Belépés
2019. január 16. szerda | 3. hét | 16. nap | 03:06 | Gusztáv
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sörkifli
Hozzávalók

50 dkg liszt
3 dl tej
5 dkg élesztő
1 tojás + 1 a kenéshez
2-3 ek tejföl
1 csapott ek só
1 ek cukor
1,5 dl olaj
olvasztott vaj
A tetejére:
szezámmag
köménymag
sajt

Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk. A tejet és a tejfölt elkeverjük, együtt meglangyosítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk a tejes keveréket, a tojást, a sót és az olajat, jól bedagasztjuk. Rugalmas, könnyű tésztát kapunk. Ha ragad, akkor még egy kis lisztet adunk hozzá. 1 órán át kelesztjük.
Átgyúrjuk, majd 4 cipóra osztjuk, ezeket kb. 0,5 cm vastag kerek lappá nyújtjuk, majd 8háromszögrevágjuk (lehet többre is, ha kisebb kifliket szeretnénk). Megkenjük olvasztott vajjal, majd a szélesebb vége felől feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, 10-15 percet kelesztjük még. Megkenjük a felvert tojással, és ízlés szerint megszórjuk szezámmal,
koszegimarika, 2018. december 29. szombat, 23:50
Joghurtos meggyes
sütőpor

A krémhez:

15 dkg meggy
5 dl habtejszín
2 evőkanál meggyes joghurt
2 tasak habfix
3 evőkanál porcukor

A tetejére:

10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
3 dkg csokoládéreszelék

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
A sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaóport,
a lisztet és a sütőport is, amikor összeállt, a felvert tojáshabot is
belekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és 180
fokos sütőben 30-40 perc alatt megsütjük. A habot felverjük és
belekeverjük a porcukrot és a habfixet. A meggyet lecsepegtetjük,
belekeverjük a joghurttal együtt. Amikor a piskóta langyosra hűl
kettőbe vágjuk és megkenjük a krémmel. A csokoládét felolvasztjuk,
belekeverjük a vajat és a tetejére kenjük, rászórjuk a csokoládé
reszeléket. Lehűtjük és tálalhatjuk
klarika47, 2018. december 24. hétfő, 05:51
Babapiskótás-kávés szelet
Babapiskótás-kávés szelet


hozzávalók

Piskótaréteg

7 db tojás
7 csapott ek finomliszt
7 csapott ek cukor
1 kávéskanál sütőpor

Babapiskótás réteg

20 dkg babapiskóta
2 dl feketekávé
30 ml rumaroma
30 dkg sárgabaracklekvár

Habréteg

3 dl habtejszín
1 csapott ek porcukor
10 g zselatin
50 ml víz
4 dkg csokoládédara

elkészítés

A tojásokat a cukorral együtt elektromos habverővel 10 perc alatt habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. 24 x 39 cm-s tepsit szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A kisült, kihűlt piskótát egy tálcára tesszük. A lekvárral megkenjük. Kirakjuk a rumos
vorosrozsa66, 2018. november 20. kedd, 18:45
Almatorta fenséges töltelékkel!
cukor,
2 db narancs,
2 tasak zselatin,
egy teáskanál vanília aroma

A díszítéshez:

200 ml tejszínhab,
50 g étcsokoládé.

Elkészítés:

Verjük fel a tojásfehérjét egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a cukrot és addig verjük amíg a cukor elolvad benne, a hab pedig kemény lesz. Amikor ezzel elkészültünk, adjuk hozzá egyenként a tojássárgáját, majd a lisztet óvatosan keverjük össze a masszát. Egy tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, tegyük bele a masszát, 180 fokra előmelegített sütőben süssük 35 percig. Amikor megsült hagyjuk kihűlni. Vegyük ki a tésztát a formából, szedjük le róla a sütőpapírt, majd tegyük vissza a formában, mert ebben állítjuk össze a süteményt.

Tisztítsuk meg az almákat, vágjuk fel vékony szeletekre, tegyük egy edénybe a cukorral együtt, majd öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje és főzzük meg. A zselatint oldjuk fel kevés vízben, öntsük az almához a narancslével és a vaníliaaromával együtt. Kanalazzuk
vorosrozsa66, 2018. november 09. péntek, 20:07
Mascarponés-gyümölcsös charlotte-torta
masszába szitáljuk az 1 mokkáskanálnyi sütőporral elkevert lisztet. Fakanállal óvatosan elkeverjük, majd vajjal kikent, liszttel meghintett tortaformába tesszük, és tűpróbáig sütjük. Miután megsült, kivesszük a formából, és hűlni hagyjuk, majd kettévágjuk.
A piskótatekercshez a tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd belekeverjük a tojássárgáját is. A liszthez 1 mk sütőport adunk, majd beleszitáljuk a tojásos masszába. Fakanállal óvatosan elkeverjük, majd sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe tesszük, és tűpróbáig sütjük. Miután megsült, kiborítjuk a tepsiből, levesszük róla a sütőpapírt, és feltekerjük. Miután kihűlt, megkenjük bármilyen ízű lekvárral, és felszeleteljük.
A krémhez a mascarponét elkeverjük a tejföllel, a cukorral és az összeturmixolt meggyel. A habtejszínből kemény habot verünk a habfixálóval együtt. A vizet a zselatinnal folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd óvatosan, vékony sugárban a tejfölös krémhez csurgatjuk, végül
vorosrozsa66, 2018. november 05. hétfő, 19:28
Francia mákos krémes
osztjuk. A lapokat egyenként kb 22*38 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd egy ekkora tepsi hátán kisütjük előmelegített sütőben. 180 fokon kb 8-10 perc alatt elkészül. Nem szabad túlsütni!

