Belépés
2018. december 16. vasárnap | 50. hét | 350. nap | 11:40 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rumos-babapiskótás
Rumos-babapiskótás


hozzávalók

A tésztához

5 dkg cukor
5 dkg vaj
20 dkg finomliszt
1 db tojás
1 csipet só
1 ek cukrozatlan kakaópor
1 kávéskanál szalalkáli
0.5 dl tej

A krémhez

4 dl tej
3 evőkanál finomliszt
20 dkg cukor
15 dkg vaj
200 g babapiskóta
0.5 dl sütő rum
1 kávéskanál piros ételfesték ( )

elkészítés

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és pár órát pihentetjük.
Lisztezett deszkán kettévágjuk, és 2 lapot sütünk belőle.
Krém: a tejben a lisztet sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, a cukrot a vajjal habosra keverjük, és hozzáadjuk a masszához.
Rumba belekeverjük a piros színezőaromát és a babapiskótát belemártogatjuk.
Összeállítjuk:
vorosrozsa66, 2018. november 20. kedd, 18:43
Őszibarackos sütemény
20 %-os tejföl
6 dl tej
8 dkg liszt
4-5 ek. cukor ízlés szerint
1 cs vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja és leve
Cukormáz:
2 db tojásfehérje 20 dkg porcukor vízgőz felett kemény habra verni csipet sóval,1-2 csepp citromlével.

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,hűtőbe tesszük míg a krémet elkészítjük.
A lisztet a cukrokkal ,kevés tejjel simára keverjük,majd hozzáadagoljuk a többi tejet és felfőzzük,majd kihűtjük.
A kihűlt sűrű masszához keverjük a tejfölt,a narancs reszelt héját és levét.
Mindezeket simára keverjük, bele forgatjuk a kemény tojásfehérje habot és az őszibarackot.

A tésztát két részre osztjuk.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral és a fele tésztát ,amit tepsi méretűre sodortunk ,bele terítjük.
Ráöntjük a krémet,egyenletesen elsimítjuk.
Befedjük a másik fele tésztával és megsütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Porcukorral meghintve is mutatós,bármely gyümölccsel is készíthető.
20×30
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 15:05
Tallóztam
villával megszurkáljuk, nem “köpköd" sütés közben.

Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom.
Süteményekhez kiváló. A levét kifacsarom, és jégkockakészítőbe téve lefagyasztom. Bármikor elővehetem tea, limonádé ízesítéséhez. De a kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó.

Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat, így nem ragad az edény és az olaj is kevésbé habosodik.


A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.

A fejes saláta nem tárolható sokáig, előfordulhat, hogy kissé megfonnyad.
Ilyenkor nyers burgonya szeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.


Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor.
Ha faszénparázsra babérlevelet,
horvathnemagdi, 2018. szeptember 05. szerda, 08:04
27 olyan konyhai tanács, hogy eldobod az agyad!
az főzelék vagy leves.
Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem "köpköd" sütés
közben.

5. Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom. Süteményekhez kiváló. A levét kifacsarom, jégkocka készítőben lefagyasztom, így bármikor felhasználható tea ízesítéséhez vagy limonádé készítéséhez.
Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat, így nem ragad az edény aljához, és az olaj is kevésbé habosodik.

A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.
A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá. Ezután pikk-pakk lejön a bőre.

9. Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája, piskótához, rántottához, nokedlihez, stb., tegyünk bele kis kurkumát. Nagyon szép színe lesz tőle.

10. A
suzymama, 2018. augusztus 23. csütörtök, 10:39
5 házilag elkészíthető hajpakolás
sapkával, vagy ahogy neked kényelmes -, majd fél óra után mosd meg a hajad.

Tojásos, olívás pakolás

A hajad hosszától függően variálhatod a mennyiségeket ennél a pakolásnál. A megadott adagok félhosszú hajra elegendőek, de ha nagyon sok hajad van, vagy hosszú, akkor nyugodtan duplázd vagy akár triplázd meg a mennyiségeket. Egy tojássárgájához keverj hozzá két evőkanál jó minőségű olívaolajat. Az olajat apránként keverd hozzá a tojáshoz, mert az csak így tudja felvenni. A sűrű masszához adj egy kevés tejet, hogy kenhetővé váljon. Vidd fel a nedves hajra, és hagyd rajta egy órát, de ha van fürdősapkád, akkor akár egész éjszakára rajta hagyhatod. Samponnal mosd le alaposan, és a szárítás után már érezni is fogod, hogy sokkal selymesebb lett.

