nem félelemből szeretem az Istent.
Hanem azért mert megismertem és közösségem van Vele és az ő szeretetét érzem, ismerem valamelyest. Ami pedig nem is kevés.
Kívánnám itt mindenkinek ezt. Neked is.
Én azt nem mondom, hogy te nem üdvözülsz.
Ez jelenleg még nem eldöntött dolog.
Ki tudja....még megtérhetsz és szívedbe fogadhatod Jézust :)
wheels, 2016. augusztus 16. kedd, 07:32
Tarlós: február 17-ig biztosan közlekednek az agglomerációs járatok
biztosan látszik, hogy az agglomerációs szolgáltatást nem fogja tudni finanszírozni a főváros. Erre ráerősít az az új "salátatörvény" is, amely kötelezően előírja a helyi közösségi közlekedés finanszírozási szükségleteinek prioritását - tette hozzá.

Ennek kapcsán azt mondta, hallani folyosói pletykákat, amelyek arról szólnak: "valakik azon törik a fejüket", hogy a salátatörvény szövegéből a közösségi közlekedés elől töröljék a "helyi" szót.

"Azt nem tudom tagadni, és ebben a saját politikai közösségem vezetésével is, nem a kerületekkel egyébként, vitám van" - mondta Tarlós István hozzátéve: azért a szerinte elgondolkodtató, hogy "ha én ott vagyok egy kongresszuson, elmondok egy együttműködő beszédet, tudják, hogy másnap külföldre fogok utazni, kezet fognak velem és senki nem szól, hogy két nap múlva hátamba fogják vágni a kést".

Ezzel együtt - mondta a főpolgármester - biztos benne, hogy "valami értelmezhető és végrehajtható ki fog jönni ebből a dologból".

A költségvetés kapcsán Tarlós
velemenyezd, 2016. január 08. péntek, 14:32
Meg tudtok bízni a miniszterelnökben, ha hazudik és félrevezető módon beszél a népéhez?
Jn 44

Tévedésben vagy.
Több probléma is van a 44-es bejegyzéseddel.
A legnagyobb.
A sátán is vádolja az embert az igével. Te is azt teszed. Hamisan.
Bennünk nem ugyan az a szellem van. nem van közösségem az Úrral.
Te nem érted a migránsproblémát szellemileg.
Nem baj, nem tehetsz róla.
Jézus sok mindent mondott amit nem értesz.
Pl. hogy ki mindent engedj be az otthonodba.
Akár országodba.
Te az Orbánt, vagy a Fideszt nem kedveled és ezért képes vagy a saját szemedet is megvezetni.
Ok.
De az enyémet nem tudod.
Így hogyan áll meg az érved?
A második általad belinkelt videó, balliberális felfogású etető anyag, hazugságokkal tarkítva.
Azt akarja elhitetni, hogy itt csak szegény menekült szírekről van szó.
Ez hazugság.
Aki ezt elhiszi, az enyhén szólva naiv és az igazságot tagadja.
Az meg szellemi probléma, némely túlzó esetben orvosi.(Az még nagyobb szellemi).
Bennem Orbán nem keltett félelmet. Az ő
wheels, 2015. szeptember 20. vasárnap, 10:59
Többet költünk egy bevándorlóra, mint amennyit egy minimálbé
környékről. Én csak annyit kérdeztem tőle, hogy ezt a két tételt akkor hogyan tudja összeegyeztetni.
- Mi lesz így Európa önazonosságával?
- Ezek a bevándorlók olyan módon fogják megváltoztatni a kontinens kulturális öntudatát, arculatát, ami felgyorsítja az identitásvesztésünket. Ezért árnyaltan kell megközelíteni a kérdést. Nem lehet csak a rövid távú gazdasági érdekeket szem előtt tartani. Ettől függetlenül a szívszorító egyéni sorsokon segíteni kell, én büszke vagyok arra, hogy a közösségem ezt meg is teszi. Azonban az sem hallgatható el, hogy ebben az átrendeződésben a kereszténység még inkább védelemre és védekezésre szorult. Alig esik szó Európa keresztény gyökereinek megtartásáról, ami elsősorban nem is vallási, hanem kulturális, civilizációs kérdés. Ha már nem tudjuk, kik vagyunk s miért vagyunk azok, akik vagyunk, akkor arra sem leszünk képesek, hogy másokat integráljunk. Pedig annak természetesnek kellene lennie, hogy aki ide jön, annak kötelessége beilleszkedni és
akiram45, 2015. szeptember 13. vasárnap, 08:15
Krisztusi módon szeretni egymást
szöveghez

