Belépés
2019. szeptember 16. hétfő | 38. hét | 259. nap | 22:37 | Edit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szilva süti
liszt + 70 dkg liszt
2 kávéskanál sütőpor

Töltelék:
20 dkg margarin
3 egész tojás
8 dkg cukor
10 dkg darált dió
1-2 evőkanál kakaó
1 csomag vaníliás cukor
1 rumaroma vagy rum ízlés szerint
3-4 evőkanál szilvalekvár
8 szem aszalt szilva
tészta kivájt közepe

Színezni:
piros és kék gél ételfesték
kicsi langyos víz
kristálycukor

1. Puha margarint a porcukorral kikeverjük,hozzáadjuk a tojást,tejet és a sütőporral elkevert lisztet. Egy órát szoba-hőmérsékleten letakarva pihentetjük.
2. Pihentetés után a 70 dkg lisztet hozzáadjuk,és jól összegyúrjuk.
3. Kis golyókat készítünk a tésztából,a végeit elvéknyitjuk sütőpapíros tepsibe tesszük.
Minden golyót kicsit ellapítjuk. 180 fokon 15-20 perc alatt világosra sütjük. Még melegen késsel vagy kávéskanállal kivájjuk a közepüket. Vigyázni kell könnyen törik.
4. Tölteléket elkészítjük. Fémedényben 20 dkg margarint 3 egész tojást és 8 dkg cukrot vízgőz
suzymama, 2019. szeptember 14. szombat, 14:08
Mákos sütemény
vaj (+ a formához)
6,5 dkg cukor
1 db tojás
A mákos töltelékhez:
5 dkg marcipánmassza
1,5 dl tej
8 dkg cukor
1 ek méz
20 dkg darált mák
1 ek vaj
1 db tojás
1 csipet fahéj (őrölt)
A túrós töltelékhez:
50 dkg túró
12,5 dkg cukor
1/2 db citrom reszelt héja
2 ek citromlé
2 db tojás (+ 1 db tojássárgája a tetejère)
4 dkg liszt
5 dkg vaj

ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd összedolgozzuk a puha vajjal, a cukorral, valamint a tojással, és a hűtőben pihentetjük kb. 30 percig.
A tésztát lisztezett felületen kb. 28 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, és kibélelünk vele egy 26 cm-es piteformát úgy, hogy körben peremet képezünk.
A mákos töltelékhez az apróra kockázott marcipánt a tejbe szórjuk. A cukorral és a mézzel együtt felforraljuk, belekeverjük a darált mákot, és egyet forralunk rajta. Rövid hűtés után beledolgozzuk a vajat, a tojást és a fahéjat, majd a
suzymama, 2019. június 19. szerda, 10:34
Diós sütemény
Egyszerű és nagyon-nagyon finom. Nem tart sokáig az elkészítése...

Hozzávalók:

A két laphoz:
30 dkg liszt,
15 dkg margarin,
2 tojássárgája,
1/2 dl tejföl,
1/2 csomag sütőpor,
9 dkg porcukor,
csipetnyi só

Töltelékhez:

5 dkg vaj,
17 dkg porcukor,
2 dl tej,
17 dkg darált dió,
1/2 csomag sütőpor,
2 tojásfehérje,
14 dkg liszt

Kenéshez:
Baracklekvár
Elkészítése:

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a a tojássárgákat, cukrot, tejfölt és a sót. Tésztát gyúrunk, jól eldolgozzuk, két felé vágjuk és kelesztjük. Lisztezett deszkán külön-külön kisodorjuk a lapokat. Az első felét tepsibe rakjuk, megkenjük baracklekvárral, azután kerül bele a töltelék és betakarjuk a tészta másik felével.
A töltelékhez a vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a diót a tejet, a sütőporral elkevert lisztet, jól elkeverjük, majd beleforgatjuk a tojásfehérjék habját is. Ezt a
suzymama, 2019. március 06. szerda, 13:07
Banános-krémes csoda reszelt csokoládéval
csoki.



Hozzávalók

Tészta:
150 g rétesliszt
200 g kristálycukor
1 csomag vaníliacukor
6 db tojás
2 ev. kanálolaj
3 ev. kanálkakaó
1 kv. kanál sütőpor
Krém:
2 bögrejoghurt (gyümölcsös)
1 bögrehabtejszín
8 db zselatinlap
Szükségünk lesz még:
banán
csokoládé
lekvár

Elkészítés menete

A tojást a cukorral habosra verjük, majd kis adagokban, felváltva beledolgozzuk az olajat és a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt, magasabb falú tepsibe öntjük.
180 fokon 20-25 percig sütjük. A megsült tésztát kihűtjük és lekvárral megkenjük.
A banánt félbevágjuk és rátesszük a lekváros tésztára.
A zselatinlapokat a csomagoláson szereplő útmutató szerint vízbe tesszük. A habtejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatint és még pár
vorosrozsa66, 2019. január 06. vasárnap, 16:41
Áfonyás szelet lágy tejfölös krémmel
Hozzávalók

