Belépés
2019. augusztus 22. csütörtök | 34. hét | 234. nap | 19:57 | Menyhért, Mirjam
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Piskóta alapok
keverőtálból már nem folyik ki a tojáshab. Ezután kézzel (nem géppel!) lazán beleforgatom a cukros tojássárgáját és az átszitált lisztet, felváltva. Kerek tortaformát kibélelek fehér papírral, és a papír alját bekenem a vajjal. Kevés liszttel meghintve belesimítom a piskótamasszát, és úgy igazítom el a tetejét, hogy a közepe felé kissé homorú legyen a massza. (A sütés folyamán a tészta közepe megemelkedik egy kissé, így biztosan szép egyenletes lesz.) A piskótát előmelegített, forró sütőbe teszem. A sütőajtóba beleteszek egy hurkapálcát, hogy a kis résen át a gőz kiáramolhasson a sütőből, majd rácsukom a sütőajtót. Ha a piskóta idő előtt barnul, egy papírlapot vagy egy alufólia darabot ráteszek a tetejére. Közepes lángon sütöm öt percig, majd kisebbre mérsékelem a lángot. Az első tizenöt percben nem szabad kinyitni a sütőt, nehogy "megfázzon" a piskóta. A megsült tésztát a félig nyitott sütőajtó mellett hagyom kihűlni. A már kihűlt süteményt deszkára borítom és aszerint, hogy mi lesz belőle, két-három lapba
bkisseva, 2017. november 22. szerda, 13:51
Egyszerű piskóta tészta
már nem folyik ki a tojáshab. Ezután kézzel (nem géppel!) lazán beleforgatom a cukros tojássárgáját és az átszitált lisztet, felváltva.

Kerek tortaformát kibélelek fehér papírral, és a papír alját bekenem a vajjal. Kevés liszttel meghintve belesimítom a piskótamasszát, és úgy igazítom el a tetejét, hogy a közepe felé kissé homorú legyen a massza. (A sütés folyamán a tészta közepe megemelkedik egy kissé, így biztosan szép egyenletes lesz.) A piskótát előmelegített, forró sütőbe teszem. A sütőajtóba beleteszek egy hurkapálcát, hogy a kis résen át a gőz kiáramolhasson a sütőből, majd rácsukom a sütőajtót.

Ha a piskóta idő előtt barnul, egy papírlapot vagy egy alufólia darabot ráteszek a tetejére. Közepes lángon sütöm öt percig, majd kisebbre mérsékelem a lángot. Az első tizenöt percben nem szabad kinyitni a sütőt, nehogy "megfázzon" a piskóta. A megsült tésztát a félig nyitott sütőajtó mellett hagyom kihűlni. A már kihűlt süteményt deszkára borítom és aszerint, hogy mi lesz belőle,
margoka59, 2011. szeptember 16. péntek, 13:40
Képek, videók
malnas-tejfolos-piskot a.j
vorosrozsa66
2018. július 16. hétfő, 18:58
Grízes-ribizlis piskóta
irmus
2018. július 14. szombat, 13:11
Citromos piskóta.jpg
vorosrozsa66
2018. július 02. hétfő, 15:52
Meggyes piskóta
irmus
2018. június 14. csütörtök, 07:10
Eperkrémes piskóta
irmus
2017. május 23. kedd, 07:24
Mascarponés-túrós piskóta
irmus
2017. május 09. kedd, 07:11
EPRES PISKOTA 00.JPG
gurmika
2017. március 12. vasárnap, 20:57
Mogyorókrémes piskóta
irmus
2016. október 05. szerda, 07:40
cukros-szaj.jpg.png
basikele
2013. december 25. szerda, 00:37
cukros muffinbriós3.jpg
veronika74
2013. július 03. szerda, 18:20
cukros muffinbriós2.jpg
veronika74
2013. július 03. szerda, 18:19
cukros muffinbriós1.jpg
veronika74
2013. július 03. szerda, 18:19
cukros muffinbriós.jpg
veronika74
2013. július 03. szerda, 18:19
cukros kosár
anitahajdu
2012. november 19. hétfő, 02:37
4,5 centis cukros keményí
lrjuditka
2012. február 28. kedd, 10:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.