Ebben a szakaszban a csoport tagjai ráhangolódnak a témára, és előzetesen szembenéznek önmagukkal. Tudatosítják, mit jelent az egység, és mennyire élő az a saját életükben, illetve egyházi közösségük életében. Elbeszélgetnek a következő kérdések alapján:
- Egység - mikor és milyen körülmények között volt ,,egység-élményben" részem?
- Milyen más rokonkifejezésekkel tudnám helyettesíteni az ,,egység" szót?
- Mennyire élő az egység egyházamban / plébániámon / közösségemben? Mi hiányzik ahhoz, hogy élőbb legyen?

2. A szöveg üzenetének hallgatása

Ebben a szakaszban rá kellene döbbenniük a résztvevőknek, hogy az egység Isten ajándéka, melyet ki kell érdemelniük azáltal, hogy krisztusi módon, azaz kölcsönös szeretetben élnek. Itt történik a szentírási rész üzenetének a befogadása és elmélyítése.
Olvassuk el Jn 17, 9-26-ot.
Rövid csend, ami alatt hallgatjuk, mit üzen számunkra Isten e szentírási rész által, majd a
sacimama, 2014. szeptember 01. hétfő, 00:36
Életrendezés
nehézségek és szenvedések elősegítették szabadságomat, elmélyítették kapcsolatomat Istennel és embertársaimmal.

¨ Belátom és érzem, hogy a kapott sebek nem voltak értelmetlenek: miattuk “belülről" tudom átérezni mások szenvedését, és ezért Isten kezében jó eszköz lehetek szenvedő testvéreim számára.

¨ Mivel értéket találtam sebeimben, a szenvedésben és nehézségeimben, csökkentek félelmeim, jobban át tudom adni magam Istennek, szeretett barátaimnak és, közösségemnek.

¨ Tapasztalom, hogy érzékenyebb lettem mások szenvedése iránt, és jobban tudok sorsközösséget vállalni azokkal, akiknek nehéz az élet.

¨ Még testi közérzetem is jobb lett. (A betegségek, nehézségek 65-75%-a lelki és pszichológiai eredetű).

¨ Hálát tudok adni a történtekért, mert látom, hogy a begyógyult sebek milyen sok jót hoztak életembe.

¨ Több erőt és bátorságot érzek a jövőmmel kapcsolatban, mert felfedeztem keserves
sacimama, 2013. május 31. péntek, 03:31
Gondolatok egy konferencia nyomán...
öröklési formái ugyanis szintén nagymértékben okozói a mai társadalmi és gazdasági válságnak.

De ki fog akkor dolgozni, ha mindenkinek lesz egy alapjövedelme, amit feltétel nélkül meg is kap? Azaz, mit hoz a feltétel nélküli alapjövedelem? Nos, az biztos, hogy ez a kezdeményezés a ma még széles körben elterjedt egoizmus ellen hat és egy újfajta közösségi gondolkodás irányába mutat. Azt a felismerést lesz képes az emberekben a felszínre hozni, hogy a képességeimet azért kaptam, hogy azokat a közösségem szolgálatába állítsam és nem saját magamért, hanem az embertársaimért kell dolgoznom. Ezt számomra Hamvas Béla fogalmazza meg csodálatosan igaz módon.