Tészta:
4 dbtojás
20 g porcukor
200 grétesliszt
100 mltej
100 mlolaj
1 csomagsütőpor
1 csomagvaníliacukor
Krém:
1 ltej
3 csomagvanília ízű pudingpor
6 ev. kanálkristálycukor
800 mltejföl
Szükségünk lesz még:
áfonyalekvár
fagyasztott áfonya
2 csomagzselatinpor (2x9 g)

Elkészítés menete

A tojássárgát a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet, a habbá vert tojásfehérjét, végül a sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük, 160 fokon kb. 15 percig sütjük.
A tejből, cukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk.
Amikor már kihűlt, beledolgozzuk a tejfölt.
A fagyasztott áfonyát edénybe tesszük, egy kevés vízzel felöntjük, néhány percig főzzük, majd hozzáadjuk a zselatinport (ügyeljünk
vorosrozsa66, 2019. január 06. vasárnap, 16:39
Ellenállhatatlan Hókirálynő szelet
kanálcukor
3 ev. kanálolaj
4 lžíev. kanálbúzafinomliszt
1/2 csomag sütőpor
Krém:
5 dbtojássárga
150 gporcukor
3 csomagvaníliacukor
4 ev. kanálkukoricakeményítő
500 mltej
250 gvaj
100 gétcsokoládé
Szükségünk lesz még:
200 gháztartási keksz
400 mlhabtejszín
tej a kekszek locsolására
kókuszreszelék szóráshoz

Elkészítés menete

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beledolgozzuk a cukrot, az olajat, a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük (21 x 36 cm), majd 175 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A tésztát két evőkanál tejjel meglocsoljuk (én a tejet kis tálba tesztem, majd ecsettel rákenem a felületére).
A tojássárgát a keményítővel, porcukorral és 2 evőkanál tejjel alaposan eldolgozzuk. A maradék tejet elkezdjük melegíteni, hozzáadjuk a tojássárgás keveréket és sűrű pudingot főzünk. Miután elkészült, levesszük a tűzről. Amikor
vorosrozsa66, 2019. január 06. vasárnap, 16:11
Áfonyás-joghurtos torta
kivárni!


Hozzávalók
Tészta:
2 dbtojás
100 gkristálycukor
100 mlnatúr joghurt
150 gbúzafinomliszt
1/2 kv. kanálvaníliakivonat
1/2 kv. kanálsütőpor
25 mlolaj
Tetejére:
800 mláfonyás joghurt
50 gporcukor
20 gzselatin
50 mltej
1 bögreáfonya
díszítőelemek

Elkészítés menete

A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vaníliakivonatot, a joghurtot, az olajat, majd alaposan eldolgozzuk. Ezután kerül bele a sütőporral elkevert és átszitált liszt.
A tésztát kivajazott kör alakú sütőformába öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. A megsült tésztát kivesszük a sütőből és kihűtjük.
A tejet edénybe öntjük, hozzáadjuk a zselatint. Amikor a zselatin már megszívta magát, elkezdjük melegíteni és addig melegítjük, amíg a zselatin fel nem oldódik. Ezután levesszük a lángról
vorosrozsa66, 2018. december 03. hétfő, 20:22
Fantasztikus FLORIDA torta
kristálycukor
1 csomag vaníliacukor
50 g vaníliapuding
200 g vaj
Továbbá szükségünk lesz:
400 ml habtejszín
ízlés szerint cukor
2 db mandarinkonzerv


Elkészítés menete


A tészta alapját egy klasszikus piskótatészta képezi. A tojások fehérjéjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, és addig dolgozzuk, míg fényes kemény habot nem kapunk. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és egy süteménylapáttal elkeverjük. Beleöntjük a vizet, a sütőporral elkevert lisztet, végül az egészet egységes tésztává keverjük. A tésztát egy kör alakú tortaformába öntjük, amit előtte sütőpapírral kibéleltünk.
A tésztát 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Miután a korpusz elkészült és kihűlt, kettévágjuk (én két tortát készítettem).
A tejből, cukorból, vaníliacukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk. A kihűlt pudinghoz hozzákeverjük a vajat és addig dolgozzuk, míg sűrű krémes állagú nem lesz.
A megsült és kihűlt
vorosrozsa66, 2018. december 03. hétfő, 20:18
Hólabda
ízlésfüggő)
9 kanál forró víz
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor (12 g)
2 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor

A krémhez:
4 dl tej
2 púpos evőkanál liszt
20 dkg puha vaj
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál rum vagy rumaroma