Tojásos, mézes pakolás nagyon száraz hajra

Ez a pakolás rendkívül tápláló, ezért akkor érdemes használni rendszeresen, ha tényleg nagyon száraz a hajad. Egy tojássárgájához keverj hozzá három evőkanál mézet - ha hosszú a hajad,
eva6, 2018. augusztus 10. péntek, 16:22
Méteres sütemény
Hozzávalók: 26 dkg liszt, 26 dkg kristálycukor, 6 tojás, 1 dl víz, 1 dl étolaj, 1 sütőpor, 1 evőkanál kakaó. A krémhez: 2 puncs ízű pudingpor, 7 dl tej, 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor. A mázhoz: 15 dkg porcukor, 4 evőkanál víz, 2 evőkanál kakaó, 15 dkg vaj. A formák előkészítéséhez vaj, liszt.
A kristálycukrot tálba tesszük, hat egész tojással szép habosra kikeverjük. Hozzáadjuk először az étolajat, majd a vizet is. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és apránként azt is a masszához keverjük. Ezt az anyagot két tálba szétválasztjuk, az egyikbe kakaót keverünk.
Két őzgerincformát alaposan kikenünk vajjal, liszttel megszórjuk. Ezekben sütjük ki a sárga és a barna süteményeket. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt elkészülnek. A formákban egy kicsit hűlni hagyjuk, majd konyharuhára kiborítjuk a rudakat.
A pudingport apránként elverjük a tejjel, sűrűre főzzük, és teljesen kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, és kanalanként hozzáadagoljuk a puncs ízű pudingot is. Sima krémet
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 13:04
Konyhai turpisságok!
sütés előtt villával megszurkáljuk, nem \"köpköd\" sütés közben

7.
Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag,zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom. Süteményekhez kiváló. A levét kifacsarom, és jégkockakészítőbe téve lefagyasztom. Bármikor elővehetem tea,limonádé ízesítéséhez. De a kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó.

8.
Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat, így nem ragad az edény aljához, és az olaj is kevésbé habosodik.

9.
A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.

10.
A fejes saláta nem tárolható sokáig, előfordulhat, hogy kissé megfonnyad.Ilyenkor nyers burgonyaszeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.

11.
Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor. Ha a faszénparázsra babérlevelet,rozmaringot vagy más
suzymama, 2018. augusztus 04. szombat, 17:49
Meggyes-gesztenyés torta
30 dkg gesztenye
15 dkg cukor
15 dkg vaj
A tetejére:
40 dkg meggy
2 piros tortazselé


Elkészítés

A csokis piskótához a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és vanília aromát. A lisztet a kakaóval elkeverjük, és apránként a tojásos masszához adjuk. A meggyet kevés liszttel összeforgatjuk, hogy a gyümölcs ne süllyedjen le a piskóta aljára, és ezt is az előzőekhez adjuk.
Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük a piskótát. A sima piskótánál is ugyanúgy járunk el, mint a kakaósnál, ezt viszont kisebb tortaformában sütjük meg.
A meggyes krémhez a pudingporból, a cukorból és a meggyléből sűrű krémet főzünk, és hagyjuk kihűlni.
A gesztenyés krémhez a tejből, a
vorosrozsa66, 2018. június 24. vasárnap, 16:05
Sütemény receptek
középsőbe baracklekvárt.

Babapiskótás

Lap:
30 dkg liszt, 12 dkg vaj, 1 sütőpor, 12 dkg porcukor, 1 evőkanál kakaó, annyi tej, hogy könnyen gyúrható legyen. Ezt a tésztát kétfelé osztva kinyújtjuk, és megsütjük.

Krém:
3 dl tejet felforralunk, 2 dl tejben 2 csomag vaníliát beleteszünk. 5 kanál lisztet szétkeverünk, és ezt a forró tejbe öntjük. Állandóan keverve sűrűre főzzük, majd jól kihűtjük. 5 dkg vajat, 25 dkg porcukrot kikeverünk és az előző, de már hideg masszához öntjük, felkeverjük. Az egyik felét az egyik lapra rákenjük, majd 2 csomag babapiskótát rumba, vagy rumaromába megforgatjuk és a masszára szorosan sorba, rárakjuk. A massza másik felét a tetejére kenjük, majd a másik lapot rátesszük. Az oldalát is körül kenhetjük. A tetejére csokoládémázt teszünk.

Máz:
12 dkg porcukor, 10 dkg kakaó.

Kispohár vízzel sűrűre főzzük. Ha kissé kihűl, diónyi vajat teszünk bele. Elkeverjük, és a tésztára kenjük.

Sós
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 11:43
Marlenka recept
teljesen hűtsük ki mielőtt a krémhez kevernénk (érdemes előző nap megfőzni a karamellt, mert akkor lesz ideje kellően kihűlni és besűrűsödni).
Tészta:

Egy tálba tegyük bele a margarint, a mézet, a porcukrot és a kissé felvert egész tojásokat, majd vízgőz fölött, állandó kevergetés mellett olvasszuk fel. Amikor teljesen folyós, akkor vegyük le a tűzről és hűtsük éppen csak langyosra.