Hamvas Béla - A Zarándok búcsúja

A boldogságot csak az bírja el - aki elosztja,
a Fény csak abban válik áldássá - aki másnak is ad belőle.
Mert amikor elküldtek bennünket, az Útrabocsájtó Hatalom így szólt:

,,Rád bízok minden embert külön - külön, kivétel
simocsi, 2013. március 20. szerda, 12:05
Közösség
A közösség és annak ereje, Leginkább az ezekkel kapcsolatos gondolatok határozzák meg napjaimat,
Szóval bátran állíthatom, h közösségpárti vagyok, Vallom, h az ember mások nélkül nem tudna megfelelően boldogulni, hiszen mindig kell valaki akivel nevetünk, aki pont úgy vélekedik mint mi vagy néha teljesen másként, vagy egyszerűen békén hagy, mert látja, h most erre van szükség, és persze nem utolsó sorban elfogad bennünket olyannak aki valójában vagyunk,
Nos a közösség nagyon fontos az ember életében, ha beismerjük, ha nem, így van,
A világ viszont nem közösségpárti, egyre inkább látjuk, h elérkezett és fénykorát éli a szinglilét, Jogos is társadalmi és gazdasági szempontból mindenképp hisz az egyedül elő ember talán jobban befolyásolható, hamarabb lehet vásárlásra is "rávenni", hisz nem áll kontroll alatt, (persze, ha van mit költeni), Szóval a sátán legkedveltebb létformája a szingli, csak semmi közösség,

Jó, jó de mi van akkor ha akad egy-egy jól működő család, vagy tovább
novozanszkiadel, 2013. február 27. szerda, 17:30
Csendes Percek: AZ ÉN AJÁNDÉKOM
2Móz 33,12-17.
12 Majd ezt mondta Mózes az ÚRnak: Lásd, te azt mondod nekem, hogy vezessem ezt a népet. De nem adtad tudtomra, kit küldesz velem. Pedig azt mondtad: Név szerint ismerlek téged, és megnyerted jóindulatomat.
13 Ha valóban megnyertem jóindulatodat, ismertesd meg velem a te utadat, hadd tudjam meg tőled, hogy megnyertem jóindulatodat. Nézd, ez a nép mégiscsak a te néped!
14 Az ÚR így felelt: Megnyugtat téged, ha az orcám megy veletek?
15 Mózes azt mondta: Ha nem jön velünk a te orcád, akkor ne is vigyél tovább bennünket!
16 Mi másból tudnánk meg, hogy én és a te néped megnyertük jóindulatodat, ha nem abból, hogy velünk jössz? Ez különböztet meg engem és a te népedet minden más néptől a föld színén.
17 Az ÚR így szólt Mózeshez: Megteszem ezt is, amiről beszéltél, mert megnyerted jóindulatomat, és név szerint ismerlek.

AZ ÉN
ronix, 2012. december 18. kedd, 19:54
1/2
Képek, videók
Előválasztás 2008
kmmmarika
2009. július 08. szerda, 14:50
Melania Trump 2000-ben és
agica2004
2018. március 07. szerda, 23:08
Melania Trump-.jpg
agica2004
2018. március 07. szerda, 23:08
melania-trump1.jpg
agica2004
2018. március 07. szerda, 23:07
melania-trump2.jpg
agica2004
2018. március 07. szerda, 23:06
KIM-Trump.jpg
agica2004
2017. december 28. csütörtök, 18:27
trump7.jpg
sz719eszter
2017. szeptember 18. hétfő, 14:51
Trump és Kim Dzsongun.jpg
menusgabor
2017. augusztus 10. csütörtök, 19:07
Trump és Marcon- felesége
agica2004
2017. július 22. szombat, 19:48
Donald Trump-Melani.jpg
agica2004
2017. július 19. szerda, 21:35
Melania Trump,.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 17:58
Melania Trump.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 17:57
ami igazán fontos.png
sz719eszter
2018. szeptember 22. szombat, 00:47
Akik Igazán akarják egymá
alvaro-hopihe
2018. augusztus 05. vasárnap, 09:20
Ha igazán szereted
anna4459
2018. július 02. hétfő, 20:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.