Belépés
2019. február 23. szombat | 8. hét | 54. nap | 20:13 | Alfréd, Jávorka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hajnövesztés , és hajhullás ellen természetesen
Bizonyos gyógynövények és illóolajak hajhullás elleni hatóanyagokat tartalmaznak, melyekből természetes hajnövesztők készíthetők házilag.

1. Ricinusolaj (növényi olaj)
A ricinus növény olaja az egyik legrégebben ismert és talán leghatékonyabb hajnövesztő szer, mely nemcsak a haj növekedését serkenti, hanem tápláló, regeneráló hatású is. Ricinusolaj gyógyszertárban és bioboltokban kapható.

Elkészítése: A ricinusolaj egy sűrű állagú olaj, ezért érdemes fele-fele arányban higítani kókusz vagy olíva olajjal is. A sűrű állaga ellenére a ricinusolaj önmagában is használható. Vigyük fel a száraz hajra az olajat, és jól masszírozzuk a fejbőrbe. Csavarjuk a hajat egy törölközőbe és várjunk fél-egy órát, majd a megszokott módon mossunk hajat.

2. Csalán
A csalán nélkülözhetetlen gyógynövény a hajnövesztő házi patikánkban, melynek főzete beindítja a hajnövekedést és erősíti a hajszálakat.

Elkészítése: 200 g csalánlevelet dobjunk bele fél liter vízbe, majd lefedve
pacsakute, 2019. január 26. szombat, 23:16
Zöldségarc
olvasóinkat, hogy osszák meg tapasztalataikat a magas só- és cukortartalomnak és más finomított szénhidrátoknak hadat üzenő reformmal kapcsolatban. Az első reakciók alapján beigazolódott a szülők legnagyobb félelme: tényleg annyira sótlanok az új ételek, hogy a házi finomságokhoz szokott gyerek inkább otthagyja a tányéron - az asztalokra kihelyezett sóval ugyan elméletileg ízletesebbé tudnák varázsolni az egyes fogásokat, de a főzés során használt korlátozott sótartalom alapjában véve más jellegű, ízű és állagú menüt eredményez, mint amihez a gyerekek hozzászoktak.

A közétkeztetési rendelet ugyanis grammra kimérve rögzíti, hogy milyen összetételűek és tápanyagtartalmúak lehetnek a menzaételek az iskolában. Tapasztalataink alapján az egyébként szimpatikus, az egészség megőrzésében fontos szerepet játszó intézkedésben a rendeletalkotók valóban átestek a ló túlsó oldalára. A sóínséggel minden fogásnál szembesültünk: a leveseknél kevésbé, a húsos ételeknél már annál inkább. Az általunk tesztelt
klarika47, 2018. december 16. vasárnap, 10:48
Különleges bejgli karácsonyra
a mézeskalács sütésen, és maradt néhány darab, most okosan felhasználhatod!
Hozzávalók:
25 dkg mézeskalács
12,5 dkg mascarpone
2-3 evőkanál tej
2-3 evőkanál lekvár
fél kávéskanál őrölt szegfűszeg
fél kávéskanál őrölt szegfűbors
1 púpozott kávéskanál őrölt fahéj
1 narancs reszelt héja

Elkészítés:
A mézeskalácsokat ledaráljuk, majd összekeverjük a mascarponéval. Fűszerezzük, belereszeljük a narancshéjat, és annyi tejet adunk hozzá, hogy krémes állagú masszát kapjunk. Egyenletesen oszlassuk el a tésztán és szorosan tekerjük fel.

*
- Csokis-narancsos töltelék
Ha süteményt el sem tudsz képzelni csokoládé nélkül, bátran fogj neki a következő receptnek! A narancshéjtól és a narancslekvártól fogja elnyerni igazi ünnepi jellegét.
Hozzávalók:
25 dkg étcsokoládé
10 dkg cukrozatlan kakaópor
4 dkg kandírozott narancshéj
6 evőkanál narancslekvár
20 dkg mazsola

Elkészítés:
A kandírozott
maroka, 2018. december 16. vasárnap, 08:51
Fantasztikus FLORIDA torta
Fantasztikus FLORIDA torta


A fantasztikus Florida torta nem más, mint egy kiváló krémes sütemény mandarinnal. Egyszerűen nagyszerű, krémes, lágy, puha, habos, és természetesen gyümölcsös. Ha netán valami gond van a mandarinnal, akkor bátran helyettesíthető naranccsal, ananásszal, vagy bármilyen más gyümölccsel. Én mandarinkonzervvel dolgoztam, mert puhább és tapasztalatom szerint édesebb is, mint a boltban kapható mandarin. A Florida név egész egyszerűen onnan ered, hogy a mandarinról mindig Florida jut eszembe. Persze nevezhetjük mandarintortának is, de a családban mégis ez maradt meg.

