Belépés
2020. június 01. hétfő | 23. hét | 153. nap | 21:12 | Tünde
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Testápoló házilag
Nem kell bonyolult dologra gondolni, hiszen a saját készítésű testápolónk sheavajat, kókuszolajat, jojobaolajat és növényi glicerint fog tartalmazni. A kókuszolaj nem csupán hidratálja, de gyógyítja is azt, és még a károsító hatású szabad gyökökkel szemben is védelmet élvezhetünk általa. A kókuszolaj segít csökkenteni a ráncok mennyiségét, mélységét, és nagyon remekül hidratálja a bőrt, így még az idősebb személyek bőrét is nagyszerűen ápolja.

A sheavaj zsírsavakban, A- és E-vitaminokban gazdag, serkenti a kollagéntermelést, illetve javítja a bőr rugalmasságát. Mindemellett védelmet nyújt az UV-sugárzás ellen és gyulladásgátló tulajdonsággal is rendelkezik.

A jojobaolaj nagyon könnyen beszívódik a bőrbe, még akkor is remekül ellátja a feladatait, ha csak önmagábankenjük azt a száraz bőrre. A jojobaolaj antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatásokkal bír, és kiváló az ekcémás, a pattanásos és a száraz bőr kezelésére.

A testápolóba illóolajokat is
pacsakute, 2020. május 15. péntek, 20:52
Meghalt Florian Schneider, a Kraftwerk egyik alapítója
társaként egy évvel később csatlakozott Karl Bartos, kialakítva a zenekar legsikeresebb felállását. Olyan, ma már klasszikusnak számító albumokat készítettek, mint a Radioaktivität (1975), a Trans Europa Express (1977), a Die Mensch-Maschine (1978), a Computerwelt (1981) és az Electric Cafe (1986). A csapathoz olyan hatalmas slágerek fűződnek, mint a Tour de France, a Das Modell, a Neonlicht, a Taschenrechner, a Nummern vagy a Der Telefon Anruf.

Az együttes tagjai a kezdetektől használtak saját készítésű és rendelésre gyártott eszközöket, komputereket. Florian Schneider szintetizátorok mellett fuvolán és szaxofonon is játszott, illetve énekelt. A Kraftwerk és Schneider a hiphop, a szintipop és a rock műfajában alkotók széles rétegére gyakorolt komoly hatást, David Bowie 1977-es lemezére, a Heroes-ra V-2 Schneider címmel számot is írt.

A Kraftwerk öt alkalommal játszott Magyarországon: 1981-ben, 1991-ben, 2004-ben, 2009-ben és 2018-ban. A zenekar - amelyből Schneider 2008-ban távozott - idén nyáron
velemenyezd, 2020. május 06. szerda, 19:03
Koronavírus - Rendhagyó május 1-jei rendezvényekkel és anyák napi köszöntésekkel készülnek országszerte
Május 1-je alkalmából a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum az épület előtt májusfát állít. Az emberek és a helyi közösségek úgy csatlakozhatnak a kezdeményezéshez, hogy egy szalagot vagy saját készítésű díszt akasztanak a múzeum fájára.

Hévízen virtuálisan ünneplik meg május 1-jén a város napját, de nem marad el a település zászlódíszbe öltöztetése - közölte az önkormányzat az MTI-vel. Papp Gábor polgármester csak újságírók előtt mondja el pénteken a várossá avatás évfordulójára szánt ünnepi beszédet, a városi kitüntetéseket pedig majd csak akkor adják át, ha lehetőség lesz nagyobb ünnepség megtartására.

A Szentes Városi Fúvószenekar május 1-jén - a távolságtartás szabályait betartva - több helyszínen is zenés ébresztőt tart, ahogy az ünnep alkalmából két évtizede mindig - közölte Szabó Zoltán Ferenc polgármester. Vasárnap délután pedig anyák napja alkalmából harminc helyszínen ablakkoncertekkel köszönti az édesanyákat, nagymamákat a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány.

A Fiatal
velemenyezd, 2020. április 30. csütörtök, 22:07
A koronavírus-járvány emlékeit gyűjti a Sziklakórház
Az intézmény pénteki közleményében emlékeztet arra, hogy küldetése a szükséghelyzetben, vészhelyzetben történő gyógyítás, segítségnyújtás bemutatása. Mint írják, a koronavírus-járvány számtalan ember életét alakította át, összefogásra és új alternatív megoldások kidolgozására ösztönzött, ezért a múzeum munkatársai egy olyan archívum összeállítását tervezik, amely megőrzi és bemutatja a jelenlegi helyzet sajátosságait a jövő számára.