A mákos piskótához a tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat habosra kavarjuk 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal és a mákkal.

A fehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a mákos masszát a sütőporral és a liszttel együtt.

Kivajazott, kilisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) tepsibe (amin a lapokat sütöttük) belesimítjuk a masszát és 180 fokos sütőben kb 20 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!), majd kihűtjük.

A krémhez a tojássárgákat a kristálycukorral, tejjel és a pudingporral alaposan kikeverjük, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük.

A margarint alaposan kikeverjük a porcukorral. Ha a pudingos krém kihűlt, akkor hozzáadjuk a margarinoshoz és alaposan összekeverjük a kettőt.

Az egyik mézes lapot tálcára tesszük, a krém
vorosrozsa66, 2018. november 04. vasárnap, 13:21
Hercegnő burgonya
Hercegnő burgonya

Elkészítése:

1 kg burgonyát megpucolva, felkockázva, sós vízben puhára főzök. Ha kész, 10 dkg margarinnal együtt, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval és 3 tojás sárgájával krémesre töröm. A tojásfehérjékből kemény habot verek, és hozzákeverem azt is. Egy közepes tepsit kibélelek sütőpapírral, és csillagcsöves nyomózsákkal bármilyen formákat nyomok, és előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 percig sütöm. Kívül ropogós, belül krémes burgonyát kapunk, amit a szerecsendió is megbolondít még egy kicsit.
vorosrozsa66, 2018. október 22. hétfő, 14:36
Gyros tál
Hozzávalók

1 csomag Gyros fűszerkeverék
80 dkg csirkemellfilé
2 pohár natúr joghurt, vagy tejföl
hagyma,
paradicsom
kígyóuborka
1 kg újburgonya
6 ek olaj
ízlés szerint só és bors

Elkészítés

A csirkemellfilét kis kockákra vágjuk, 4 ek. olajjal és a fűszerkeverékkel elkeverjük, és 30 percig pihentetjük.

A burgonyát megtisztítjuk, hasábokra vágjuk, elkeverjük 2 ek. olajjal, kevés sóval és a sütőpapírral bélelt nagy tepsiben 200 fokon 30 percig sütjük.

Közben az uborkát almareszelőn lereszeljük, sózzuk, 10 perc után a levét kicsavatjuk, elkeverjük a joghurttal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint

A húst serpenyőben vagy grillen többször átforgatva hirtelen kisütjük, és együtt tálaljuk a burgonyával, joghurtos salátával és a zöldségekkel.
irmus, 2018. augusztus 05. vasárnap, 07:31
Sajtos kifli
Tésztához: 70 dkg kevert liszt(fele-fele arányban), 1,5 dl tej, 2 evkanál cukor, 5 dkg élesztő, 2 egész tojás, 2 dl kefir, 1 dl étolaj A lekenéshez: 2 teáskanál só, 25 dkg margarin, Tetejére: 1 tojás, kb 15 dkg reszelt sajt
Az élesztőt megfuttattam a langyos, cukros tejben(zero), amikor megkelt hozzáadtam a liszthez a tojással, kefir helyett én natur joghurtot használtam, ez volt itthon, az étolajjal és a csipet sóval együtt. Az egészet jól összedolgoztam, én keménynek itéltem a tésztáját, ezért tettem még hozzá egy fél pohár joghurtot, majd 12 egyenlő részre vágtam fel a tésztát.
A margarint a sóval kikevertem, arra kell figyelni, hogy 6 egyforma adag legyen ebből majd a tésztára. A tésztából kb 30 cm átmérőjű köröket nyújtottam, egyszerre két tésztaadaggal dolgoztam. Az alját megkentem a sós margarinnal, majd a másik 30 cm átmérőjű kinyújtott tésztát rátettem, a széleit körbenyomkodtam és felszeleteltem 16 egyenlő részre. Amikor ez megvolt a cikkek oldalát is lenyomkodtam, hogy később a
bkisseva, 2018. július 04. szerda, 12:29
A világ legfinomabb diótortája
sütőpor.