+ a hempergetéshez: 10-12 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:
1. A tojásokat szétválasztom. A sárgáját a porcukorral habosra keverem, majd a forró vízzel jól kikeverem, hozzáadom a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, végül a tojások keményre vert habját is hozzákeverem óvatosan.
A massza felét enyhén kivajazott/lisztezett 40x25 cm-es tepsibe egyengetem, és 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 8 perc alatt megsütöm. (A sütési idő sütőfüggő, végezzünk tűpróbát! Belemártunk a tésztába egy hústűt vagy tiszta fogpiszkálót és ha már nem ragad rá a tészta, akkor megsült.) A megsült tésztát kiborítom egy fa táblára vagy rácsra. Majd a tepsit egy papírtörlővel áttörlöm, ismét bevajazom
suzymama, 2018. november 28. szerda, 21:57
Kakaós-meggyes süti
süti
- 1 üveg meggybefőtt
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 40 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 30 dkg kristálycukor
- 6 tojás

Krém
- 3 evőkanál étolaj
- 10 dkg étcsokoládé
- 25 dkg margarin
- 2 csomag eperízű pudingpor
- 20 dkg kristálycukor
- 4 dl meggylé

Kakaós-meggyes süti
A 6 tojás sárgáját, a cukrot és a margarint jó habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a vaníliás cukrokat meg a tejet, s az egészet jól összedolgozzuk. A 6 tojásfehérjéből kemény habot verünk, azután óvatosan a tésztához keverjük. A tészta feléből kivajazott-kilisztezett 25 × 35 cm-es tepsibe összevissza halmokat rakunk. A másik felét jól összekeverjük a kakaóval, a sárga tészta hézagaiba rakjuk, azután nagyjából elsimítjuk. A tetejét kirakjuk a lecsepegtetett meggyel, végül 160 fokra előmelegített sütőben körülbelül 60 perc alatt megsütjük. Az étcsokit
suzymama, 2018. november 26. hétfő, 18:57
Bájos Angelika szelet
dió
6 g sütőpor

Krém:

25 dkg vaj
25 dkg margarin
30 dkg cukor
3 vaníliás pudingpor
9 dl tej
10 dkg darált dió
3 darab 3 az 1-ben kávé
4 dl Extra Jam (baracklekvár)
2 kk rumaroma vagy rum

Elkészítése:

A lapokhoz a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval keményre felverjük, a sárgákat pedig a cukorral, olajjal, vízzel kihabosítjuk. A habhoz adjuk a sárgát, a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Egy 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk és a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! A másik lapot is így készítjük, csak azt dióval.

A pudingporokat csomómentesen elkeverjük a tejben, majd felfőzzük. A cukrot akkor adjuk hozzá, ha levettük a tűzről, majd addig keverjük, amíg el nem olvad. A vajat és a margarint habverővel alaposan kihabosítjuk, majd lassan hozzáadagoljuk a pudingot és az aromát, majd tovább
vorosrozsa66, 2018. november 21. szerda, 18:54
Babapiskótás-kávés szelet
Babapiskótás-kávés szelet


hozzávalók

Piskótaréteg

7 db tojás
7 csapott ek finomliszt
7 csapott ek cukor
1 kávéskanál sütőpor

Babapiskótás réteg

20 dkg babapiskóta
2 dl feketekávé
30 ml rumaroma
30 dkg sárgabaracklekvár

Habréteg

3 dl habtejszín
1 csapott ek porcukor
10 g zselatin
50 ml víz
4 dkg csokoládédara

elkészítés

A tojásokat a cukorral együtt elektromos habverővel 10 perc alatt habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. 24 x 39 cm-s tepsit szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A kisült, kihűlt piskótát egy tálcára tesszük. A lekvárral megkenjük. Kirakjuk a rumos
vorosrozsa66, 2018. november 20. kedd, 18:45
1/167
Képek, videók
HABOS SZILVAS SUTI 01.jpg
gurmika
2017. március 12. vasárnap, 20:59
szilvás habos süti !
ibolya58
2012. október 15. hétfő, 09:20
szilvás süti.jpg
veronika74
2008. október 26. vasárnap, 14:46
szílvás-mákos süti
limara
2008. augusztus 17. vasárnap, 13:03
tányérra téve, porcukorra
sarkadykati
2016. január 18. hétfő, 13:10
sutoporos-pogacsa-edit -ko
baratha
2016. április 02. szombat, 16:41
+ 1 sütőpor!!!
sarkadykati
2013. május 13. hétfő, 15:30
vancza_sutopor1930.jpg
szidnifox
2010. november 23. kedd, 10:46
sajtos pogi,sütőporos,nem
bolondnegyven
2009. szeptember 20. vasárnap, 14:43
sütöporos túrós pogácsa
ibolya58
2009. február 27. péntek, 15:53
ír sütőporos kenyér
limara
2008. október 05. vasárnap, 14:23
Lenmagos sütőporos
gabye
2007. október 06. szombat, 23:07
Sajtos-sütőporos kenyér
gabye
2007. október 06. szombat, 22:41
sütőporos repedsarkú
bezsa
2007. május 03. csütörtök, 20:06
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.