Belépés
2020. május 28. csütörtök | 22. hét | 149. nap | 02:35 | Emil, Csanád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Közkedvelt ételek jótékony egészségügyi hatásai
növekedésének megakadályozására, és plasztikai műtétek utáni felépülés gyorsítására alkalmazható.

Burgonya
A paradicsommal és a padlizsánnal közös, a burgonyafélék családjába tartozó növény családjának néhány tagja akár mérgező is lehet. Napjainkban a burgonya a legolcsóbb és egész évben bárhol kapható növény.
Egészségügyi hatásai közé a csont felépítésének fenntartása, a szív egészségének védelme, a krónikus gyulladások visszaszorítása, és a székrekedés megelőzése tartoznak.

Sütőtök
A sütőtök hihetetlenül gazdag tápanyagokban, vitaminokban, és ásványi anyagokban, azonban kalóriatartalma igen alacsony. Sokféle kreatív módon vezetheti be a sütőtököt étrendjébe, desszertként, levesként, egy saláta részeként, előételként, vagy akár vajat helyettesítve.

Quinoa
Tápanyagtartalma szempontjából a quinoa a teljes kiőrlésűek közé tartozik, tehát a gabonát teljes egészében, bármilyen része eltávolítása nélkül használják fel. Ezzel szemben az őrölt vagy finomított
pacsakute, 2020. május 20. szerda, 19:41
Egészségmegőrző táplálékok
emellett pedig értékes antioxidáns vegyületeik semlegesítik a szervezetbe kerülő vagy ott kialakuló káros szabad gyököket.

Szerencsére a természet kínál jó pár olyan értékes zöldséget és gyümölcsöt, melyek hatékony vegyületei és molekulái csodákat művelnek szervezetünkkel.

Fogyasszuk mindig ezeket az ízletes és rendkívül egészséges ételeket, ügyeljünk arra, hogy mindennapi táplálkozásunk során minél több zöldséget és gyümölcsöt illesszünk étrendünkbe.

Édesburgonya és sütőtök
Ez a két rendkívül ízletes őszi étel hozzájárul szervezetünk megfelelő A-vitamin ellátottságához. A sötét narancssárga zöldségek családjába tartozó ételek káliumot, kalciumot, C-vitamint és más antioxidánsokat is nagy mennyiségben tartalmaznak.

Keresztes virágú zöldségek
Az ebbe a csoportba tartozó zöldségek hozzájárulnak a jól működő memória fenntartásához, valamint vitaminokban, ásványi anyagokban, rostokban és antioxidánsokban gazdagok. Ide tartozik többek között a karfiol,
pacsakute, 2020. május 18. hétfő, 08:41
Régi gyógymódok
Az ételed lehet gyógyító és betegítő hatású is! Erre nagyon figyeltek régen, hiszen nem volt, orvos, nem voltak gyógyszerek.

A bélflóra visszaállítása: Káposzta
Agyműködés: Banán
Agyvérzés: Páfrány fenyő
Alacsony és magas vérnyomásra: Spenót (csak nyersen)
Alacsony vércukor: Alma, Csicsóka,
Alacsony vérnyomás: Vízitorma, Gránátalma, Meggy
Alhasi fájdalom: Birsalma
Alkohol okozta májbetegség: Káposzta
Alkoholizmus: Cékla répa
Allergia, bőrpanasz: Sütőtök, Lucerna, Petrezselyem, Zeller
Álmatlanság ellen: Passiflóra, Datolya
Anyagcserezavar: Datolya
Egészség javító: Ribizli
Tisztító: Kékparadicsom
Vízhajtó: Csalán
Alvászavarok: Saláta
Anémia Lucerna
Antibiotikum hatása: Karalábé
Antioxidáns: Mandula, Meggy Paprika Passiflóra
Aranyér: Gránátalma Vizitorma
Aranyeres vérzésre: Fehér répa
Arcpakolás: sárgabarack
Arterioszklerózis: Fokhagyma, Napraforgó mag, Narancs, Őszibarack
Arthritisz:
pacsakute, 2020. március 10. kedd, 22:49
Így gyógyítottak a régiek orvosságok nélkül
gyógymódokat.