Gyűjtik a járvány elleni védekezés eszközeit, saját készítésű védőfelszereléseket és fertőtlenítőszereket, a kialakult helyzetre adott egyéni és közösségi reakció lenyomatait, a közösségi összefogást, inspiráló történeteket bemutató írásokat és a figyelemfelkeltő utcatárgyak képeit, illetve az átalakult mindennapokat bemutató történeteket, személyes beszámolókat.

A gyűjtésről minden részlet megtalálható a www.sziklakorhaz.eu weboldalon és a múzeum Facebook-oldalán. A felajánlott anyagokat az intézmény Múzeum Digitár felületén teszik közzé, válogatnak belőlük a
velemenyezd, 2020. április 24. péntek, 19:33
Iskolai ámokfutás megakadályozásáról számolt be Tyumeny megyéből az FSZB
hónap folyamán hajtja végre a támadást, egy vadászpuskát, lőszert, két vadászkést, ammónium-nitrátot, kommunikációs eszközöket és az internetről letöltött bombakészítési útmutatókat foglaltak le. A bűncselekmény elkövetésének szándékát mind az őrizetbe vett tizenéves, mind szemtanúk megerősítették.

Legutóbb múlt csütörtökön, az ugyancsak szibériai Krasznojarszkban fogtak el egy iskolai ámokfutásra készülő, 2006-os születésű fiatalt. Tőle egy lefűrészelt csövű vadászpuskát, lőszert és több saját készítésű csőbombát vettek el. A naplójában megtalálták a jövő héten végrehajtani tervezett támadás tervét.

Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács titkára április 10-én az Uráli Szövetségi Körzet vezetőivel folytatott videokonferencián kijelentette, hogy a biztonsági szervek egyedül abban a régióban három iskolai ámokfutást akadályoztak meg 2019 folyamán.Beszámolója szerint a kamaszok arra készültek, hogy fegyverrel és saját készítésű bombákkal támadjanak osztálytársaikra és tanáraikra.

"A
velemenyezd, 2020. április 22. szerda, 13:57
Iskolai ámokfutásra készülő fiatalt vettek őrizetbe Krasznojarszkban
A 2006-os születésű fiúnál egy lefűrésztelt csövű vadászpuskát, lőszert és több saját készítésű csőbombát foglaltak le. A naplójában megtalálták a jövő héten végrehajtani tervezett támadás tervét.

Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács titkára múlt pénteken az Urali Szövetségi Körzet vezetőivel folytatott videokonferencián kijelentette, hogy a biztonsági szervek egyedül ebben a régióban három iskolai ámokfutást akadályoztak meg 2019 folyamán. Mint mondta, kamaszok arra készültek, hogy fegyverrel és saját készítésű bombákkal támadjanak osztálytársaikra és tanáraikra.

"A fiatalkorúak deviáns magatartásához hozzájárul a kábítószerfogyasztásnak, az öngyilkosságnak és a kriminális szubkultúrának a közösségi médiában zajló propagálása" - mondta Patrusev.

Mint mondta a fiatalokban emiatt "fokozott érdeklődés" alakul ki a "schoolshooting" (iskolai lövöldözés) és a "Columbine" iránt. A tisztségviselő, aki korábban volt az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat igazgatója is, ezzel a
velemenyezd, 2020. április 16. csütörtök, 18:13
Koronavírus - A korlátozások fokozatos lazítását javasolja a német tudományos akadémia
hivatalokban.

El kell érni azt is, hogy a tüneteken és a fertőzésveszéllyel járó kapcsolatokon alapuló koronavírus-tesztelési gyakorlat mellett országos és térségi reprezentatív felmérésekkel is monitorozzák a lakosság úgynevezett átfertőzöttségének mértékét és a vírussal szembeni ellenállóképesség alakulását, mert csak így lehet pontos helyzetértékelést és alapos előrejelzést készíteni, ami elengedhetetlen a döntések mérlegeléséhez.

A Leopoldina új óvintézkedésként a szájat és az orrot takaró házi készítésű maszk - kendő, sál vagy egyéb alkalmatosság- bizonyos helyzetekben kötelező viselésének bevezetése mellett azt is javasolja, hogy ösztönözzék a fertőzési láncolatok feltárására és megszakítására szolgáló úgynevezett kapcsolatkövető okostelefon-alkalmazások (contact tracking app) önkéntes használatát.