Hozzávalók a krémhez:

500 ml tej,
1 tasak vanília ízű pudingpor,
6 evőkanál cukor,
2 tasak vaníliás cukor,
300 g margarin,
150 g darált dió,
50 g csokoládéreszelék.

Elkészítés:

Készítsük el az első lapot. Verjük fel a 6 tojás fehérjét egy csipetnyi sóval majd adjunk hozzá 8 evőkanál cukrot. Amikor a cukorral is felvertük, tegyük bele a darált diót és a 6 evőkanál lisztet. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, öntsük bele az elkészített masszát és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt süssük meg.

Készítsük el a második lapot. Verjünk fel 6 tojás fehérjét, adjunk hozzá 8 evőkanál cukrot, az üdítőt és a 6 kanál lisztet, amelyben elkavartuk a kakaót. Végül kavarjuk bele a 6 tojás sárgáját és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe Süssük kb. 25 percet 180 fokos sütőben.

Készítsük el a krémet. Főzzünk fel 400 ml tejet. Egy tálban keverjük el a vaníliás pudingport a tojások sárgájával
vorosrozsa66, 2018. július 02. hétfő, 19:36
Csokis finomság
Hozzávalók
Szükségünk lesz:
300 gétcsokoládé
100 gvaj
3/4 bögrekristálycukor
csipet só
3 dbtojás
1/2 bögrekakaó
1/2 bögrehabtejszín

Elkészítés menete
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a kör alakú sütőformát előkészítjük (16 cm átmérőjű). A forma alját sütőpapírral kibéleljük.
150 g étcsokoládét a vajjal együtt gőzfürdő felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, a csipet sót, a tojást és a kakaót. Addig dolgozzuk, amíg sima krémet nem kapunk. Ezt a csokis masszát töltjük bele a tortaformába, majd 25 percig sütjük.

A megsült tésztát kivesszük a sütőből és kihűtjük.

A maradék csokoládét gőzfürdő fölött felolvasztjuk, hozzáadjuk a habtejszínt és sima állagúra keverjük. Az öntetet ráöntjük a tésztára és elegyengetjük. Megvárjuk, míg megköt, kivesszük a formából, felszeleteljük és
koszegimarika, 2018. június 08. péntek, 08:55
Meggyes-túrós szelet
keményítő)
2 db tojás (nagy)
1 kg magozott, előzőleg lecukrozott meggy
(a tepsi 22x32 cm-es)

A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza.

A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, egy csipet sót, és az egész tojásokat, majd pár perc alatt, keverjük jó habosra.

Ezután állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, végül pedig csorgassuk hozzá a felolvasztott, de visszahűtött vajat.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen simítsuk bele a massza kétharmad részét.

A maradék masszához adjuk hozzá a kakaót, majd keverjük simára.

A meggyet magozzuk ki, szórjuk meg pár kanál cukorral, és hagyjuk pár órát állni, majd alaposan csepegtessük le. (érdemes már előző nap lecukrozni)

A túróhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, majd keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a vaníliás pudingport (v. keményítőt) és szintén keverjük össze.

A
eva0817, 2018. június 01. péntek, 19:19
1/91
Képek, videók
fogyokuras_viz_hozzava lok
sarkadykati
2014. július 19. szombat, 06:47
tűsarkú és hozzávalók.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:04
trendy-hozzávalók-.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:02
tűsarkú és a hozzávalók.j
agica2004
2014. április 25. péntek, 18:33
mentalikőr hozzávalók
mariatovis
2011. október 16. vasárnap, 18:58
Hozzavalók.gif
margoboszi
2010. június 14. hétfő, 14:39
16256_Szitállás.gif
gaborgeneral1
2008. március 30. vasárnap, 18:14
a szósz elkeverve
srejbalu
2006. szeptember 24. vasárnap, 12:43
02_rss_hozzaad.png
zabundu
2010. június 14. hétfő, 21:20
08_1_modul_hozzaad.png
zabundu
2010. június 01. kedd, 22:18
03_hozzaad.png
zabundu
2010. június 01. kedd, 22:17
Műhold hozzáadása OKÉ
raczandris
2008. február 20. szerda, 01:18
hozzáadott paradicsommal
srejbalu
2006. szeptember 24. vasárnap, 12:49
a szósz hozzáadása
srejbalu
2006. szeptember 24. vasárnap, 12:44
a szósz hozzáadása után
srejbalu
2006. szeptember 24. vasárnap, 12:44
Címkék
uborkát almareszelőn, tejfölös krémhez, összeturmixolt meggyel, cukor elolvad, levét kicsavatjuk, csipet sóval, tortaformát béleljünk, sóval kikevertem, porcukorhoz adjuk, elkészített masszát, csokoládét felolvasztjuk, pudingporral alaposan, piskóta langyosra, burgonyát megtisztítjuk, sütőpapírral bélelt, sárgákat habosra,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.