Fő táplálékuk volt telente a bab, krumpli, káposztafélék, savanyítva is — Szabolcsban a bab mellé is savanyú káposzta került tészta helyet, mert ez ingyen volt, és sűrítette a levest. — savanyú káposzta jelentette a savanyúságot (salátát), persze nem tudták, a vastagbél normális működését támogatták ezzel. A háziasszonyok bőven használtak rászórva piros paprikát és vékony csíkokra vágott lilahagymát. Ezzel pótolták a C-vitamint.

Immunerősítőnek ott volt a tök, a sütőtök a tökmag (a prosztata legjobb védelmezője). Az asztalra mindig került kukorica, diós, mákos metélt. Reggelire mangalica szalonnát ettek, melyről ma már ismert, hogy tápláló, és tisztítja a vért. A szegény embernek nem telt cukros ételekre, a gyerekeket sem tömték édességgel. Így, ha a fertőző betegségeket nem kapták el gyerekként, magas kort értek meg dédapáink. Kár, hogy elfelejtettük étkezési szokásaikat.

Az állatokat nem tanítják, hogy melyik növény mérgező a testükre, mégis
pacsakute, 2020. január 21. kedd, 22:29
Depresszió elleni gyógynövények
használják fel gyógyászati célokra.

Az orbáncfű antibakteriális, gyulladáscsökkentő és vírusellenes hatással rendelkezik. A régebbi korokban sebek fertőtlenítésre is alkalmazták ezt a gyógynövényt. Az orbáncfüvet manapság legfőképpen Európában használják mint természetes antidepresszánst.

A másik segítség az 5-http, vagy más néven az 5-hydroxytryptophan, amely a triptofán egyik építőköve. A triptofán megtalálható a tengeri moszatban, a magvakban, a burgonyában, a tejben, vagy a sütőtökben.

Az esszenciális zsírsavak, mint az omega-3 zsírsav szintén hasznos lehet a depresszió tüneteinek enyhítésében. Az esszenciális zsírsavak elengedhetetlenek a neurológiai fejlődés és növekedés érdekében. Az omega-3 zsírsavak természetes forrásai közé tartoznak a halak, a diófélék és a növényi olajok.

A B-vitaminok nagyon hasznosak lehetnek az agy egészsége szempontjából. A legfontosabb B-vitaminok a B6- és a B12-vitamin. Ezek befolyással vannak a hangulatra és más agyi funkciók
pacsakute, 2019. december 14. szombat, 22:59
Gyógyítani orvosságok nélkül
gyógymódokat.


Fő táplálékuk volt telente a bab, krumpli, káposztafélék, savanyítva is ? Szabolcsban a bab mellé is savanyú káposzta került tészta helyet, mert ez ingyen volt, és sűrítette a levest. ? savanyú káposzta jelentette a savanyúságot (salátát), persze nem tudták, a vastagbél normális működését támogatták ezzel. A háziasszonyok bőven használtak rászórva piros paprikát és vékony csíkokra vágott lilahagymát. Ezzel pótolták a C-vitamint.

Immunerősítőnek ott volt a tök, a sütőtök a tökmag (a prosztata legjobb védelmezője). Az asztalra mindig került kukorica, diós, mákos metélt. Reggelire mangalica szalonnát ettek, melyről ma már ismert, hogy tápláló, és tisztítja a vért. A szegény embernek nem telt cukros ételekre, a gyerekeket sem tömték édességgel. Így, ha a fertőző betegségeket nem kapták el gyerekként, magas kort értek meg dédapáink. Kár, hogy elfelejtettük étkezési szokásaikat.

Az állatokat nem tanítják, hogy melyik növény mérgező a testükre, mégis minden
lovaszmarika, 2019. november 07. csütörtök, 15:11
Az idegrendszer és az agy fontos táplálékai
Agyunk és idegrendszerünk megfelelő működéséhez szükség van vitaminokra és bioanyagokra. Az A-vitamin biztosítja, hogy nyugodtak legyünk és az ellazulásunkat is segíteni tudja. Miben található? A sárgarépában, a spenótban, a brokkoliban, a sütőtökben, a sárgabarackban, a sárgadinnyében, a céklában, a cukkiniben, a gabonacsírákban, a tejben, a tejtermékekben, a tengeri halakban, a petrezselyemben, a tojássárgájában, a kukoricában, a paprikában.