Hozzávalók
Tészta:
5 db tojás
5 kv. kanálvíz
150 g kristálycukor
200 g búzafinomliszt
1/2 csomag sütőpor
Krém:
350 ml tej
100 g kristálycukor
1 csomag vaníliacukor
50 g vaníliapuding
200 g vaj
Továbbá szükségünk lesz:
400 ml
vorosrozsa66, 2018. december 03. hétfő, 20:18
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
evőkanál cukor, 3 evőkanál
sertészsír, 6 dl tej. A töltelékhez: 2 kg savanyú káposzta, 50 dkg darált
sertéspörkölt, 4 evőkanál cukor, 2 dl étolaj.
Két deci langyos tejbe apró darabokban belemorzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá egy
evőkanál cukrot, megszórjuk egy evőkanál liszttel, és hagyjuk megkelni.
A többi lisztet dagasztótálba borítjuk, teszünk bele három evőkanál zsírt, egy teáskanál
sót, és a felfuttatott élesztőt. Apránként annyi tejjel dagasztjuk ki, hogy megfelelő állagú
kelt tészta alapot kapjunk.
Letakarjuk, és langyos helyen egy órát kelni hagyjuk.
A savanyú káposztát, ha szükséges, egyszer átmossuk, kinyomjuk a vízből és kisebb
darabokra vágjuk. Egy lábasba egy deci étolajat hevítünk, ráborítjuk a káposztát, és néha
átkeverve, fedő alatt megpároljuk. Felét kivesszük a pörköltes lángoshoz, a többiben
négy evőkanál cukrot megkaramellizálunk.
A megkelt tésztát négyfelé választjuk. Kettőt pörkölttel, kettőt édes káposztával
tinka1951, 2018. szeptember 16. vasárnap, 17:43
Tallóztam
déligyümölcsöket.
Banánt egyáltalán ne tegyünk a hűtőbe, mert nagyon hamar megfonnyad.

Ne tároljuk a kenyeret a hűtőszekrényben! Lehet, hogy azt hisszük, sokáig eláll, viszont a tésztája gyorsabban öregszik, szívosodik.


Ne öntsük ki a befőttek vagy konzervek levét! Salátákba, süteményekbe tökéletes ízadó komponensek lehetnek.


Ha a palacsintatésztát szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel készítjük cukor és tej nélkül, sokkal könnyebb állagú lesz, nem ragad le, és nem utolsósorban olcsóbb az előállítása is. Kétszer annyi szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel még könnyebb és vékonyabb tésztát kapunk, sokkal több palacsinta süthető belőle.

A főtt tészta nem áll össze, ha kiszedés előtt egy pohár hideg vizet öntünk a főző léhez.

A rántott hús sokkal finomabb, ha a panírozásnál a tojásba egy kis sört is öntünk.

Ha mézet kell kimérned kanállal, előbb olajozd be a kanalat.
horvathnemagdi, 2018. szeptember 05. szerda, 08:04
27 olyan konyhai tanács, hogy eldobod az agyad!
hűtőszekrényben lehet, hogy azt hisszük, sokáig
eláll, viszont a tésztája gyorsabban öregszik, szívósodik.

20. Sütés-főzés közben az üresjáratokat mosogatással érdemes kitölteni. Például, amíg a sütőben sül a kenyerünk, elmoshatjuk a keverőtálat/üstöt még frissiben, mielőtt beleköt a tészta, és akkor már csak kirobbantani lehet. Azon felül nem szaporodik fel a mosatlan sem.

21. Ha a palacsintatésztát szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel készítjük cukor és tej nélkül, sokkal könnyebb állagú lesz, nem ragad le, és nem
utolsósorban olcsóbb az előállítása is. Kétszer annyi szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel pedig, még könnyebb és vékonyabb tésztát kapunk,sokkal több palacsinta süthető belőle.

