Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 00:50 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Brokkoli
csokor metélőhagyma, finomra aprítva
A brokkolit bő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és botmixerrel pépesítjük. A vajat 2,5 deci vízzel felforraljuk, majd a lisztet rászórjuk. Fakanállal addig keverjük, amíg az edény falától el nem válik. A tűzről lehúzzuk, és a tojásokat egyenként beleütjük. Végül a brokkolipépet és a parmezánt is belekeverjük. Sóval, fehér borssal és szerecsendióval fűszerezzük. A sütéshez az olajat felforrósítjuk, és kiskanállal kroketteket szaggattunk bele, majd szép aranysárgára sütjük. Tálaláskor metélőhagymás tejfölt kínálunk mellé.


Tejszínes rakott brokkoli
Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg párolt brokkoli rózsa
zsiradék a kenéshez
25 dkg főtt barnarizs
só, bors
20 dkg reszelt gouda vagy egyéb kedvenc sajt
2 dl zabtejszín
A brokkolit apró rózsákra szedjük és forró gőzben 6-8 percig pároljuk. Kenjünk ki egy tűzálló tálat zsiradékkal, és terítsük el benne a főtt barnarizst.
lovaszmarika, 2019. augusztus 30. péntek, 10:30
Borzas csirkemell hagymás spenótos cukkinivel
Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé szeletelve
só, bors
1 nagy fej zeller reszelve
2 tojás
2 ek. liszt
1 ek. szárított petrezselyem (vagy pár szál friss apróra vágva)
2 gerezd fokhagyma zúzva
1/2 tk. Himalája só (ízlés szerint)
1/4 tk. őrölt bors
A körethez:
2 ek. olaj
1 fej hagyma szeletelve
2 kisebb cukkini szeletelve
25 dkg friss spenót
só, bors
2 gerezd fokhagyma zúzva
Elkészítés :
A csirkemell filét vágd szeletekre, ha vékonyra szeretnéd készíteni, akkor klopfold ki. Csirkemell helyett készítheted pulykamellből vagy sertésből is A zellert hámozd meg, reszeld meg kislyukú reszelőn. Sózd meg picit, hagyd állni, majd a levét nyomkodd ki. A tojásokat verd fel, keverd bele a zellert, a lisztet, a petrezselymet, fokhagymát és ízesítsd sóval, borssal. A hússzeletekre a kezeddel nyomkodd rá a masszát, forró serpenyőben kevés olajon süsd pár percig a hús mindkét oldalát. Tedd őket egy kizsírozott tepsibe vagy
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:36
Rakott csirkemell
Rakott csirkemell

Hozzávalók:
70 dkg csirkemellfilé

20 dkg trappista sajt reszelve
3 db tojás
liszt
1 doboz tejföl (450 gr )
2 ek. folyékony zsír

Elkészítése:
A csirkemellet vékonyra szeleteltem, kiklopfoltam, sóztam. A szeleteket lisztbe, felvert tojásba, majd újból lisztbe forgattam.
Egy hőálló tálat folyékonyan zsírral kikentem, az aljára fektettem a beforgatott hús szeletekből , meglocsoltam tejföllel, megszórtam reszelt sajttal.
Addig folytattam, míg minden hús elfogyott.
A tetejére tejföl és reszelt sajt került.
Folyékony zsírral meglocsoltam.
230 fokra melegített sütőben, alufóliával lefedve 60 percig sütöttem.
Ellenőriztem, hogy a hús átsült -e.
Ekkor a fóliát levettem és szép aranysárgára sütöttem a
irmus, 2018. június 18. hétfő, 16:38
Kedves ! Brokkoli a zöld egészségbomba + 2-recept
metélőhagyma, finomra aprítva

A brokkolit bő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és botmixerrel pépesítjük. A vajat 2,5 deci vízzel felforraljuk, majd a lisztet rászórjuk. Fakanállal addig keverjük, amíg az edény falától el nem válik. A tűzről lehúzzuk, és a tojásokat egyenként beleütjük. Végül a brokkolipépet és a parmezánt is belekeverjük. Sóval, fehér borssal és szerecsendióval fűszerezzük. A sütéshez az olajat felforrósítjuk, és kiskanállal kroketteket szaggattunk bele, majd szép aranysárgára sütjük. Tálaláskor metélőhagymás tejfölt kínálunk mellé.


Tejszínes rakott brokkoli
Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg párolt brokkoli rózsa
zsiradék a kenéshez
25 dkg főtt barnarizs
só, bors
20 dkg reszelt gouda vagy egyéb kedvenc sajt
2 dl zabtejszín

A brokkolit apró rózsákra szedjük és forró gőzben 6-8 percig pároljuk. Kenjünk ki egy tűzálló tálat zsiradékkal, és terítsük el benne a főtt
suzymama, 2018. április 14. szombat, 13:43
Sajtos rudak
normál adag

Recept:
60 dkg liszt
44 dkg margarin
2 tojás sárgája
1 egész tojás
2 tk só
5 dkg élesztő fél bögre cukros tejben felfuttatva
15 dkg reszelt sajt a megszóráshoz
1 tojás felverve a kenéshez.

A lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a margarint. Kis mélyedést képzünk benne, beleöntjük a felfuttatott élesztőt és a tojásokat. Alaposan összegyúrjuk, hogy ne ragadjon a deszkához, ha kell, kevés liszttel megszórjuk a gyúródeszkát.
Vékonyra nyújtjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Nyújtófával még egyszer sodrunk egyet-kettőt rajta, hogy a reszelt sajtot kissé belenyomjuk a tésztába. Vékony, hosszú csíkokra vágjuk (legkönnyebb pizza vágóval), és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt szép aranysárgára sütjük.
Ilike - kinyhája
reifregina, 2018. április 04. szerda, 13:24
Csokis-kókuszos torta
liszt
1 csomag sütőpor
csipetnyi só
a krémhez:
2 tubus sűrített tej
5 dl habtejszín
2 kk zselatin
1 csomag kókuszreszelék

Keverjük habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral, a lisztet pedig a sütőporral és a kakaóval. A tojások fehérjéjéhez adjunk egy csipetnyi sót, majd verjük kemény habbá. A liszt felét szórjuk a tojássárgájára, a másik felét a tetejére, óvatosan dolgozzuk össze. Öntsük formába, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük aranysárgára. Vigyázzunk arra, hogy ne nyissuk ki a sütőt sülés közben!! Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk ketté.

Vízfürdő felett melegítsük fel a sűrített tejet, közben a zselatint oldjuk fel 6 evőkanál vízben. Ha mindkettő kész, óvatosan öntsük össze, és keverjük el. A tejszínből verjünk habot, nagyon óvatosan keverjük el a zselével, majd keverjük bele a kókuszreszeléket is. Kenjük a krémet a piskótalapok közé, kenjünk meg vele a tetejét is, illetve az oldalát. Tegyük egy kicsit a hűtőbe - és
bkisseva, 2018. február 12. hétfő, 13:47
Sörlevesek
galuskákat szaggatunk, és a forró vízben pár perc alatt keményre főzzük. Kiszedjük, és a leveshez kínáljuk. Tálaláskor a levest megszórjuk fahéjjal.

SÖRLEVES 06.
Hozzávalók: 4 tojássárgája, 1 tk kristálycukor, 1 l világos sör, só, frissen őrölt bors, 4 szelet pirítani való fehér kenyér, vaj a kisütéshez, zöld-fűszer

Elkészítése: A zöld-fűszereket megmossuk, szárazra itatjuk, és finomra aprítjuk. A kenyérszeletek héját eltávolítjuk, belét csíkokra vágjuk, a vajat felforrósítjuk, aranysárgára sütjük benne a kenyércsíkokat, majd melegen tartjuk őket.
A tojássárgáját 6 evőkanál sörrel és a cukorral habosra keverjük, egy fazékban felforraljuk a maradék sört, és habverővel belekeverjük a tojás sört.
Állandó keverés közben újra felforraljuk - (jó habos legyen), majd rögtön lehúzzuk a tűzről, és sóval, borssal ízesítjük.
A pirított kenyérszeleteket beletéve, zöld-fűszerekkel megszórva tálaljuk.

SÖRLEVES 07.
Hozzávalók: 1 filézett csirkemell, 1 közepes
bkisseva, 2018. február 08. csütörtök, 10:39
Sajtos rudak
Recept:
60 dkg liszt
44 dkg margarin
2 tojás sárgája
2 tk só
5 dkg élesztő fél bögre cukros tejben felfuttatva
15 dkg reszelt sajt a megszóráshoz
1 tojás felverve a kenéshez.
A lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a margarint. Kis mélyedést képzünk benne, beleöntjük a felfuttatott élesztőt és a tojásokat. Alaposan összegyúrjuk, hogy ne ragadjon a deszkához, ha kell, kevés liszttel megszórjuk a gyúródeszkát.
Vékonyra nyújtjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Nyújtófával még egyszer sodrunk egyet-kettőt rajta, hogy a reszelt sajtot kissé belenyomjuk a tésztába. Vékony, hosszú csíkokra vágjuk (legkönnyebb pizza vágóval), és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
180 fokos sütőben kb. 10 - 12 perc alatt szép aranysárgára sütjük.
reifregina, 2018. január 04. csütörtök, 20:57
Sörkorcsolyák 1.
tej

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. a lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a megkelt élesztőt, a tejfölt és annyi sót, hogy megkóstolva egy kicsit sós legyen. Annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy rétestészta keménységű legyen, és cipóban, a tetejét liszttel megszórva, két órán át langyos helyen pihentetjük. Két centis vastagra nyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, és a tetejét rácsosan bevagdaljuk, majd tojás fehérjével megkenjük. Előmelegített sütőben aranysárgára megsütjük.

