Belépés
2019. november 14. csütörtök | 46. hét | 318. nap | 18:31 | Aliz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kavart almás
adhatunk hozzá)

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn
lereszeljük és kicsavarjuk a levét. Ízesítjük pici őrölt fahéjjal
(esetleg cukorral) és jól összekeverjük.
A cukrot a tojásokkal jó habosra keverjük (szinte fehéredésig,
míg elolvad a cukor), majd hozzáadjuk a puha vajat (margarint)
és ezzel is jól összekeverjük. Ezután mehet bele a vaníliás cukor,
a 2 dl tej, amivel szintén összekeverjük.
Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és simára keverjük
a tésztát.
A tészta egyik felét vajazott/lisztezett tepsibe (vagy sütőpapírral
bélelt tepsibe) kanalazzuk egyenletesen, erre rákanalazzuk a
reszelt almát, majd a tészta másik felét. (Érdemes egy evő
kanállal kanalazgatni a tésztamasszát a tepsibe, mert ekkor
még sűrű a tészta, evőkanállal könnyebb egyenletesen
eloszlatni a tepsiben.)
A sütőt előmelegítjük 60 fokra, majd amikor betettük a tésztát,
160 fokos
klarika47, 2019. november 05. kedd, 05:51
Francia diós mézes finomság!
tojássárgája,15 dkg kristálycukor,2 cs vanília puding
7 dl tej,10 dkg porcukor,25 dkg vaj

A mézes lapokhoz a hozzávalókat jól összedolgozzuk, ha szükséges még egy kis lisztet adunk hozzá. Kettő lapot sütünk belőle. 25×35 cm-es tepsi tetején, 180 fokon 8- 10 percig. A diós piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat habosra keverjük 10 dkg cukorral, a vízzel, olajjal és a dióval. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a diós masszát és a sütőporral elkevert lisztet. Abban a tepsiben sütjük amelyik tetején a mézes lapokat. 180 fokon kb: 25 percig.

A krémhez a tojássárgákat a cukorral, tejjel és a pudingporral kikeverjük és sűrűre főzzük. A vajat a porcukorral kikeverjük, a kihűlt pudingos krémhez adjuk. A krémet két felé osztjuk, a tetejére teszünk félre egy keveset.

Összeállítjuk a sütit. Mézes lap, krém, diós piskóta, krém, mézes lap. Tetejét megkenjük a krémmel amit félre tettünk.10 dkg darabos diót megpirítunk
suzymama, 2019. október 15. kedd, 17:06
Kívül ropogós, belül omlós kókuszos
22 dkg vaj (szoba hőmérsékletű),16 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor,0,7 dl tej,2 egész tojás
37 dkg liszt,fél cs sütőpor,csipet só
20 dkg kókuszreszelék + kb 10 dkg a hempergetéshez.

Először a vajat keverjük ki fehéredésig a cukrokkal robotgép segítségével. Majd hozzácsurgatjuk a tejet. A tojásokat előzőleg felverjük s azt is hozzácsurgatjuk a masszához. Majd kanalanként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és sót. Amikor szép sima a massza akkor mehet hozzá a kókuszreszelék (20 dkg) és azzal is jól kikeverjük. A masszát min 30 percre a hűtőbe tesszük a tálban hagyva.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Nagy méretű tepsiket kibélelünk sütőpapírral.
A hűtőből elővesszük a masszát és kiskanál segítségével kb 2-2,5 cm átmérőjű sima golyókat formázunk. A golyókat egyesével meghempergetjük a kókuszreszelékben. A tepsire rakosgatjuk és megsütjük. Alsó sütést javaslok, hogy a kókuszreszelék ne égjen meg. Vigyázzunk, ne menjünk messze a sütőtől, kb 15 perc alatt
suzymama, 2019. október 15. kedd, 17:04
Szilva süti
liszt + 70 dkg liszt
2 kávéskanál sütőpor

Töltelék:
20 dkg margarin
3 egész tojás
8 dkg cukor
10 dkg darált dió
1-2 evőkanál kakaó
1 csomag vaníliás cukor
1 rumaroma vagy rum ízlés szerint
3-4 evőkanál szilvalekvár
8 szem aszalt szilva
tészta kivájt közepe

Színezni:
piros és kék gél ételfesték
kicsi langyos víz
kristálycukor

1. Puha margarint a porcukorral kikeverjük,hozzáadjuk a tojást,tejet és a sütőporral elkevert lisztet. Egy órát szoba-hőmérsékleten letakarva pihentetjük.
2. Pihentetés után a 70 dkg lisztet hozzáadjuk,és jól összegyúrjuk.
3. Kis golyókat készítünk a tésztából,a végeit elvéknyitjuk sütőpapíros tepsibe tesszük.
Minden golyót kicsit ellapítjuk. 180 fokon 15-20 perc alatt világosra sütjük. Még melegen késsel vagy kávéskanállal kivájjuk a közepüket. Vigyázni kell könnyen törik.
4. Tölteléket elkészítjük. Fémedényben 20 dkg margarint 3 egész tojást és 8 dkg cukrot vízgőz
suzymama, 2019. szeptember 14. szombat, 14:08
Mákos sütemény
vaj (+ a formához)
6,5 dkg cukor
1 db tojás
A mákos töltelékhez:
5 dkg marcipánmassza
1,5 dl tej
8 dkg cukor
1 ek méz
20 dkg darált mák
1 ek vaj
1 db tojás
1 csipet fahéj (őrölt)
A túrós töltelékhez:
50 dkg túró
12,5 dkg cukor
1/2 db citrom reszelt héja
2 ek citromlé
2 db tojás (+ 1 db tojássárgája a tetejère)
4 dkg liszt
5 dkg vaj

ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd összedolgozzuk a puha vajjal, a cukorral, valamint a tojással, és a hűtőben pihentetjük kb. 30 percig.
A tésztát lisztezett felületen kb. 28 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, és kibélelünk vele egy 26 cm-es piteformát úgy, hogy körben peremet képezünk.
A mákos töltelékhez az apróra kockázott marcipánt a tejbe szórjuk. A cukorral és a mézzel együtt felforraljuk, belekeverjük a darált mákot, és egyet forralunk rajta. Rövid hűtés után beledolgozzuk a vajat, a tojást és a fahéjat, majd a
suzymama, 2019. június 19. szerda, 10:34
Diós sütemény
Egyszerű és nagyon-nagyon finom. Nem tart sokáig az elkészítése...

Hozzávalók:

A két laphoz:
30 dkg liszt,
15 dkg margarin,
2 tojássárgája,
1/2 dl tejföl,
1/2 csomag sütőpor,
9 dkg porcukor,
csipetnyi só

Töltelékhez:

5 dkg vaj,
17 dkg porcukor,
2 dl tej,
17 dkg darált dió,
1/2 csomag sütőpor,
2 tojásfehérje,
14 dkg liszt

Kenéshez:
Baracklekvár
Elkészítése:

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a a tojássárgákat, cukrot, tejfölt és a sót. Tésztát gyúrunk, jól eldolgozzuk, két felé vágjuk és kelesztjük. Lisztezett deszkán külön-külön kisodorjuk a lapokat. Az első felét tepsibe rakjuk, megkenjük baracklekvárral, azután kerül bele a töltelék és betakarjuk a tészta másik felével.
A töltelékhez a vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a diót a tejet, a sütőporral elkevert lisztet, jól elkeverjük, majd beleforgatjuk a tojásfehérjék habját is. Ezt a
suzymama, 2019. március 06. szerda, 13:07
Banános-krémes csoda reszelt csokoládéval
csoki.



Hozzávalók

Tészta:
150 g rétesliszt
200 g kristálycukor
1 csomag vaníliacukor
6 db tojás
2 ev. kanálolaj
3 ev. kanálkakaó
1 kv. kanál sütőpor
Krém:
2 bögrejoghurt (gyümölcsös)
1 bögrehabtejszín
8 db zselatinlap
Szükségünk lesz még:
banán
csokoládé
lekvár

Elkészítés menete

A tojást a cukorral habosra verjük, majd kis adagokban, felváltva beledolgozzuk az olajat és a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt, magasabb falú tepsibe öntjük.
180 fokon 20-25 percig sütjük. A megsült tésztát kihűtjük és lekvárral megkenjük.
A banánt félbevágjuk és rátesszük a lekváros tésztára.
A zselatinlapokat a csomagoláson szereplő útmutató szerint vízbe tesszük. A habtejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatint és még pár
vorosrozsa66, 2019. január 06. vasárnap, 16:41
Áfonyás szelet lágy tejfölös krémmel
Hozzávalók

Tészta:
4 dbtojás
20 g porcukor
200 grétesliszt
100 mltej
100 mlolaj
1 csomagsütőpor
1 csomagvaníliacukor
Krém:
1 ltej
3 csomagvanília ízű pudingpor
6 ev. kanálkristálycukor
800 mltejföl
Szükségünk lesz még:
áfonyalekvár
fagyasztott áfonya
2 csomagzselatinpor (2x9 g)

Elkészítés menete

A tojássárgát a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet, a habbá vert tojásfehérjét, végül a sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük, 160 fokon kb. 15 percig sütjük.
A tejből, cukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk.
Amikor már kihűlt, beledolgozzuk a tejfölt.
A fagyasztott áfonyát edénybe tesszük, egy kevés vízzel felöntjük, néhány percig főzzük, majd hozzáadjuk a zselatinport (ügyeljünk
vorosrozsa66, 2019. január 06. vasárnap, 16:39
Ellenállhatatlan Hókirálynő szelet
kanálcukor
3 ev. kanálolaj
4 lžíev. kanálbúzafinomliszt
1/2 csomag sütőpor
Krém:
5 dbtojássárga
150 gporcukor
3 csomagvaníliacukor
4 ev. kanálkukoricakeményítő
500 mltej
250 gvaj
100 gétcsokoládé
Szükségünk lesz még:
200 gháztartási keksz
400 mlhabtejszín
tej a kekszek locsolására
kókuszreszelék szóráshoz

Elkészítés menete

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beledolgozzuk a cukrot, az olajat, a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük (21 x 36 cm), majd 175 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A tésztát két evőkanál tejjel meglocsoljuk (én a tejet kis tálba tesztem, majd ecsettel rákenem a felületére).
A tojássárgát a keményítővel, porcukorral és 2 evőkanál tejjel alaposan eldolgozzuk. A maradék tejet elkezdjük melegíteni, hozzáadjuk a tojássárgás keveréket és sűrű pudingot főzünk. Miután elkészült, levesszük a tűzről. Amikor
vorosrozsa66, 2019. január 06. vasárnap, 16:11
Áfonyás-joghurtos torta
kivárni!