A B1-vitamin szintén kedvező hatással van az idegrendszerre és a szellemi teljesítményre, az idegrendszer energiaellátását is biztosítja. B1-vitamin-források: teljes kiőrlésű gabonafélék, gabonacsírák, élesztő, hüvelyesek, dió- és mogyorófélék, tej, tojás, petrezselyem, fokhagyma, húsfélék, kagylók, burgonya, máj.

Stresszes állapotban megnő a B2-vitamin-szükségletünk. B2-vitaminban gazdag táplálékok: tej, tejtermékek, belsőségek, húsok, hal, élesztő, diófélék, gomba, tojás, gabonafélék.

Az idegrendszer helyes működéséhez B3-vitaminra is
pacsakute, 2019. november 04. hétfő, 18:57
Itt van a sütőtök szezonja
Itt a sütőtök szezon és minden lakásban illatoznak a frissen sült sütőtökök. A sütőtök íze persze nagy mértékben függ a fajtájától is, de egy kis fortéllyal mennyeivé varázsolhatjuk.
Miért érdemes fogyasztani?
A sütőtök kedvező élettani hatásait már az indiánok is ismerték, kígyómarást kúráltak a segítségével és szeplő eltüntetésére is használták.

Napjainkban tudományos kutatások támasztják alá, hogy a sütőtök kalcium, cink, mangán, réz, vas, foszfor, C-vitamin, karotin, biotin, niacin, pantoténsav, A, B1, B2, B6 vitaminok és folsav tartalmának köszönhetően egészségmegőrző, gyógyító hatással bír. A sütőtök alkalmas gyulladásos betegségek kezelésére, különösen nagy hatékonyságot mutat megfázásos, meghűléses megbetegedések esetében, de alkalmazható tüdőgyulladás és egyéb tüdőkárosodások kezelésére is. A sütőtök enyhíti az allergikus köhögést, tüsszögést, csökkenti az asztma rohamokat.

Fogyasztása szebbé teszi bőrünket, különösen a pattanások kezelésében jelenthet nagy
lovaszmarika, 2019. október 13. vasárnap, 16:22
Sütőtök gyógyhatásairól
A sütőtök őshazája Közép- és Dél-Amerika trópusi vidéke, földrészünkre pedig Amerika felfedezése után került be és terjedt szét az egész kontinensen, de manapság már mindegyik földrészen elterjedt, termesztik és előszeretettel fogyasztják értékes tápanyagai miatt.

A sütőtök nem csak étek, hanem gyógyír is egyben, mivel egészségmegörző és gyógyító hatással bír. De lássuk csak mit is tartalmaz valójában?

A sütőtök belseje igen gazdag káliumban, kalciumban, cinkben, mangánban, rézben, vasban, foszforban, C-vitaminban, biotinban, niacinban, pantoténsavban, A, B1, B2, B6, E vitaminok és folsavban, valamint: flavonoidokban, kumarin származékokban és karoténban, ez utóbbiak határozzák meg a sütőtök színét, ízét és értékét. Minél sötétebb a színe, annál gazdagabb esszenciális aminósavakban, amikből a szervezet képes előállítani azokat az antitesteket, melyekkel hatékonyan tud
pacsakute, 2019. október 04. péntek, 18:04
Az egészséges táplálkozásról
https://egeszsegter.hu/images/elfinder/Tudod-e/2017/dedapam%20%281 %29.jpg

Fő táplálékuk volt telente a bab, krumpli, káposztafélék, savanyítva is — Szabolcsban a bab mellé is savanyú káposzta került tészta helyet, mert ez ingyen volt, és sűrítette a levest. — savanyú káposzta jelentette a savanyúságot (salátát), persze nem tudták, a vastagbél normális működését támogatták ezzel. A háziasszonyok bőven használtak rászórva piros paprikát és vékony csíkokra vágott lilahagymát. Ezzel pótolták a C-vitamint.

Immunerősítőnek ott volt a tök, a sütőtök a tökmag (a prosztata legjobb védelmezője). Az asztalra mindig került kukorica, diós, mákos metélt. Reggelire mangalica szalonnát ettek, melyről ma már ismert, hogy tápláló, és tisztítja a vért. A szegény embernek nem telt cukros ételekre, a gyerekeket sem tömték édességgel. Így, ha a fertőző betegségeket nem kapták el gyerekként, magas kort értek meg dédapáink. Kár, hogy elfelejtettük étkezési szokásaikat.