A szódabikarbónát keverjük össze az ecettel és pezsegtessük ki, majd keverjük a langyosra hűlt masszához. Ezután adjuk hozzá a lisztet, majd lisztezett felületen gyúrjuk össze a tésztát (ha túl lágy lenne akkor még egy kevés lisztet adjunk hozzá).

Az összegyúrt tésztát osszuk el hat egyenlő részre, majd formázzunk gombócokat. Ezután egyesével enyhén lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki, majd helyezzük a tepsi hátoldalára (én egyszerre két papíron nyújtom ki és két tepsire helyezem rá, majd egymásután felváltva sütöm készre a lapokat)

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes (180
bkisseva, 2018. február 25. vasárnap, 14:09
Cappuccino torta
Ezt a receptet kaptam..megsütöttem, a családnak nagyon ízlett..Kép a saját tortám, sajna még díszítés előtti..)



Cappuccino torta
Hozzávalók:

- Kávés piskótához: 15 dkg cukor, 4 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 0,5 dl főtt kávé, 20 dkg finomliszt, 0,5 csomag sütőpor.

- Vizes piskótához: 10 dkg cukor, 2 tojás, 2 evőkanál víz, 8 dkg finomliszt, 1 mokkáskanál sütőpor.

- Krémhez: 6 dkg cappuccino por, 3 dkg finomliszt, 1 evőkanál étkezési keményítőpor, 12 dkg kristálycukor, 0,5 liter tej. Ezeket sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni.

20 dkg margarint (vagy vajat) kikeverünk 18 dkg porcukorral, és a kihűlt krémhez keverjük.

Elkészítjük külön a kávés és a vizes piskótát. Ügyelve arra, hogy a tojások felvert fehérjét utólag keverjük a masszához.

Előmelegített sütőben 200 fokon a kávés piskótát sütőpapírral kibélelt
gabfe, 2018. február 10. szombat, 14:45
Kínai mézes-szezámmagos csirke recept
recept

Hozzávalók:

1 kg csirkemell filé
1 csapott kk só
0,5 kk őrölt bors
Bundához:

2 tojás
0,5 dl olaj
1 csapott kk só
1 nagy csipet bors
12 púpos ek liszt
2,5 dl tej
Sütéshez:

olaj bőven
Bevonáshoz:

2 ek méz
3 ek szezámmag

Elkészítése:

Az alaposan megtisztított csirkemellet tetszés szerint vagy kockára, vagy vékony csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni és meghintjük sóval, borssal.

A masszához a tojást a fűszerekkel, az olajjal kicsit elkeverjük, majd a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk.

A hús darabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben felforrósodik az olaj.

Egy villa segítségével a csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba helyezzük. Így nem állnak össze az egyes husik, hanem szépen egyesével közepes lángon világos
evavicus, 2018. február 05. hétfő, 14:50
1/52
Képek, videók
BABAPISKOTAS KREMES SUTI
gurmika
2017. március 12. vasárnap, 20:52
Babapiskótás Milka desser
cipello
2016. június 05. vasárnap, 19:17
csokis babapiskótás.jpg
yvett789
2015. január 31. szombat, 21:40
babapiskótás őzgerinc.jpg
yvett789
2015. január 19. hétfő, 19:25
babapiskótás mézes.jpg
yvett789
2015. január 19. hétfő, 18:15
4471-Babapiskotas-dios koc
erzsikepuskas
2014. január 31. péntek, 09:57
babapiskotas-szendvics .jp
erzsikepuskas
2014. január 13. hétfő, 11:52
Babapiskótás - Manka
kilofalok
2010. december 24. péntek, 15:03
babapiskotas_bananos_t uro
bubszi
2010. december 01. szerda, 04:22
babapiskótás-milka-des sze
bubszi
2010. szeptember 09. csütörtök, 16:22
babapiskótás mézes.JPG
sajtkrumpli
2010. július 22. csütörtök, 15:16
fogyokuras_viz_hozzava lok
sarkadykati
2014. július 19. szombat, 06:47
tűsarkú és hozzávalók.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:04
trendy-hozzávalók-.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:02
trendy-és hozzávalól.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:02
Címkék
tetejére kenjük, babapiskótát belemártogatjuk, olajjal kicsit, cukorral kemény, csirkedarabokat egyesével, forró olajba, másik fele, olajat apránként, egyikbe kakaót, fele tésztát, meggyet kevés, tepsiben hagyjuk, tésztát kétfelé, kevés tejet, kapcsos tortaformát, tetejére csokoládémázt,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.