22. A főtt tészta nem áll össze, ha kiszedés előtt egy pohár hideg vizet öntünk
a főzőléhez.

23. A rántott hús sokkal finomabb, ha a panírozásnál a tojásba egy kis sört is öntünk.

24. Ha mézet kell kimérned kanállal, előbb olajozd be a kanalat.
suzymama, 2018. augusztus 23. csütörtök, 10:39
Tejbegriz kirántva
Hozzávalók: 1 liter házi tej, 25 dkg búzadara, 6 dkg cukor, csipetnyi só, 1 vaníliás cukor, 3 tojás, 10 dkg liszt, 20 dkg zsemlemorzsa. A tálaláshoz fahéjas porcukor, lekvár.
Három dl tejben elkeverjük a cukrot és a búzadarát. Ízesítjük csipetnyi sóval és vaníliás cukorral.
A megmaradt tejet felforraljuk, és a búzadarás keveréket apránként hozzáadjuk. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg a tejbegríznél is sűrűbb állagú masszát kapunk.
Egy tepsit hideg vízzel kiöblítünk, ebbe borítjuk a megfőtt darát. Elsimítjuk, és teljesen kihűtjük. Kockákra, vagy téglalapokra vágjuk, majd panírozzuk.
A tojásokat felütjük, és kicsi sóval elkeverjük. A lisztet és a zsemlemorzsát összeöntjük. A gríz darabkákat először lisztes morzsába forgatjuk, majd tojásba mártjuk, és újra visszatesszük a zsemlemorzsába.
Forró olajban szép színesre sütjük. Lecsepegtetjük, és fahéjas porcukorral, vagy lekvárral kínáljuk.
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:32
Konyhai turpisságok!
szívósodik.
32
Ne öntsük ki a befőttek vagy konzervek levét salátákba, süteményekbe tökéletes ízadó komponensek lehetnek.
33.
Sütés-főzés közben az üresjáratokat mosogatással érdemes kitölteni: amíg a sütőben sül a kenyerünk, elmoshatjuk a keverőtálat/üstöt még frissiben, mielőtt beleköt a tészta, és akkor már csak kirobbantani lehet plusz nem szaporodik fel a mosatlan sem.
34.
Ha a palacsintatésztát szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel készítjük cukor és tej nélkül, sokkal könnyebb állagú lesz, nem ragad le, és nem utolsósorban olcsóbb az előállítása is. Kétszer annyi szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel még könnyebb és vékonyabb tésztát kapunk,sokkal több palacsinta süthető belőle.
35.
A főtt tészta nem áll össze, ha kiszedés előtt egy pohár hideg vizet öntünk a főzőléhez.
36.
A rántott hús sokkal finomabb, ha a panírozásnál a tojásba egy kis sört is öntünk.
37.
Ha mézet kell kimérned kanállal, előbb olajozd be a kanalat. Garantáltan
suzymama, 2018. augusztus 04. szombat, 17:49
Citromos túrókrém
kb meg volt hogy torta készül, nagyjából az is hogy milyen.

Kakaós az alap mivel tesztelem a gluténmentes süti alapokat, tehát elég
nyilvánvaló volt hogy túrós töltelék készül.
DE!
Ott tobzódtam a LIDL hűtőpultja előtt.. nem mindegyik olyan szemcsés
majd megtaláltam a krémtúrót de akkor már igazi hétvégi nagy bevásárlásba
csapott át az egyébként leszaladok tejért.. szóval otthagytam, úgy is mennem
kell még az ALDI-ba is.
Ott simán megtaláltam a krémes állagú túrót. Igen, lehet kapni natúr krémtúrót!
Teljesen sima, krémes.

Na ezzel készült a mai citromos túrókrém töltelékem.