Hozzávalók
Tészta:
2 dbtojás
100 gkristálycukor
100 mlnatúr joghurt
150 gbúzafinomliszt
1/2 kv. kanálvaníliakivonat
1/2 kv. kanálsütőpor
25 mlolaj
Tetejére:
800 mláfonyás joghurt
50 gporcukor
20 gzselatin
50 mltej
1 bögreáfonya
díszítőelemek

Elkészítés menete

A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vaníliakivonatot, a joghurtot, az olajat, majd alaposan eldolgozzuk. Ezután kerül bele a sütőporral elkevert és átszitált liszt.
A tésztát kivajazott kör alakú sütőformába öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. A megsült tésztát kivesszük a sütőből és kihűtjük.
A tejet edénybe öntjük, hozzáadjuk a zselatint. Amikor a zselatin már megszívta magát, elkezdjük melegíteni és addig melegítjük, amíg a zselatin fel nem oldódik. Ezután levesszük a lángról
vorosrozsa66, 2018. december 03. hétfő, 20:22
Fantasztikus FLORIDA torta
kristálycukor
1 csomag vaníliacukor
50 g vaníliapuding
200 g vaj
Továbbá szükségünk lesz:
400 ml habtejszín
ízlés szerint cukor
2 db mandarinkonzerv


Elkészítés menete


A tészta alapját egy klasszikus piskótatészta képezi. A tojások fehérjéjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, és addig dolgozzuk, míg fényes kemény habot nem kapunk. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és egy süteménylapáttal elkeverjük. Beleöntjük a vizet, a sütőporral elkevert lisztet, végül az egészet egységes tésztává keverjük. A tésztát egy kör alakú tortaformába öntjük, amit előtte sütőpapírral kibéleltünk.
A tésztát 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Miután a korpusz elkészült és kihűlt, kettévágjuk (én két tortát készítettem).
A tejből, cukorból, vaníliacukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk. A kihűlt pudinghoz hozzákeverjük a vajat és addig dolgozzuk, míg sűrű krémes állagú nem lesz.
A megsült és kihűlt
vorosrozsa66, 2018. december 03. hétfő, 20:18
Hólabda
ízlésfüggő)
9 kanál forró víz
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor (12 g)
2 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor

A krémhez:
4 dl tej
2 púpos evőkanál liszt
20 dkg puha vaj
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál rum vagy rumaroma

+ a hempergetéshez: 10-12 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:
1. A tojásokat szétválasztom. A sárgáját a porcukorral habosra keverem, majd a forró vízzel jól kikeverem, hozzáadom a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, végül a tojások keményre vert habját is hozzákeverem óvatosan.
A massza felét enyhén kivajazott/lisztezett 40x25 cm-es tepsibe egyengetem, és 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 8 perc alatt megsütöm. (A sütési idő sütőfüggő, végezzünk tűpróbát! Belemártunk a tésztába egy hústűt vagy tiszta fogpiszkálót és ha már nem ragad rá a tészta, akkor megsült.) A megsült tésztát kiborítom egy fa táblára vagy rácsra. Majd a tepsit egy papírtörlővel áttörlöm, ismét bevajazom
suzymama, 2018. november 28. szerda, 21:57
1/168
Képek, videók
Browse kavart süti
irmus
2017. március 31. péntek, 09:12
kavart
tnemarika
2016. február 23. kedd, 10:37
KOMÁROMI SZÉL KAVARTA N
feviroza
2015. február 06. péntek, 11:54
kavart-turos.jpg
yvett789
2015. január 10. szombat, 22:36
én is kavartam a kaját
magdaseppa
2007. szeptember 11. kedd, 12:16
Kavart diós
ilse
2006. december 17. vasárnap, 18:50
Emberek megmossák arcukat
lilagondolatok
2018. február 09. péntek, 08:34
jezus-megmossa-tanitva nya
groszmadel
2014. április 14. hétfő, 20:29
vajat készítettem
barbette
2010. július 13. kedd, 20:36
diós-vaníliás kifli,cukor
gaby73
2014. október 08. szerda, 19:33
vaniliás cukormáz.jpg
kotos
2013. november 26. kedd, 08:04
sutoporos-pogacsa-edit -ko
baratha
2016. április 02. szombat, 16:41
+ 1 sütőpor!!!
sarkadykati
2013. május 13. hétfő, 15:30
vancza_sutopor1930.jpg
szidnifox
2010. november 23. kedd, 10:46
sajtos pogi,sütőporos,nem
bolondnegyven
2009. szeptember 20. vasárnap, 14:43
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.