A mások mellett orvosok, jogászok, közgazdászok és szociológusok közreműködésével kidolgozott állásfoglalásban kiemelték, hogy indokoltak voltak a társadalom és a gazdaság működését csaknem
velemenyezd, 2020. április 13. hétfő, 20:52
Koronavírus - Több száz fertőzöttet találtak Chicago legnagyobb börtönében
A közép-nyugati metropoliszt, Chicagót is magába foglaló Cook megye börtöne a legutóbbi azok közül a járványgócok közül, amelyek az Egyesült Államok számos nagyvárosi börtönében keletkeztek, ahol a foglyok gyakran egymással szűken összezárva élnek.

A chicagói helyzet a hét elején került az országos figyelem középpontjába, miután a foglyok saját készítésű jelekkel kértek segítséget celláik utcára néző ablakaiból.

A Cook megyei serif (rendőrfőnök) hivatala csütörtökön nyilatkozatban hangsúlyozta, hogy tisztségviselőik "és a megye egészségügyi szakemberei minden erejükkel, éjt nappallá téve azon dolgoznak, hogy felvegyék a harcot a koronavírus okozta példátlan világjárvánnyal".

A hatóságok egyebek közt azon dolgoznak, hogy megnyissanak egy 500 férőhelyes külső karanténlétesítményt a börtön foglyai számára, a lehető legtöbb foglyot kétszemélyesből egyéni cellába helyezzék át, és létrehozzanak egy vírustesztelésre alkalmas helyiséget a büntetés-végrehajtási intézetben.

Jelenleg már a
velemenyezd, 2020. április 10. péntek, 07:05
Koronavírus - Varratják a maszkokat vidéki önkormányzatok, fertőtlenítőszereket osztanak
felhívására a szolnoki kórházak közül a Hetényi alapítványának számlájára 14,5 millió, a MÁV kórház alapítványáéra mintegy 8 millió forint érkezett egy hét alatt. A szolnoki önkormányzat 10 millió forint értékben támogatja a két kórház munkáját.

Szentesen az önkormányzat - helyi magánszemélyek és vállalkozások kezdeményezésére - gyűjtést indított, hogy a Dr. Bugyi István Kórháznak egy az újtípusú koronavírus kimutatásához használható PCR-készüléket vásároljanak.

A XVIII. kerületi önkormányzat saját készítésű maszkokkal segíti a védekezést, egy önkormányzati varrodában, hét embert foglalkoztatva készítik a mosható, fertőtleníthető, jó minőségű, többször felhasználható textil arcmaszkokat. A védőfelszerelést az önkormányzat egyrészt az utcákon dolgozó alkalmazottaknak, utcaseprőknek, parkfenntartóknak, városgazdának adja, másrészt pedig a hetven év felettieket ellátó idősgondozóknak és önkénteseknek, akik önkormányzat felhívására jelentkeztek, hogy segítsenek az ellátásban - közölte Szaniszló Sándor
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 16:03
Repedezett sarok ellen
Nyáron az emberek többsége sok gondot fordít arra, hogy a lába, a lábfeje jól nézzen ki, hisz a nyári hónapokban mintegy közszemlére tesszük ezt a testrészünket. Azonban télen is ápolni szükséges a lábunkat, különös figyelmet fordítva a sarkunkra, amely könnyen kiszáradhat és ki is repedezhet.

Ez a probléma azoknál az embereknél gyakoribb, akik sokat járkálnak, vagy a munkájuk miatt kénytelenek zárt, alig szellőző lábbelit viselni. A repedezett sarok problémája a múlté lehet, ha megfelelően ápolja, vagyis radírozza és hidratálja azt.

A repedezett sarkot minden esti zuhanyozást követően hidratálni kell. Lehet használni speciális, sarokra kifejlesztett krémeket, de akár még a növényi olajok is segíthetnek a probléma megszüntetésében. Én a kókuszolajat javaslom, mivel nagyon jól hidratálja még a megkeményedett bőrt is.

Amikor a repedezett sarkára keres terméket, mindig alaposan figyelje meg az összetevőket. Csak olyat válasszon, amelyben van karbamid, tejsav és szalicilsav, mert
pacsakute, 2020. február 27. csütörtök, 20:08
A magyar kultúra napja - Programok Vas megyében
Mónika, a színház sajtóreferense.