Az állatokat nem
lovaszmarika, 2019. július 25. csütörtök, 16:29
Vörös lencse az egészségünkért
a téli hideg időszakban.

Ajánlom mindig legyen vörös lencse az élelmiszertartalékaink között, hiszen nagyszerű fehérjeforrás, különösen rizzsel együtt már teljesértékű ételt alkot, és nagyon gyorsan megfő. Elegendő akár 20-30 perc és már ehetjük is a gőzölgő illatos piros lencse levest. Adhatunk hozzá különböző zöldségeket, az arab konyha általában együtt főzi, az indiai vagy együtt főzi vele, vagy olajban (ghíben) megsüti és utána teszi a levesbe. Nagyon jól illik hozzá a sárgarépa és a sütőtök.

Konyhai előkészítés

A vörös lencsét főzés előtt nem kell beáztatni, csak válogassuk át, mert kis kövek rossz szemek, magok lehetnek benne, majd többször váltott vízben mossuk meg. Általában vízben főzzük meg. Ilyenkor a forrás után a tetején keletkező habot távolítsuk el. A főzés során "kifakul", azaz elveszti szép élénk narancsszínét.
A piros lencse teljesen megfő 30-40 perces főzéssel, és így is több mint felét megőrzi a hasznos vitaminoknak, és
pacsakute, 2019. április 01. hétfő, 22:14
egészség
kertjéből gyógyult,de a városiak is használták ezeket a gyógymódokat. Fő táplálékuk volt telente; bab, krumpli, káposztafélék, savanyítva is — Szabolcsban a bab mellé is savanyú káposzta került tészta helyet, mert ez ingyen volt, és sűrítette a levest. — savanyú káposzta jelentette a savanyúságot (salátát), persze nem tudták, a vastagbél normális működését támogatták ezzel. A háziasszonyok bőven használtak piros paprikát. Ezzel pótolták a C-vitamint.

Immunerősítőnek ott volt a tök, a sütőtök a tökmag (A prosztata legjobb védelmezője). Az asztalra mindig került kukorica, diós, mákos metélt. Reggelire mangalica szalonnát ettek, melyről ma már ismert, hogy tápláló, és tisztítja a vért. A szegény embernek nem telt cukros ételekre, a gyerekeket sem tömték édességgel. Így, ha a fertőző betegségeket nem kapták el gyerekként, magas kort értek meg dédapáink. Kár, hgy elfelejtettük étkezési szokásaikat.

Az állatokat nem tanítják, melyik növény mérgező a testükre, mégis minden állat
faciendum, 2019. február 19. kedd, 20:42
1/18
Képek, videók
Az egészségügyi iskola
wob
2018. július 21. szombat, 10:09
5 Az egészségügyi maffia.
sarkadykati
2011. március 25. péntek, 03:21
78_78 Állat-egészségügyi
charlotteani
2010. november 15. hétfő, 22:00
Egészségügyi biztositó ép
tarsoly-galeria
2010. március 21. vasárnap, 17:44
Az egészségügyi maffia
sarkadykati
2009. december 15. kedd, 03:23
Egészségügyi Szakközépisk
nottino
2007. november 04. vasárnap, 10:49
Szimpatikus egészségügyi
mfg2003b
2007. május 04. péntek, 12:53
tócsni padlizsánnal
soosistvan
2014. május 03. szombat, 19:23
burgonyafelek.jpg
zserboka
2009. augusztus 01. szombat, 00:00
A hajszál felépítése.jpg
pacsakute
2020. május 22. péntek, 21:31
borzoi felepiteseb.jpg
charlotteani
2016. március 12. szombat, 22:53
A köröm felépítése.jpg
pacsakute
2014. november 30. vasárnap, 11:14
A fog felépítése
pacsakute
2012. november 16. péntek, 07:37
Dalmata kan felépitése.jp
charlotteani
2010. március 21. vasárnap, 21:37
Az FH12 felépítése
tikaszakos
2006. július 14. péntek, 11:09
Címkék
hasznos vitaminoknak, szegény embernek, orbáncfüvet manapság, idegrendszer helyes, asztalra mindig, sötét narancssárga, téli hideg, növényi olajok, Anémia Lucerna, sütőtök szezonja, sütőtök szezon, asztma rohamokat, saláta részeként, gőzölgő illatos, forrás után, sütőtök hihetetlenül,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.