SAJTOS TÖLTÖTT SÖRKIFLI

Hozzávalók: 50 kg liszt, 2.5 dkg élesztő, 3.5 dl tej, 1 dl olaj, 1 kávéskanál só és a kávéskanálk cukor, 1 db tojássárgája

A tej felében az élesztőt felfuttatni, hozzáadni a liszthez, + étolaj, só,, tojássárgája, maradék tej. Fél óra kelesztés után 3 cipóra osztani, tányér nagyságúra nyújtani.
Elöször 4 cikkbe vágni, azokat felezni, így 8 db cikk lesz. A tészta széles végébe tenni a sajtkrémet és feltekerni. (
lizawolf, 2017. december 31. vasárnap, 13:28
Sajtos rudak
Recept:
60 dkg liszt
44 dkg margarin
2 tojás sárgája
1 egész tojás
2 tk só
5 dkg élesztő fél bögre cukros tejben felfuttatva
15 dkg reszelt sajt a megszóráshoz
1 tojás felverve a kenéshez.
A lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a margarint. Kis mélyedést képzünk benne, beleöntjük a felfuttatott élesztőt és a tojásokat. Alaposan összegyúrjuk, hogy ne ragadjon a deszkához, ha kell, kevés liszttel megszórjuk a gyúródeszkát.
Vékonyra nyújtjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Most kevés parmezánt és chedar sajtot is hintettem rá. ) Nyújtófával még egyszer sodrunk egyet-kettőt rajta, hogy a reszelt sajtot kissé belenyomjuk a tésztába. Vékony, hosszú csíkokra vágjuk (legkönnyebb pizza vágóval), és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
180 fokos sütőben kb. 10 - 15 perc alatt szép aranysárgára sütjük.
suzymama, 2017. december 16. szombat, 18:54
Karácsonyi receptek
kakaót, teszünk, a másik felébe citrom héját reszelünk. Kinyújtjuk, különféle formákkal kiszúrjuk, és tojással megkenve, színes cukrot, vagy vágott diót teszünk a tetejére.

Karácsonyi sütemény
25 dkg, vaj vagy zsír, 25 dkg cukor, 2 egész tojás, 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, kevés só.
A vajat, cukrot és a két tojást jól összekeverjük, hozzádolgozzuk a sütőporral kevert lisztet. A tésztát késfokvastagságnyira kinyújtjuk, tetszés szerinti kis formákra szaggatjuk és kikent tepsiben aranysárgára kisütjük. Bádogdobozban hónapokig eláll.

Karácsonyi habkarika
3 tojásfehérjét a legmagasabb fokozaton kemény habbá verünk, 1 teáskanál citromlevet hozzákeverünk. 15 dkg cukrot apránként belekeverünk és addig verjük tovább, amíg a késvágás látható marad benne. A habmasszát nagylyukú nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire (kb. 6 cm átmérőjű) karikákat spriccelünk. Tarka cukormorzsával megszórjuk, néhány órán át száradni hagyjuk, majd az előmelegített sütőbe
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
1/79
Képek, videók
Rántott brokkoli
irmus
2017. március 07. kedd, 07:21
Rántott brokkoli - Rántot
irmus
2017. február 23. csütörtök, 17:50
brokkoli
szicu
2017. január 15. vasárnap, 08:12
ház-brokkoli.jpg
agica2004
2016. október 24. hétfő, 18:44
Rakott brokkoli csirkemel
irmus
2016. május 15. vasárnap, 10:32
Brokkoli tekercs indiai s
borcsamama
2016. március 04. péntek, 16:44
Brokkoli krémleves
sarkadykati
2016. március 02. szerda, 15:10
Rakott brokkoli
irmus
2015. december 04. péntek, 16:37
Lisztet örlö Nö.png
farkas1945
2011. február 11. péntek, 15:55
Erre szórjuk a lisztet
dorist
2006. november 24. péntek, 23:47
Csicseriborsós falatok.jp
pacsakute
2017. március 02. csütörtök, 20:56
pizza falatok.jpg
gaby73
2014. október 08. szerda, 20:53
Narancsos csoki falatok.j
gaby73
2014. október 08. szerda, 19:42
Egymás csőréből a falatot
margoboszi
2014. május 21. szerda, 22:03
Citromos-mandulás falatok
sanci81
2014. május 04. vasárnap, 19:55
Címkék
reszelt sajtot, levest megszórjuk, kezeddel nyomkodd, maradék sört, zöld egészségbomba, tojásokat verd, tetejét liszttel, felvert tojással, levét nyomkodd, kizsírozott tepsibe, tetejét rácsosan, zsiradékkal elmorzsoljuk, hőálló tálat, lisztet pedig, tojás sárgáját, fóliát levettem,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.