Az este folyamán megnyílik Gyécsek József képzőművész kiállítása, Jordán Tamás Kossuth-díjas színművész, a teátrum igazgatója legkedvesebb verseiből ad elő részleteket és személyes irodalmi élményeit osztja meg a hallgatósággal, Mérei Tamás csellóművész pedig a zeneirodalom gyöngyszemeiből válogat és személyes történetekkel színesíti az előadást, végül levetítenek egy Gyécsek József művészetéről szóló filmet is.

A Berzsenyi Dániel Könyvtár egy olyan saját készítésű rövidfilmmel kapcsolódik a magyar kultúra napjához, amely a háttérben dolgozó könyvtáros szakemberek munkáját, a kultúrához fűződő személyes viszonyát szeretné az általuk felolvasott versekkel, prózarészletekkel bemutatni - tájékoztatott Bozzai Judit, a könyvtár munkatársa. A filmet január 22-től az intézmény hivatalos honlapján teszik majd elérhetővé, valamint felkerül majd a legnagyobb közösségi portálra is.

A magyar kultúra napján mutatják be Kőszegen Tóthárpád Ferenc A kultúra kőszegi
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 10:11
Advent - Az adventi népszokásokat eleveníti fel a Skanzen két hétvégén
Az intézmény szerdai közleménye szerint a mosonmagyaróvári Lajta Néptáncegyütes betlehemezéssel és lucázással készül, a kézműves foglalkozásokon adventi koszorút, kopogtatót, gyapjúbárányt, papírbetlehemet és karácsonyfadíszeket készíthetnek a résztvevők, a tárlatvezetések a falusi karácsonyok hangulatát idézik meg.

A Skanzen Vigadóban tartott műhelymunkákon egyedi, sajátkezűleg elkészíthető ajándékok megalkotásához nyújtanak segítséget a szakemberek, az érdeklődők madáretetőt, fürdőbombát, nemez nyakéket készíthetnek, de süthetnek ehető ajándékokat és hazavihetik saját készítésű szaloncukrukat.

A múzeum portáin az ünnepváró szokások felelevenítésére és kézműveskedésre hívják azokat, akik az ünnepre szeretnének hangolódni. A programokat gyapjúangyal- és gyógynövénytea-készítés, gyertyamártás, adventi finomságok kóstoltatása, festés növényekkel, gyógynövényes lekvárok, szörpök készítése és mézeskalácsvásár is színesíti.
velemenyezd, 2019. november 23. szombat, 10:41
1/128
Képek, videók
Testápoló házilag.jpg
pacsakute
2020. május 15. péntek, 21:42
saját készítésü keret
eva6
2013. március 22. péntek, 20:14
Saját készítésű Húsvét 7
lyceum
2012. március 29. csütörtök, 11:09
saját készítésű Húsvét 8
lyceum
2012. március 29. csütörtök, 11:09
saját készítésű 6
lyceum
2012. március 29. csütörtök, 11:08
saját készítésű Húsvét 3
lyceum
2012. március 29. csütörtök, 11:08
saját készítésű Húsvét 5
lyceum
2012. március 29. csütörtök, 11:07
saját készítésű Húsvét 4
lyceum
2012. március 29. csütörtök, 11:06
saját készítésű Húsvét!
lyceum
2012. március 29. csütörtök, 11:06
SAJAT KESZITESU ANIMACIO
magdu
2011. november 30. szerda, 23:08
SAJÁT KÉSZITÉSÜ MONTÁZSOK
irzikovszkimarcsi
2011. május 30. hétfő, 21:20
karosbab5.jpg
borigit
2016. május 04. szerda, 14:09
vicc cigi káros szöveg.jp
kicsoda57
2014. november 05. szerda, 15:47
káros szenvedély.jpg
kicsoda57
2014. október 30. csütörtök, 12:55
vicc cigi káros.jpg
kicsoda57
2014. augusztus 18. hétfő, 22:18
Címkék
sheavaj zsírsavakban, vírustesztelésre alkalmas, járványgócok közül, filmet január, közép-nyugati metropoliszt, fiatalokban emiatt, megye egészségügyi, kultúrához fűződő, Szövetségi Biztonsági Szolgálat, figyelemfelkeltő utcatárgyak, saját készítésű, békéscsabai Munkácsy, testápolóba illóolajokat, városi kitüntetéseket, emberek többsége, magyar kultúra,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.