Hozzávalók

500 g túrókrém / ALDI/
2 nagy citrom reszelt héja
100 g porcukor
1 cs vaníliás pudingport / DR Oetker/
4 dl tej
4 cs vaníliás cukor
250 g vaj / LIDL/
100 g porcukor

A tej egy részét, pontosan 300 ml tegyünk fel forrni.
A pudingport keverjük ki a maradék 100 ml tejjel.
Ha felforrt a tej
klarika47, 2018. július 29. vasárnap, 10:18
Agyag
pajzsmirigybetegségek, főleg pajzsmirigy-túlműködés esetén. Ilyenkor az agyagot kenőcsként kell felvinni mindkét pajzsmirigyterületre, vagy egy 10 x 15 cm-es zsebkendőre kenve a pajzsmirigyre kell tenni. A pakolást egy kendővel vagy kisebb törülközővel be kell takarni, és egy sállal rögzíteni. Húszperces használata nyugtató és lazító hatású a következő panaszok esetén: gombócérzet a torokban, pajzsmirigy okozta vegetatív túlérzékenység.

A tiszta agyagot hideg víz vagy hideg gyógynövény kivonattal pépes állagúra keverjük. A agyagpépet felkenjük egy vászonruhára kb. 2 cm vastagságban, és úgy borítjuk be vele a kezelendő területet, hogy az agyagpép közvetlenül a bőrrel érintkezzen.

Ezután borítsuk be a pakolást törölközővel és rögzítsük fáslival. Ezek után ajánlott jól betakarózni és egy meleg vizes palackot helyezni a talphoz, ami elősegíti a vér felmelegedését és az izzadást, valamint megakadályozza a lehűlést ? ami azoknál kifejezetten fontos, akiknek gyakran hideg a
suzymama, 2018. július 11. szerda, 18:29
Tallóztam
Törökországban készítik! Gyakran darált pisztácia kerül a tetejére. A baklava édes és különleges, ezt frissen kell fogyasztani!

8. Pide ( Török pizza)
pidebankcorlu.com

A gyakran “török pizzának“ is nevezett étel valójában egy csónak alakra formázott lapos kenyértészta, amelyre darált húsos vagy spenótos-sajtos feltét kerül.

9. Güllaç (Gyümölcsös ünnepi édesség)
sefamerve.com

Ezt a hagyományos desszertet főleg ramadánkor fogyasztják. A különleges állagú édesség tésztából, tejből, rózsavízből, magokból és gránátalmából készül. Egyes változataiban más gyümölcsök vagy csicseriborsó is található.

10. Meze (Előétel)

Elterjedt szokás a “meze"-fogyasztás, ami azt jelenti, hogy sokféle hideg előételt szolgálnak fel italokkal vagy főétel helyett. A vacsoravendég elé körülbelül húszféle választási lehetőséget szervíroznak. Ezek lehetnek babételek, saláták, kenyérre kenhető krémek kis adagokban tálalva.

11.
horvathnemagdi, 2018. június 23. szombat, 10:27
1/55
Képek, videók
Természetesen.jpg
pacsakute
2015. november 24. kedd, 19:18
Természetesen....jpg
pacsakute
2013. augusztus 03. szombat, 15:10
Természetesen a nácikat i
basikele
2012. október 27. szombat, 09:45
Természetesen tusól.gif
csalogany13
2010. október 05. kedd, 10:21
Természetesen hibám vam
mester126mari
2009. november 06. péntek, 16:00
Természetesen
joke67
2008. április 04. péntek, 21:53
magasan és természetesen
kopornyikcsilla
2007. május 24. csütörtök, 10:24
díszek csak természetesen
katalin3
2007. február 02. péntek, 23:41
Természetesen Én
biucy
2006. október 04. szerda, 21:01
Természetesen Barbi
barbillla
2006. június 22. csütörtök, 09:22
Hajnövesztés természetese
pacsakute
2014. május 01. csütörtök, 08:26
Ricinus virága
dandej
2018. június 30. szombat, 21:26
Ricinus
dandej
2017. augusztus 25. péntek, 13:16
Ricinus
dandej
2016. október 16. vasárnap, 15:21
egészség ricinus olaj.jpg
zsokica45
2016. február 25. csütörtök, 19:54
Címkék
pakolást törölközővel, mandarinról mindig, többi lisztet, tepsit hideg, leveseknél kevésbé, palacsintatésztát szénsavas, zsemlemorzsát összeöntjük, pörköltes lángoshoz, pudingport keverjük, húsos ételeknél, üresjáratokat mosogatással, megszokott módon, kiváló krémes, sállal rögzíteni, savanyú káposztát, pajzsmirigyre kell,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.